Márti!
Én Szigeti Katalinnál fogok szülni. Nagyon aranyos, kedves, segítőkész. Ismerek pár szülésznőt (akik egyben az gyermekágyat is ellátják), akik a Szabolcsból mentek át, és ha arra járok, mindig leállnak velem beszélni. Emlékeznek Szilárdra, és tudják, hogy volt utána vetélésem. Ezért bízom benne, hogy pont ezért talán lesz egy kis 'protekcióm'.
Azért sajnálattal olvasom, hogy itt beengedik a látogatókat a kórterembe, vagyis nem figyelnek erre szigorúan, és be lehet slisszanni. Ez a Szabolcsban nem így volt. Sőt! Ott csak ablakon keresztül engedték a babákat megnézni a látogatóknak. Maximum kinyitották a kisablakot, és meg lehetett simogatni az apukának, nagyszülőknek. Én biztos szólni fogok, hogy ne jöjjenek be a szobába látogatók. A Szabolcsban meg is tanítottak a fürdetésre, és ha akartad, te fürdethetted meg a babádat. Majd tuti rá fogok kérdezni, hogy megengedik-e. Hátha a protekcióim megengedik
Az annyira nem zavar, hogy első éjszaka elviszik a babát, mert legalább ki tudja pihenni az anya magát. Utána már úgysem lesz rá lehetősége egy darabig. Inkább az zavar, hogy cukros vizet adnak neki, és hogy miből
A Szabolcsban vihetted a saját tejesüvegedet, és abból itatták, ha szükség volt rá. Szilárd nem tudott rögtön szopni, így a lefejt tejet abban adtam oda, és abból kapta ő meg.
Én egyébként akkor zuhanyoztam, amikor aludt a baba. A szobatárssal meg lehet beszélni, hogy figyeljen rá, és hát tényleg 5 perc a zuhanyozás.
Én azért ragaszkodom a MÁV-hoz, mert Szilárd koraszülött volt, és a Szabolcsban nagyon jó kezekben volt. Ráadásul a barátnőm sógora ott a koraszülött osztály vezető-orvosa. És hát van esély arra, hogy a második is hamarabb fog jönni. Váchoz közelebb viszont nincs másik jól felszerelt koraszülött osztály. Az sem utolsó szempont, hogy ismerem a szülésznőket.
Azt meg tudnád írni, hogy milyen egy szoba? Hány ágyas, és tartozik-e hozzás zuhanyzó, vagy közös van?
Köszi!