Új privát üzeneted érkezett!

Betti ne dolgozz, semmi sem fontosabb most!

A Boglárkerék azért jó, mert úgy kérheted, hogy amikor a 12 héten veszik a vért, akkor ott meg is nézzék a babát, a tarkóredőt, ami szintén az integrált része.. profi orvos, profi felszerelésekkel. Mindenképpen kérdezz rá amikor telefonálsz, hogy arra a napra kapjál UH időpontot is..

A védőnős vizelet minta sokat nem ér, azt otthon is mindennap meg lehet csinálni, haq veszel a patikában papírcsíkot. Egyébként enyhe toxémia esetén pl.. a papír nem is mutatja a fehérjét csak a labor, mire oda kerülsz már foghatod a fejed. Komolyan mindig résen kell lenni és jó, ha sok mindent tud az ember és kiáll magáért, egyébként leráznak röviden.. itt is ugyanaz, szerintem készen vannak tőlem annyit kérdeznek és annyi vizelet mintát kérek :)

Kép
leda2002

Szia Leda, de jó, hogy bejelentkeztél.
Akkor ezek szerint eddig minden rendben, igaz?
A Te dokid is eszméletlen volt, tényleg nem is hallottam még ilyenről. Fiatal volt? Mert általában ők ilyen lelkesek.

Melcsike, küldök Neked egy kis energiát, jó?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Jaj, Leda, úgy értettem, hogy a szorongást, félelmeket leszámítva.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha, érdekes ez a doki dolog.Pl engem most megint nem a magánjába hívott ,hanem a kórházba és ott nem fogad el pénzt.És semmi más dolgom nincs, mint megnyomom a gombot, (hívószámos a rendszer),aztán bemegyek, a nővérke kéri a beutalót, mondom ,ohgy az nincs, csak a doktor úrhoz jöttem, hja, akkor tessék leülni, széles mosoly...
Olvastam egy másik fogamzásos topikban, hogy a kórházi doki, ha valaki akar uh-t peteérést nézetni, a magánba hívja a beteget.Nekem a rendelési idejében is ráért keresgetni a domináns tüszőt(ami mondjuk nem volt), meg vígasztalgatni, hátamat simogatni..fiatal még(40 éves) még nem ragadt rá ,hogy hogyan kell a dokiknak viselkedni....HÁla az Égnek!!! :)

KépKépKép
tünci28

Tünci, szóval a két kismamának rossz lett volna...értem.

Hettuli, Ti hogy vagytok?

Jázmin?

Nemsokára jön egy barátnőm, egész napos csavargást terveztünk Vincussal. Bár itt dögmeleg van.

Az utóbbi pár napban egész jó kedvem volt, jó itthon kicsit. Aztán ma éjjeli álmom: jövök ki egy kórházból egy darab mózeskosárral, benne egy darab babával, akiről álmomban is tudom, hogy nem az enyém, mert az enyémek meghaltak.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Szia Zaha,

Egyelőre minden rendben, a viszgálatok alapján.. Jövő héten lesz megint egy nagy vérvizsgálat, vizelet, cukorterhelés, RH negatív injekció stb.. hát várom már, hogy lássam minden rendben?
Az orvosom kb. 60 éves volt Budapesten, engem is behívott beszélgetésre és soha nem vett el pénzt.. pedig nagyon nagyon elfoglalt és mégis szakított időt a lelkemre is..

Zaha te hogy vagy?

Kép
leda2002

Tünci, itt a 40 éves dokik, akik már mondjuk kb. 10 éve szakorvosok és magánrendelhetnek, már eléggé elfásultak, másoktól is ezt hallom. Nem azt jelenti, hogy ne lennének rendesek, de szerintem a Tiéd kortól függetlenül ilyen emberséges lehet, és biztos együttérez, szimpatizál is Veled.
Az enyém is baromi rendes, mondta, ha egyszer mégis úgy határozunk, segít mindenben, ilyesmi, de azért ott nem tartunk hogy visszahívjon vagy simogassa a hátam. Az idejét ő sem sajnálja, és senkire nem erőlteti rá a magánrendelést. Na de ilyet, mint ez a Tiétek...

Zaha

Kép
Kép
zaha

Leda, köszi, megvagyok, hullámvasúton ülök, bár az utóbbi napok egész jól teltek. Nagyon változó. Volt egy irtózatos mélypontom, azóta azért jobb.

Ha jól emlékszem, kislány van odabent, igaz? És neki is találtatok valami hasonlóan szép nevet, mint a Barak? :)

Zaha

Kép
Kép
zaha

Jó reggelt!

Megint csak rohanok. Most voltam megvenni a könyveket a Barcinak. Két hét és kezdődik a suli. Most mennem kell lábat csinálni. Fél 10re beszéltem meg. Huuuu már ott kell lennem .

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
melcsike70

Jo reggelt lànyok!

Leda örülök ,hogy minden rendben!Mi ujs veletek Barak-kal ,akkor elköltöztetek?

Betti igen van zàrt az anyatanyàn ,azèrt mert nèha az ember intimebb dolgokrol nem szivessen ir a nagy közönsèg elött!Kèrdeztük Tüncit,de ö nem akart jönni ezèrt gondoltuk màsnàl sem eröltetjük a dolgot,de persze
Aki jönni akar az szoljon ès szivesen làtjuk!

Ez a vèrvètel nekem döbbenet!Itt az elsö pozitiv tesztnèl vettek tölem vèrt!Az èn orvosom is függetlenül atol ,hogy rokon mindig hiv ,vagy ir,ès sok màs betegröl is tudok...-szerintem ez embersègböl fakad!
Megyek pènteken èn is ultra hangra peteèrèst követni aztàn kiderül mi lessz! :roll:

Olvastam èn is a 2010 màjusit ...-hàt szànalmas ,hogy àtfordult hàborusdiba... :roll:

Tünci utolag is köszönöm a jo kivànsàgokat èn is szivböl viszont kivànom neked ès persze mindenki màsnak!!! :wink: Majd mesèlj mit mondott az orvos!!!

Zaha szèp napot nektek ès oriàs puszi Vincusnak!Örülök ,hogy jobban vagy!A illetèkesnek meg jl megmondtad ,nèha csak igy lehet!!!

Jàzmin ,Franka! Veletek bövebben?!?

Szintus örülök ,hogy minden rendben veletek!Januàrban pedig majd a babàd mosolya melegiti a szivedet! :wink:
Vendég

Zaha:((())) kapja be az a szerencsétlen barom és maradjon csöndben.Nem is értem az embereket, hogy hamár ennyire nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, akkor miért nem maradnak kussban?Csak öleljenek meg és kuss.De erre senki nem képes.

Tünci:dokid jófej, szeretjük! :wink:
Ja és a telefonszámlája miatt ne aggódj, kifizetted már azt te előre párszor...

Sotske:nekem egyáltalán nem jutott eszembe a beteg lányom, de minden tiszteletem az övé, nagyon megható volt, így reggel 8kor jó hogy lefolyt a fél órája felrakott szempilla spirálom... :roll:

Szintus:tudod nekem teljesen mindegy lenne, hogy minusz 50-ben vagy plussz 40-ben szülök, mivel még nincsen élő gyerekem. így eszembe sem jut hogy a körülmény ideális legyen./És ez nem személyeskedés, csak egy vélemény általában./

Hasli:hellóóó!Köszi a hiányolást, csak az van, hogy, ....na mindegy, majd egyszer elmondom.Most nem olyan a téma, amibe bele akarok folyni.

Na azt a topikot én is meglesem, röhögök az emberi ostobaságon én is.
Holnaptól nem vagyok hétfőig, 4 napra lelépünk, pont ránk fér, tavaly sem voltunk sehol, még nászúton sem.

Kép
jázmin20

Jázmin,jó utat!!!Kapcsolódjatok ki, amennyire sikerül!!Szőrgyerekkel mi lesz addig, viszitek?

KépKépKép
tünci28

Jázmin, mondani akartam, hogy szép a vonalzód.
Jó utat Nektek, próbálj kikapcsolni.

Hasli, mesélj már, milyen volt a kirándulás!
Ez a rohadt vérvétel-téma engem is dühít, mindig, mikor szóba kerül. Mert arra gondolok, hogy kiderülhetett volna valami, és lehet, hogy megelőzhető lett volna.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Tünci, Zaha:köszi, remélem ki tudok, bár a szombat az nehéz lesz. :cry:
Balcsira megyünk, füredi borfesztiválra meg veszprémbe.Kis kimozdulás ránkfér.
Szőrgyerekem anyóséknál lesz, ott van 4 kutty, ellesznek jól, meg ők sem dolgoznak, otthon van mindenki, szerintem őt fogják babusgatni végig.Remélem.

Nem leszek itt, de LYLY, lélekben veled leszek szombaton!!!

Na beleolvastam, de már kitörölték az összeset, hát, a véleményem az, hogy nagyon gáz és ilyen értelmi szinttel szomorú, hogy gyereket várnak.

Kép
jázmin20

Akkorra lettél volna kiírva?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Igen, a szülinapja lenne.

Kép
jázmin20

:cry:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Ez az augusztusi hónap senkinek nem könnyű... :cry:

KépKépKép
tünci28

Szerintem végigborozom a hétvégét, úgy könnyebb lesz.Éljen az alkohol! :roll:

Kép
jázmin20

ÉN AZT AKAROM, HOGY 1 ÉV MÚLVA ILYENKOR AZ ÖSSZES SZOMORÚ TOPIKTÁRSAM BOLDOG LEGYEN ÉS A TOPIKCÍM ÁTALAKULJON!

Kép
jázmin20

Így legyen. :)

Zaha

Kép
Kép
zaha

Melegem van. Tényleg telet akarok.

Jázmin, jó pihenést. Én holnap fel sem kelek. Uram fűz, hogy menjünk mocizni...de inkább ráhagyom.

Betti
Kép
betti0412

Tünci

Talán azért jobban viseljük ezt az augusztus, mint gondoltuk volna. Nem gondolod? Ahogy féltünk tőle. Mindenkinek olyan csendesen fáj. Legalábbis itt úgy tünik. Bár én amióta megkaptam a magamét, azóta nem nagyon szeretnék okot szolgáltatni arra, hogy beszólogassanak nekem.

Nekem még hátra van a 27-e. Életem legrosszabb napja. Akkor halt meg a gyerekem. :cry:

Jázmin

Mi is ott voltunk Füreden. Pénzt vigyetek sokat, ha ott akartok esténként kikapcsolódni. Van ahol a poharat is ki kell fizetni, bár hazaviheted az igaz, na de 400 forint egy pohárért! :shock: Meg még bele a bor is drága. Van egy pálinkaház is a fiúk egyszer megkóstolták, 1 vagy 2 cl volt 400 forint. És ha még ott eszel is valamit. :? Elég húzós árak vannak ott. :roll:

Kép

Kép
melcsike70

Furcsa ez Melcsike,inkább azt mondanám ,ohgy nem látszik úgy, mint ahogy gondoltuk, hogy majd meglátszik rajtunk bánat..de azért nekem most századszor jutott eszembe, hogy ma egy éve temettük el Violát..és azok az érzések olyan frissnek tűnnek, nem távolinak, nem egy évesnek..

KépKépKép
tünci28

Még jó, hogy a szállás ingyen van, mert ha találtunk is volna szállodát, kettőnknek 70 ezer lett volna 3 éjszaka és kaja semmi.Iszonyat drága...De nem vagyunk nagy bulizósak, úgyhogy szórakozóhelyen egy fillért sem hagyunk.Napközben fogunk császkálni, kirándulni, este alvás, mint a nyugdíjas klubban.

Kép
jázmin20

Tünci léleknek:
Kép

Kép
jázmin20

Jázmin jó pihenést kivánok nektek!
Semmi rosszat nem gondoltam azalatt,amit irtam,hogy januárban hideg lesz!Nekem is mindegy hidd el,hogy mikor születika a pici csak minden okés legyen vele,egészség,szülés....

Mert nagyon félek a csaszitól.Rettegek tőle! :(

Kutty bizti jól ellesz nélkületek is
:wink:
szintus

Valami érdekes,amit eddig még le sem irtam neketek!
Angyalka babám február 4.-én kellett volna,hogy szülessen!
A menzim is akkor volt meg,mint most a tesóbabával!
Annyiszor gondoltam már rá,hogy visszajöhetett hozzám?

Kép
Kép
szintus

Melcsike,akkor készültök a sulira! :D
Már a második osztály következik!Istenem,észre sem veszed és a kislányod már ballagni fog!Tényleg rohan az idő! :wink:
Drágák a könyvek?Mert itt azért iszonyat drágák!
Két öcsémnek mire bevásárolnak a szüleim,gondolom,hogy jól kiköltekeznek.... :?

Tünci irtad tegnap a megélhetési problémát!
Gondolom nem csak te küzdesz ezzel,sokan mások is,sajnos(pl.nekünk sem könnyü),de ez van,valahogy megprobáljuk megoldani,nem flancolunk,nem öltözködünj(csak amit nagyom musz)a kislánynak megadunk mindent,ami tőlünk tellik...számlák...jujjj azok visznek el a legtöbbet,meg a hitel(de szerencsére márciusban lejár),hát igy küzdünk mi a is a mindennapokkal....
szintus

Szintus:én meg attól rettegek, hogy sosem lesz EGYETLEN EGY gyerekem sem!Szerintem hagyjuk ezt a császártól való félelmet.Túl nagy bennem a fájdalom és nem akarok senkit sem magbántani.

Kép
jázmin20

Az augusztusunkról egy dal idézet jutott eszembe: "elment a nap, ahogy mindig szokott"
Vacak idő sosem teszi meg a szívességet, hogy megálljon, az telik, ha kell, ha nem.

Betti
Kép
betti0412

Jázmin,
köszönöm, én is sokat gondolok rád, és az itteniekre.
Holnap mi is járunk majd Füreden, gondolok rád...

Tüncike,
erőt-erőt-erőt. nagyon sokat neked is, ezekhez a napokhoz.

Betti,
jó olvasni, hogy végre minden rendben van veletek.

Szintus,
ha így érzed, szerintem visszajöhetett. Erről a "másik" világról szerintem semmit nem tudunk, így ez is megtörténhetett. Az a fontos, te mit gondolsz, érzel ezzel kapcsolatban, a többivel ne törődj.

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly, azért majd kérlek írd meg, ha lesz valami fejlemény,jó???!!!!

Ma jól pofára estem a háziorvosnál, a honalpot néztem meg és nem írták ,hogy szabin lenne a dokinő, de mikor odamnetem, kiderült, hogy igen.Volt helyettesítés, de délelőtt, úgyhogy mostmár csak hérfőn tudom kikérni a táppénzes papírt, azt meg már csak kedden tudom leadni, nem valószínű, hogy elszámolják.Puff neki, szeptember, lesz vagy 35 ezer a fizum...
Majd Anyu ad kölcsön, még jó, hogy neki pont van munkája.. :mrgreen:

Ma más volt a temetőben ,mnit általában..van a kertben nagyon szép piros rózsa abból vittem egy csokorral..és ahogy ott rendezgettem, lemostam a sírt,úgy elkapott a sírás..rég volt már, hogy a fejemben megint úgy láttam, ahogy utoljára..az inkubátorban mozdulatlanul a pici testét..
Aztán valamivel később itthon elképzeltem ,hogy egyszer majd ott leszek talán megint a szülőszobában és születhet egy gyermekem és a kezébe adhatom a férjemnek és úgy zokogtam, mnit már rég.

Nem jó nap ez, szomorú vagyok, olyan torokszorítós érzés...

Na jó, nem rontom a hangulatot, elvonulok..puszik

KépKépKép
tünci28

Ezzel a táppénzzel mindig gond van.

Én délután barátnőztem, beugrottam egy kv-ra, van egy egy éves kisfia is, tündéri darab. Felült az ágyra, odamászott és bebújt az ölembe. Percekikg csak úgy feküdt ott. A barátnőm kérdezte meg, hogy kisfiam, érzed, hogy talán van ott valaki bent?
Tényleg, olyan érzésem volt mintha tudná, vagy lehet ilyenkor a hormonok miatt más a szagom?
Mindegy, de aranyos volt nagyon.

Betti
Kép
betti0412

Tünci

Ma akkor én üzenem neked hogy Veled vagyok!!!!!!!!!!

Igen ezt én is úgy érzem, hogy annyira gyorsan telt el az év, hogy el hogy nem volt még időm nekem sem hogy feldolgozzam az egészet. De ezt már nem merem mondani senkinek, mert 1 év az 1 év. Annyi idő alatt muszáj mindenki szerint. De a valóságban ez nem igy van. Én amit irtam, akkor arrra gondoltam, hogy nincs az üvöltő fájdalom, nem birok élni tovább dolog. Érte ugye mire gondolok. Hanem ha nehezen is de megyünk tovább. Most nem irhatja nekem se senki, hogy ez csak önsajnálat. Inkább magamban átvészeltem volt annyi erő bennem.

Szinti

A könyvek nekünk 9000 forint. De még az mellett van sok minden amit meg kell venni.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci a táppénzes papírt, ha folyamatos ki kell fizessék.. nem késtél el semmiről, csak arra figyelj, hogy ne legyen megszakításodm hanem minden nap le legyen fedve. amint megkapod ad le, ki kell fizessék.. hogy vagy :wink: kérek egy privit...

Kép
leda2002

Tünci a táppénzes papírt, ha folyamatos ki kell fizessék.. nem késtél el semmiről, csak arra figyelj, hogy ne legyen megszakításod hanem minden nap le legyen fedve. amint megkapod add is le, ki kell fizessék.. hogy vagy :wink: kérek egy privit...

Kép
leda2002

Leda, hát persze, hogy ki kell fizessék, de ha nem tudom leadni a bérszámfejtés határidejéig, akkor nem fizetik ki.Azt mondta a titkárnő, hogyha 24.-én leadom, akkor még zárás előtt feljuttatja Pestre,de nem érek be vele.

Melcsike, értem, hogy érted.
De azért azt sem gondolom, hogy amiatt ne írhatnád őszintén le az érzéseid..

KépKépKép
tünci28

tünci írtam egy hosszú privcit és elszállt :twisted: most nincs időm újra írni, de jövők vele...

tünci akkor postázd te, kérdezd meg hova kell.. ezt nem tehetik veled..

Kép
leda2002

Tünci, ez azért érdekes.
És mi van, ha olyan beteg vagy, hogy nem bírsz felkelni? Akkor hogy megy el a papír egyedül a lábán?
nálunk elég lefaxolni is, ha a férjed munkahelyén esetleg van fax

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

táppénzpapír ügyben:itt vmi félreértés van.Persze ,hogy feladhatnám postán is, de nincs nálam, a doktornőnél van.És határidőig nem tudom eljuttatni a megfelelő helyre.Ha csak 2-án érkezik be, akkor persze, ohgy nem tudják kifizetni, mert annak a hónapnak a bérszámfejtését 25-én lezárják.Megkapom persze, a következő hónapban.Én még olyan nem hallottam, hogy egyvalakinek egy sokszász embert foglalkoztató cégnél hóközi bérszámfejtést csinálnának, és külön utalnának.
Nem értem, nálatok, tökmindegym ikor adjátok le, külön elszámolják minden táppénzes ,minden papírját?HÁt az tök jó lenne, de én még sosem dolgoztam olyan helyen, mindenhol ez volt a szabály, csak mindenhol más a határidő.

KépKépKép
tünci28

Én folyamatos táppénzen vagyok, a háziorvos azt mondta havonta egyszer küldjek valami papírt, hogy még várandós vagyok, és ő kiállítja a papírt, de mivel folyamatos, mindegy mikor viszem be.

Betti
Kép
betti0412

De akkor neked a mostani ezek szerint lejár és kell az újabb papír.

Betti
Kép
betti0412

Mától a hétvégéig grillfesztivál van Szegeden, megbeszéltük férjemmel, hogy majd ott kajcsizunk ma, így nem kell főznöm. Pihi van.
Este meg kinézünk a tüzijátékra.

Betti
Kép
betti0412

igen, mert hétfőig bezárólag vagyok táppénzen.

Köcsög szomszéd nem pont most nyírja a füvet!!!Olyan szar éjszakám volt, tudtam volna reggel aludni, erre már egy órája brummog itt.

KépKépKép
tünci28

Mi tegnap este nyírtuk le, pont ezért, mert ünnepkor nem illik.
Németországban ezt olyan szigorúan veszik, hogy kijön a rendőr, plusz 9 után ott nem is moshatsz este.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Ma dolgozok. Én minden csendes és nyugodt. Jólesik kicsit a nyugalom egész héten rohantam. Ma csak pihenek és tévézek.

Tünci

Az a szomszéd tényleg nem normális. Ha hagy ebéd után pihenj le. :wink: Marci meleg lesz ma is.

Betti

Akkor nektek ma jó kis napotok lesz bizti. Érezzétek jól magatokat.

Bea

Nektek is jó strandolást Lipóton. Mi szombaton megyünk oda is még a rokonokkal. Aztán este megyünk vacsizni anyámékhoz. Szegény egésznap készülhet, hogy ennyi ember megrohamozza és fél óra alatt elpusztitsa.

Kép

Kép
melcsike70

Egy másik topicot olvasgattam, más témában, de megfogott, hogy írta valaki, hogy nem lehetett bent az apa a szülésnél, mert háromágyas szülőszoba volt?
Ezt úgy kell elképzeljem, hogy három ágy egymás mellett és mindenki szül, látva a másikat?
Van még ilyen?
Ennél viszont akkor már tényleg jobb ha otthon szülsz.

Itt szegeden, én úgy emlékszem üvegfallal van elválasztva, nem tudom mennyi, mikor én voltam bent, egyedül voltam, de épp arra gondoltam, az az üvegfal sem sokat takar, sem hangban sem látványban.
Én, ha eljutok egyszer oda, egyáltalán nem akarom, hogy közben másokat kelljen hallanom, néznem, mi történik velük.

Vélemény, tapasztalat?

Betti
Kép
betti0412

vagy akkor ott teljesen mindegy?

Betti
Kép
betti0412

Fehérváron külön szobák vannak, 4 összesen.És azt hiszem kettő fürdő, azokon osztozni kell.Meg a vajúdó, ahhoz is külön mosdó, zuhanyozni is lehet.
Szerintem az olyan lehet, amit írtak, hogy függönyt húznak ki és szerintem még sok ilyen van Mo-n sajnos.
Biztos mindegyik kórháznak vannak sajátosságai és hiányosságai.Valahol pl bemehetnek a látogatók a babás szobába, ez speciel kifejezetten borzasztó.Máshol meg sokágyas a gyermekágyas részleg, Fehérváron meg egyáéltalán nincs fájdalomcsillapítás.(az az eda, vagy micsoda, itt már jóelőre szoktak szólni a szülésfelkészítőkön, hogy FEhérváron a prof nem járul hozzá és nincs és kész.)

Azért én otthon nem szülnék semmi pénzért, sosem.Szíve joga mindenkinel eldönteni, de szerintem sokkal nagyobb a kockázata, mint az előnye.

KépKépKép
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?