Új privát üzeneted érkezett!

Jöttem hozni a jó hírt, megszületett Bende baba 3450 grammal és 54 cm-rel, mindketten jól vannak!!!!! És én nagyon boldog.

Skrisz elmentettem a számodat!

Kép
kata05

HURRÁ, HURRÁ, HURRÁ! Isten hozott kicsi fiú! Sok tejcit kívánok a pocakodba! Zsu, neked pedig jobbulást a császár után. Sok boldogságot! :lol:

Kata, köszi a jóhírt! Most már mindjárt én jövök! :roll: :lol:

skrisz72

Skrisz, tegnap megbeszéltük a jövő hetet! :wink: Úgyhogy hajrááá!! :D

Kép
kata05

Gratulálok Bende baba szüleinek és sok boldogságot, örömöt és jó egészséget kívánok a családnak!

Adri, képzeld mikor én szültem szeptemberben, a szobatársam kérdezte a csecsemősöket, hogy vállalnak-e fül lyukasztást, és azt mondták nem. Nektek simán megcsinálták?
Sajnos Nikinél szerencsétlenül alakult a dolog, ugyanis 4 hónaposan lövettük ki, az egyiket kapásból mellé lőtték, a másik pedig begyulladt, mikor már az arany volt benne. Úgyhogy azt is kiszedtük:(
Én emiatt elég rosszul érzem magam, mármint hogy nincs fülbevalója. De ezek után meg se merem próbálni újra, amíg ilyen kicsi.

Kriszta
kriszta15

Kata, nem hiszem, hogy jövő héten szülünk. Szerintem a kiscsaj kihúzza augusztusig. Még van elég helye, mert nem nőtt olyan nagyra. Mi késztetné, hogy kijöjjön? :roll: Szerintem tök jókat bulizik odabent. 8) Tegnap este már rá kellett szólnom, hogy hagyja abba a ficánkolást, mert már nagyon fáradt és nyűgös voltam.

skrisz72

Gratulálok Nimródhoz, nekem is a kedvenc nevem ;))

Voltam Domokos dr-nál a rendelésén, itt a fórumon kaptam meg az elérhetőségét, köszönet érte. Nagyon kedves és szimpatikus volt, jó orvosnak tűnt. De teljesen lehidaltam attól, hogy ki van nála írva, hogy a szülés 150.000 forint. Plusz a terhesgondozás. Ez mostanában általános a Péterfyben? :OOO Én szeretnék a kórháznál maradni, de szimpatikusabb lenne, ha én dönthetném el, mennyit fizetek, vagy ha előre meg is szabják, az ne legyen már egy ilyen szinten elrugaszkodott összeg.... Olyan orvost keresek, aki természetesség-párti, kicsit később nyúl a műszerekhez meg gyorsítókhoz esetleg. Tudtok ajánlani valaki? Köszi!
pacsuli

Pacsuli, hű ez bazi sok! A lóvé általános, de nem ennyi. Más dokik száz alatt vállalják. Enyém is. De azt nem tudom, mi lesz szüléskor, még nincs vele tapasztalatom.

skrisz72

Zsú,

remélem, otthon vagytok és minden rendben veletek! Nagyon irigyellek, megint babázhatsz! ;)
Vigyázzatok magatokra, puszi nektek: A.

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!
Hogy vagytok?
Krisz, nem sokára babázol te is :D
Pacsuli, szerintem is nagyon sok a 150!! Én tiszta szívemből ajánlom neked Zsirai doktor urat. Én azóta járok hozzá, mióta + lett a teszt, és máshoz nem is fogok menni!!! CSak jót tudok írni róla!!! A honlapja: http://www.nogyogyaszrendelo.hu
Nekünk simán vállalták a füllyukasztást, a csecsemős főnővér csinálta, annyit mondott, hogy de azt tudják ugye, hogy fizetni kell érte. Egy ezrest adtunk neki. Minden pelusozásnál mozgattam neki, és kentem elöl hátul alkohollal, picit piros volt a lyuk körül, de elmúlt, és azóta kenegetni se kell.
Anyu is azt mondta, hogy jobb minél kisebb korban. Nekem 9 hósan lyukasztották, de a védőnő azt mondta, ekkora babának soha többet nem csinálja, úgy megszenvedtem. Persze én nem emlékszem rá, de most 2 hónapja nem volt a fülembe fülbevaló (kórház előtt kivette) félig össze is nőtt, úgy tuszakoltam át, és kezeltem alkohollal. Most már tudom mit érzett Emma.
Ma megkapta a kicsilány a kéthós szurit. Most alszik, de lassan felkeltem, hogy hamizzon, mert már régen evett.
Kitartás mindenkinek (a meleghez főleg)
adri85

Sziasztok!
Adrinak igaza van, a Zsirai doktort én is csak ajánlani tudom mindenkinek! Én a fiamat is nála szültem, és azóta a második terhességemmel is hozzá járok. Én nem mennék máshoz! :)
Vendég

Köszi a javaslatot! A honlap fura, azt írja, a MÁV rendelőben dolgozik, és nem jön elő semmi a magánrendeléséről. Tudtok segíteni? És amúgy ő olyan természetesség-párti, vagy inkább olyan, hogy inkább csináljuk meg az összes rutinbeavatkozást, mert hátha pont ön lesz az, akinél baj lenne? (a régi orvosom, P. inkább ilyen.) (vagy keressek vissza, mert ezt leírtátok a szüléskor? :))) És ő mond konkrét összeget, vagy rátok bízta? (P. úgy fogalmazott, ennyit meg ennyit szokott kapni. Amit fél évvel később, a szülés előtt átfogalmazott úgy, hogy hússzal több volt...)
pacsuli

Pacsuli, a magánrendelése a Visegrádi u.15be van, nekem 8e volt a terhesgondozás alkalmanként. Szülésnél nem mondott összeget, azt mondta ránk bízza. Ja, ezt szülés után, még a szülőszobán kérdeztem meg, nem tudtam hogy vizsgálatkor ezt hogyan. Nekem ez így jobb volt :)
Nekem adott edát, javasolta is, de nem is bírtam volna anélkül. Nálam kevés volt a magzatvíz, elküldött magzati szívuh-ra és genetikai uh-ra, hogy több szem is lássa. Nekem ez is azt bizonyítja, hogy nagyon lelkiismeretes. Szóval tényleg csak jót tudok mondani. Még a 4d-s uh-ra is oda mentünk, ahol ő dolgozik :D
adri85

ja, és a Péterfybe van, a MÁV-ból ment át oda :)
adri85

Sziasztok!
Hogy lehet alapítványi szobába kerülni? Csak szüléskor lehet, vagy esetleg akkor is, ha vérzés miatt befektetnek? Előre kell igényelni, vagy csak ott? Idén mennyibe kerül?

Nektek mikortól lehetett érezni a baba mozgását? KÉzzel tapintható csak, vagy a hasunkon is látszik?
Vendég

Twist!
Én úgy tudom, hogy 18-20.hét környékén lehet az első babánál érezni a mozgást. (én sokkal hamarabb éreztem, szerintem ilyen lehet, csak addig mindenképpen érezni kell). A látványos mosgás már az utolsó trimeszter vége felé látható, de ez szintén sok mindentől függ, pl. a mama pocakjától is (túlsúly ill. az erős izomzat kevésbé teszi láthatóvá, de kézzel akkor is érezni)!
Vendég

Sziasztok!

Twist,a kétágyas 5000,az egyágyas 7000 ft.Előre nem lehet foglalni,mert nem tudni mikor szülsz,azt viszont nem tudom,ha más okból kerülsz be,akkor mi van...de ilyen ugye nem lesz,csak pozitívan :D

Én utolsó infóm,napi 3 eldobható pelust adnak,tehát kell még legalább 5db/nap.És a ruhácskán kívül semmit sem adnak :evil:
Vendég

Sziasztok!

A legfrissebb info nálam van. :wink: Semmit nem adnak-SEMMIT! ÉS saját ruhát sem lehet bevinni, azt szigorúan ők adják. :(

kispiskóta

Kispiskóta,hű,akkor még a napi 3 pelust is megvonták? :shock: :evil: egy hete voltunk benn,és a szülésznő még ezt mondta...miért ilyen car itt a helyzet?
Vendég

Ó,és gratulálok pici fiadhoz :D
Vendég

Sziasztok!
Tegnap jöttünk haza, MEGSZÜLETETT DANI! 3300gr, 51cm. Hajnali 2re értünk be és reggel 7:37-re meg is született. Sikerült elkerülnöm az epidurált, így teljesen természetes úton született meg a kis pocakbajnok :)
A kórházról: alapítványi szoba nem jutott, igazából enyém lett az utolsó ágy, olyan sokan szültek azon az éjszakán, hogy az is csoda, hogy ágy jutott. A csecsemős nővérek az első napon átnéztek rajtunk, mondván, hogy sok a dolguk, olyan sokan vagyunk. Se pelenkázás, se szoptatási tanácsadás, se senki, akitől kérdezhetnél. Tulajdonképpen ez a többi napon sem változott, életemben nem voltam ennyire kiszolgáltatott és bizonytalan, mint az ott töltött 4 nap alatt. :( Ettől függetlenül a körülmények megszokhatóak, a kaja tűrhető, a folyosó végén lévő mosdó és zuhany sem gáz, kisétálni pedig nem volt nehéz, eseménynek számít :), és nincs is olyan messze.Mivel azonban a szoptatásról és egyéb dolgokról hiányzik a tudásom, vagyis sok a kérdésem, ezért most ennek kialakításával próbálkozunk itthon...remélem, minden ok lesz.Dani épp alszik, de ha felébred, megint próbálkozunk, s remélem, most nem fogja dobálni a cicit jobbra-balra, visítás helyett pedig enni fog, nem csak betömöm a száját a cicivel. Hm, na mind1, holnap jön a védőnő, csak sztem egy kórházban , szülészeten talán ez lenne a legfontosabb : tájékoztatni a gyakorlatlan kismamákat, felkészíteni őket az otthoni, önálló napokra...ez kimaradt. Kép Kép
lengyelgabi

Sziasztok!
Tegnap jöttünk haza, MEGSZÜLETETT DANI! 3300gr, 51cm. Hajnali 2re értünk be és reggel 7:37-re meg is született. Sikerült elkerülnöm az epidurált, így teljesen természetes úton született meg a kis pocakbajnok :)
A kórházról: alapítványi szoba nem jutott, igazából enyém lett az utolsó ágy, olyan sokan szültek azon az éjszakán, hogy az is csoda, hogy ágy jutott. A csecsemős nővérek az első napon átnéztek rajtunk, mondván, hogy sok a dolguk, olyan sokan vagyunk. Se pelenkázás, se szoptatási tanácsadás, se senki, akitől kérdezhetnél. Tulajdonképpen ez a többi napon sem változott, életemben nem voltam ennyire kiszolgáltatott és bizonytalan, mint az ott töltött 4 nap alatt. :( Ettől függetlenül a körülmények megszokhatóak, a kaja tűrhető, a folyosó végén lévő mosdó és zuhany sem gáz, kisétálni pedig nem volt nehéz, eseménynek számít :), és nincs is olyan messze.Mivel azonban a szoptatásról és egyéb dolgokról hiányzik a tudásom, vagyis sok a kérdésem, ezért most ennek kialakításával próbálkozunk itthon...remélem, minden ok lesz.Dani épp alszik, de ha felébred, megint próbálkozunk, s remélem, most nem fogja dobálni a cicit jobbra-balra, visítás helyett pedig enni fog, nem csak betömöm a száját a cicivel. Hm, na mind1, holnap jön a védőnő, csak sztem egy kórházban , szülészeten talán ez lenne a legfontosabb : tájékoztatni a gyakorlatlan kismamákat, felkészíteni őket az otthoni, önálló napokra...ez kimaradt.

Kép Kép
lengyelgabi

Gabi,gratulálok Danihoz :D Nagyon cuki,az alvós kép meg egyszerűen zabálni való :D
Sajnálom,hogy ilyen rossz tapasztalatod volt :( ...de legalább a szülés csodás volt :D :D :D ...a többibe meg biztos belejöttök hamar :wink: Sok boldogságot!
Vendég

Gratulálok a babákhoz! :D

Gabi, nagyon aranyos Dani!! :D Anno én is kimentem és kértem, hogy mutassák már meg, hogy tegyem cicire, mert egyedül nem biztos hogy jól csinálom. Fájt is. De kiderült, hogy jól csináltuk, többnyire :) Biztos bele fogtok jönni hamar. Az a lényeg, hogy most már otthon vagytok. :)
Mikor szobatársam megszült, behozták utána a babát hozzá, abba a bevásárlókocsiba, megálltak az ágya mellett, közölték hogy szoptassa meg, majd kimentek. Szegény meg csak nézett, hogy egyáltalán hogy fogja meg? Ennyi a segítőkészség, ráadásul császáros volt, alig bírt felkelni is a kicsihez.
Krisz merre vagy? Csaknem babázol te is?
Mennem kell, felébredt a nagylány :D
adri85

Lányok,nem is értem,miért nem segítenek :( miért választ valaki ilyen szakmát,ha ennyit nem képes megtenni,hogy megossza a tudását...biztos nem lenne több,mint pár perc,nem is tudom mit kezdek majd két "csomaggal" :roll: miért megy haza minden újdonsült anyuka úgy a kórházból,hogy az a pár nap volt élete legkiszolgáltatottabb napjai.Most eléggé elkenődtem...
Vendég

Gabi, sok boldogságot! Helyes babád van.
Csecsemősökről egyre több rosszat hallok. Elkeserítő....

Nyulasz, ki van függesztve egy csomó helyen a szülészeten, hogy mit kell vinni a babának. Nem adnak semmilyen pelust és popsitörlőt. Asszem újabb pénzeket vontak el a kórházaktól július 1-vel. :?

skrisz72

Sziasztok!
Ma voltam bennt, és ki van rakva, hogy mit kell vinni:
textil pelust: kb. 2db / nap
eldobható pelust: kb. 8db / nap
és popsitörlőt
Vendég

Nahááát,

csak beugrottam és mennyi kedves ismerős! :lol:

Skrisz, Nyulasz, Twist,
sziasztok :D

Jártam már itt, mikor orvost kellett választani :P
Papp István doktorra esett a választás, van még valaki nála?
(Kispiskóta, igazad volt: fantasztikus ember!!! :wink: )

tillidian

hihi,tényleg itt van Twist is :D

Ha most választanék dokit a kórházban,az Kia dr lenne...hátha valakinek jól jön ez az infó.
Vendég

Én most barátkozom Tarnóczival, mert az én dokim már szabin van.

skrisz72

Éééés?Barátkozós?
Vendég

Fene tudja. Magzatvíz vizsgálat közben nem volt időm megnézni, hogy mosolyog-e. :wink: Elnézést kért, hogy fájdalmat okoz. De hát ez a vizsgálat ezzel jár. A lényeg, hogy ő tanította dokimat. Ő a nagy "öreg". Szerintem biztonságban leszek a kezei között.

skrisz72

Én még mindig a Zsirai dr.-ra szavazok! :)
Remélem nem csalódom most sem benne... Pénteken megyek Uh-ra... :)
Vendég

Skrisz, nagyon drukkolok holnapra, bár tudom ezt már nem olvasod!!!

Kép
kata05

Skrisz ma kismamából ANYUKA lesz :D Hajrá Eszter!!!!
Vendég

Skrisz Eszter babája tegnap este 18.50kor megszületett, 3360 grammal és 54 centivel, császármetszéssel. Gratulálok, mihamarabbi felépülést és sok-sok tejcsit kívánok!!!

kispiskóta

SKrisz!
tiszta szívemből gratulálok! :) Kívánok sok-sok egészséget és tejecskét! :)
Vendég

Xandra írta:

"Megszülettek Nyulasz ikrei!
Noémi 2170 gramm, Balázs 2370 gramm körül...
Nem tudom mikor pontosan, 08. 08.-án 19.10-kor jött az sms!"

tillidian

Sziasztok!!!

Voltam ma a Péterfyben Skrisznél és Nyulasznál!
Külön szobában vannak, de látogatják egymást :)

Eszter, Noémi és Balázs gyönyörű!!!! :) :) :) Annyira megható volt látni őket!!!
Skrisznél Nagymama, Nyulasznál egy büszke, boldog Apuka volt, mindenki fülig érő szájjal :)
Mindkét friss Anyuka jól van, fájogatnak, de a hanglat tökéletes!:)

Pusz Mindenkinek: Till :P

tillidian

Adrienne,
szia! :P Babát vársz ismét, azért mégy UH-ra? :roll: :P

tillidian

Sziasztok!
Nyulasznak is gratulálok az ikrekhez, Nekik is kívánok sok-sok egészséget, és még több tejcsit! :D

Szia Till!
IGEN! Sikerült újra! Az uh megnyugtatott, jövő héten megyek a 12 hetes genetikai uh-ra, de most nem a Péterfybe, mert a doktorbácsim szabin lesz, hanem az Istenhegyi útra... :)
Vendég

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék tőletek,hogy a Péterfi Sándor utcai korházban ismertek-e jó szülész-nőgyógyászt?Még csak most szeretnék választani orvost,6 hetes terhes vagyok.Ha,tudtok leírnátok nekem azt is hogy mennyiért vállalja el?!Előre is köszike.

Norci25 Kép
norci25

Én dr. Zsirai Lászlóhoz járok. Nem mennék máshoz, csak ha nagyon muszáj lenne... :) Őt ajánlom! Van magánrendelése is, de a kórházban is szívesen fogadja a kismamákat. Én úgy tudom, hogy általában a kismamára bízza az összeget. Azt nem tudom, hogy ezen a héten van-e még, de jövő héten biztosan szabin lesz, utána lesz már! :)
Vendég

Norci,

akiket jó szívvel ajánlanék én is: Zsirai László dr, Anga-Kiss Balázs, illetve az én dokim: Dr. Papp István :P - én Nála érzem magam biztonságban :P , de a másik két doki is sokat segített nekem, nagyon szimpatikusak!

Adrienne,
szívből gratulálok!!! :D Drukk a genetikához! Hová mégy?
Mi a Kaális Csajokkal az Istenhegyi Géndiagnosztikán voltunk :P

tillidian

Till!
Én is oda megyek majd, mert az orvosom szabadságon lesz, és azt kérte, hogy akkor oda menjek. Bátorfi doktorhoz sikerült kapnom időpontot. (nekem azt mondta a Zsirai, hogy vagy a Hajdu doktornőhöz, vagy a Bátorfi doktorhoz menjek)
Vendég

Zsirai doktor is van az Istenhegyin??? :roll:
Erről nem tudok....ő van a Péterfyben és a Mammut II-ben a Biovitalban, sztem az Istenhegyin nincs...

Hajdu Drnő és B. doktor kiválóak!!! Jó kezekben leszel! :P

tillidian

Sziasztok!
Tegnap múlt egy hete, hogy megérkeztek hozzánk Samu és Ráchel!!! Több mint két évig, három meddőségi intézményt végigjárva harcoltunk Értük, végül is petesejt-donációs lombikbabákként fogantak. A terhesség 29. hetében döbbentünk rá, hogy az amúgy nagyon jó magánorvosunk mögött álló intézményben, a II. női klinikán a baba- és szülőbarátságnak semmi nyoma, pl. apás császármetszésről nem is hallottak -- így totális pánikba esve kezdtünk el orvost és intézményt váltani. Így találtuk meg dr. Rácz Tibort, aki szemrebbenés nélkül, sőt jó szívvel vállalta be egy 44 éves pár halmozottan problémás esetét (az eddig már említettek mellett terhességi diabéteszem és 7 dioptriás szemem is lett/van, nem beszélve szorongásos alkatomról). A Péterfy szülészetére besétálva pedig belebotlottunk Kovácsné, Margit szülésznőbe, aki az utcáról beeső vadidegeneket egy órán át kalauzolta, megmutatott mindent, minden kérdésre válaszolt.
A doktor úr finom iróniája hihetetlen lelkiismeretességgel és empátiával társul, szakmailag rendkívül igényes volt, és mindig tudta, hogy mikor kell azokat a bizonyos biztató egy-egy mondatokat és pillantásokat küldeni. Az aug. 6-i programozott, apás császár pedig Párommal együtt életünk egyik legnagyobb élménye lett!!!!!! Fantasztikus, összehangolt munka folyt a műtőben, Rácz doktor úr mellett az asszisztáló Kia doktor is egészen kiváló és tündéri volt, az aneszteziológustól (Móricz doktornőtől) a szülésznőnkön, Margiton át a műtőssegédig (Imrének hívják) mindenki abszolút a helyzet magaslatán állt -- és fantasztikus volt meghallani a Babák felsírását, utána pedig leírhatatlanul jó érzés volt, hogy tudtam, hogy a legjobb helyen, az Apukájuk mellén vannak.
Mindenkinek csak ajánlani tudjuk ezt a kiváló gárdát és helyet!
További szép terhességet, élményszerű szülést, és jó Babázást kívánunk Mindnyájatoknak, szeretettel: egy immár négytagú család
ammonitesz

Till! Lehet, hogy félreérthető voltam, nem, Zsirai nincs az Istenhegyin. Mivel Ő szabin lesz, így nem tudok hozzá menni, azért küldött az Istenhegyire. Tudom, hogy ott vannak a legjobb genetikusok, ismerem Őket, mert anno Ők a Szabolcs utcai kórházban dolgoztak, én meg a fiammal sok időt töltöttem ott a terhesség alatt. A genetikai uh-t a fiamnál a Hajdu doktornő csinálta, most a Bátorfi doktor fogja. :)
Vendég

Ammonitesz,
szívből gratulálunk!!! :D :D :D Sok boldogságot Neked és gyönyörű Családodnak!!! :D

(Én kisfiam is Rácz doktornál született, akkor meg voltunk elégedve, de sajnos utána már nem találtunk közös hangot, hogy finoman fogalmazzak :oops:
mi 6 évet küzdöttünk kisfiam születése után, 4 inszem és 4 lombik után fogant Lencsi :wink:
Margitka szülésznő volt anno nálunk is, és most is Ő lesz :D - de ezúttal Papp István doktornál szülünk, akiben maximálisan megbízom! :D )

Adrienne,
gyere majd, hogy mi volt az Istenhegyin! :P

tillidian

Adrienne az Istenhegyin mi is Bátorfi dokinál voltunk, nagyon alapos és jófej volt-tőle tudtuk meg, hogy Másodszorra is fiúcska lapul a pocakomban. :lol:

Nekem is Móricz doktornő csinálta az EDA-t és Imre volt a műtős fiú! :lol:

kispiskóta

Nekem mindegy volt, hogy a Hajdu doktornő v. a Bátorfi doktor csinálja! :) Mindkettőről csak jókat hallottam, és nagyon nagy múltjuk és tapasztalatuk van! Mondjuk nekem a Bátorfi kifejezetten szimpatikus, így örülök is, hogy most Ő vizsgál majd.
Sajnos nekem nem kevés túlsúlyom van, és egyébként is nehezen vizsgálható a pocakom (sokat kínlódnak vele, hogy lássanak valamit az uh-on), így most annyira nem bízom még benne, hogy megtudom, fiúcska vagy lány lesz-e a baba... Majd meglátjuk! :)
Nem tudjátok, ilyenkor is adnak dvd-t a babáról? (12.hetes genetikai ultrahangra jelentkeztem be)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?