Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lau,
Vigyázz Magatokra! Pihizz rengeteget! Biztos minden rendben leszKép

Magika,
Üdv. újraKép Jól éreztétek Magatokat? A repcsin nekem is rendesen keményedett, de szerintem azért ez egy elég kemény megterhelés idegileg, mégha nem is félsz annyira. De szerintem nincs olyan ember, aki kicsit ne félne. Én ráadásul légörvénybe is keveredtem a múltkor hazafelé. Hát akkor aztán tényleg kökemény volt a poci.

Motiot,
Jól tetted, hogy lecserélted. Az ilyen doki meg is érdemli. Azért az iszonyú felelötlenség részéröl, hogy csak úgy látatlanba osztogatja a tanácsait.

Kispapától sikerült egy szörnyü náthát összeszednem. Ebben az iszonyú melegben duplán kellemes érzés. Ráadásul 5 db hatalmas herpesz tarkítja az orromat és a számat szépen elosztva. Úgyhogy gyönyörü látványt nyújtokKép

További szép Napot Mindenkinek!
Moncsi
minike

Nálunk is uniszex ruhácskák vannak, de legfőképpen azért, mert 2 éve a lányommal is eljátszottuk ugyanezt a nem-mutatom-meg játékot, és az akkori ruhák nagy része még most is megvan. Akkor is a terhesség vége felé a 7. hónapban merték azt mondani, hogy valószínűleg lány. De még akkor sem volt tuti Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

<pre>
nick hetek / napok gyermek születés v. i. szülés terv. helye
Bellana 34 5 egy kisfiú Gergely 2004.08.05 Jávorszky Ödön kórház
Kormi 32 1 egy kisfiú Benedek/Domonkos 2004.08.23 Bajcsy kórház
Babs 30 6 egy baba Péter Johannes, Anna Catherina 2004.09.01 Máv Kórház
Betti 30 1 egy baba 2004.09.06 Toldi Ferenc kórház
Macs 30 1 egy baba 2004.09.06 Kútvölgyi kórház
Pocó 30 0 egy baba 2004.09.07 Dél-Pesti kórház
Noémi 29 6 egy baba 2004.09.08 Máv Kórház
Ildikó 29 6 két kisfiú 2004.09.08 Kiskunhalas
R.Edit 29 3 egy kisfiú Bálint 2004.09.11 Szt.Imre Kórház
Patricia 29 2 egy baba 2004.09.12
Beszti 28 6 egy baba Hanna/ 2004.09.15 Máv Kórház
Zsófi 28 4 egy kislány Rozi 2004.09.17 Sote 2-es Klinika
Brius 28 3 egy kisfiú Brandon 2004.09.18 USA Milwaukee
Csengo 28 3 egy kisfiú Miklós 2004.09.18 Szt.Margit kórház
Trompipi 28 3 egy kislány Lili 2004.09.18 Bajcsy kórház
Orsoly 28 3 egy kisfiú 2004.09.18 Sote 2-es Klinika
Alice 28 3 egy baba 2004.09.18 Kútvölgyi kórház
Bea 28 0 egy baba 2004.09.21 Uzsóki Kórház
Dino 27 6 egy kisfiú Bernát 2004.09.22 Schöpf-Mérei kórház
Kata 27 4 egy kislány Dorka 2004.09.24 Máv Kórház
Mágika 27 4 egy kisfiú Zoltán Tamás, 2004.09.24 Máv Kórház
Csirkesz 27 3 egy kisfiú 2004.09.25 Uzsoki úti kórház
Moszi 27 2 egy kislány Viktoria Anasztázia, 2004.09.26 Szt.Imre Kórház
Momo 27 2 egy kislány Emese 2004.09.26 Szt.István kóház
Linato 27 2 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza 2004.09.26 Szt.István kóház
Laura 27 0 egy kisfiú Balázs Krisztián, 2004.09.28 Uzsoki úti kórház
G.-né Kriszti 26 5 egy baba 2004.09.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa 26 2 egy baba 2004.10.03 Kistarcsa
Krisztinke 26 1 egy baba 2004.10.04 Péterfy kórház
Moncsi 26 0 egy kisfiú 2004.10.05 Barcelona Institut Dexeus
Persela 25 6 egy baba 2004.10.06 Uzsoki úti kórház
Niki 25 1 egy baba 2004.10.11 Szt. Margit kórház
Judy 25 0 egy kisfiú 2004.10.12 Kútvölgyi kórház
Macsek 25 0 egy kisfiú Márk 2004.10.12 Szt.Imre Kórház
Bibi 24 5 egy baba Zsófia/Zsolt 2004.10.14 Szt.István kóház
Liv 24 5 egy kisfiú Dávid (Szonja) 2004.10.14 Kútvölgyi kórház
Cateye 24 1 két kisfiú, Olivér, Sámuel 2004.10.18 Schöpf-Mérei kórház
Motiot 22 5 egy kisfiú Ábel (Emese) 2004.10.28 Stuttgart/Németország
Eszter 22 5 két kisfiú Ferenc, Péter 2004.10.28 Sote 1-es Klinika
Szila 22 5 egy baba 2004.10.28 Péterfy kórház
Györesz 22 3 egy baba Norbi/Dorina 2004.10.30 Kútvölgyi kórház
Marica 21 0 egy baba Róbert/Mariann 2004.11.09 Szegedi Klinika
Edina 20 6 egy baba 2004.11.10 Sote 2-es Klinika
Orsi 18 6 két kisfiú Máté, Levente 2004.11.24 Sote 2-es Klinika
Babóca 15 6 egy baba 2004.12.15 Schöpf-Mérei kórház</pre>

Besztinek köszönve már a pocakosság hetekben és napokban is fent van a táblán. Előbb-utóbb színesben is menni fog remélem.Kép
linato

Minike!

Koszi szupi volt a nyaralas, csak nagyon meleg.
Masodik napon nagyot nott a hasam es mar rosszul is alszom miatta. Kép
A haza utat meg nehezen viseltem.

Vannak kepek, a kep.tar.hu/magika cimen.
Ha van kedvetek nezzetek meg. Kép
Tobb kep lesz holnap, mert ma meg nem volt idom a fenykepezorol letolteni. Kép

Magi
Vendég

MagiKép
Látom szép piros lett a pocid isKép Milyen szép tiszta a tenger.
Az idén sajna nem nyaralunkKép
De jövőre babóval+papóval bepótoljuk.
fantikbaba

Linato!
íme a nevek: Lány:Heléna Fiú: Alex
Szupi a táblázatKép
fantikbaba

Sziasztok!
Dolgozgatom en is csak ritkan irok, mert nem igen megyek mostanaban dokihoz.
5 honapig csak 5 kilot hiztam. Szerintem ez pont jo. A vedono meg a doki leszurt hogy ez milyen sok. En jol ereztem magam. De most raalltam a merlegre es meg 6 kilo, azaz osszesen mar 11 van rajtam. Ezek utan nem igen merek elmenni. Tornazom es nem is zabalok, mert itt a munkahelyen nem is igen hagynak. Szoval en nem idegeskedem rajta. Ennyi es kesz.

Minden mas rendben van. Es szerintem ez sokkal fontosabb. Mar kezd zavarni hogy az a legmenobb a varoban vagy a dokinal aki fogy a terhesseg alatt. Es az is zavar hogy az orvosi es vedonoi tanacsokat a dietazzon szoveggel elintezik. Vagy csak en latom igy? hogy ha valami faj, vagy kerdesem van azt egy perc alatt elintezik, de arra mindig jut felora hogy ecseteljek hogy ne egyek csipszet meg sutit. (mindkettot utalom)A legutobb ereztem ugy hogy kifizetek egy valag penzt azert a 3 mondatert hogy >
figyeljen oda mit eszik.
dietazzon
nem szabad hiznia.
Lassan mar ha osszeadom kb. egy szules arat kifizettem ezert a 3 mondatert. Azt viszont meg nem tudom hogy mit tegyek hogy ne csak a paraffin olajatol legyen szekletem, nem tudom mit kell tennem ha egesz ejjel gorcsol a gyomrom, es azt sem tudom hogy a fejfajast mi enyhithetne.
Elnezest a levelert de kikivankozott belolem, mert ma is voltam a leleteimert, szerencsere minden tokeletes, de nem tudok orulni ha leptennyomon azt hallom hogy tulajdonkeppen fogynom kene.... Persze mar nagyon varom hogy megszulessen a kisfiam, mert meg olyan sokat kell aludni.... Mar egyre jobban parazok a szulestol, neha almomban mar megszuletett a MIkikeKép))

csengo 28+3

A tablazat szuper!
Vendég

Csengő!
Én is izgulokKép De vhogy mindenképp kibújik a pocaklakó, eddig 7 kg-nál tartok havonta 1 kg, persze diéta, amit szeretek azt nem ehetem, ma voltam vérvételen kiváncsi leszek az eredményre.
Nem éreztek néha remegést a pocakban?
Olyan fura érzés, nem rugás és nem csuklás:o
fantikbaba

Csengő!
Ha te jól érzed magad ne foglalkozz a dokival és a védőnővel. Infóim szerint azért szoktak ilyen "keményem" reagálni a hízásra, mert terheli a gerincet, és nem akarnak komplikációt emiatt.
A dokid nem lehet valami jó, ha rövid idő alatt elkér egy valag pénzt, és csak intelmeket mond.
Próbáltad már a müzliket? Nekem szerencsére ritkán van székrekedésem, de eddig a gabonapehely, vagy müzli segített, talán azért is, mert ritkán eszeke ilyet.
Lau egy másik fórumon a Multisgyümölcslevet említette erre a panaszra, de hallottam már aszalt szilvát is. Próbáld ki, hátha segít.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

De jo hogy irod ezt a remegest. Nekem van ilyen erzesem (en a ferjemnek ugy mondtam mintha rangatozna) ha bal oldalamra fekszem akkor alul folul egyszerre rangatozik a baba 6* kb. A ferjem szerint csak valami eret nyomhatok el.
csengo
Vendég

Ez az, lehet hogy vmi hőszabályozás dolog, bizti nem nyomok el semmit.Vagy a zsinórt rángatja (Csengetett Mylord)Kép
fantikbaba

sajnos az ezer tanacs kozul nekem csak a paraffin olaj segit. Meg a duphalac (laevolac is) szirup segitett (tehat a szilva stb nem) de ezek mar egy nagyon pici menyisegben is gorcsot okoztak, igy nem szedem. Szerintem az is kozrejatszik hogy az elso negy honapban csak okadtam egesz nap es biztos nem jo az emesztesem.
A dokimat nem cserelem le mert amugy mindenki ot dicseri, inkabb megprobalom elereszteni a fulem mellett ezeket a dolgokat. Arra is gondoltam, hogy egyszer azt mondom hogy igen csipszet eszek meg sutit, ja meg toportyut zsiros kenyerrel es akkor lehet eleg lesz megigernem hogy atterek a kolbaszraKép
A nagyapam mondta a dokinak mindig hogy 2 doboz cigit sziv. Azt mondtak hogy surgosen vigye le az adagot 1 dobozra. Ezzel megvolnank -dormogte es hazament. Ugyanis ameddig 1 dobozt mondott mindig azzal nyustoltek (kardiologus) hogy szokjon leKép

holnap szabin vagyok, csutortok meg a koztisztviselok napja, ugyhogy csak penteken vagyok:
csengo
Vendég

Csengo!

Ne keseregj en is ezt hallgattam, az orvostol, mig jol meg nem mondtam neki.
Kerdezte, hogy mit eszem. Mondtam neki, hogy gyumolcsot, kerdezte, hogy milyet. Mondtam neki, hogy eper, bana meg malna es szeder. Erre mondta nekem, hogy azok cukrosak es hogy inkabb almat egyek. Erre mondtam neki, de meg mindig jobb mintha csokin elnek. Igaz tejszinhabbal es csokiontettel meg fagyival szoktam enni, ezt is mondtam neki, meg azt is, hogy akkor minek elunk, ha nem elvezzuk egy kicsit az eletet. Azota nem szol semmit. 27. heten jarok es 10 kg-nal tartok. Hizott a combom, ami szemmel lathato, mert osszeer kozepen, es naracsborom is lett. De nem erdekel. Majd le megy szules utan valahogy. Amig a papanak tetszem nem erdekel ki mit mond.
Jol erzem magam es boldog vagyok.
Ne hagyd magad. Ha jol erzed magad, akkor az a jo. gondolj bele mindig azzal foglalkozni, hogy mikor mit egyek, hogy egy gram se maradjon rajtad. borzaszto. Sajnalom, akinek nincs mas dolga, csak ezzel foglalkozni.
nezd meg 10 kg feljott es szerintem nem vagyok tehen. kep.tar.hu/magika cimen megnezheted.

Fantikbaba!

Hat igen jol leegtunk mind a ketten arnyekban 30 faktoros napkremmel. Kép
De aztan jo barna lettem.
Remelem holnap nem esz emg ezert is az orvos. Kép
Holnap este megyek UH-ra. Kép

Magi
Vendég

Csengö,
csak azt tudom irni, amit Magika mar leirt. Sz**d le jo magasrol, hogy ki mit mond, az a fö, hogy jol erezd magad a börödben. Majd lemegy ugyis szüles utan. En is allandoan ezzel a hülye hizassal vagyok elfoglalva, mert a dokinöm ( akit ma levaltottam ) allandoan ezzel volt elfoglalva, hogy tiz kilonal többet nehogy merjek hizni! Most 5,5 kg van rajtam, es a 23. heten vagyok. Szoval meg majdnem a fele hatravan es szerintem kilokban is! Szoval mar en sem parazok rajta, hiszen en nem erzem magam kövernek, meg mindig ramjönnek a regi ruhaim, persze hasnal segiteni kell egy-ket trükkel, de hatulrol nem mondja meg senki, hogy terhes vagyok, mert meg nem tünt el a derekam .
Szoval ne parazz!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Magika,

Gyönyörü helyen voltatokKép A pocid tényleg jó piri lettKép

Linato,
Szupi a táblázat. A fiúcskát Gábrielnek fogják hívni. Légyszi írd be a nevem mellé. Remélem tényleg kisangyalka leszKép

Csengo,

Engem is folyton azzal zaklat a dokim, hogy diétáznom kellene, mert az én magasságomhoz (158 cm) sok az a 7.5 kilo, stb. Ennek örömére a legutóbbi cseszegetés után bedobtam egy jó adag csokifagyitKép

Mellbimbó ápolás:
Tegnap voltam szüléselökészitö tanfolyamon és mondták, hogy egy kis nap jót tesz a mellbimbóknak. A bör edzettebb lesz töle és ez a szoptatásnál jó. Persze csak módjával. Mondjuk én tuti, hogy nem fogok monokinizni, de azért lehet, hogy néha megsüttetem majd az erkélyen a ciciketKép

Moncsi
minike

Sziasztok!

Olyan fura, hogy itthon vagyok, de érzem, hogy jót tesz a pihenésKép
SZerencsére már elmúlt a tegnapi vérezgetés, és minden rendben.

Kilók: lányok!! Szerintem ne foglalkozzatok azzal, ki mit mond. Én ma töltöm a 27. hetet és eddig 6 kiló van rajtam. Diétáznom kell, mivel magas a cukrom kicsit. De azért diétázni, hogy ne hízzon a kismama, tiszta hülyeség. Mindenki ezen parázik, főleg a védőnők. Barátnőm 30 kilót hízott mindegyik terhessége idején és semmi baja nem volt, persze nem azt mondom, hogy ennyit kell hízni, de a szervezet tudja, mire van szüksége.
Tőlem is megkérdezték, hogy minek diétázom, mikor nem sokat híztam, de nem érdekel.
Mondják, hogy milyen jól nézek ki, meg hogy nem látszik hátulról rajtam sem, hogy babás vagyok, de ez tényleg embertől függ. Nem muszáj mindenkinek Rubint Rékának vagy Kállai Ildikónak lennieKép A lényeg a jó közérzet és a baba meg a mama egészsége.

Valahogy furcsán állnak hozzá az emberek a terhességhez. Pl. azon is meglepődtek, hogy kétrészes fürdőruhát vettem, és merem viselni a pocakomatKép
Meg hogy majdhogynem ugyanazokban a ruhákban mászkálok, max. a haspólót hanyagolomKép

Remélem, változni fog ez a hozzáállás.Kép

Linato: nagyon jó a táblázatKép

Magika: azért pirulhattál le, mert mondták, hogy most eléggé felerősödött az UV sugárzás, és ilyenkor érzékenyebb a bőr. Nekem is megkapta a vállamat a nap, pedig csak 10 percet ültem kint a napon vasárnap.

Lau
27+0
lau

Magika: valamit nem jól csinálhatok, mert nekem nem jön be a kep.tar.hu/magikaKép
Pedig jó lenne megnézni a pocakodatKép
lau

Linato, a táblázathoz szabad megjegyzést fűznöm? Nem 24 hetes és 5 napos vagyok, hanem pont ma 24 hetes. (Az okt. 14-ei dátum pedig módosult okt. 20-ra.) Köszi. Kép

Voltam ultrahangon, minden rendben! Továbbra is kisfiú a bébi, a korának megfelelően fejlődik, és jó nagyokat rúgdosott ultrahang közben. Kép

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Szeretnék kérdezni valamit, pusztán kíváncsiságból: ti eddig hány uh-n voltatok?
Köszi előre is. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

De jó, hogy ez a kiló téma felvetődött, én már azt hittem csak engem piszkál állandóan az orvos a diétával. Rajtam is van már 9 kiló plussz, látszik is rajtam a többlet és az állandó piszkálgatás miatt már kezdtem kétségbe esni. Az előző terhességemnél is sokat híztam és másfél évvel később ugyan úgy néztem ki, mint előtte, úgyhogy nem értem miért olyan nagy baj ha ilyenkor az ember egy kicsit elereszti magát.
Na ennyit a kilókról.

Mi jövőhéten megyünk a Balcsira, mi a véleményetek, ilyenkor lehet-e egy kicsit megmártózni a vízben, vagy sem?

Liv,
én eddig 6 Uh-n voltam (6,7,10,12,18,20. héten) és 2 hét múlva kell menni a következőre.

Mindenkinek szép napot kívánok,

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Nagyon régen nem írtam, nem is olvastalak Benneteket, mert vidéken voltunk és ma megyünk vissza. Remélem, mindenki jól van. Én igen, estére nyűgösödöm be, akkor fáj a derekam, a hasam néha, és levegőt sem kapok, ha fekszem, de amúgy okés minden. Ma megyek dokihoz. Enni nem nagyon bírok, csak gyümölcsöt meg esetleg főtt kukoricát, fagyit, esetleg szendvicset, de a főtt kaját nem igénylem. Nem tudom, hány kiló vagyok, de nem akarok ezen stresszelni, majd a védőnő megmér hétfőn!!!
Legyetek jók, vigyázzatok magatokra!

Üdv,
Andi
Vendég

Sziasztok!

Dino: igen, ezért nem érdemes zaklatni a mamákat, de ez van, majd abbahagyják, legkésőbb akkor, amikor megszületik a babókaKép Szerintem, ha zárt a méhszáj és minden rendben, megmártózhatsz nyugodtan, ma mondták, hogy 24 fokos a Balcsi. Az már nagyon kellemesKép

Liv: uh-n a 6,7,10,12,19. heteken voltam, ezekből a 12. heti volt a 4D.
Legközelebb 21-én kell mennem, akkor töltöm a 30. hetet, de lehet, hogy közben lesz egy 4D megint.
Miért kérdezed? Valaki esetleg riogatott, hogy minek ez a sok uh?

Képzeljétek, tegnap vettem egy fehér halásznadrágot, és még a pocakomra is jó, annyira örültem neki, mindössze 1200 Ft-ba kerültKép

Andi: de irigyellek, hogy mész vidékre, nagyon jó pihenést kívánok, lehet, hogy már nem is olvasod.Kép

Gyönyörű napunk lesz maKép

Puszi Lau
27+1
lau

Sziasztok!
Pont most szörnyűlködtem, hogy rám is felugrott 10 kiló.De nem érdekel, eszek mindent, amit megkívánok. Eddig még a dokim se mert semmi rosszat szólni a súlyomra, pedig mindig megkérdezi, hogy állok.
Szerintem az a baj, hogy csak azt mondják, ne hízzunk sokat, de arról nem beszélnek, hogy miért ne. Mert néha okozhat problémákat (terhességi diabétesz, magas vérnyomás, stb), így talán könnyebben megértenénk az aggályoskodást. Bár szerintem a vékony kismamák is lehetnek cukorbetegek.
Az én orvosom még hármasikres koromban sem mondta, hogy mit kellene csinálnom, hiába kérdeztem, van-e valami speciális teendőm. Ezért nem érdekel, mit mond majd a súlyomról. Egy amerikai ikerterhességekről szóló könyvben azt olvastam, hogy nagyon fontos a kismama súlygyarapodása, főleg az első 24 hétben, mert ettől függ, hogy milyen nagyok, fejlettek lesznek a babák.
Szép napot mindenkinek!
eszter28

Jo reggelt kismamik,
hat latom mindenkinek megmondjak, hogy mennyit egyen es ne hizzon! Ez szerintem is szörnyü! Hadd döntsem mar el en, hogy nekem mi a jo! Persze tulzasba sem kell vinni, de nem tudom miert cseszegetik a kismamakat mindig ezzel. Itt Nemetorszagban az orvoson kivül mondjuk a legtöbben csodalkoznak, hogy "meg csak ennyit" hiztam, hat nem akarok csunyakat mondani a nemet nökröl, de nagyon keves köztük a csinos vekony. Epp ezert nem is tudok kismamaruhat sem venni itt, mert mindegyik akkora ram, mint egy satorlap. Iszonyatos. A parom a multkor nem birta hallgatni a nyavalygasomat es elmentünk nekem ruhat venni. Egy ora mulva rajött, hogy tenyleg igazam van, mert itt csak ket meter magas 120 kilos kismamakra lehet ruhat kapni. Itt egyebkent a 11-15 kg összgyarapodst tartjak optimalisnak. Ettöl csak az en draga ex-dokinöm ütött el ezek szerint.
Moncsi, irtad, hogy 7,5 kilo van eddig rajtad. Az miert sok a 26. het vegen? Ugy tudom, hogy az össz suly negyede az elsö harmadban, fele a masodik harmadban es az utolso negyede a vegen jön rank. Na most a masodik harmad vegen 7,5 kilo az ha jol szamolom pont oke, mert ha meg több is lesz belöle egy kicsit, akkor sem leszel sokkat tul a tizen a vegere! En egyebkent ugyanigy tervezem, hogy a 26. het vegere kb 7-7,5 kilo jöhet ram. Ez szerintem teljesen rendben van! Ne foglalkozza dokiddal, egyed csak tovabb azt a fagyit!!
Eszter, az ikreseknel en is azt olvastam, hogy joval több a megengedett sulygyarapodas pont azert, amit irtal, mint az egybabasoknal.
Na eldugulok, meg azert dolgoznom is kell, pedig mar nagyon nincs kedvem, mert egyre közelebb a szabi....
Mindenkinek gyönyörü napot
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

SziasztokKép

Én is jó régen írtam már, de azért olvasni szoktalak Titeket. Igazából semmi különös nem történt velünk, élem a másfél gyerekes anyukák életétKépKép pocaklakó jól van, dokihoz majd csak 3 hét múlva kell menni.

Hízás: Az én dokim is kényes a témára. A szülés körüli komplikációk miatt szokta mondani. Én Gergővel is sokat híztam, kb 13-14 kilót és könnyen született. 15 hónapig szopott és a végén kevesebb voltam, mint a terhesség előtt. Úgyhogy most is ebben bízomKép

Lau
Akkor most már minden rendben van? Pihenjél sokatKép

Magika
Szuper lehetett a nyaralás a képekből ítélveKép

Tali lesz akkor valamikor?
pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Mimike, Lau, Juti es a tobbiek!

Mindenem jo piri lett. De aztan elmult. Igazabol nem is napoztam, csak a napernyo alatt ultem es a vizben lubickoltam. 30 faktoros kremet hasznaltunk. Ennek ellenere ugy nezek most ki, mint egy igazi arab.
A nyaralas tenyleg szupi volt, de mar faraszto is. Meg jo hogy jol viselt engem a papa.
A meleget is jol birtam 40 fok korul volt es egyaltalan nem is dagadt a labam. Kép
Ennek ellenere hazajottunk es tegnapra mar ugy be is dagadt, ugy nezet ki estere mint egy fatonk. Bokam egyaltalan nem is volt. Kép

Lau pedig jo a cim. Kimasoltam es beillesztettem, ahogy leirtad es bejott az oldal.
Kép

Ma este megyek UH-ra remelem minden rendben lesz. Kicsit izgulok miatta. Kép

Magi (27)
Vendég

T.Andi!
De örülök,hogy jelentkeztél!Már azt hittem valami bajod van!Jó pihenést!
Magika!Irigyellek a szép hely miatt.Köszi,hogy képek formájában megosztottad velünk az élményt!
Hízás!
Én nem törődök vele,mert ha nem ehetnék valamit biztos arra lennék éhes.A megmaradó kilókat Ágota és a kicsi majd lehajtja rólam.
Lehet,hogy az első időszakban egyedül leszek mert apának menni kell továbbképzésre Ukrajnába.Ez van.Majd csak boldogulok valahogy.(kicsit félek)Ma döntenek a pontos indulásról csak az biztos,hogy egy hónapig fog tartani.
Délután biztos pancsolunk a lányommal mert ez a gyerek egy sellő.Mindig vízben akar lenni.De a hajmosást annyira utálja,hogy ha a csempét nem olyan erősen rakja fel apa a fűrdőszobába meneküléskor lekaparná.Kellemes napot nektek.A dolgozóknak kitartást ebben a melegben.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Itt vagyok ám általában én is csak olvasó üzemmódban.

Linato,
tök jó a táblázat.

Súly: én tegnap töltöttem a 25-öt és 7 kilónál járok, de mind a doki mind a védőnő odáig van hogy milyen "ügyesen" hízok. Egyedüli gondom, hogy elkezdett vizesedni a lábam. Sódiétát írt elő a védőnő és max 2 l folyadék egy nap. A kaját még csak csak megoldom, de a folyadékra székségem van. Én alapjáraban is megiszom a 2-2,5 l folyadékot nem hogy melegben.... Kép

Uh: Eddig nekem is 6 db volt (6,7,9,13,18,24)

Mindenkinek legyen szép napja.

Bibi
25+1
bibi

Sziasztok!
A dokim nem híve a sok UH-nak, (9,12,19,(4D saját magam 29)és majd hamarosan a dokinál is UHKép
Orvosilag 4 nagy UH indokolt.
Jovő héten gondolom a csak méhszájat néz, és kikérdez a diétámról is (azért ravasz a doki, tartja a kapcsolatot a belgyógy főorvossal a hátam mögött, őt is engem is kikérdez)legalább
foglalkozik velem Kép
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Azért kérdeztem, hogy hány uh-n voltatok eddig, mert én most vagyok 24 hetes, és eddig 8 uh-m volt. De mondjuk volt plusz is, tudjátok, a magasabb Afp miatt, mostanában pedig havonta van. Valóban volt, aki riogatott annak idején azzal, hogy nem jó a sok uh (írtam is erről akkoriban), de aztán úgy gondoltam, hogy ezt az orvosra bízom, főleg, hogy magasabb lett az Afp, jobb, ha többször mindent alaposan megnéz. Csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy nektek mennyi volt eddig. Még egyszer köszi. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Ui.: Én 4 kg-ot híztam eddig. Kép

Kép

Kép
liv

Még valami: találtam egy oldalt, ami hasznos lehet, szerintem érdemes megnézni: http://www.inetcom.hu/andrea/
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Nem tüntem ám el,csak tiszta rohangálás volt a hétvégém és az első két nap a héten.
Beírnátok engem is a táblázatba?
22+3 nap,kisfiú,Dániel,Okt 31.Budai Honvéd.
Képzeljétek!Rámjött a fészekrakási ösztön.Szinte minden megvan már a babónak,hétvégén már az ágyat is megvettük.Nem tudom,hogy miért egyik lánynál sem kezdtem el ilyen korán vásárolgatni,de most szinte kényszert éreztem,hogy meglegyenek a cuccok.
Mindenesetre most kicsit megnyugodtam.
Pusza mindenkinek és szép napot..
Irigylem a lánykáimat:napközis táborral ma Tatára mennek a Fényes strandra..Tuti jó lesz.
Üdv
Iboly
ibolyka

Liv!
Nagyon jó oldalKép Köszi
Noémi
fantikbaba

Szia Iboly,
ahogy Tatat irtad meg a Fenyest megdobbant a szivem!!! En meg itt ülök Nemetorszagban ( itt lakom ) es dolgozok a meleg irodaban, es arra gondolok, hogy sulis koromban minden nyarat a Fenyesn töltöttem es milyen jo volt! Ugyanis tatai vagyok (vagyis mellöle valo )Biztosan nagyon jol fogjak erezni magukat a lanyaid, irigylem öket! Majd ird meg, mit meseltek. En meg nosztalgiazok egy kicsit.
puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Bibi!
Nekem a dokim és a védőnőm is azt mondta,hogy a vizesedésnek semmi köze a bevitt vízmennyiséghez.Kevés cukros,sós kaját kell enni mert ez a két dolog köti meg a vizet.Tehát ha csak 1l vizet iszol azt is képes megkötni a szervezeted.A kismamáknak meg alapban ajánlott a napi 2-2,5l folyadék.Nekem ez a véleményem.Nem akarom a dokidat felülbírálni csak furcsa,hogy a vízmennyiség csökkentését javasolta.
GnéKriszti
gnékriszti

Nos a vizesedes erdekes dolog. Itthon egyfolytaban dagad a bokam. Kép
Nyaralas alatt a nagyobb melegben meg semmi. Pedig sok sos paradicsomot, meg paprikat ettem. Kép
Itthon meg nem is eszem sosoat. Edeset igen, de kevesebbet, mint nyaralaskor. Kép

Szoval nem tudom megfejteni a titkat a dolognak.

Magi
Vendég

Lau jó olvasni, hogy minden ok.

Én már fürödtem a Balcsiban, szerintem isteni ézés, bármennyire tiltakozott anyu, hogy megfürösszem az unokáját. Szerencsére kispapa szintén bejött velem Kép

Súlygyarapodás:egy pillanattal ezelőtt kerek egy mázsa voltam, ez 7,5 kg gyarapodást jelent nálam, s a 29. héten vagyok. A dokim nem tett még megjegyzést, a védőnőt pedig elég régen láttam. 10 kg plusszt terveztem, majd meglátjuk, hogy mi lesz. Különösebben nem aggaszt az eredmény, egyébként Kép

Sokkal inkább izgulok a szülés miatt, remélem kispapa majd kellő nyugalmat hoz nekem a vészes órákban. Gyakorlom a relaxálást, meg az orron be a tüdő felső részébe-lenyom a has felé, és szájon kifúj technikát, és közben izgulok, hogy vajon, amikor eljön az ideje, akkor fog-e menni, vagy inkább üvöltök, hogy nem bírom ki, és nekem ne parancsolgasson senki, hogy mit tegyek, mert senki nem érzi, hogy mennyire szenvedek. Kép
Persze komikusnak találom a képet, de már látom magam előtt, ahogy szülés után majd nem győzök elbújni az emberek elől, és leszögezem, hogy a szülőszobán nem is voltam tulképpen.

uh:
6,7,11,18,27. heteken készült, azaz 5 alkalom

Linato: KÖSZI!
papzso

Sziasztok!

Hízás: igazándiból akkor érdemes nagyon figyelni, ha változtattok az életmódotokon, mert akkor a korábban a súly megtartásához elég élelmiszer sok lehet. Pl. ha előtte dolgoztatok, utaztatok, járkáltatok, de valamikor a terhesség közben táppénzre mentek és sokkal többet pihentek, kevesebbet mozogtok. Pl. én Benivel 6 hónaposan mentem táppénzre, és sajnos nem figyeltem, rámjött 18 kg, amiből csak 9 kg ment le, a többivel emg küzdök. De Nátánnál nem volt ilyen életmódváltásom, semmivel nem ettem másképp, így csak a szükséges kilók jöttek fel, amik le is mentek. Most pár hete már +9 kg-nál jártam (ami azért kellemetlen, mert alapból sem pehesúlyúként indultam, és bizony a mozgás nem annyira könnyű, fáradok), de aztán megállt, sőt azóta visszament egy kilóval kevesebbre, és így a 29. héten +8 kg.
Nekem önmagában a szoptatás nem volt elég a többlet lemenéséhez (lehet, hogy azért mert már egy ideje őrizgettemKép), kevesebb bevitt kalória és rendszeres mozgás kellett. Így is csak 6 kg ment le a msotani baba előtt. Most a következő baba előtt lesz egy kicsit hosszabb szünet (persze ki tudjaKépKép), és akkor feltétlenül szeretnék versenysúlyomig jutni.

Más: úgy néz ki, hogy mindjárt kész vagyok a két fiúnadrággal az egyik anyagból, így aztán elhetünk hárman (majdnem) egyformákKép.

UH: mint Noéminél, de gondolom ez nem meglepő, lévén ugyanaz a dokink. (ja, lehet, hogy eggyel több volt normál UH volt, de csak amiatt, mert az első 5 hetesen volt, és azért szerettem volna látni, hogy tényleg babaalakú lett a gyermekem és nem maradt babKép). Viszont 4D-n még nem jártunk...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lányok!, én múltkor írtam, hogy eddig 11 kg-ot híztam. 158 cm vagyok, és tök jól érzem magam a bőrömben. És hálás vagyok a dokinak és a védőnőnek is mert nem csesztetnek. Ja, és csinos vagyok így is!!!!és még ennél is boldogabb.

kata
katta

LivKép
UH: 6,8,10,12,16,19. héten következő a 23. héten lesz, és utána kb. 4 hetente várható. A 32. héttől pedig valószínűleg 2 hetente.

Hízás. Szerintem az is sokat számít, hogy ki mennyiről indult. Mert pl. egy 50 kg induló súllyal rendelkező kismaminak valószínűleg többet kell hízni, mint annak, akinek több volt a súlya.
De szerintem tökéletesen felesleges a kilókkal foglalkozni!
Majd megnyitjuk a 2004. őszi babák mamái fogyókúrás topikját Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
19+0

Orsi
KépKépKép
icsilya

A 4D azért tanulságos volt, tudom hogy milyen időpontban nem érdemes elmenni, nálam reggel, a reggeli után a babó úgy bealszik, hogy senki sem tudta felébreszteni, keze lába a feje előttKép
Délután meg virgonckodikKép
fantikbaba

Hi!

Magika: na végre sikerült behozni az oldaltKép Nagyon szép képek!! Tiszta sárga lettem az irigységtőlKépKép SZépen lepirult a pocakod isKép

Képzeljétek. Tegnap ültem a háziorvosnál, várva, hogy kiírjon ugye táppénzre, mire odajött egy nő, kérdezte, hogy ugye én is bemegyek az orvoshoz?? Mindezt olyan lassan vontatottan, hogy csak néztemKép Aztán kérdezi: Ugye, kisbabát vár? Mondom, igen. És nem fél a szüléstől???
Nem, válaszoltam. De hát az fájni fog, nem?? Nem fél a fájdalomtól?? Most erre mit lehet mondani?Kép Azt mondtam, hogy fáj, de ez teljesen más fájdalom, mint a többi és egyszercsak elmúlik.
Mire a nő: Ja, akkor jó. És visszaballagott a helyére.
Én meg ott maradtam, és bámultam utána tök értetlenülKépKép

Zsófi: én is tanultam a légzéstechnikát, mégis, ha a szülésnél nem lett volna a szülésznő olyan készséges, elvesztettem volna a fonalat.Kép

Már nem tudom, ki írta, de tényleg úgy van, hogy a vékony kismamák is lehetnek cukrosak terhesség alatt. Ez rám igaz. 183 cm vagyok, 70-ről indultam, most 76 kiló vagyok. Terhesség alatt máshogy dolgozza fel a szervezetem a cukrot, ezért magas az érték.
Nem azért, mert össze-vissza habzsolok mindent.
Most sajna hanyagolnom kell a szénhidrátokat, elfelejtenem az édességet - pedig imádom a fagyit meg a sportszeletet - de a babának nem lenne jó, ha nem figyelnék oda magamra.

Na, kicsit hosszú lettem.
Ennek örömére megyek is ebédelniKép

Lau
lau

Lau sorstársamKép
Én is vékony vagyok 65 kg 172 cm(kivéve hastájék), szintén CH diéta.Édesszájú vagyok, de minden meg van tiltva, helyette gyümölcs az is csak kb 15-20 dkg naponta.
De túrós rétest gyakorta csinálok.
Noémi
fantikbaba

Liv,
Én eddig 5 UH-n voltam és úgy néz ki, hogy még 2 van hátra.

Motiot,
Szerintem sem sok az a 7.5 kiló, dehát szerintük igen, mert én alacsony vagyokKép Tényleg próbálok vele nem foglakozni, de nehéz elkerülni, hogy ne nyomasszon egy kicsit, ha mindig ezt hajtogatják.

Magika,
40 fok? Jó strapabíró vagyKép Én valahogy terhesen most nem bírom a meleget, pedig elötte a mindenem volt a nyár.

Olyan randa lett mára a herpeszem (bedagadt az orrom és a szám), hogy reggel a elsírtam magam, amikor a tükörbe néztem. Kispapa próbált vigasztalni, de a végen már oda jutottam, hogy senki sem szeretKép
Már túlvagyok rajta. Viccesek ezek a hormonokKép

Mindenkinek szép napot!

Moncsi
minike

Minike!

Nem volt olyan veszes az a 40 fok, mert ott volt a langyos medence meg a tenger. Kép
Vendég

Sziasztok!

Már rég jelentkeztem, de rengeteg a meló. Most vagyok a 25. héten és már 8 UH-on voltam. A doki minden terhesrendelésen megnéz Uh-val is és még ehhez jön a kötelező Uh-ok száma, 12. heti, genetikai. Szülésig még lesz egy pár. Nem tudom, hogy mennyire jó ez vagy nem, csak az biztos, hogy mindig megnyugtató látni a picit.
5 kg hízásnál tartok, ami elvileg normális, a doki viszont minden alkalommal szajkózza, hogy nem szabad sokat hízni, ne egyek sok édességet. Kicsit félek is a terheléses cukor vizsgálattól, hogy milyen értéket fog mutatni, mert normális mennyiségben azért nassolok. Tényleg, ha a glükozóst csinálják ott mi a határérték, meg tudjátok esetleg mondani?
Magika, gyönyörűek a képek! Mi is kacérkodtunk egyiptomi nyaralással, de terhesen nem mertem belevágni, így elnapoltuk. Örülök, hogy nektek jól sikerült. Fakultatív programra is mentetek vagy csak henyélés volt a tengerparton?
Lassan neki akarok látni a babacucc vásárlásnak. Mindenhol azt hallom, olvasom, hogy kezdésnek elég pl. 6 db rugi, 3db 56-os, 3 db 62-es. Hasonlóan a body is. Nekem ez olyan kevésnek tűnik. Mi van, ha egy nap háromszor át kell öltöztetni a gyereket? Gyakorló anyukák, tényleg elég csak ennyit venni?

Szép napot!

Macsek
25+2

Kép

Kép
macsek11

Macsek!
Mindenki mást mond határértéknek, de a leggyakoribb a 7,8. Ez pont két órával a 75 gr lötyi után mérve.
4Rugi+4kombi azt hiszem 62 vel kezdem (nem úgy néz ki hogy kicsi baba lesz) én biztos hosszú ujjút veszek (ősz).Anyum is már vásárolt vmitKép
Most kis zoknikat keresekKép
Az is biztos hogy nem ágyneműzök, csak fejvédő és lepedő lesz, hálózsákot veszek inkább.
fantikbaba

Noémi, köszi az értéket!

Ágyneműt én sem szeretnék, csak fejvédőt és lepedőt. Ha még be kellene takarni, akkor meg kispokróccal fogom. Ahol eddig néztem ott az aranyos fejvédőt, ami tetszett volna csak ágyneművel és baldachinnal egy csomagban lehetett megkapni, külön nem. Amit külön láttam, az meg már nem tetszett annyira. Szóval még keresgetek.

Kép

Kép
macsek11

Macsek11!

Voltunk fakultativ programon, de csak buvarkodni. Nem akartunk a tobbire menni, mert 24 ora buszozas sok lett volna nekem.
Igy maradt a henyeles, furdes es a buvarkodas. Papa merult, en meg csak felszini.
Szupi volt.
Mondjuk csak annak ajanlom az utat, aki nagyon birja a meleget es nagyon jol viseli a terhesseget es minden keppen a 25 het elott. Nekem a vege mar kicsit terhes volt, mert akkorat nott a hasam, hogy kenyelmetlen lett. Most is az. Mar nem alszom jol es nehezen ulom vegig a munkahelyen a 8 orat. Kép

Magi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?