Új privát üzeneted érkezett!

Nem tudtam tegnap elküldeni a hozzászólásomat, pedig ezt meg akartam nektek mutatni:

Falvédő:
Kép

Fejvédő (egy része, összesen 3,5 m):
Kép

Zsebes:
Kép

Takaró:
Kép

Szerintem szépek lettekKépKép, kárhogy nem én csináltam... Az arányok persze nem ilyenekKépKép, mert a falvédő nagyobb, mint a takaró és a zsebes meg kisebb...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Ki csinálta?Tényleg szépek Kép
Én is 6-án megyek dokihoz, 14.30 ra.
fantikbaba

Beszti!

Nagyon jol neznek ki. Kép

Magi
Vendég

Beszti!

Ha nem lennék kismami és még mindig beszélhetnék csúnyán, azt mondanám hogy KUUUURVA jól néznek ki.. Kép Kép Kép

Maccs
maccs

Néha bele szoktam olvasgatni a nyári babák topicba, és ott már potyognak a babucik, vannak szép születéstörténetek és édes képek...
Ők már 1-2 tapasztalattal előbb vannak, azért szoktam olvasni őket, mert tőlünk csak tanulhatok... Kép

Voltam tegnap szülés előkészítőn, egész jó okosságokat hallottam. A málnalevélteáról már eddig is olvastam, és mindenképpen akartam használni, most a szülésznő megerősítette, hogy nagyon jót tesz. Ezen kivül ajánlott még homeos bogyedliket, amiket már a szülés előtt 1-2 héttel el lehet kezdeni szedni, és segíti a vérzés csökkentését, illetve az esetleges gátmetszés - császáros seb gyógyulását. Ha valakit érdekelnek a homeos cuccok, szívesen leírom a nevét...

Macs
maccs

Bocs, ma nem vagyok túl összeszedett.. Kép Még valami eszembe jutott.

Ti fogtok szüléstervet készíteni?
Hogy kell azt összeállítani?
Van rá valamilyen minta, vagy csak írjam össze amiket gondolok?
maccs

Kész a játszószőnyeg, a férjem ma bevitte a képeket, remélhetőleg felteszi a mai nap során!!

Beszti! Nagyon édik, kedvet kaptam, noha ennyire bonyolultakra még nem gondoltam, de teljesen lázba hozott. Lassan rá kell csapnom anyu varrógépére, mert az ujjbegyem már fáj.

Puszi mindenkinek, legyetek boldogok, nevessetek sokat, az biztos jó a babáknak. (én simizni is szoktam, minden rúgás után, hogy érezze, hogy reagálok, persze mostanában állandóan rúg Kép )

zsófi
papzso

Maccs, jó hallani, hogy épségben visszaértetek, örülök, hogy jól sikerült a nyaralás.

Mit kell a málnalevél teával csinálni ? Inni, borogatni ? És mire jó, bocsi teljesen 0 vagyok a témában.
Köszi a felvilágosítást!

zsófi
papzso

Zsófi!

Málnalevél-teát a 35-36. héttől kezdődően lehet inni (napi 1 liter, olyan arányban, hogy 1 bögre vizmennyiséghez 1 kanál levél kerüljön). Segíti a méh tágulását. Ráadásul izesíthető, (cukor, méz, citrom) nem veszít a hatásából. A szülésznő azt mondta tegnap, hogy tapasztalatból tudják, hogy a málnalevélteásoknál már az első szülésnél is akár 5-6 órát rövidítheti (ezzel arányosan a fájdalom is kevesebb lesz) a vajúdás idejét, a tágulási szakaszt.

Egy kis teázás árán ilyen klassz segítség megéri nem?! Kép

Macs
maccs

Jaj, és még valami!

De csak akkor segít amikor kell, nem okoz koraszülést!

Macs
maccs

Nagyon köszönöm!!
Ha a kertből szedem a málnalevelet az is ok, nem ? Persze majd patikában vagy gyógynövényesnél is érdeklődöm.

zsófi
papzso

SziasztoK!

Maccs: ez a málnalevél-tea nagyon jól hangzik, biztos kipróbálomKép
Viszont mit jelent az, hogy szülésterv?
Túl vagyok már egy szülésen, de nekem nem volt olyanKép
Bementem, és megszültemKép

A képek nagyon szuperek, ha ilyen ügyesen tudnék varrni, biztos megcsinálnám én is.

Holnaptól javulást mondanak idújárás terén, ha így lesz, akkor megyünk az állatkertbeKép

Sziazstok
Lau
27+3
lau

Beszti!
Tök jók a képek.

Málnalevél tea: Vajdúskor is ajánlják a Szt Imrés szülséznők, ha előtte ittad. Én úgy tudtam, hogy a tágulást segíti elő, lazítva az izmokat, és elősegítve a gátvédelemmel szülést.
Macs! Én úgy tdom, hogy kezdetben napi 1/2 liter iható, nehogy megindítsa a szülsét idő előtt. Azaz 2 hétig 1/2 l és 2 hétig 1l a napi adag.
Persze érdemes előtt beszélni a szülésznővel erről.

Ha már a gyógynövényeknél tartunk a kismamaklubban, mikor én voltam még ezeket ajánlották:
Gyerekágyi felépülést segíti: balázsfű tea
Tejnövelő: Herbolak tea (nem tudom hoyg kell leírni, hangzás alapján írtam le).

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Papzso!

Kertből? eszembe sem jutott, de szerintem a patikai jobb! Kép Már csak azért mert én amúgy is gyógyteás vagyok, gyakran iszok, és azt szokták mondani, hogy a patikai "tisztább" - nem permetezik, nem ólom-poros /járművek/ mert úgy termesztik. Ezenkívül a friss, nem szárított levélből főzött tea hatóanayag mindig erősebb és nem lehet olyan pontosan meghatározni mennyi kell 1 teához! Kép

Lau!

Szülésterv az valami olyasmi, hogy előre elírod, hogy milyen beavatkozásokat engedélyezel, mit nem szeretnél, és egyáltalán hogyan képzeled el a szülés menetét.

Moszi!

Azt az adagot most a szülésznő mondta ezen a tájékoztatón. Korábban én is kevesebbet hallottam, de akkor úgy határozták meg, hogy kb. 7 dl vízhez kell 1 evőkanál levél. Szerintem a koncentráció mértékétől is függ.
Azt hiszem a legjobb, ha a patikust kérdezzük meg, amikor megvesszük a teát! Kép

Most még lehet inni palástfű teát, az segíti a méh egészséges növekedését.

A gyermekágyi időszakra a csalán teát is nagyon ajánlják, mert az a vérzésre hat!

Macs
maccs

Ha már a természetes dolgoknal tartunk. En szeretném a gátmetszést elkerülni, igy nézegettem a homeopátiás olajokat.
Tud nekem valaki segíteni abban, hogy milyen olajat érdemes venni és már szülés előtt a gátat maszírozni vele, hogy rugalmasabb legyen, na meg szülés közben is?

Magi
Vendég

Magika!

Úgy tudom, hogy azt több olaj keverékéből állítják össze, pontos arányokat nem tudok, de utánanézek!

Macs
maccs

Magi,
tiszta olivaolaj is megteszi, de a patikaban vagy drogeriaban lehet kapni gatmasszazsra valo olajat is. En hallottam egy szerkentyüröl is, amit lehet, hogy ki is fogok probalni az olaj mellett, mert en sem szeretnek gatmetszest. Bar eleg brutalisan hangzik a hasznalata, de szerintem nem lehet olyan roszz. Szoval ez egy felfujhato gömbszerü valami pumpaval a vegen. Ezt a 35. het körül kell elkezdeni, mint az olajat. Bevezeted a hüvelybe es ott a pumpaval egy kicsit felfujod. Nem tudom, hogy milyen idöközönkent kell növelni a levegöt, de a hasznalati utmutatoban biztos pontosan le van irva. Az a lenyege, hogy mindig többet fujsz bele, es ezzel plusz az olajjal tagitod a gatat, hogy szülesre ne kelljen metszeni. Tul.keppen, mintha baba fejet probalgatnad mar most atpreselni rajta. Gondolom azert akkorara nem kell felfujni, mint a feje, de szerintem hatasos lehet. Szerintem en kiprobalom.
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Gátmasszázsolaj: orbáncfű a fő alkotó eleme, melette lehet búzacsíra, és muskotályzsálya, a nandu oldalán sok minden van erről, sőt alapanyagárba el is készítik neked,nem olcsó olajok, én már vettem orbáncfüvet 900 ft egy kis üveg, és a pocakomat most oliva és búzacsíra +calendula olajjal kenegetem, eddig nincs csíkKép
Persze van másholKép De az a növésem miatt.
Noémi
30+5
fantikbaba

Moszi!

Laktoherb a tea neve ami a tejci serkentésre van.

Lányok! Mit kenjek napközben a pocakomra, hogy ne legyen az összes ruhám olajos, zsíros? Mert a hálóingnek nem árt, de azért a kismama cuccaim sajnálom. Viszont viszket a pocakom! HELP!
linato

Motiot!

Juj ez engem is erdekel ez a szerkentyu.
Ha latsz valahol szolj legyszi. Na meg ha az arat tudod, akkor azt is ird meg legyszi.
Engem nagyon erdeke. Kép

Maccs!
en ugy egyben vennem meg szivesen. Jo lenne kapni egyben. Kép
Ha tudod hol lehet ird meg legyszi. Kép

Fantikbaba!
Koszonom a segitseget.
En a hasamat Milupa kremmel kenem, csik meg nekem sincs a hasamon, ellenben a mellemen annal tobb, pedig azt is kenem.
Kép

Magi
Vendég

Linato!

Nekem a Millupa krem bejott nagyon. Patikaban lehet kapni 1000 Ft. egy tubus nekem egy honapig jo kb. minden este kenem vele.
Hamar felszívodik. Olyan mint a testápoló!

Magi
Vendég

Beszti Kép

Tündériek a képek.

Olajok:
Megint bio-s hátteremmel jövök, bocs Kép
Azért nagyon oda kell figyelni, hogy ne kenegessük a hasunkat mindenféle olajokkal, mert van, ami kifejezetten nem ajánlott kismamáknak. Sajnos így fejből nem tudom, de otthon van egy kiadványunk, amiben kifejezetten terhesség alatt használható olajok vannak jellemezve.
Én speciel a pocira szőlőmagolaj és mandulaolaj keveréket használok.

Gátmasszázsra a következőket ajánlják:
búzacsíra olajjal masszírozni kb. 35. héttől.
Szintén a 35-36. héttől, ahogy már többen is írták málnalevél és bodza tea ajánlott. Valamint a 38. héttől hetente egyszer (tehát össz-vissz 2-3 alkalom, ha a pici kivárja az idejét) szalmavirág gőz-ülőfürdő.
És ami nagyon fontos naponta 1-2 alkalommal tornáztatni a gátizmokat. Én általában minden nap 2-3x csinálom, de nem csak a terhesség alatt. Ebben az a jó, hogy kutya nem látja, bármikor megteheted Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Ja még valami.
Maccs Kép
én tuti nem készítek ilyen tervet. A fejemben megvan hogyan szeretnék szülni (nem kérek fájdalomcsillapítást, ha minden oké a babával, akkor alternatív és gyöngéd születés. Ezt természetesen a férjem, orvosom és szülésznőm is tudja, de ki tudja, mi hogy fog alakulni és nem akarom magam elhatározni dolgokra és görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy pedig én kádban szerettem volna szülni és közben meg rá sem tudok majd nézni vízre abban a helyzetben vagy meghalok a fájdalomtól és könyörögni fogok fájdalomcsillapításért meg ilyenek.
Szóval nem szeretnék rágörcsölni és foggal körömmel ragaszkodni egy tervhez, majd szépen természetesen ahogy jön (reméljük...) Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Szia minedenki!
Újra itt vagyok! Nem történt velem semmi baj, csak nem volt jó a gépünk! Ne haragudjatok, de most rengeteg lenne végig olvasnom, hogy mi történt 2 hét alatt, de remélem mindenki jól van!
Én tegnap voltam dokinál! A helyzet változatlan! Keményedek rendületlenül, szedek rá most Diaphilint is 3x1-et, de szerencsére a méhszájam zárva van, csak a méhnyak van megrövidülve!
A picurkám gőzerővel rugdos éjjel nappal, csak úgy hullámzik a hasam! 15.-én megyek 4D UH-ra!

Puszi mindenkinek, az újaknak is, ha vannak!

Györesz
23+0

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

A www.nandu.hu-ról halásztam le a következőket:

Hogy egyben hol kapjuk meg? Gőzöm sincs, de megkérdezem a homeopatiás gyógyszertárunkban, tudnak-e már elkészítettet adni, vagy muszály magunknak kutyulgatni! Kép Az alábbi leírás szerint ezen az oldalon meg is lehet rendelni!

MASSZÁZSOLAJOK SZÜLÉSHEZ
Ezek az olajok egyesítik magukban a masszázsolajok síkosító és bortápláló hatásának elonyeit és az aromaterápia által kínált lehetoségeket. Nagyobb mennyiségu (rendszerint illatmentes) bázisolajba néhány csepp aromás olajat keverünk. Vigyázzunk, mert a várandós anyák szaglóérzékelése fokozott, ezért ne használjunk túl sokat az "illatos" összetevokbol! Szüléskor a segítok és a partner ne használjanak dezodort, illatszereket és a masszázsolajakat is elobb szagoltassák meg szülo mamával és csak akkor használják, ha o kellemesnek találja!

GÁTMASSZÁZS-OLAJ: ezt az olajat már a szülés elott 6 (vagy több) héttel elkezdhetjük használni a gát elokészítésére (ez nem "kötelezo", de egyes bábák szerint csökkenti a szülés közbeni gátrepedések elofordulásának gyakoriságát).
A masszázs technikája ilyenkor a következo: helyezkedjünk kényelmes pózba, melegítsük meg az olajat a kezünkben és kenjük be a gáttájat, amíg kelloen síkos nem lesz. Ne használjunk túl sok olajat, illetve a felesleget a masszázs végén töröljük le, nehogy baktériumok táptalajává váljon. Ha már kívülrol egy kicsit ellazítgattuk a gátizmokat, nyúljunk be mindkét kezünk egy-egy ujjával a hüvelybe és finoman húzzuk kifelé és szét, ill. a végbélnyílás felé a szöveteket, hasonlóan ahhoz, ahogy majd a baba is feszíteni fogja a fejével. Kezdetben égo érzést tapasztalunk. Tartsuk meg a húzást addig, amíg ez az érzés alábbhagy (kb. fél percig). Utána masszírozgassuk a hüvelybemenetet U alakban oda-vissza. A masszázst a partner is végezheti!
Összetevok:
Bázisolajok: búzacsíra (Triticum) és orbáncfu (Hypericum).
A búzacsíraolaj magas E-vitamin tartalma táplálja és lazítja a bort. Növeli a szövetek rugalmasságát. Támogatja az izom- és mirigymuködést. Használhatunk belole a has borének ápolására is, ez segít megelozni a nyúlási csíkok (striák) kialakulását.
Az orbácfuolaj antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Ezen kívül idegerosíto, érzékeny idegvégzodések kezelésénél hasznos. Önmagában is kiválóan alkalmas gátmasszázsra.
Ezekbol 1:1 arányban keverjünk össze annyit, amennyire szükségünk van (egyszerre nem nagyon érdemes 50 ml-nél többet, de egy evokanlányi is elég egy "elokészíto" alkalomra. Szüléshez egy kicsit több is kellhet.)
Illóolajok: muskotályzsálya (Salvia sclarea) és rózsaolaj (Rosa).
A muskotályzsálya antiszeptikus és lazító, fájdalomcsillapító hatású (a hipofízisre hat: segít a szervezet belso fájdalomcsillapítójának, az endorfinnak a felszabadításában). Az anyának könnyebb általa "elvonatkoztatni", elviselni a szülés megpróbáltatásait, átlépni saját határait, megbirkózni váratlan helyzetekkel / érzetekkel. Vérnyomáscsökkento és enyhe narkotizáló hatása is ismeretes. Önmagában is alkalmas szüléskor a has borogatására (ilyenkor rendszerint nagyon meleg vizes rongyra csepegtetjük, amit az anya hasa köré csavarunk).
A rózsaolaj az egyik legnagyszerubb aromaterápiás szer minden olyan helyzetben, ahol a noiség, noiesség kerül kifejezésre. Már az ókorban is használták szüléseknél. Antiszeptikus és görcsoldó hatású. Szüléskor az anyának a legosibb "noi mivoltában" kell megmutatkoznia, amelyhez a megfelelo energiákat segít aktiválni ez az olaj. Beszerzése sajnos elég nehéz és drága is, próbáljunk szerezni nagyon kicsi kiszerelésu tiszta (!) marokkói vagy török rózsaolajat. Csak egy-két csepp kell egy egész üveg (50 ml) bázisolajhoz.
Mindkét illóolajból nagyon keveset használjunk, eloször csak egy-egy cseppet, aztán szagolgassuk, hogy érvényesül-e az illata és szükség szerint tegyünk még bele egyikbol vagy másikból. Legyen a végén harmonikus a mix, egyik illat se "lógjon ki"!
Az olajat alapanyagár + postaköltség fejében bárkinek szívesen elkészítem. Így nem kell minden egyes illóolajat nagy mennyiségben megvenni, ezért talán valamivel olcsóbb. E felajánlás részemrol nem üzleti célú, számomra ez csak kedvtelés. Ha érdekel, kattints ide.
Elméletileg be lehet szerezni az alábbi németországi címen is:
Bahnhof Apotheke, Apotheker Dietmar Wolz, Bahnhofstr. 12, 87435 Kempten, Deutschland.
Tel. +49 831 5226611, Fax +49 8315226626
Hivatkozzunk Ingeborg Stadelmann "Die Hebammensprechstunde" c. könyvére.
Aromaterápiáról bovebben itt olvashatsz (könyvajánló).
Még egy érdekes információ: gátmasszázsra szülés közben már kifejezetten a tiszta orbáncfűolaj ajánlott, a búzacsírás-illóolajos ugyan jobb előkészítő masszázsra, de a szülés alatt már nem. (az orbáncfű ugyanis azonnal lazít, míg a búzacsíra hosszú távon táplálja a bőrt). Ha viszont csak egyféle van, akkor azt kell használni, a különbség nem nagy.
Szintén ajánlatos a gyógynövényes ülofürdok alkalmazása a várandósság utolsó heteiben. Ez ellazítja a medence és a gát izmait az utána következo masszázs számára és általánosságban a szülésre egyaránt.
A fenti és az alább következo aromaterápiás receptek megalkotója, egy német bába szerint erre a célra a "szénavirág" (Flores Graminis)* ülo-gozfürdo alkalmas. A szénavirágokat leforrázzuk, a gozölgo teát egy fazékba / tálba öntjük. A tálat a WC-be vagy bidébe (ha van) tesszük és a goz fölé ülünk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró: égési sebet okozhat. A szülés kezdetén rendszertelen vagy túl gyenge fájástevékenységnél is segíthet. Szénanáthás hajlamúaknak ez a módszer természetesen nem ajánlott. A 38. héttol heti egyszer, a "kiírt" szülési dátumtól akár napjában többször is alkalmazható. Aranyér-bántalmak esetén legyünk vele óvatosak: utána fájdalmas lehet az érintett terület.
(*:A "szénavirág" definíciója a Wahrig német értelmezo szótár szerint: virág-részek, melyeket a szénából rostálással nyernek és a népi gyógyászatban alkalmaznak)
Egy másik megoldás a közönséges ülofürdo 2 evokanál gyömbérrel "dúsított" meleg vízben.
Szénavirágott alapanyagár + postaköltség fejében bárkinek szívesen küldök. E felajánlás részemrol nem üzleti célú, számomra ez csak kedvtelés. Ha érdekel, kattints ide.
maccs

Edit!

Nekünk ezen az előkészítőn is javasolták, hogy írjuk fel, de én egyébként most is mindig úgy megyek a dokimhoz, hogy a megbeszélendőket mindig felírom két okból:
a.) biztos ne felejtsek el megkérdezni/mondani semmit.
b.) olyan gátlásos vagyok ilyen nőgyógyis szitukban, hogy legutóbb pl. majdnem a komplett kistáskámat ott hagytam a rendelőben zavaromban... Kép Kép Kép

Szóval nem a görcsös ragaszkodás miatt csak pl. a Leboyer féle gyöngyéd születést szeretném, és ha nem szólok időben akkor leszivatják a babából a nyákot rutinszerűen, így meg tuti le lesz irva, és remélem nem lesz olyan súlyos élettani elváltozás, hogy mégis le kelljen szivatni...

Egyszerűen nem szeretném, ha a mulyaságom, vagy a zavarom, esetleg fájások miatti teljes beszámíthatatlanságom miatt a baba "húzná a rövidebbet"!

Macs
maccs

Maccs Kép

Remélem nem bántásnak vetted az előbbi hozzászólásom.
Ugyanarról beszélünk. Én is tudom mit szeretnék és ezeket a dokival meg is beszéltem, így bízom benne, hogy ha a körülmények is megfelelőek lesznek erre (nem leszek ágyhoz kötve, gépretéve, császározva stb.) tartani fogja magát a dolgokhoz.
Lehet, hogy én nem tudtam csak jól, mi az a szülésterv, mert úgy gondoltam, ha megbeszélem vele, akkor az végülis egy terv. Nekem ebből a szülésterv írásból, ezek szerint tévesen, de az jött át, hogy saját megadnak elhatározod előre, hogy mit hogyan akarsz csinálni és ahhoz tartani magad. Ez az, amire én nemet mondok, mert még sosem szültem és ki tudja mit hogy fogok lereagálni.
Ezek szerint te írsz ilyet? És ezt odaadod az orvosnak? mikor ott a szülésnél? vagy hogy néz ez ki? Férfi az orvosod, hogy ennyire zavar?

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit!

Nem vettem bántásnak, csak próbáltam elmagyarázni! Kép Kép Kép

Meg is akarom vele beszélni, de azért biztos ami biztos Kép
Én azt hiszem irok ilyet, már csak "lelki támasznak" is Kép Kép Lehet hogy baromság.

Különben férfi volt eddig minden nőgyógyászom, de mindegyiknél ilyen hülye gátlásos vagyok. Kép

A mai napig minden viszgálatra viszek magammal törölközőt is, amit magamra tekerek arra fél méterre amit pucér popóval kéne az öltözőtől a stokiig megtenni .. Kép Otthon a párommal simán meztelenül rohangászok, tehát nem alapban vagyok ilyen szégyellős.

Egyébként nekem simán a körzeti dokinőnknél is (pedig még csak fehér köppenyt sem hord) tökre izzad a tenyerem. Biztos "orvosfóbiám"van Kép Kép Kép

/Tegyük hozzá, hogy ennyiszer egész életembe összesen nem jártam orvosoknál, laboron, stb., mint most eddig a terhesség alatt! Kép - kivéve fogorvos/

Jó hétvégét nektek! Pihenjetek, gömbölyödjetek, és érezzétek jól magatokat, állítólag szép idő lesz!

Macs
maccs

Györesz Kép Kép Kép
Már három topikon érdeklődtem, hogy tud-e rólad valaki valamit, és írtam mailt is. Örülök, hogy minden rendben.
Jelentkezünk a jövő héten szülésfelkészítőre, vagy a keményedések miatt te inkább szeretnéd kihagyni?

Maccs Kép Én annak idején találtam egy szüléstervezőt a neten, most próbáltam neked megkeresni, de sajnos sehol sem találom. Sorry. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Tegnap voltunk UH-on.Minden rendben,kb.1300g-os a kicsikém és lány.Rengeteget nőtt a hasam az elmúlt héten és nem tudtam mitől.Hát a picike átment farfekvésbe és ezért ugrott meg hírtelen a poci növekedés.Mi nagyon kisfiút vártunk de amikor a doki kimondta,hogy 90%kislány mégis nagyon boldog voltam.Csak tudni akartam,hogy ki lakik odabent.Ágota nagyon boldog,hogy kihugija lesz(igazán nem is tudja mi az).Mikor kérdezztem tőle,hogy szerinte kisfiú vagy kislány lakik a pocimba ő mindig azt mondta:-Kislány! Igaza lett.
Kicsit körülményesre sikerült a tegnapi napom.Bementem a barátnőmhöz a kórházba és olyan sok beteg van a nőgyógyászaton,hogy a műtős szobába tudták csak elhelyezni.Szegény ott van a sok abortuszossal.Tegnap is csinálták a műtéteket,pont hoztak vissza egy lányt.Szörnyű állapotban volt és az a rengeteg vér.Nem vagyok egy ájulós tipus de hányingerem lett.
Majd elindultunk Kisújszállásra a dokihoz.Kisújtól kb.3km-re elromlott az autónk.Lettem olyan ideges.A sógorom autószerelő ő jött értünk.Soron kívül bementem a dokihoz.Aki megállapította,hogy valóban jó ideges lettem mert a hasam is keményedett rendesen.
Azt mondta dokim a vérvétel eredményére,hogy annak
ellenére,hogy nem minden tökéletes egy ilyen idős kismamának ez nagyon is jó.Vast kell szednem de naponta csak egyet.
Képzeljétek el!Van egy 26hetes kismama társam és bevérzett.Most kórházban van,sokat kell feküdnie de szegénykém pont lakásfelújítás és költözés között van.Kérdeztem,hogy mitől van ez de a dokija nem igazán mondta el neki.Azt is kérdeztem,hogy honnan jön a vér(méh.hüvely.stb.)De nem tudta mert a dokija semmit nem mondott neki.Szép kis doki!
Legyen nagyon kellemes hétvégétek!
GnéKriszti
gnékriszti

Ha késve is, de...
Kép
Kép
papzso

Sziasztok!
Szia Liv! Itt is itt vagyok! Sajnálom, hogy nem tudtam sehonnan jelezni, hogy jól vagyok, de mostmár tényleg itt leszek!
Mivel eléggé ingadozik az állapotom és sokat kell pihennem, még az is lehet, hogy hamarosan be kell feküdnöm a kórházba egy infúzió kúrára ezért inkább ne számíts rám a szülésfelkészitőn! Lehet, hogy majd csak a végefelé megyek el apával egy-két alkalomra! Sajnos nem tudom előre!
Ami jó hír, hogy a fertőzésem elmúlt és a méhszáj is zárva van, csak ezek a keményedések nem múlnak! Bármi kapok rá nem használ! És pedig ez a terhesség előrehaladtával csak fokozódni fog! De nem vagyok ám elkeseredve, mert a babucikám nagyon virgonc!

Lányok!
Kérek tanácsot hajfestés ügyben! Lehet vagy nem?

Puszi
Györesz
23+1

Kép
Kép
györesz

Szabad-e várandósan hajat festetni?

A hajfestékek zömével az a probléma, hogy tíznél is több különféle alkotóelemet tartalmaznak. Ezeket nem vizsgálták meg egyenként, hogy károsítják-e a magzatot. Az eddigi állatkísérletek azonban arra engednek következtetni, hogy a leggyakrabban használatos, márkás hajfestékek nem jelentek veszélyt a magzatra - feltéve persze, hogy a csomagoláson megadott útmutató szerint használjuk őket.
Nem mutattak ki magzatkárosító hatást a szőkítőszerek, például az ammónium-hidroxid és a hidrogén-peroxid esetében. A hajfestékekben gyakran előforduló, a fenilaminok csoportjába tartozó anyagok hatására vemhes patkányok kölykei közt nem tapasztalták, hogy gyakrabban fordulna elő rendellenesség. Az etanol-amin nevű oldószer csak akkor okozott mérgezési tüneteket, ha igen magas dózisban kapták a kísérleti állatok.
Jelenleg végzik az m-, o- és p-aminofenol-izomerek vizsgálatát. Ez úgy történik, hogy a szereket megetetik a hörcsögökkel. Annyi már bizonyosnak tűnik, hogy a p- és o-aminofenol esetében növekedett a rendellenességek száma, az m izomer esetében viszont nem. Kérdéses persze, hogy e vizsgálatok eredményeit mennyiben alkalmazhatjuk az emberre, azon belül a várandós kismamára, aki nem megeszi, hanem csupán a hajára, fejbőrére keni a szóban forgó szert. A hajfestékek alkotóelemeinek bizonyos hányada a bőrön keresztül is felszívódik, s elképzelhető, hogy a magzatig is eljut. Éppen ezért a kutatások mai állása szerint a várandósság első harmadában nem javasolják a kismamáknak a hajfestést.
Szerintem növényi alapú hajfestéket keress inkább.
Egy cikk a kismamából
Noémi
fantikbaba

Zsófi!
Kösz a képet nagyon jó lett a játszószőnyeg.Beszerzem a karikát és én is munkának látok.Nem tudom,hogy vagytok vele de nálam elkezdődött a "fészekrakó"ösztön.Jövőhéten csinálják a kicsinek a szekrényt.Apával biomatracos ágyhoz csináltatok kertet.Csak még azt nem tudom,hogy két matrac legyen benne vagy egy nagy.Jövőhétre ezt is el kell döntenem mert a matrachoz csinálni a kertet egyszerűbb mint kerethez matracot keresni.Szombaton kezdődik a festés.Remélem augusztus elejére teljesen kész leszünk és marad időm a kisebb csinosításra is.
Sokat ficánkol a lányka a pocakomban,biztos jól érzi magát.
GnéKriszti
gnékriszti

Noémi!
Köszi a segítséget! Azt hiszem maradok csak a vágásnál!

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Kriszti: mit jelent az, hogy bevérzett a barátnőd? Folyamatos vérzése volt, és görcsök, amik nem múltak el? Mert ugye nekem is volt hétfő dél körül egy kis vérzésem, de annyira kevés, hogy délután el is múlt. Azóta is rendben van velem minden, a héten itthon voltam, sőt a jövő héten is pihenek. nekem azt mondta a dokim, hogy akkor kell bemennem, ha nem múlik el, vagy ha erősödik.
Remélem, nem lesz semmi baja a barátnődnek és tényleg pihenjen sokat.

A vásárlásokkal én is alíg bírom magam visszafogni, de még egyelőre a kiságy sincs összeszerelve, békésen vár a telken erre a sorsraKép
Kisfiam nekem is hihetetlen aktív ma - de csak ebéd utántól -, folyamatosan tornázik.
Délelőtt eléggé lehangolt voltam, a fejem is fájt, szerintem a vérnyomásom is alacsonyabb volt, így ő is pihizettKép Hiába, jön a meleg, megérzem előre. Jövő héten végig 30 fok feletti hőmérsékleteket mondtak, ezért nem is bánom, hogy itthon maradokKép Bár a munkahelyemen mondták, hogy azon sem csodálkoznának, ha nem mennék vissza. Július végéig terveztem, hogy dolgozok. De azért ilyen hirtelen nem akartam eljönni, szóval, 2-3 hétre mindenképpen visszamegyek majd.

Zsófi: ez nagyon jópofa kis szőnyeg, jól használhatóKép elképzelhető, hogy én is megpróbálkozom vele.

Györesz: de jó újra látni tégedKép
Hajfeséssel kapcsolatban: ezen is ütköznek a vélemények, hasonlóan pl. a szoláriumhoz, napozáshoz, különböző kozmetikai szerek használatához vagy gyógyszer-szedéshez.

Én fájdalomcsillapítót sem mertem bevenni, mikor nagyon erős medencetájéki fájdalmaim voltak, mielőtt beszéltem volna a védőnővel - mivel ugye tágulgat a szeméremdomb környéke -, mert a dobozon azt írták, hogy terhesség alatt szedése stb... Megkérdeztem a védőnőt, és azt mondta, hogy mivel nincsen olyan labor, vagy orvos, aki terhes nőkön kísérletezne, mi használható, mi nem, ezért inkább azt írják a dobozra, hogy nem ajánlott.
A mindennapi környezetünkben, élelmiszerekben egész életvitelünkben nap mint nap vegyszerekkel találkozunk. Ha hathetente egyszer befesti a kismama a haját, azzal nem hiszem, hogy ártana a babának.
Persze, ez az én véleményemKép

Jó pihenést mindenkinek!

Lau
27+4
lau

Kriszti:
Gratulálok a kislányhozKép A pocakom nekem is a héten nőtt megint, legalábbis úgy tűnik, mérni nem mértem le.
Te is vigyázz magadra nagyon, főleg az idegeskedéssel!

Na, elmászkálok az ágy feléKép

Jóéjt
Lau
lau

Györesz, nekem barna a hajam, de évek óta szőkére festem, és nálam is jött a dilemma, ugyanis kismamaként nem akartam (főleg nem túl gyakran, havonta, kéthavonta) festeni, viszont a szőke hajszínt nagyon szeretem, megszoktam, nem akartam visszafestetni barnára (akkor megúsztam volna egy festéssel), lenöveszteni főleg nem akartam, mert az meg hogy néz ki. És a fodrászom azt mondta, hogy csináljuk a festést most melírral (eddig a barátnőm festette nekem itthon), mert az nem szívódik fel, és bármilyen színt el lehet érni vele ugyanúgy. Igy én emellett döntöttem. Úgy oldottuk meg, hogy első négy hónapban egyáltalán nem festettünk, lenőtt 3-4 cm-t, aztán bemelírozta úgy, hogy a szőke a domináns, de van benne sok barna tincs, így nem látszik, ha lenő, ezért a következő 3 hónapban megint nem kell befesteni, tehát megúsztam a kismamaság alatt egyetlen festéssel. Bocs, hogy ilyen hosszú lett. Kép
Puszi.

Kép

Kép
liv

ZsófiKép
Nagyon klassz a kisszőnyeg, ügyes csaj vagy!

GyöreszKép
A sógórnőm fodrász, és nagyon tiltakozik a terhesség alatti hajfestés ellen. Én is mint LivKép alapban barna vagyok, de szőkére van időtlen idők óta festve a hajam, amitől nem váltam volna meg szívesen. (persze mindent a babáért azértKép). A sógornőm is úgy döntött, hogy csak melíroz, mert azzal is el tudja érni ugyanazt a hatást, és a melír nem ér a fejbőrhöz, nem szívódik fel a szervezetbe. Tett a sok szőke mellé barna csíkokat is, így egyáltalán nem látszik a lenövés. Még szülés előtt megcsinálja egyszer, és az legalább megint 3 hónapig jó lesz.Kép

KrisztiKép
Gratulálok a kislányhoz én is!!!!KépKép

LányokKép
A Baross utcai Gólyába ne jöjjön senki, mert teljesen le van már fosztva. Bodykból is már csak rövid újjúak vannak, amik ugye őszi babáknak már csak ideig óráig lesznek csak jók. A rugi választék is silány már. Augusztusban zárva lesznek végig.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cateye, látom, nagyon egyetértünk hajügyben, és a fodrászaink is teljesen egyhullámhosszon vannak. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

A melírozásról én is hallottam és tényleg nem látszik a lenövés, tavaly nekem is volt, de most befestettem vörösre.
Bár most lehet, hogy megint visszatérek rá, mert szeptembertől nem biztos, hogy lesz arra időm, hogy a festéssel bíbelődjekKép

Cat: jövő héten akartam benézni a Gólyába, de így lehet, hogy nem megyek feleslegesen, köszi a tippetKép

Holnap lemegyünk a telekre, már nagyon várom, kifekszem a kertbe és csak henyélekKép

Mindenkinek szép napot kívánok!

Puszi Lau
lau

Lau,Györesz,
hat en is megyek utanatok, tegnap el kellett mennünk az ügyeletre, mert elkezdtem verezni. Szep elenkpiros ver jött, nem sok, de azert elegge megojedtünk. Mindjart felhivtam az ügyeletet, a doki mondta, hogy azonnal menjek be, megnezi mi van. A mehszaj zart,mehnyak 4,5 cm hosszu, a baba jol van, mocorog ezerrel, de ö is latta a vert, de nem mondta, hogy honnan jött. Csak amikor a mehlepenyt nezte uh-val, akkor mutatott ott egy nagyobb eret, ami verezhet neha, ha a baba megnyomja. Mast nem tudott kideriteni. Na meg persze kemenyedek is, szoval pihennem kell. Tegnap este meg egy kicsit veres volt a wc papir, de az mar inkabb csak alvadt ver volt, valoszinüleg ami meg maradt reggel ota. Holnap reggel viszem be az ügyeleten kapott papirokat a dokimnak, remelem ö is ugy gondolja, hogy pihennem kell es kiir. Mert most tenyleg az a legfontosabb, hogy a baba jol legyen. Apa is sokat segit, nem hagy semmit csinalni, ö takaritott tegnap. Szoval nalunk is zajlik az elet.
Vigyazzatok magatokra, puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Motiot!
Vigyázz magatokra, bizti elmúlik.Pihenj sokat!Ne aggódj!

Noémi
fantikbaba

Motiot!
Teljesen együtt érzek veled, amikor én véreztem totál kiborultam, csak sírtam és nem tudtam megnyugodni! Szerencsére minden jóra fordult akkor, és biztos nálad is minden rendben lesz! Próbálj nagyon sokat feküdni, pihenni és ne idegeskedj, mert lehet, hogy a keményedés csak annak tudható be! Nagyon vigyázzatok magatokra és jelentkezz majd, hogy mi újság!

Puszi
Györesz 23+2

Kép
Kép
györesz

Épp csak beugrottam, lányok vigyázzatok magatokra, pihi, relax, nevetés !
Rossz hallani, hogy vérezgettek meg keményedtek.
Én jól vagyok, köszi a sok ötletet meg a játszószőnyeghez való dícséreteket.
Holnap indulunk nyaralni, vigyázzatok magatokra, két hétig remélem, hogy Miskolc környékén kánikula lesz, vagy legalábbis nyaralóidő. Kép

puszi mindenkinek: zsófi
papzso

Sziasztok lányok!

Tessék szépen sokat pihenni. Nekem nagyon viszket a pocim, de majd holnap megmutatom a dokibácsinak úgyis megyek hozzá receptért.
Haskörméretem már 130cm. Remélem a 150-et nem érem el.KépKépKép

<pre>
NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS IDEJE SZÜLÉS HELYE
Bellana 35 3 egy kisfiú Gergely 2004.08.05 Jávorszky Ödön kórház
Kormi 32 6 egy kisfiú Benedek/Domonkos 2004.08.23 Bajcsy kórház
Babs 31 4 egy baba Péter Johannes, Anna Catherina 2004.09.01 Máv Kórház
Betti 30 6 egy baba 2004.09.06 Toldi Ferenc kórház
Macs 30 6 egy baba 2004.09.06 Kútvölgyi kórház
Pocó 30 5 egy baba 2004.09.07 Dél-Pesti kórház
Noémi 30 4 egy baba Heléna/Alex 2004.09.08 Máv Kórház
Ildikó 30 4 két kisfiú 2004.09.08 Kiskunhalas
R.Edit 30 1 egy kisfiú Bálint 2004.09.11 Szt.Imre Kórház
Patricia 30 0 egy baba 2004.09.12
Beszti 29 4 egy baba Hanna/ 2004.09.15 Máv Kórház
Zsófi 29 2 egy kislány Rozi 2004.09.17 Sote 2-es Klinika
Brius 29 1 egy kisfiú Brandon 2004.09.18 USA Milwaukee
Csengo 29 1 egy kisfiú Miklós 2004.09.18 Szt.Margit kórház
Trompipi 29 1 egy kislány Lili 2004.09.18 Bajcsy kórház
Orsoly 29 1 egy kisfiú 2004.09.18 Sote 2-es Klinika
Alice 29 1 egy baba 2004.09.18 Kútvölgyi kórház
Bea 28 5 egy baba 2004.09.21 Uzsóki Kórház
Dino 28 4 egy kisfiú Bernát 2004.09.22 Schöpf-Mérei kórház
Kata 28 2 egy kislány Dorka 2004.09.24 Máv Kórház
Mágika 28 2 egy kisfiú Zoltán Tamás, 2004.09.24 Máv Kórház
Moszi 28 2 egy kislány Viktoria Anasztázia, 2004.09.24 Szt.Imre Kórház
Csirkesz 28 1 egy kisfiú 2004.09.25 Uzsoki úti kórház
Momo 28 0 egy kislány Emese 2004.09.26 Szt.István kóház
Linato 28 0 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza 2004.09.26 Szt.István kóház
Laura 27 5 egy kisfiú Balázs Krisztián, 2004.09.28 Uzsoki úti kórház
G.-né Kriszti 27 3 egy kislány 2004.09.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa 27 0 egy baba 2004.10.03 Kistarcsa
Krisztinke 26 6 egy baba 2004.10.04 Péterfy kórház
Moncsi 26 5 egy kisfiú Gábriel 2004.10.05 Barcelona Institut Dexeus
Persela 26 4 egy baba 2004.10.06 Uzsoki úti kórház
Niki 25 6 egy baba 2004.10.11 Szt. Margit kórház
Judy 25 5 egy kisfiú 2004.10.12 Kútvölgyi kórház
Macsek 25 5 egy kisfiú Márk 2004.10.12 Szt.Imre Kórház
Bibi 25 3 egy baba Zsófia/Zsolt 2004.10.14 Szt.István kóház
Cateye 24 6 két kisfiú, Olivér, Sámuel 2004.10.18 Schöpf-Mérei kórház
Liv 24 4 egy kisfiú Dávid (Szonja) 2004.10.20 Kútvölgyi kórház
Motiot 24 1 egy kisfiú Ábel (Emese) 2004.10.23 Stuttgart/Németország
Eszter 23 3 két kisfiú Ferenc, Péter 2004.10.28 Sote 1-es Klinika
Szila 23 3 egy baba 2004.10.28 Péterfy kórház
Györesz 23 1 egy baba Norbi/Dorina 2004.10.30 Kútvölgyi kórház
Iboly 23 0 egy kisfiú Dániel 2004.10.31 Budai Honvéd Kórház
Marica 21 5 egy baba Róbert/Mariann 2004.11.09 Szegedi Klinika
Edina 21 4 egy baba 2004.11.10 Sote 2-es Klinika
Orsi 19 4 két kisfiú Máté, Levente 2004.11.24 Sote 2-es Klinika
Babóca 16 4 egy baba 2004.12.15 Schöpf-Mérei kórház</pre>
linato

Motiot:
most tényleg az a legfontosabb, hogy pihenj, valószínűleg nem tett jót az utóbbi időben a doki miatt az idegeskedés. A szervezet egyértelműen jelzi, hogy elég volt, pihenésre van szüksége.
Dokim nekem is azt mondta, hogy ha valami baj lett volna, nem múlt volna el.
Érdekes, én ma éreztem olyat, hogy a hüvelyem mintha nyilallna, de csak pillanatokra. Mikor lefeküdtem az ágyra pihenni, elmúlt. Lehet, hogy valamilyen eret vagy ideget rugdosott a kicsi, de az is lehet, hogy a hólyagon szteppelt, mert néha az is érezhető voltKép

Zsófi: jó pihenést!! A jövő hétre végig jó időt mondtak, remélhetőleg, utána is megmaradKép

Linato: szépen helyezkednek a babókKép Én tegnap mértem meg a pocakom, 99 cm.

Lau
lau

Linato Kép
130 cm???? Kép Kép Az én pocim 93 cm Kép a friss adatok szerint. Ekkora lesz az enyém is? Ez hatalmas Kép

Hétvégn esküvőn voltunk és a pocim nagyobb volt, mint az 5 héttel idősebb mennyasszony-kismamáé Kép persze náluk egy babó lesz Kép de akkor is meglepett Kép

Megyek vissza az államvizsgatételeimhez... de már csak 1,5 nap és vége Kép Kép Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
19+4

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszönöm a gratulálciót.Aranyosak vagytok!Olyan jó látni a táblázatban,hogy be van írva a kislányom.Elnézem Ágotát és egyre jobban jön elő,hogy a kicsi milyen lesz.Még három hónap és kiderül.
Lau!Azt mondta a barátnőm,hogy menszi előtti görcse volt,elment a wc-re és akkor már véres volt.Csak egy napig tartott de a dokija javasolta,hogy feküdjön be a kórházba mert ha erősödik legalább "kéznél" van.
Zsófi!Kellemes pihenést.Remélem kellemes élményekkel térsz haza.Használjátok ki,hogy kettesben vagytok mert erre egy darabig nem lesz lehetőségetek.Beszereztem a karikát de vennem kell egy másikat mert Ágota lecsapott rá.És hallani sem akar arról,hogy elvágjam.
Linato!Jó méreteid vannak.Kellemes lehet cipelni.De az Uh-ból itélve a gyerekek is jó nagyok.Ha ennyire jól viseled végig viszed a 40hetet.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!
Tőletek is megkérdezném, hogy bár tudom, hogy az természetes, hogy folyik az előtej, de nekem néha nagyon folyik, ez nem baj?
És még egy tanácsot szeretnék kérni! Szörnyen ég mostanába a gyomrom, alig bírok éjjel elaludni! Van valami jó ellenszer ez ellen (nem gyógyszerre gondoltam)?
Puszi
Györesz 23+3

Kép
Kép
györesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?