Új privát üzeneted érkezett!

Bea!
Simán patikában vettem. Szerintem vetesd meg anyukáddal előre (rendelésre biztos hoznak) vagy ha nem, hát veszek Neked és, és majd muszáj lesz talizni! :lol: :lol:

Övterelő: nekem van, de most kapom vissza, mert kölcsön volt adva (de szép magyar mondat :-)) Inkább kényelmi szempont, mint biztonsági. Mondjuk nekem 5* töréstesztű, 2 éves autóm van. Ha valakinek légzsák nélküli trabantja van, abba tökéletesen fölösleges. Nem azon múlik!

Zarja!
Tuti fog kelleni a nagyobb gatya szülés után legalább 6 hétig, amíg a bőr nem megy vissza a helyére. Szóval vagy most veszel akciósan, vagy pár hét múlva teljes áron! :lol: :lol:
Vendég

Lányok, hát elértük a bűvös számot. Ma vagyunk a 12+0!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Ja és ma este megyek mozizni, UH-ra 8)

Edit, én szeretnék menni, kábé 24 hetesen…anno 10 eFt-ba került, gondolom most tán 15 eFt lehet…
Edit, képzeld nekem azt mondta a cég könyvelője, hogy a terhességi táppénzes papír 7 napig érvényes. Vagyis amikortól rá van írva a kezdő dátum, onnantól 7 napot fizetnek ki…és tényleg, júliusban fél havi pénzt kaptam…elég durva…azt mondja, hogy azért, mert ha nincs rajta végdátum, akkor 7 napnak veszik.

Ananácska, nagyon jól néznek ki a tesódék és a sógornőd is kimondottan szép kismama, gondolom azért is őt kérték meg modelnek.

Zuzmoo, a felvétel miatt ne legyél szomorú, majd az összes többit felveszitek. Nekem az első kettőről csak a 3D van meg, de azokat se néztük meg azóta se…

Reni, elég furik, de inkább rosszul esik nekik, hogy nektek máris összejött a baba, szóval inkább irigység
lara

Ja amúgy mit mondanának az ismerőseitek rólam.
21 évesen megismertem a férjemet, két hétre rá összeköltöztünk. Két hónapra rá megkérte a kezemet. Következő nyáron esküvő. A nászúton lettem terhes. 25 éves vagyok és lassan kétgyerekes anyuka. Gimi alatt diszkóban dolgoztam, szóval nem érzem úgy, hogy bármi is kimaradt az életemből. Sőt. Sokkal boldogabb vagyok, mint a szingli csajok bármikor is lehetnek! :lol:
Vendég

Reni!
Én havonta megyek. Kb 10. le kell adni a papírt, szóval addig ír ki a doki. Így csak havonta kell a betegek közé mennem, kb 5 percre. De talán pendítsd meg neki, hogy mi van, ha az ő rendelőjében kapod el a H1N1-et. Szerintem tuti siker! :lol:
Vendég

Edit, köszi az infót. Jó nekem havonta, inkább csak a % miatt aggódtam.
Övterelőt én is vettem, de használtan, amit valószínűleg ugyanennyiért tovább is fogok tudni majd adni. Remélem arra majd nem kerül sor, hogy bizonyítania is kelljen. Ja, amúgy nekünk sem Trabink van.
Egyébként a gyárit nem gumival, hanem hevederrel vagy hogy hívjákkal kell az üléshez rögzíteni.
Mondjuk nem tudom hogy egy nagyobb ütközésnél a légzsák nem csinál-e nagyobb kárt mint akármi más. Hm?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!
A férjemnek volt egy nagyon súlyos autóbalesete. Az akkori menyasszonya ült mellette. Frontálisan ütköztek egy terepjáróval. Az uram vezetett és az ő oldaláról jött az ütés. Az ő oldalán volt légzsák, a lányén nem. Ő él, a lány meghalt. Asszem ennyi magyarázat elég. Nekem inkább törje el az orrom a légzsák, mint hogy összezúzzam a koponyámat az ablakkal! :roll:
A légzsák egyedül a háttal bekötött gyerekülésnél nem jó. Ott ki kell kapcsolni!
Vendég

http://babaszoba.hu/services/news/Megre ... 2-8B70BB80

Ha-ha-ha! Szó sincs terhesekről! :roll: :twisted: :twisted:
Vendég

Övterelő:
én vettem (nem boltit, vki által gyártottat). Nekem bejött. Sokkal kellemesebb így utazni/vezetni. De ez csak az én véleményem. :)

Nóri:
[quote]T írta:érítésmentesen jogosultak lesznek az oltásra a 6 hónap és 3 év közötti gyerekek, a várandósok, a 60 év alatti krónikus megbetegedésben szenvedők, illetve 65 év feletti egészséges korosztály - ugyanis a jelenlegi ismeretek szerint ők veszélyeztetettek az új influenza szempontjából.

Szerintem egyértelmű! :D De ez nemjelenti azt, hogy be is oltatom magam! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri, bocs, félreérthetően írtam. Nekünk is van légzsákunk, és persze kell is. Csak ahogy írtam a hozzászólást, eszembe jutott, hogy a légzsák nem üthet-e mondjuk hason, ami pocisan gondolom nem túl jó. Bár szerencsére még nem tapasztaltam milyen amikor a légzsák kinyílik.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Légzsák: ha vki nincs bekötve, komoly sérüléseket okozhat. Hogy terheseknél mi a helyzet... szerintem attól is függ ki milyen távolságra van a kormánytól...

H1N1: azt hallottam vkitől, h az ő orvosa nem hajlandó beoltani a kismamit, mert nem tudni a következményeket.

Ki tudja mi a jó :roll:

Kép
csipike09

Kati!

Pffff! Mekkora egy vak vagyok!
Vendég

Sziasztok

De jó, hogy felvetődött az övterelő téma, már épp kérdezni akartam. Én tuti beszerzek egyet. Ha nem sikerül kölcsönkérnünk, veszek egyet használtan. Jó pár éve volt egy autóbalesetünk, amikor nekem azért kellett majd egy hetet kórházban töltenem, mert a biztonságiöv meghúzta a hasamat és nézték nincs-e belsővérzésem, stb. :( Szóval én parázok tőle.

csuppancs: A korábbi terhesidőmet csak én számolgattam magamnak és tegnap mondta a doki, hogy az UH (ülőmagasság) alapján még nem töltötte be a 11. hete, úgyhogy átírtam a vonalzómat :) Néhány nap ide vagy oda... :D
zuzmooo

Szerintem egy ütközésnél (ne legyen senkinek) az is sokat számít, hogy milyen irányból éri behatás a kocsit. Alapvetően a légzsák - ha jól működik - max. felületi horzsolásokat okozhat. És a legtöbb autóban úgy van megoldva, hogy a biztonsági öv övfeszítője aktiválja a lufit. Tehát egy nagyerejű ütlözésnél az övet hirtelen megfeszíti a rendszer, és ezzel egyidejűleg nyílik a légzsák. Ergo: ha nem vagy bekötve, nem is durran el! Ami nem is baj, mert úgy többet árthat. Nekünk egy Renault Twingonk van - egy gyerkőccel még elegendő - és annak az egész lufirendszere az ülés alatt van, épp csak a lufi nem! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vendég

Nóri! Elárulom neked, hogy nagyon sok közös van bennünk :lol: 2007. március 25.-én jöttünk össze Zsoltival, 3 nap után összeköltöztünk, október 6.-án (a névnapomon) megkérte a kezemet, tavaly augusztus 23.-án összeházasodtunk és most jön a kis picuri :lol: jaaaa és 6 évet húztam le disco-ban pultosként és 26 éves leszek december 1-jén... :lol:

Reni

bellerreni
Eger

Bellereni: mindenhol vannak ilyen emberek, párom szerint az a fő feladatuk, hogy mindig kis derűt (értsd röhögd ki) csöpögtessenek a mindennapjaidba. Szerintem meg, ez az én dolgom, az meg az övék, és ha nem tetszik, nem vok kötelező senkire nézve sem. És különben is én kiélvezném, hogy ő ilyen lúzer, én meg a szerencsés vagyok (lehet, hogy még egy kicsit húznám is az agyát???).

Boruska: övelterelő: párom most jár kreszre, és azt írja a kresz, hogy az övnek be kell hogy legyen csatolva. Azt nem írja hogyan. Tehát ha a hátad mögött becsatolod az övet és arra ülsz rá, az is jó kell hogy legyen, mert az öv be van csatolva. Mellesleg engem zavar már az öv, ezért kiakasztottam a helyéről, igaz így nem sokat fog, de hát én vezetek. Én meg odafigyelek a vezetésre és másokra is(főleg ha pasi ül a volán mögött)

Lucababám: meggyőztél. Megyek gatyát nézni.

Kakti: tehát fizetni megint a dolgozó nép fog. Ha akar. Én nem, és ma reggel is valami ilyesmi ment a buszon a rádióban. Félálomban hallottam meg. Rögtön el is döntöttem, ha kötelezővé teszik nekünk, akkor törvényszegő leszek és kiköltözöm az erdőbe, onnan fogok igazságot tenni, és befogadni a menekülőket.
„A szezonális influenza elleni oltást más legyártották, ezért most már van kapacitás az új influenza elleni védőoltás gyártására.” Nem akarok károgni, de vajon honnan tudták, hogy idén a szezonális influenza elleni oltást időben le kell gyártani???

zarja

Zuzmoo, jaaa. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na,akkor ezt figyuzzátok csajok! Nóri és Reni! Mi extra gyorsak voltunk...
Tavaly június 21.-én jöttünk össze Zsoltival, mi is 3nap után összeköltöztünk, augusztus 10.-én megkérte a kezem, idén március 7-én összeházasodtunk, és itt a törpe is... :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Ja, és 26 vagyok :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Ohh, Ti fiatalok! :lol: :lol: :lol:

Mi 2005. elején kezdtünk ismerkedni a neten. November 1-én volt az első randink. 2006. január végén volt a térdműtétem, utána Zoli szinte nálunk lakott. Aztán nyáron hozzáköltöztem. 2007. július 14-én volt az esküvőnk, és most jön a porontyunk. :? Ja! Én 34 múltam júniusban, ő meg 36 lesz decemberben. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

És erre varrjatok gombot... Azt szerintetek, hogy csináltuk, hogy egy pesti mega szórakozóhelykomplexumon több ezer ember közül pontosan két egri talált egymásra :lol: :lol: :lol: Nem ismertük előtte egymást :D Ez a sors keze :lol:

bellerreni
Eger

Kakti, a légzsákot egy központi szenzor működteti amibe előre beprogramozott értékhatárok találhatók, így hea e értékeket túllépi a gyorsulás v lassulás a légzsák aktíválódik. SAemmilyen összefüggés nincs az övvel. Így aki légzsákos kocsit vezet mindig kösse be magát kül a légzsák is tud galibát okozni.

Zarja, nézted már a gyerekeknek kötelező ill ajánlott oltások listáját? Annak 1 része szintén fizetős (és nem is olcsó). A barátnőm, akinek most múlt 1 hónapos a lánya, a haját tépi, h mi ellen oltsa és mi ellen ne. Ha minden ellen oltana, a gyereket 2 hetente szúrnák ( és akkor az anyagiakról még nem beszéltünk).
:roll:

Kép
csipike09

Mi kicsit más sorrendben csináltuk. :) 1990. januárjában ismerkedtünk meg, októberben már legyártottuk az utódot, decemberben volt eljegyzés, januárban nagy balhé a családban hogy terhes vagyok és márciusban esküvő. :D
Persze így utólag szülőfejjel megértem anyukámat, 16 éves voltam.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Mi 7 éve voltunk együtt, mikor megkérte a kezem. Hozzá kell tenni, hogy ezen idő nagyrésze távolsági kapcsolat volt (ő Pesten én Debrecenben) és nem is akartam volna házasodni az egyetem vége előtt. 1 éve volt az esküvőnk és fél éve próbálkoztunk az utódlással, most végre sikeresen :!: (csak el ne kiabáljam) :roll: :) Ja, és idén 28 éves leszek.
zuzmooo

Hú, ezek szerint én vagyok a legöregebb köztetek? :shock:

Kép
csipike09

Az a durva, hogy a mostani kismamatársaim közül itt Egerben én vagyok a legfiatalabb. A védőnőnek is én vagyok a legfiatalabb kismamája, meg a nődokim is mondta, hogy milyen szemtelenül fiatal vagyok :lol: pedig ő is csak kb 10-12 évvel idősebb... Megérteném, ha lenne 60 éves... Nem értem, hogy 25 évesen miért vagyok olyan fiatal... Anyukáink ilyenkor már a 3. gyerekkel voltak várandósak...

bellerreni
Eger

Reni!
Pont egy hónap van köztünk. Én január 1-jén leszek 26. :lol: :lol:
Mondjuk az én férjem 33 volt novemberben. De ugye a baleset után (2001-ben volt, mi csak 2005. januárjában jöttünk össze) érthető, hogy nem azért nem volt még házas, mert nem olyan típus. Szóval ő nagyon szerelmes lett belém, akkor meg ugye mire várjunk! :D

Ma jó kis felpuffasztós napot csináltam. Ebéd: borsófőzelék rántott csirkével. Uzsonna: főtt kukorica, gyümi
Szóval ma ki is hagynám azt a rostbigyót! :lol:

Az augusztusi Szimpatika magazinban van egy nagyon jó cikk, hogy mit lehet szedni várandósan, meg mit nem. És főleg, hogy miért nem.
Meg egy csomó jó cikk van a honlapjukon!
http://www.szimpatika.hu/cikkek/125/nat ... seg_alatt/
Vendég

Bellerin, szerintem így még jobb. Amikor én szültem 24 évesen az 1 gyereket, én voltam a legöregebb kismami a szülészeten. Épp mint most itt :lol:

Kép
csipike09

Egyébként szerintem nem a konkrét korunk a lényeg, hanem hogy egyénileg és a kapcsolatunkban is elég "érettek" vagyunk-e hogy szülők legyünk.
zuzmooo

Zuzmooo de szépen mondtad :lol: :lol: :lol:

Nóri az én férjem is 33 volt májusban, de ő igenis azért nem volt házas mert olyan típus :lol: Fontosabb volt a bulizás meg a haverok mint egy nő :lol: Aztán jöttem én :shock: és minden úgy megváltozott, hogy most meg papucsnak nevezik... Igaz nem is engedem túl hosszúra a gyeplőt, mert hajalmos elkóborolni, ha hagyom :P Meg sajnos elég féltékeny típus is vagyok :oops: Úgyhogy nélkülem ne menjen csak sehova... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bellerreni 2009.08.06 13:02-kor.

bellerreni
Eger

Hát nekem sem volt kitől használt cuccot kapni. Az ismerőseim mind tőlem kaptak bébiholmit, meg tanácsokat!
Amikor a barátnőm szült, komplett kézikönyvet állítottam össze, hogy mit vegyen, meg mit ne. És mit tudok adni neki. Akkor azt mondta, hogy miért nem kérek pénzt a tanácsokért, mert annyira jól leírtam neki a dolgokat.
Ehhez hozzátartozik, hogy nekem van a legjobb gyerekorvosom és fantasztikus szülészem is van. Plusz nincs olyan bababolt, aminek ne ismerném kívülről a kínálatát. A legtöbb helyen van kedvezményem valahogyan. Mondjuk sok cégnek a férjem szállítja a motyót külföldről, így azért könnyű! :oops:
Vendég

Csajok! Tudjátok mit eszek? Kürtőskalácsot :lol: Itt van velünk szemben a kalácssütő és annyira jó illatok jöttek fel (egyébként minden nap ugyan ez az illat van) hogy muszály voltam venni egyet :lol: Ennyit arról, hogy nem kívánom az édességet :oops: :P :P :P

bellerreni
Eger

Mi két éve vagyunk együtt a férjemmel, másfél éve együt élünk, múlt karácsonykor volt leánykérés és most májusban esküvő - szóval se nem túl gyorsan, se nem túl lassan :)
Én 29 vagyok, a férjem 32

boruska

Nóri! Én, mint első babás igényt tartanék a szolgálataidra az tuti :lol: nem lehetne megkapni nekünk is azt a kézikönyvet :P Én kicsit kétségbe vagyok esve, hogy mi hogy lesz... :oops:

bellerreni
Eger

ja, és kakti, mi is az interneten ismerkedtünk meg . bár előtte 4 évig egy egyetemre jártunk, és nem ismertük egymást :)

boruska

reni - én meg mákosgubát tolok be ezerrel :)
olyan jól esik, pedig régen sosem ettem ilyesmit :)

boruska

Tessék kérem befejezni a topik többi olvasójának gasztronómiai izgatását. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Az élet nagyon furcsa dolgokat produkál az biztos... hát még a terhes nő :P

Tudjátok mind gondolkoztam...Ha mindenki időben szül én leszek a legutolsó aki itt rostokol még mikor ti már mindannyian túl lesztek a szülésen és a kezetekben tarthatjátok a kis manócskáitokat...

Zuzmooo te is leelőzöl 1 nappal :lol:

bellerreni
Eger

Csajok, én egy akkora állat vagyok hogy járok dolgozni. Főnök megint éppen b@szogatós kedvében van, úgy látszik nem érzi a veszélyt. :evil:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs :twisted:

az én főnököm is kósolgatott, de megmondtam neki, hogy leszarom a problémáit :) még jó, hogy nálunk nem b***nak ki ilyesmiért :)

boruska

Nálunk az a baj, hogy német is és vén is és értetlen is. Pedig vért fognak p*sálni ha elmegyek, mert 12 éve dolgozom vele, van néhány dolog amire emlékszem. Az emlékeket meg betanításnál nem tudom átadni. :twisted:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csipike: néztem az oltásokat, és
1, halálba vagyok rémülve: ennyiszer összebökdösni valakit, az már kiszúrás nem? Nyomorult lélek, még sokáig nézegetem és az ijedségtől a baba mégiscsak felszívódik. :? Erre a világra gyüjjön???
2, ki vagyok akadva: :twisted: méghogy az egészségügy bajban van. Ennyi zsét otthagysz nekik vacak pár ml löttyért, és nem bírnak belőle kigazdálkodni semmi jót. :evil:
3, ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy ahol eddig dolgoztam (Gyermekvédelmi Központ) azért ott is a gyereklányaink szültek, de hát ugye állami pénzen semmi ilyet nem tudtunk finanszírozni nekik. :? És nézd meg, gyönyörű egészséges gyermekeik vannak. Pedig egy anyaotthonban 6-8 anya van babájával. Tehát egy himlő végigfertőz mindenkit. És nem. Semmi ilyen nem volt nálunk. Életképesebbek lennének? :?

Csuppancs: oh, így a 16 év hát nem csodálom a szülői reakciót, én is leüvölteném a lány haját 8)

Bellereni: hát ezt a rövid zsinórt, amin a férjed tartod az eddigi szavaidból is sejtettem. :D

Boruska: asszem mi vagyunk egy korosztály. És a pálmát Csipike viszi a korban. :oops:

Mi is a fontolva haladók közé tartozunk. 14 évesen első nagy tiniszerelem, minden ami ilyenkor kell, aztán nagyon- nagyon csúnyán dobott. :cry: Én meg nyalogattam sebeim. :cry: Aztán 26 évesen újra elém sodorta az élet. :evil: Bosszút esküdtem: édesgetem, édesgetem, és ha már nagyon oda van akkor kirúgom. Aztán változtattam a stratégián: a legnagyobb bosszú: életfogytig börtön. :evil: Így hozzá mentem most 2009 június 20-án. :lol: Most szaporítom a kínzóeszközök számát: jön a trónörökös. :lol: Ennél édesebb bosszú nincs is. A bosszú számát minimum 1+3-ra kívánom növelni a közeljövőben.

zarja

Csuppancs: ez már a ő bajuk.

zarja

Csilla!

Mi 3-an dolgozunk egy munkakörben a cégnél. Én elmentem szülni. Majd terhes lett a kolléganőm és visszamentem a helyére. Erre pár hónapra rá az egyik vidéki irodából felhoztak egy csajt. Kitúrt az asztalomtól, fél milliós bútor, meg eszközrendelése volt. Majd egy hónap után bejelentette, hogy terhes. :evil: De én akkor már tudtam, hogy a másik kolléganőm is az, csak még nem jelentette be. Csak egy héttel azután, hogy én fölmondtam. Nagy volt a pofára esés! :lol: :lol:
Vendég

Jaj Zarja ez nagyon tetszik! Nekem is volt tiniszerelmem. Megbeszéltük, ha 30 éves korunkig nem leszünk házasok, egymást vesszük el! :lol: :lol:
Vendég

Nóri, jó kis sztori. :) Tavalyelőtt én is egyidőben mondtam fel a kolléganőmmel, de hülye voltam és mégis maradtam.
Csak a bátorság érdekes, mert a kolléganő akivel nagyjából egy munkakörben vagyunk, 15-én férjhez megy, és valszleg el is költözik, sanszos hogy állást is vált. De ő azért mer szívózni. Hát én meg holnap megyek a nődokihoz, kedden a háziorvoshoz és megmondom bent, hogy hiába gondoltam én úgy hogy betegállomány mellett jövök, az orvosok tartanak a komplikációktól és szigorú nyugalom OTTHON. :twisted:
Na jó, az augusztus még talán belefér, mert a csajjal nem akarok kiszúrni, de aztán annyi.
Amúgy az egész napi láblógatástól randán bedagad a lábam. Mondjuk terhesség előtt is csinálta már, de most mutogatni fogom, hogy ezért sem bírom. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ja, és ugye hétfőn megkérdezte hogy miért nem akarok év végéig dolgozni. Hát azért apám, mert ilyen köcsög vagy.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

én meg például marhára akarok dolgozni, minimum év végéig, mert a pénz rohadtul nem jön rosszul... :oops:

boruska

Tini szerelem, nekem is volt. Hozzá is mentem azt 20 év ismeretség (ebből 10 év házasság) után a szüli napom előtt jól megtaposva kisétált az életünkből egy fiatalabbért :cry:

Kép
csipike09

Bocsi. Ma egy kicsit depis vagyok. Ma már x sírásom volt. Szegény párom el is menekült dolgozni előlem :oops:

Kép
csipike09

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?