Sziasztok!
Üdv a "régieknek" és az új kismamáknak is.
Megnéztem a baba-találkozó képeit: nagyon cukik a gyerekek, a csajok már nagyok, a kislegény még nagyon pindur és nagyon édes baba!
Luca baba pont ma 2 hónapos.
Tegnapi mérés alapján 4730 gramm és kb. 58 centi, tehát szépen fejlődik. És természetesen álomszép a kisasszony, odavagyunk érte!
A kajálás az egyetlen "mumus": sajna az anyatejből vészesen keveset fogyaszt, még mindig nagyon lomhán szopizik, úgy látszik ő nem az a típus aki ahogy nő, úgy erőltetné magát, sőt!!!!
Ennek következtében nagyon kevés a tejem, és emiatt jó sok tápszert kap, de azért megtezsem ami tőlem telik: még mindig iszom a Laktoherbet, szedem az Urtica-t, és esténként lefejem a tejet ami bent marad, hogy másnap megkaphassa üvegből.
Már előre sokkos vagyok attól h mi lesz ha végleg nem lesz anyatejem és nem tudok szoptatni....nagyon fog hiányozni.
Remélem h még hónapokig kihúzzuk legalább ennyi anyatejjel, persze az lenne a legjobb ha ennél 100szor több lenne, de hát nem lehet minden tökéletes.
A Kismama magazinban olvastam h ebből a kevés tej "állapotból" lehet csinálni sokkal többet, ha cicin van sokat a gyerek, meg ha mindig lefeji az ember....de nálam ez sem működik, mert ha minden alkalommal cicin van, akkor sincs normálisan tej, mert Luca amióta megszületett azóta nem hajlandó erősen és kitartóan szívni, és gondolom h ennek megfelelően már beállt a tejtermelésem egy igencsak gyenge szintre.
Még szerencse h a tápszert simán megissza, ízlik neki, nincs vele baja. Egyébként már napi 630-700 milit eszik, és továbbra is napi 4 alkalommal eszünk, akárcsak újszülött korunkban.
Viszont már én is azon gondolkozom, hogy elkezdem a hozzátáplálást nov. végétől, tehát amint megkezdi a 6. hónapját, nem várom ki a betöltött 6. hónapot. meg vannak azok a tejpépek, ismerősök nagyon dícsérik, szeretik a babák, majd azt is akarom adni neki.
Viszont az alvással marha nagy mákunk van, általában este 10-11 között alszik el, és reggel 6-7 között kel, mostanában inkább f7 után. Egyszer sem ébred fel!
Aztán reggel kaja, azt lezavarjuk 25 p alatt, utána rihegés-röhögés, dumálás, nézelődés, és újabb alvás következik úgy 11-ig. Tehát egész éjjel+délelőtt alszik, igy nem csoda ha du. csak 20-30 perceket szunnyad, ennek következtében estére hulla fáradt szokott lenni, de hát nem aludhat egész nap ez a kisleány így 2 hónaposan! Nézelődik, rengeteget nevet (sőt, röhögcsél), a reggeli ébredéskor ha fölé hajolunk szinte kiugrink az ágyából úgy örül nekünk, kapálózik kezével-lábával, megzabáljuk annyira cuki!
Szemezik a zenélő-forgó játékával az ágya felett, a pihenőszéken lévő cicát-csibét-kutyust bűvöli, néha a TV-t bámulja (de azt nem nagyon engedem neki, ne szokjon rá), és persze imádja ha foglalkozunk vele. Sokszor jönnek hozzánk, mi is megyünk sokszor ide-oda, szóval imádja az embereket, senkitől nem fél, mindenkivel elvan, és a legnagyobb zajban is kiválóan alszik.
Ma este 6-ra megyünk a dokihoz: megkapja az első kötelező szurit, apjának mondtam h én biztos nem nézem végig ahogy beadják neki, majd ő. És beadatjuk neki a Rota vírus elleni oltást is, de azt szájon át adja be a dokinéni. Remélem h nem fog belázasodni, ettől tartok egy picit!!!
Gabi, Nóri szépen szopizik? Mennyiket eszik meg egy nap?
Tengdi, akkor neked már csak napok vannak, hát ez nagyon izgalmas! Majd ird meg milyen volt Kardosnál szülni, kivi vagyok mit szólsz majd hozzá.
Crissy, Emma is hatalmasat nőtt, óriás szemei vannak, cukiság!
na most megyek, mert mindjárt kajaidő van, üdv mindenkinek!
Rita