Szia Kata!
Tapasztalatom szerint a csecsemősök "ráhagyósok". Ez alatt azt értem, hogy ha akarod, egy percre sem kell bevinned a csecsemőosztályra, veled lehet, talán csak az orvosi vizsgálat (1 alkalom) zajlik ott.
Éjjel is melletted lehet, a szobák 1-2 személyesek, ott alhat melletted a baba.
Fürdetésnél ott lehetsz, de azt nem engedik hogy Te fürdesd, szerintem attól félnek hogy esetleg az anyák szülés után gyengébbek, elejtik/elájulnak, nem tudom.
Erre hivatkozva akkor is rádszólnak ha nem a "bevásárló"kocsiban furikázod a babát hanem kézben viszed.
Szoptatás igény szerint, senki nem szól bele, ha veled van a baba nyilván megetetni sem tudják, én egy enyhén cukros vízzel telt cumisüveget kaptam tőlük, rám volt bízva adok-e vagy nem. Ha sterilizált poharat hoztam volna be, abból is adhattam volna vizet, de nem akartam.
Segíteni csak akkor fognak ha direkt kéred. BCG oltást a szobában kapott a bébi.
Idejük nem sok van, de mire is kéne? A kicsiket a mamák látják el, viszont azt ha a mamának van kifejezett segítségre szüksége, akkor nem tudom mennyi időt tudnak velük tölteni, mert valóban kevesen vannak, nagy a hajtás.
Ami durva látvány volt, az a higítatlan (?) Johnson and Johnson babafürdető használata volt: csak úgy végigöntötte a gyerek hátán, azzal fürdette
és volt csodálkozás, mitől is van a bőrgyulladása a kicsiknek... de ha szólsz hogy nem hagyod, nem csinálják!
nagyon hamar haza lehet menni ha nincs gond, szinte "küldenek" nem kell harcolni hogy másnap indulhass..