Sziasztok!
örömmel látom, hogy beindult az élet..
Beagle: ne haragudj..
egész este eszembe voltál, el is kezdtem írni, de annyira zombi voltam agyilag, hogy semmi értelmeset nem bírtam kipréselni magamból..
aztán meg apa el is csalt a géptől
, és egy órakor, már nem volt erőm vissza ülni..
de ma bepótolom mindenképpen..
örülök, hogy rátaláltál a nyugalmatokhoz vezető útra..
húúú, milyen költőire sikerült..
sírni hagyással kapcsolatban: természetesen van, hogy én sem tudok abban a pillanatban eleget tenni a törpjeim kérésének, amikor kérik, és van egy kis pityergés, de nevelő jelleggel sosem hagyom/hagytam őket sírni, mert úgy gondolom, hogy vannak bizonyos dolgok, amiket a fejlődési szintjük határoz meg és nem a "nevelés"..
(ezt maximális jó szándékkal írtam, nehogy bárki is rossz néven vegye..
) Matyi korában már teljesen más a helyzet, ő már mindent megért és tudatosan használ zsarnoki eszközöket a "megmunkálásomra", de őt is inkább partnernek igyekszem tekinteni és próbálok számára minden lehetőséget megadni a választásra..
nálunk ez vált be..
Plutonella: csak bátran állj ki Dórid és a magatok jólétéért..
ne, hagyd, hogy elbizonytalanítsanak..
) a Ti gyereketek, a Ti életetek, úgy csináld/csináljátok, ahogy nektek a legjobb..
ha úgy érzed azzal teszel a legjobbat Dóridnak, hogy felveszed ha sír, akkor vedd fel mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül..
és ne félj szeretni, babusgatni, mert nem attól szoktak a gyerekek "elromlani"..
Matyi például nagyon sokáig együtt aludt velünk, órákat sétáltunk vele, hogy elaludjon, sokszor a háztartás rovására csak vele foglalkoztam, mert annyira igényelte a figyelmem, (jó sok bírálatot be is zsebeltem a környezetemből ezek miatt, de sosem érdekelt, csak az számított, hogy nekünk jó legyen) de ezek átmeneti állapotok és ahogy nőnek, fejlődnek, úgy lesznek egyre magabiztosabbak, önállóbbak és minden más érdekesebb lesz nálunk, anyuciknál..
amúgy Matyi mostanában költözött át a saját ágyába, mindenféle probléma nélkül..
gratulálok a forduláshoz, ez a pici lányka rettenetesen ügyes..
ha gondolod küldj nekem email-ban képet és megpróbálom lekicsinyíteni és felteszem..
Dóri: Danó baba sem semmi..
úgy látszik, hogy erre felé csak ilyen szuper tehetséges babák születnek..
annyiból talán én vagyok a legszerencsésebb, hogy egy térben van a nappalink meg a konyhánk, így sosem kell a fiúkat másik szobában hagynom amíg elintézek ezt-azt, és így mindig szem előtt vagyok..
így persze a sírások száma is kevesebb, mivel anya midig kéznél van..
azért neked egy picit bonyolultabb a helyzeted és így is maximálisan helytállsz és vidám, boldog gyerekeket nevelgetsz..
minden tiszteletem a tiéd..
Anhel: igen én is meglepődtem azon a képen, hogy Matyi mennyire nagyfiú már..
na, hát én is tudok kocsisokat megszégyenítő nyelvjárásban beszélni..
de a gyerekek miatt nagyon odafigyelek arra, hogy lehetőség szerint ne törjön felszínre ..
persze van, hogy nem sikerül és akkor Matyi lecsap a számára tetszetős szavakra..
szerencsére eddig ez volt az első ilyen botlás, de gondolom a keményebb dolgok majd ezután jönnek..
egyedül elalvással kapcsolatban: szerintem teljesen gyerekfüggő..
Matyi mostanában kezd tudni egyedül is elaludni, persze csak ha van kedve..
Ákos viszont teljesen változó..
ő tud egyedül is, meg anyával és Matyival összebújva is..
Beagle: hát lehet, hogy Dóridnak egyenlőre ennyi az alvásigénye, de ez talán változhat számodra jó irányba, ha elkezd intenzíven mozogni..
este megy a privi..
tutira, úgyhogy tárazz be kávéval..
mindenkinek pussz
mennem kell, mert felébredtek a törpök..
Móni