Új privát üzeneted érkezett!

Meme :)

Hurrá! Hurrá! Hurrá! Jól taktikáztam. (ide segg földhöverő ikon jön) :D Jövő héten postázom a jegyeket nektek. Priviben írsz címet? Tökéletes szereposztás. Előtte 2 nappal is látom a művész urat ám, mert Nyergesújfalun lesz musicalestje Dolhaival meg Peller Annával.

A 23-i szereposztás már kaka. :D

Lilla :) te világ csavargója
Hol laktok?

Edit :)
Képzeld egy játékbolt ezredik bugyrában sikerült olyan legot találnom mint amivel nálatok játszottak a fiúk, ami még Dávidé volt. Kifutó termék és utolsó darab volt. Samunak közeleg a névnapja így a család összedobja rá a pénzt. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Gyöngyi!

Nagyon nagy gratula a kis vikinglányhoz! Majd kérünk képeket is.

Cat!

Megnéztem a Rómeó és Júlia képeit, kicsit nosztalgiáztam, nagyon régen láttam, még amikor dolgoztam. Első sorból!!!!! :D :D :D

Fiúk már a nagy legóval játszanak, úgy értem a legkisebbel? Vagy duplóval?

Ditke!

Én tuti nem tudnék úgy menni a körforgalomban, ahogy spanyolhonban szabályos. A sávváltás a mumusom.

Ügyesek vagytok, hogy már így megy a spanyol.

Hogy bírjátok ezt a meleget??? Engem totál kikészít.
Csak vízparton lehet elviselni. Dettiéknek most jó idejük van. :D

Kata

Kép
kateduo

sziasztok

nekem máj 24én született 3gyönyörű babám 2fiú és egy lány. egy hónapja vagyok velük itthon és nagyon nehéz. lehet hogy én csinálok rosszul mindnet de nagyon keveset alszanak éjszak még napirendet sem tdtam kialakitani pedig nagyon szeretnék.. jeleneg a párommal ketten csináljuk néha a családom is besegít de tanácstalan vagyok. tápszert kapnak mert kevés az anyatejcsi és nagyon változó mennyiségben esznek...
minden tanácsot köszönök és mindenkinek szép napot Zsu

Kép
paradizs

Zsu :)

Gratulálok a három kismanóhoz!! :) :) :)

Biztos nem azért nehéz velük, mert te rosszul csinálsz valamit. Ne hagyd, hogy bárki ezt sugallja. Egy kezdő anyukának sokszor egy gyerek is sok, nemhogy három. "Jó" tanácsokat akárki tud osztogatni, de igazán okosat csak az tud mondani, akinek szintén hármasikrei vannak.
A napirend meg nagyon nehéz sztem, merthogy normál esetben tudnál alkalmazkodni a gyerekhez és úgy kialakítani, ahogy neki is kényelmes, de neked itt háromfélét kellene. Szóval ... Nekem az a véleményem, hogy minél több a gyerek, annál kevésbé lehet bármit is "igény szerint" csinálni, mert szerencsétlen anyuka bedobja a törölközőt.
De majd jön a többi hármasikres, és megmondják, hogy ők hogy csinálták.

Fel a fejjel!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Hazajöttünk mi is, nagyon jó volt a nyaralás!!!! :lol: :lol:
Isteni volt az idő, rengeteget strandoltunk, tényleg sokat bátorodtak a vízben, mondjuk azért Dettiéktől még messze vagyunk, de órákig elvoltak úszógumival, és élvezték.
Kirándultunk is, egyet Keszthelyre (kastély, hattyúk, hajókázás), egyet meg Sümegre (várjátékok, kürtős kalács..) :lol: :lol: 8) . Most még egy hetünk lesz itthon, tele vagyunk kirándulós ötlettel, sajnos azonban Natus estére tök lázas lett. :cry: Remélem hamar túl leszünk rajta!

Cat,
a Rádpuszta-koncert isteni volt!!! :lol: Tamás is kezd ráérezni az ízére :wink: :D Ezen a Nyergesen elgondolkodom, nem tudok mit kezdeni a 3 fellépővel együtt.. Te már láttad őket így vagy hasonló formációban?

Meme,
hurrááá, hurrrrrááááá!!!! Én is lecsekkoltam rögtön :lol:
Amúgy az én gyerekeim is szörnyűek tudnak lenni, ha sokat vagyunk együtt. Állandó az egymás nyúzása és a nyígás :roll: Amikor már olyan jó dolguk van, hogy semmise elég jó!

Gyöngyi,
gratulálok, remélem könnyen ment, és mindenki egészséges, jól van!! :lol:

Lilla,
üdv itthon!!! Tényleg, hol laktok?? Gyerekek hogy viselik M.o-t? :D

Zsuzsa,
szia, és gratulálok "sorstársam"!! Nos, Briginek abszolút igaza van, minél több gyerek, annál szigorúbb rendszer. Legalábbis én így csináltam. Ha jól számolok, kb 8-9 hetesek most. Súlyra mekkorák? Azért kérdem, mert azon is múlott nálunk a szigorúság!
Mivel én nem dokumentáltam, nem tudok visszanézni, hogy ennyi idősen pontosan hányszor és mennyit adtam. De mi is tápisok voltunk, a lefejt anyatejet (azt a szánalmas mennyiséget ami volt :roll: ) hozzáöntöttem, igazságosan elosztva. Szóval, szerintem 2en meg tudjátok oldani, nekünk is ment, sőt kb olyan 9-10 hát környékén maradtam napközbenre már egyedül velük, és úgy is ment.
Nálunk a napirend ez volt: eleinte 3 óránként ettek, szigorúan betartva, egymás után, fix sorrendem volt, mert így mindenkire tényleg 3 óránként került sor. Szóval először tisztába tétel, cumisüvegből evés, büfi, kicsi ringatás-szeretgetés, jöhet a következő. Cca 25 perc egy gyerekre. És ha aludtak, ébresztettem őket, mert enni kell, és a napirend nem borulhatott. Mikor elérték a 3 kilót, kivettünk egy etetést, éjjelről. Nem is volt gond, mintha magától is kimaradt volna, mert folyton aludtak közben. A mennyiség sokáig szigorúan a nagykönyv szerint megadott testsúlykilógrammra számított tápimennyiség volt, én ehhez tartottam magam. Ha nem ették meg, próbálkozam kicsit, de nem erőltettem nagyon.
Miért nincs napirendetek, hol bukik el a dolog? Ki az, aki segít vagy tanácsokat ad nektek (Mama, védőnő..?). Ha írnál többet a konkrét problémákról, biztos többet tudnánk mondani!

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke!

Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás! Azon a lázon meg remélem hamar túllesztek és még mehettek a következő héten is kirándulni!

Lilla!

Üdv otthon! :lol:
Majd jelentkezz ha tudsz :)
Aug. legvégén-szept. elején mi is megyünk haza pár napra. Lefoglaltuk a jegyeket erre kiderült, hogy pont amikor jöttünk volna aznap van szülői a suliban, így át kell rakatni a jegyeket :evil: Vagy ezt már írtam ?? :?

Zsu!

Üdv köztünk!

Látom már megkaptad a legjobb tanácsot amit lehet, így sok okosat már nem tudok írni. Szerintem is szigorú napirend, és amit én elcsesztem :oops: : ebbe csempéssz bele egy kis időt magadra! Különben pár hónap alatt totál "felemésztődsz". Ha csak egy negyed óra séta vagy egy fagyi egyedül vagy egy barátnő aki elmegy hozzád és megisztok egy kávét, de nagyon bele lehet őrülni a bezártságba :(
Sokszor van sok "nagyon okos" rokon, védőnő, (plusz a hülye Kismama magazinok) stb., de úgysem tudsz mindenkinek megfelelni, így ne is próbálkozz. Hallgass magadra, no meg a lányokra itt mert itt biztos sok jó tanácsot kaphatsz olyanoktól akik tényleg végigcsinálták azt amit Te és nem csak olvastak róla vagy "úgy gondolják, hogy ..." :wink:
Én személyesen csak egy hármasikrest ismertem, ő pl. a szoptatást úgy oldotta meg, hogy kettőt szoptatott egyszerre aztán a harmadik kapott üvegből tápit. A következő etetésnél cseréltek, hogy ki szopizik és ki üvegezik. Így mindenkinek jutott tejcsi is, jó nagyok és egészségesek lettek a gyerekek :)
ditke62

sziasztok

nettke: 10hetesek vagyunk a fiúk 4kilosak leányzó 2800. 6x illetve 8x esznek én sajnos nem tartom a 3óránkénti etetést akkor esznek amikor ébrednek. talán ez a baj? a fiúk 150-200ml között követeleik az ételt a lány 80-120ml között
este fürdetek de próbáltam már a délelőttöt is hát nem volt változás.
séta 5után egy jót alszanak azután meg itthon üvőltés
tanácstalan vagyok és a párom is...egy hónapja itthon vagyunk és talán éjszaka volt olyan amikor 3órát egy folytáan aludtunk.....
kellemes estét és köszike

Kép
paradizs

Paradizs!

Bár Nettkének írtad,de azért én is elmondom a véleményem (remélem,Anett is megerősít ebben):
ez nagyon sok kaja!!!!!
Elővettem a régi füzetecskémet,amibe anno írtam a fiúk napjait. Nekem 2hónaposan volt Beni és Marci 4060gr,Oli meg 4400gr. Akkor 6szor ettek,alaklmanként 120ml-t.
Amikor még csak 2800gr-osak voltak (pontosabban Oli 2860gr,Marci 2660gr és beni 2600gr),akkor 8szor ettek,alkalmanként 70ml-t
Nem tudom,hogy tudsz-e róla,de a korababák zabálnak.Ez egy velükszületett ösztön (mondhatod ősi reflexnek is),hogy bepótolják a lemaradásukat. De nem szabad őket túletetni!!!! A testsúly kilógramonként 150ml tápszer/nap mindig legyen mérvadó,amíg csak tápot esznek.

Kép

Kép
edit73

Hahó!

Ma költöztünk át Anyóséktól egy bérelt lakásba. Itt van ez is 13.kerületben, a Visegrádi u-ban. Tök jó kéró, még garázs is van hozzá- a felhajót ugyan iszonyú szűk, azt hittem összetöröm a kocsit mikor mentem ki, de végül megúszta. :?
Jó nehéz volt lakást találni, senki nem volt hajlandó 1 hónapra kiadni-nem is értem miért. Rengeteg a kiadó lakás és mindegyik a hosszú távú bérlőre vár-közben meg elvileg recesszió van, vagy mifene?!! :shock:

Amúgy jól vagyunk, manók irtóra örültek a saját ágyuknak, itthon hagyott játékaiknak. Nekünk is tök jó volt, most Anyós volt velük 4 napot, mi meg mentünk intézni mindent ide-oda. Gyerekek is jók voltak, nekünk is jó volt-már mindenkinek nagyon kellett ez a kis különlét. :)

Zsu

Üdv itt és gratula a hármasfogathoz! Nálunk is elég szigorú napirend volt az elején, pedig csak ketten voltak és szopiztak. De amíg nincs meg az embernek a kellő rutinja, hogy jól be tudja osztani az idejét, meg tudja, h mire mennyi idő kell-addig a rutin nagyon jó szolgálatot tesz. Kicsit merev ugyan, de nagyon jó mankó, amikor a fáradtságtól alig tud az ember gondolkodni. :wink: Az éjszakák nekünk is nagyon nehezek voltak, kb fél éves korukig. Az első 4 hónapban Niki éjjel alig aludt, hasfájás v más baja volt, ki tudja, de órákat ordított és nem tudtunk vele mit kezdeni. A 3 óra/éjszaka, mint alvásmennyiség volt nálunk is az átlag. Végül azért lassanként jobb lett. Nálunk sokat segített, amikor éjszaka is szopizhatott. A kh-ban azt tanácsolták, h éjjel üvegből kapjanak, mert úgy fogják könnyebben átaludni az éjszakát (arról könnyebben szoknak le). De végül nálunk a szopi vált be-én fel se nagyon ébredtem, a férjem szállította az ágyba a jelentkezőt, a cicin elég hamar bealudt, majd vissza a kiságyba. Sztem akkoriban már nem is nagyon a kaja miatt keltek fel. Szóval, ha van valamennyi tejcsid esetleg megpróbálhatnátok az éjszakai kaja helyett a szopcsit. Még ha nem is szopnak esetleg nappal, éjjel félálomban akár sikerülhet is. A tejtermelésnek is jót tesz, és nem kell felkelni tápit csinálni, stb. Ja, és ha nem átázós veszélyesek és nincs kaka, ne cserélj rajtuk éjjel pelust-ez is segít valamennyit az alvási rutin beállásában.

Egyelőre ennyi jutott az eszembe....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok,

Mi is megjöttünk a nyaralásunkból. Nagyon jól éreztük magunkat, annyira jó hangulatú ország Olaszország, imádok odajárni.
A gyerekek is nagyon jól elvoltak, bár az első két nap elég nehéz volt velük. Rengeteget fürödtek és homokvárat építettek apával. Totál barnák lettek. Voltunk itt is meseparkban, kicsit más volt, mint az Ausztriában, inkább itt a vizes dolgokra meg az előadásokra álltak rá. Esténként elmentünk a környező városkákba, falvakba. Ja, és iszonyú jókat ettünk. Majd teszek fel képeket este.

Aztán tegnap megérkeztünk a szomorú magyar valóságba :( Visszafelé a gyerekeket letettük a Balatonnál, Á. szülei vigyáznak rájuk ezen a héten.
Ha minden jól megy, akkor jövőhéten elmegyünk még sátrazni valahová (én Horvátországot pártolnám, a családfő meg inkább valami tavat). Majd meglátjuk.

Gyöngyi,

Gratulálok a kislányhoz! Reméljük, teszel majd fel képeket, mihelyst odajutsz. A nagyobbak mit szólnak?

Lilla,

Üdv újra itthon. Meddig maradtok?

Kata,

Hogy döntöttetek a kempingezéssel kapcsolatban? Megvárjátok a mi tapasztalatainkat? Mi szerintem jövőhét csütrötök vagy péntek magasságában indulunk útnak.

Nettke,

Tök jó, hogy nektek is jól sikerült a nyaralás! Úgy hallottam, hogy itthon is jó idő volt.

Bocs, akinek nem reagáltam, de már sajnos munkában vagyok :twisted: :( El kéne kezdenem dolgozni...

Ja, és egy kérdés: akkor mikor van a csajos vacsi???

Detti

KépKép
kiliman

Zsu,
Editnek igaza van, a srácoknak a tápi rengeteg!!! :shock:
Számold ki, hogy mennyit kéne kapniuk testsúly alapján, és szép lassan próbálj közelíteni ehhez a mennyiséghez. Nagyon szép kis súlyuk van a srácoknak :lol: A kislány kb akkora, mint amit vártam. Apropó, mi a nevük?
Nálunk esti füri volt, én ezen nem változtatnék, nem tudom, mások mit csináltak...jobb, ha ezt szokják meg, mindig így lesz később is.
Figyelj, olyan könnyű okoskodni a helyedben, de én azt hiszem megpróbálnék rendet tenni. Jobb később, mint soha! Tehát. Kaja cca 3-4 óránként (persze éjjel ez kb 22 óra, 02 óra, 6 óra stb, ahogy kijön, aztán a nappalt ez után beállítani fixre, én legalábbis így tettem, tehát pl 10/14/18 ). Számold ki mennyinek kell lennie az egyszeri adagnak, és próbáld azt adni. A kislány is lassan megpróbálhat csak 7x, aztán 6x enni, éjjel egyet kihagynék kezdetnek.
Én a 3at együtt tartottam mindig, nem volt egyéni napirend külön senkinek, mert akkor megbolondultam volna!!!! Legyetek már egy kicsit önzők.
Hasfájósak, tudod miért sírnak?
Hát, az alvás, az nehéz ügy. Az senkinek sem volt sok. De. Mi csináltunk olyat, hogy az éjfél utáni első etetést csak a férjem intézte, és én boldogan aludtam. Aztán a hajnalihoz meg csak én keltem, ő aludt. Szóval így jutott mindkettőnknek 4-5 óra egyben minden éjjel. Osszátok meg Ti is.

Ditke,
el is felejtettem írni, szuper a járgány!!! Te választottad?
:lol: :lol: 8)

Csajos vacsi??? Miben egyezkedtünk korábban?? Aug. utolsó péntek..?

Kép
nettke

Sziasztok :)

Nettke :)
Dolhai SZPSZ páros garantált siker.Lásd "Ma nagyot nőtt az árnyék" :D Peller Annácska meg az összes női szerepet tudja, így nagyon jó kis duettekre lehet számítani. 8) Mondjuk a műv. ház lepattant, amolyan vidéki egyszerű hely, viszont a hangulat mindig fergeteges.

Rádpusztai beszámolókat olvastam, irigykedem. Bár én Homonnayért,Polyák Lilláért és Németh Atcsiért sem vagyok oda, de Kata meg Szil kárpótolja az embert mindenért.

Zsu :)
Üdv a csapatban. A többiek már annyi okosságot elmondtak, hogy nehéz bármit hozzáfűzni. Talán annyit, hogy érdemes lenne a helyi családsegítőt felhívnod, hátha adnak heti pár órára segítőt. Most tudok egy 3-as ikresről aki kapott hétköznapra minden napra.

Még 2 baba is kimerítő egy házaspárnak, nemhogy 3. Én a kettővel is rendszert csináltam, mert másképp begárgyultam volna. Persze ezt eleinte nehéz volt tartani, rugalmasnak kellett lenni, de később maguktól beálltak a rendszerre.

Alvásból mindenkinek ilyen kevés jut az elején. Ha viszont, alszanak egyszerre a babák, akkor TE IS ALUDJ!!!

Ne ess kétségbe ha egy-egy nap elcsúsztok, semmi baj nincs ha kimarad néha egy fürdés. Nem éri meg az idegeskedést.

Nekem az első 4 hónap a túlélésről szólt. Szinte semmi emlékem nincs abból az időből, csak amiről fényképek is vannak. Összefolytak az éjszakák és a nappalok is, hétvégék, ünnepnapok.
Gyakran délután jutottam oda, hogy fogat mossak, és a pizsamámat levegyem. Az volt a fordulópont mikor elhatároztam, hogy az ebédemet igenis megeszem, és a kávémat megiszom, még akkor is ha ordítanak az ágyukban közben. Sajnos gyakran előfordult.

Ja és kiegyensúlyozott, mosolygós, kipihent kisminkelt, csinos, vékony kismama csak a babás újságokban van, akik próbálják idealizálni ezt az első időszakot, a világ leggyönyörűbb időszakának beállítva.. Hát egy jó nagy átvágás, mert több babával az első időszak nem más mint egy nagy szívás.

Lilla :)
Utaztok Robival valahová?

Csajos vacsi: nekem jó az aug. utolsó pénteke, de 29-e szombat munkanap lesz!

Cat
Kép
cateye

Cat

Igen, jövő hét szombattól 1 hét Franciaog kettesben!!!! Ki vagyok éhezve az európai kultúrára, műemlékekre! :lol:

csajos vacsi: még nincs visszaútra jegyünk,de a 29-e kicsit már soká van, lehet, h nekem nem fog összejönni. Katának se jó az aug vége asszem. Viszont azt beszéltük telefonon, h mi mindenképp beülünk valahova dumálni valamelyik este és bárki csatlakozzon nyugodtan ha épp ráér. Holnap megyünk hozzájuk, sztem akkor meg is beszélünk valamit. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

sziasztok
köszike a tanácsokat Dávid Márk Vivien

igyekszem az étkezéseknél figyelni és remélem sikerül a Márk fiam hasfájos a többi nem. milyen tápszert kaptak a babák jelenleg Pregomint kap a lány a tejérzékenysége miatt a fiúk meg a Milupa HA1-et.
puszika majd hnpa jövök

Kép
paradizs

Sziasztok!

Hát lányok, én ilyenkor mindig úgy elszégyellem magam :oops: Ti még azt is tudjátok, hogy mikor mennyit ettek a babók? :shock:
Én a múltkor azt a kérdést nem tudtam megválaszolni, hogy mikor kezdtek el mászni :oops:

Lilla!
Franciaország: Mázlista! :wink: :D
Egy kis gyerekmentes kultúrprogramra én is vevő lennék!

Nettke!

Igen :lol:
Neten nézegettem a használt autókat és alapvetően valami kis női kocsit akartam. Aztán elmentünk egy kereskedésbe megnézni egyet és ott ahogy nézelődtünk kiszúrtam egy ilyet. És onnantól kezdve ilyen kellett, csak az fekete volt én meg utálom a fekete kocsikat, szóval mondtam, hogy keressünk pirosat :lol:ipikus női autóválasztás :lol: :oops: Csak parkolni borzalmas vele, szörnyű hosszú az orra :(

Detti!

Várjuk a képeket és valami szokásosan jó kommentet :)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Én is csak azért tudom,mert van "kisokosom".Meg már vén róka vagyok,hogy mindig mindenhol megkérdezik,hogy ki,mikor kúszott-mászott-fogzott-evett stb.
Meg nálunk anno a dokinéni első kérdése az volt,hogy mennyit ettek,hányszor kakiltak? Ezt meg a fene tudta észben tartani.

Lilla!
Ennyi utazás után még utaztok? Farancio. tuti jó lesz,főleg kettesben!!! :lol:

Nettke,Detti!
Képeket ide!
Nyaralásokról kicsit részletesebb élménybeszámolót tessék írni!!!Ne fosszatok már meg az élvezetektől!!!! :wink:

Cat!
És milyen legót sikerült venned?irigykedem!Én is vadászok rá régóta,de eddig még nem találtam.Ha esetleg valahol még összefutsz ilyennel és nektek nem kell,akkor sikíts,légy szíves!

Kép

Kép
edit73

Ezt vettem:

Kép

Autót, robotot és markolót lehet belőle csinálni. Viszont arany árban volt, de azt te is mondtad, hogy már Dávidnál is. :evil: :twisted: De az a baj, hogy az enyémek szinte csak legoval játszanak, meg a kisautókkal, buszokkal, vonatokkal.

Kaptak finommotorika fejlesztés céljából egy csomó Hama vasalható gyöngyöt, amiből tök jó formákat lehetne kirakni, egyszer játszottak vele kb 5 percig. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Nálunk levitte a cserepek egy részét a szél tegnap. A gyerekek szóltak, hogy csöpög a lámpából a víz. :roll: És hogy még jobb legyen, a ház előtt álló kocsira potyogtak a cserepek. Szegény autó szuper konstrukció, soha semmi baja, de annyit törik, hogy állandóan szerelőnél van. :(
Most várjuk, hogy jöjjenek javítani a tetőt. Szerencsére van biztosításunk, remélem tényleg olyan jó, mint amilyennek beharangozták.
A szőlőnknek annyi, pedig gyönyörű volt, meg a körténk ....
Ez már a sokadik csapás, remélem ezennel vége a sorozatnak.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!

Sajnálom a cserepet, meg a sok gyümölcsöt, igazán kár érte. Nagy szerencse, hogy van biztosításotok, legalább ingyen megcsinálják. Még jó, hogy nem lett nagyobb baj a lámpa-víz kapcsolatból.

Cat!

Jól néz ki ez a lego, az enyémek is csak "járművekkel" játszanak. Tipikus fiúk.

Zsu!

Üdv a csapatban! Az előttem szólok már sok mindent elmondtak, én is a rendszert javaslom. Nálam szigorú napirend volt, különben megkattantam volna. Szerintem meg is kattantam. :wink: Szóval szerintem ez nagyon fontos.

Detti!

Sajnos úgy néz ki, hogy elmarad a sátras nyaralásunk, anyós váratlanul kórházba vonul. Bár talán aug. utolsó hete még szóba jöhet. Egyébként még nem vettünk sátrat, most már megvárjuk a leárazást.

Csajok!

Beszéltem Lillával, jövő csütörtökön lehetne egy vacsi, aki épp ráér és van kedve. Aug. 13-án. Akár egy órácskára is.....

Kata

Kép
kateduo

Kata!
Nekem is jó lehet az aug 13. Igyekszem úgy szervezni...nagyon taliznék Lillával...

Majd áruld el a hol-t...

Viki

KépKép
vikóka

Még nincs hely, Bárhol!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Ha van ötleted....., Lilla mondott egy helyet a Tűzoltó utcánál, de végül is bárhol.

Kata

Kép
kateduo

Brigi :)
Sajnálom ezt a fránya vihart. Olvastam a neten, hogy Pestet most elkerülve ott a váci térségben csapott le a jég és a vihar.

Sajnos fel kell mostmár készülnünk a szélsőséges időjárás miatt az ilyen csapásokra.

Nekünk is többször beázott már a lakás, újra kellett rakatnunk a cserepeket a tetőn, mert levitte a vihar. De a biztosító tejel derekasan, ha már fizetjük évek óta akkor tejeljen is.

Sajnos nekem nem túl jó a 13-a, mert 11-ére is programom van. Lilla miatt nagyon sajnálom, de a többiekkel találkozunk szeptemberben. Most nem lesz kürtös sütés Editéknél Lilláék tiszteletére? :oops:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok,

segítséget szeretnék kérni tőletek ( elsősorban budapestiektől).
Az állatkerbe szeretnénk elvinni a gyerekeket a szülinapjukon ( aug.26), de úgy gondoljuk hogy borzalmasan nehézkes arra a parkolás..
Nem tudnátok néhány ötlettel szolgálni, hol érdemes megállni? Lehet kicsit messzebb is, az nem gond ha tömegközlekedünk egy két megállót.

Előre is köszi,
Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Cat!
Sajna nem!Péntekre lett megbeszélve Lilláékkal egy talit,de ma reggel óta hány a Beni.

Lilla!
Ha erre jársz:bocs,de le kell mondanunk a pénteket.Majd hívlak estefelé,de most még dokinénit várom meg mosok-takarítok.Beni végighányta szinte az egész lakást! :shock: :evil:
Irtó szomorú vagyok,mert egész nyáron nem voltak betegek és nem is tudom,ezt honnan sikerült benyalnunk.

Cat!
Jól néz ki a lego,bizti nagy siker lesz!!!1-et vettél?Nálatok nincs harc ilyesmiből?

Brigi!
Ez elég szarul hangzik.Sajnálom a tetőt és a szőlőt is.Az jó,hogy fizet a biztosító,de sok melót a beázás miatt meg a munkások után, senki nem fizeti meg.

Kép

Kép
edit73

[quote]C írta:at!
Jól néz ki a lego,bizti nagy siker lesz!!!1-et vettél?Nálatok nincs harc ilyesmiből?

Tekintettel arra, hogy 17 ezer Ft volt, csak egyet vettem. Ha van harc ha nincs, így is baromi drága volt. :twisted: Samunak lesz a névnapja 21-én, így ő kapja, de mindig úgy adjuk át, hogy Olié is.

Jobbulást Beninek! Valami vírus?

Ildikó :)
A Mexikói úton álljatok meg a kisföldalatti végállomásánál, ott van egy nagy parkoló. Bár hétközben ez is zsúfolt, de ott a környéken azért lehet helyet találni. Innen a kisföldalattival 1 megálló a Széchényi fürdő, és onnan kb 5 perc séta az Állatkert. Mi is mindig így megyünk, mert ott tényleg nincs parkoló. Ha az M3-ason jöttök fel Pestre, akkor pont útba esik a Mexikói út.

Cat
Kép
cateye

Edit,

Szegény Beni! Reméljük, hamar túlesik ezen és a többiek nem kapják el. Valami vírus terjedőben van mostanában, amikor elindultunk Olaszországba, két napig fostam és görcsölt a gyomrom :(

Ildikó,

Ugyanazt tudom javasolni, mint Cat, tegyétek le a kocsit a Mexikói úton, onnan meg földalattival menjetek egy megállót.

Cat,

Húúú, tényleg nem volt olcsó ez a legó... Én most azon kezdtem gondolkodni, hogy mi legyen a szülinapi ajándék. Már most totál tanácstalan vagyok.

Brigi,

Jaj, ez tényleg elég elég rosszul hangzik! A biztosító viszont biztos, hogy fizetni fog, de ettől függetlenül csak nektek kell majd utánajárni meg felújítani.

Kata,

Sajnálom, ha nem tudtok elmenni sátrazni. Majd beszámolok, hogy nálunk hogy sikerült.

Zsu,

Hasonló véleményen vagyok, mint az előttem szólók: napirend szigorúan!!!! Én ha éhesek voltak a fiúk, ha nem, etettem őket 3 óránként, és igyekeztem az éjszakai etetést minél hamarabb elhagyni. Persze nekem könnyebb volt, mert csak kettővel kellett bajlódnom, de látod, Nettke és Edit is tök ügyesen megoldotta a 3 gyerkőcöt. Én inkább este fürdettem (egyet sem hagytam ki), és szartam a háztartásra. Az első egy hónapban szerintem ki se jöttem a hálószobából, max. a fürdőig. Mindenféle segítséget fogadj el, mert arra nagy szükséged lehet, és amikor a gyerekek alszanak (remélhetően egyszerre), akkor te is pihenj.
Nekem egyébként az első 6 hónap kiesett, néha megnézem a dvd-felvételeket meg a fényképeket, hogy mi is volt akkor (nagyon lefogytam, az tuti...).
Hidd el, gondozni sokkal könnyebb, mint nevelni, van, hogy visszasírom azokat az időket :roll:

Tali: nekem határeset a 13-a. Ha csak másnap indulunk el, akkor el tudok menni.

Este teszek fel képeket, csak mivel nincsenek gyerekek, ezért minden este van programunk.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a nyaralásból. Nagyon klassz volt minden.

Gyöngyi,
Nagy gratula a kis viking lányhoz!

Lilla,
Üdv itthon!

Zsu,
Gratulálok a babáidhoz!!

Ditke,
Szuper az új autód!

Kép
pramprampram

Nektek milyenek voltak ma a gyerekek???? Az enyémek kibírhatatlanok. Komolyan ma vagy tízszer gondoltam rá, hogy elfenekelem őket úgy rendesen. Rosszak, hisztisek és pofátlanok. Kétszer a Kismókust is felébresztették. :evil: :evil: :evil: Ma már anyám is kiabált velük, pedig az nagy szó.

A padlásról lehoztam két vödör vizet, ami a fólián összegyűlt. Egy csomó beszívódott a hőszigetelésbe, amit lehet kidobni .... A lakásdoktorosok meg nemrég mentek el. Nagyjából befedték a lyukat ilyen-olyan cserepekkel. Remélhetőleg több szél már nem jön, mert most akad néhány hely, ahol szépen fel tudja kapni a cserepet. Aztán elvileg holnap jönnek a tetőfedők a megfelelő cseréppel és foltoznak.
Eddig bent még nem jött elő semmi, mert a födém felvette a víz nagyját, de állítólag az ázásfolt csak utólag fog meglátszani. Már alig várom. :roll:
A kocsival mázlink van, mert céges, így arra is vonatkozik a ház felelősségbiztosítása. Merthogy másnak okozott kár. Így megúsztunk egy szép kis tételt.

Én a 13-át még nem tudom, mert lehet, hogy éppen anyósomékhoz megyek. De majd még kiderül.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

13-án én elvileg a Szigeten leszek, szóval sajna úgy néz ki nem jó. Ha változna a program, akkor persze majd csatlakozom, de egyelőre ne számoljatok velem. Sajnálom Lilla!!! :cry:

Brigi,
rémes :evil: :evil: ez a rémálmom, -az egyik - hogy a tető cserben hagy minket!!!
Mi tegnap pont Szilvásváradon kirándultunk, ott kaptuk el a nagy zuhét mikor indultunk haza, és itt Veresen napsütés volt, és száraz udvar, szóval minket itt kihagyhatott..
A gyerekeim ma viszonylag jók voltak, én nem panaszkodom!
Ma voltunk bhrg-ben Sárival, újrakezdjük a tornát (ugye amiket régebben írtam a lemaradás-beilleszkedési nehézségek-kommunikációs problémák miatt) és szuper kooperatív és ügyes volt, csak úgy dagadt a mellünk Tamással :lol: 8)
Benivel még 15x meg kell csinálnunk, aztán mehetünk Isten hírével, ő már nagyon ügyes. És visszavonom amiket valaha írtam a BHRG-ről, tényleg sokat fejlesztett a gyereken, láthatóan a gyakorlatoktól erősödött, tud már labdázni stb. Szóval nagy reményeim vannak, hogy Sárika is behozza az elmaradást! :wink:

Kép
nettke

Nettke,
Gratula Beninek és Sárinak!!!! Nagyon ügyesek!

Kép
pramprampram

Sziasztok,

Cat, Detti,

köszönöm szépen a javaslatot, akkor a Mexikói úton parkolunk!

Még egy dolog: a vidámparkban van olyan hogy a szülinaposnak nem kell jegyet venni?

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Cat, Detti, Nettke

és 12-e esetleg? Katának az is jó lett volna, én akartam eredetileg inkább a 13-t, mert nőgyógyihoz mentem volna 12-én. De tuti át kell rakatnom az időpontyot a hó végére. Így ha az jobb, mehetünk akkor is, mert én is nagyon szeretnék talizni MINDENKIVEL!!!!
Hely nekem is mindegy, most a kék metró vonalán lakunk, úh luxus lesz, bárhová haza tudok menni bármikor. :wink:

Pram

Te kapsz eltávot valamelyik napra? :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
Előre egyeztetve a párommal, szinte bármikor :) (csak a közös eltávok hiányoznak)

Kép
pramprampram

Nettke :)
Gratulálok Sári és Beni eredményéhez! Nagyon ügyesek!

Lilla :)
Sajnos nem jó a 12-e sem. Nekem 11-én éjjel van programom, így azon a héten a munka miatt már max pénteken 14-én tudnék menni. De miattam ne szervezzétek át.

Pram :)
Nagyon szűkszavú vagy! Mesélj! Hol jártatok? Képek?

Cat
Kép
cateye

Pram,

Tényleg, merre nyaraltatok? Képeket mutatsz?

Nettke,

Nagyon ügyesek a gyerekek! Egyébként én is hiszem azt, hogy ilyen kisgyerekek mentális fejlődési zavarait a mozgáson keresztül lehet fejleszteni. Ha meg ténylegesen látsz fejlődést is, akkor az különösen jó.

Úgy néz ki, hogy akár szerdán, akár csütörtökön ráérnék csajos talira. Egy dolog van: pénteken kimegyek a Szigetre (csak vasárnap indulunk Horvátországba), és végig kell gondolnom, hogy mennyire fér bele két kimenő apjuknál.

Detti

KépKép
kiliman

És akkor a képek a nyaralásunkról. Nagyon nehéz volt kiválogatni, hogy a kb. 700 fotó közül melyiket is válasszam, hasraütésszerűen teszek fel néhányat.

Kép VESPA forever!

Kép Első nap a tengerben még északon

Kép Szörfös Bernát

Kép Bernát talált egy kagylót

Kép 2009-es római úszó világbajnokság egyik indulója

Kép :-)

Kép Katonák San Marinoban

Kép Nemcsak tesók vagyunk, hanem haverok is

Kép Ha nincs sapka, megteszi a vödör is:-)

Detti

KépKép
kiliman

Cat, Detti,
Hévízen voltunk, az EURÓPA fit-ben. Ezt már kitapasztaltuk, így biztosra mentünk :wink:
A képeket itt tudjátok megtekinteni: http://www.jakabgabi.hu/baba.html

Szívesen taliznék veletek :) nekem az aug. 11 nem jó, a többi OK.

Kép
pramprampram

Detti,
Szuperek a képek!!!!!!!!!!!
A világbajnok úszós az nagyon bejön!

Kép
pramprampram

Ide feltettünk még pár képet:

http://picasaweb.google.hu/kiliman.rp/O ... eat=email#

Detti

KépKép
kiliman

Pram :) ,Detti :)

Nagyon klasszak a nyaralós képek! Gyönyörűek a gyerkőcök. :D Olyan jó hangulat sütött a képekről, már vágyom is egy vízpartra.

Tényleg, ki mit tesz a hétvégén? Ötleteket várok programra! :D

Cat
Kép
cateye

Cat,
Köszi :)

Mi szombaton gyerekzsúrra, vasárnap keresztelőre megyünk. Néztem a gyerekprogramokat és igen gyér a kínálat. Tavaly volt a Lánchídon, de most arról sem találtam semmit. Vasúttörténeti park, kisvasút, dinó kiállítás, állatkert, cirkusz és kirándulás. Ezek jutottak eszembe.

Kép
pramprampram

Detti!
A csomagtartós képet imádom! Na meg azt, ahol a fiúk közt látszol Te. Igen, ilyen a kétfiús anyukák élete...és egy gyors kérdés: A 3. ikret miért nem szoktátok elhozni a talikra (van egy standard kissrác pluszban a képeken)?

Nálunk semmi etxra gyerekes program nem lesz. Szombaton itthon kertészkedés, ez meg az, este spontán bográcsolás a szomszédokkal, aztán vasárnap belecsapunk Zsolttal a lecsóba: irány Zágráb! U2 koncert! :lol: :lol: :lol:

A nyaralásos beszámolóval még én is lógok, de nem feledem... :oops:

Mikor lesz tali? Mennék...

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka,

A 3. kisfiú a barátnőm gyereke, együtt nyaraltunk. Nincs titkolt harmadikom :lol:

Jó szórakozást a koncerthez!

Hétvége: nálunk sem lesz semmi extra. Holnap megyünk a Balatonra a gyerekekért, vasárnap meg jönnek a barátnőim, a kertben fogunk sütögetni.
Mit mondjak, nagyon jól eltelt ez a hét... Minden este volt valami programom, nem kellett rohannom a bölcsibe időre. Ma is pl. moziban voltunk, utána meg vásárolni meg vacsizni. Még augusztus végén lesz 6 napunk gyerekek nélkül, aztán meg itt ősz :cry:

Pram,

Nagyon édesek a gyerekek! Az egyik lány (nem tudom sajnos, hogy melyik) kiköpött te vagy. Annyira cukik a szemüveges kisgyerekek :D

Detti

KépKép
kiliman

Cat,
Milyen jó kis programot sikerült kitalálnotok hétvégére a gyerekeknek?

Detti,
A szemüveges kislány Kata :)

Vikó,
A nyaralásról várjuk a beszámolót :)

Kép
pramprampram

Pram :)
Szombaton Budaörsön ládáztunk, vasárnap meg az Apósom telkén voltunk Dunakeszin, egész nap. Grilleztünk, a gyerekek élvezték a kertet.

A Vidámparkba akartunk kimenni, mert pár hónapja volt két kuponunk amit a mekiben kaptunk a happy meal+felnőtt menühöz, és akkor csak két kísérőjegyet kellett venni hozzá a felnőtteknek, és azzal bementünk a Dzsungel kisvidámparkba, amit nagyon élveztek. Most szembesültünk vele, hogy megszünt a kisvidámparkba a külön belépő, már csak egyfajtát adnak, csak egyfajta karszalag is van, és így négyünkre a belépő több mint 15.000 Ft. Szerintem felháborító, teljesen ki vagyok akadva. :evil: :twisted: ráadásul tök lepattant a vidámpark, nuku fejlesztés, ha nem lenne gyerekem egy fillért nem adnék az egészért.

Többiek merre?

Cat
Kép
cateye

Cat,

A Vidámparkos "élményeteken" mi is átmentünk. Egyrész baromi drága, ahhoz képest, hogy milyen szegényes a kínálat. De akár még fizetnék is ennyit érte, ha tiszta lenne (lásd mesebarlang), nem lenne lepukkanva, és nem lenne az egész olyan régimódi.
Mi most az elmúlt két hónapban két ország két különböző vidámparkját (vagy meseparkját) néztük meg. Volt, amelyik olcsóbb volt (osztrák), mint a pesti, olyan színvonalú, hogy nem győztem csodálkozni, ami meg drágább volt valamennyivel (olasz), az meg szintén totál kultúrált és szórakoztató. Én ezekbe még gyerek nelkül is elmennék akár.
Szóval siralmas az egész...

A gyerekek legalább élvezték, nem?

Mi visszahoztuk szombaton a gyerkőcöket a Balatonról (megjegyzem, odafelé kb. 4 órát autóztunk, dugó mindenhol...). Már nagyon örültek, hogy végre a saját ágyikójukban aludhatnak.

Bevezettük náluk a piros pont-fekete pont rendszert. Muszáj volt valamit kitalálni, mert már nagyon elszaladt velük a ló. Egyenlőre működik, tegnap szinte angyalok voltak, eddig csak piros pontot kaptak. Mondjuk amikor érett volna egy fekete pont, akkor rögtön bocsánatot kértek, stb. Kíváncsi vagyok, hogy meddig lehet őket így irányítani.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Mi is vagyunk...
Hétvégén strandoltunk, hab-party-n voltunk, meg pihentünk.
Elveimmel ellentétben a hétvégén Zsófi elindult a Paks szépe strand királynő versenyen ovis kategóriában, amit meg is nyert. Tök büszke voltam rá , bár én kategorikusan azt mondtam nem indul. Aztán barátnőmnek sikerült Őt majd engem is rábeszélni, hogy induljon. De, a legédesebb a story-ban, ahogy a 3 férfi a családban szorított neki. Zsombi jobban izgult mint Zsófi. Bár nem volt ez nehéz, hiszen ő nem izgult, nagyon tetszett neki az egész színpadi mozgás.

Cat,

megkaptuk a jegyeket, köszi. Már most izgalomban vagyok.
A gyerekkel legújabb kedvenc programunk,hogy a musicel részleteket nézünk. Imádják, aminek én nagyon örülök, bár nem gondoltam volna, hogy érdekli őket. Zsófi kedvence a Lehetsz király, Zsombinak kettő van a R&J - ből a párbaj és at Elisabeth-ből a Nagyot nőtt...

Detti,

nagyon jó ez a piros- fekete pontos rendszer!!! Nálunk egyszerűbben működik, értékeléssel : jó vagy rosszcsont volt azon a napon. Szerencsére utálnak rosszcsontok lenni.

Pram,

nagyon jók a képek. Édesek a gyerekek.
Egyszer írtad, hogy csak szeptemberben lesz ovi nektek. A gyerekek nem hiányolják?

Babáékról tud valaki v.mit? Olyan régen volt már.

Meme
szinta

Meme,
az említett dalok nálunk is slágerek :lol: Mi még a "hogyha kell egy tánc"-ot is kívülról fújjuk, valamint a "Majd én megmutatom"-ot a Szentivánéjiből :lol: :lol: 8) De szerintem Cat fiai biztos viszik a prímet musical-műveltségben!
Gratulálok a szépségkirálynőnek!!! Meg is érdemli!! :lol: :wink:

Pram,
Szuperek a képek! Klassz hely az Európa Fit? A medence tutin néz ki!! :lol:

Csajok, most akkor mikor lesz a találkozó? Bár őszintén szólva én azt hiszem 2 kimenő egy héten sok, nem bírom "alváshiánnyal", szóval miattam ne tegyétek át!! :(

Cat,
jó kis tanulság! Akkor mi idén kihagyjuk a Vidámparkot. Azért hogy 25 kört autózzanak a körhintán meg 15x tűzoltózzunk, nem fizetek ennyit :evil: (jelentem, nyergesi jegyek megrendelve, kb 9. vagy 10. sorban leszünk majd mi) :D

Kép
nettke

Meme :)
Micsoda hírek! :wink:

Hétvégén itt voltak az öcsémék. Vasárnap mikor mentek el, Borka szomorkodott és mondta, hogy "olyan aranyosak voltatok hozzánk".
Micike két napja nyűglődik, ma be is lázasodott. Remélem csak a foga jön. Mintha láttam volna valami kis kezdeményt, de nem nagyon mutogatja a száját. Most enni sincs kedve, csak kenyérhéjat enne legszívesebben.
Én nem tudom, hogy mi van a lányaimmal, vagy lehet, hogy velem, de mostanában szinte egész nap a fogamat csikorgatom, hogy fel ne pofozzam őket. Borka egy boszorkány és mostmár nagyon elegem van az állandó cirkuszból. Adjatok tanácsot!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?