Új privát üzeneted érkezett!

Zaha:csak januárban kezdhetünk próbálkozni.
És a biopsziától pedig jogosan félek.Már kétszer szúrták át a hasfalamon keresztül a méhemet, tudom miről beszélek.Nagyon fájdalmas. :cry:
jázmin20

Kisanyácska! megírod, hogy van Ábel? Azért nem vagy mert leutaztál Te is?
Nem gondolom, hogy Apuka teljes egészében felelőssé tehető. Egyszerűen nem lehet, minden percben ott lenni a gyerek mellett. Illetve, ha ott vagy mellette, akkor is megtörténhet a baj.Bizonyára szép csendes helyen nyaralnak, ahol ki merte engedni a gyerekeket az utcára. Gondoljatok vissza a sok nyári tollaslabda partira, biciklizésekre....Ot sem voltak melletünk a szüleink.
bende

Jaj, Bende...ilyen velünk is történt, almával.
Nyugodj meg, tudom, könnyű mondani.
Puszi

Zaha

Kép
Kép
zaha

Jázmin! ha Ő így látja, akkor jó. Addig szőrgyerek is megnő, megtanul mindent. Talán azt is, hogy nem kell félni egy 5 kilós kutyától, mikor ő a sokszorosa annak! Nagyon hosszú lesz az ősz, igaz?????

Meríts erőt, Tünci várakozásából. Ő is hősisen kibekkelte a majdnem egy évet.

Lelked, mit súg? Hamarabb is jöhetne a kis élet?
bende

Köszi Zaha! már kezdek megnyugodni. Annyira gyorsan történt minden.

Bölcsesség? azt hiszem sok mindenre megtanítanak minket. Az életet másképp látni, boldogabbnak lenni, újra rácsodálkozni mindenre, türelem, önfegyelem.

Visszaolvastalak, mikor csatlakoztál. Azt írtad Vincus miatt nem mehetsz a túlpartra... Itt a helyed mellette....

Veronikusz Tours- és kevésbé búsulsz!
bende

Bende:igazán csak ennyi poént tudtam hozzátenni a tegnapi naphoz:hogy idén még úgyis fel kell nevelnem Vilit...aztán jöhet a babánk.De ez nem olyan vicces.Nincs cél, illetve távolodik.Az idő megy, 31 elmúltam, a lelkem pedig nem tud megnyugodni,
Még 4 hónap ezen kívül.És még ki tudja mennyi próbálkozós.Lehangoló.
jázmin20

Jázmin,
szuper hírek!!!!! És rettentően elgondolkodtató, hogy hová is menjen orvoshoz az ember... Olyan hülye vagyok, nekem is húz vissza Pestre az orvosomhoz a szívem, de semmilyen téren nem engedhetjük meg magunknak.

Kép

Kép

Kép
lyly

Nem lehet a próbálkozós hónapok számát csökkenteni? Mondjuk úgy, hogy célzottan vagytok együtt? a doki ezt le tudná követni ultrahanggal.
bende

Bende:De biztos lehet, sőt a 20 hónap alatt már sokmindent próbáltunk.Clostys hónapok, annélküli hónapok, minden oké pé ügyileg, hsg..stb.Minden oké volt, de mégsem jött össze.Ezt nem lehet kiszámolni.Sajnos nem ilyen egyszerű a természet.Gondolhatod, hogy a célzott együttlétekre odafigyeltünk és mégsem jött.20 hónap.Rengeteg idő.
jázmin20

Lyly:igen, sajnos nem olcsó, de muszáj néha.
Itt korrekten meg volt adva, hogy mi mennyi, nem kell tömögetni a zsebeket és filózni azon, hogy eleget adtál e.Mint szegeden.
Itt a vizit 10.000,-, a vérvételem 20.000,- volt.Majdnem hanyattesetm, de ez van.Muszáj, miután ennyire eltérő dolgokat mondtak!
jázmin20

Oké Jázi, ne haragudj, csak Tünci esetére gondoltam. Ők is hiába próbálkoztak, aztán a dokija kézbe vette a dolgokat, UH- gal nézett mindent és rögtön megfogant kicsi Viola.

Még egyszer ne haragudj...bár nem is írtam semmi rosszat.
bende

Nem azért írtam, tudod, csak el vagyok keseredve kicsit...és aki évekig próbálkozott, annak ha türelemre intik, az jó szar...

Ja, akartam neked írni mást.Vilinek a felső középső két foga kiesett.
jázmin20

Tök jó!

Mi eltettünk Cudar tejfogait, emlékbe! Már amelyiket megtaláltuk. Ti is megtaláltátok a fogakat, vagy csak a hűlt helyüket?????
bende

A hűlt helyét...és jót nevetünk rajta hogy milyen kis fogatlan dömper.
De most kutyákról nem akarok írni, mert kisanya megharagszik rám.
:oops:
jázmin20

De jo Jàzmin!Azèrt mègiscsak jo hirek ezek!
Örülök a hirnek!

Mindenkinek szèp napot! :wink:
Vendég

/Users/kriszta/Desktop/nevnap07.jpg

Betti ezt neked ,ha ma tartod,bàr nem tudom ,hogy irod igazàbol! :oops:
Vendég

Sziasztok!

A mai napom a várakozásom szerint alakul..

Jázmin Neked annyira örülök azért..jó is a hír, meg nem is..

A várakozás nehéz, nem vitatható.ÉRtek én sokmindent, minden tragédiát, minden nehézséget..de akinek nem megy elsőre, másodikra, sokadikra, annak a türelem nem erőssége, nekem sem.
Magamról, pontosítanék:szeptemberben "vett kézbe" a doki, jöttek a vizsgálatok,nekem is, férjemnek is, aztán az uh-s hónapok és a harmadikban(február legvégén) fogant Viola.

Amit most éppoly kevésbé kezelek, az a türelemre intés...mert türelmes voltam egy évig, előtte sok évig.
Most már mire is várok?

KépKépKép
tünci28

Hát ez az...a lelked fájdalma nem fog múlni és jobban nem leszel kész az anyaságra...ezt én sem értem.
Mi volt a mai napoddal eddig? :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jázmin20 2009.08.06 11:15-kor.
jázmin20

Kedveseim!
Beatrix augusztus 29.-én Michael Jackson szülinapján van.
De köszönöm a köszöntést

Jázmin
én is akarok írni, de itt esz a penész a munkahelyen és nincs most időm.
Csak annyi, hogy tényleg jól elneszelték Szegeden.....Én ma is megyek UH-ra egy másik dokihoz, ahol már remélem kérdezni is tudok, mert tegnap szinte kivágtak....
Rá akarok kérdezni ezekre a kombinált, integrált tesztekre, mert az AFP csak nem igazán megbízható, azt mondják

Betti
Kép
betti0412

A kombinált tesztet kérned kell 12 hetesen, az integrálthoz a vért 18 hetesen veszik.Nálunk legalábbis.
Nem teljeskörű sajnos, nekem az összes tökéletes volt.
Nem gondolkoztál egy 12 hetes chorion boholy mintavételen?Dokid nem javasolta?Annál komolyabb kizárás nincs.
jázmin20

Az én dokim csak akkor beszél, ha kérdezem....

Betti
Kép
betti0412

Különben a türelemmel valahogy furán állok..mintha kéz a kézben járnának a türelmetlenséggel.
Egyik pillanatban rohannék orvoshoz, a másiikban meg várok...amúgy a munkabeosztásom elég jól eldönti ezt is, mert a héten csak hétvégén vagyok szabad..jövő héten egy napon hétköznap, ha akkor elmegyek orvoshoz, az oké, de ha ad beutalót vérvételre, azt aznap már nem tudom elintézni, csak az azutáni héten, tehát ennyi erővel megvárhatom a dokim..egyszerűen nem értem, hogy nem jön meg már, közben meg állandóan fáj a hasam, nyilall, hasogat, utálom.

Jázmin és a chorionboholyvétel az kimutat bármit, ha gond van?De ott nagy a vetélés kockázata ,ugye?

KépKépKép
tünci28

Van kockázata, 3% körüli. Mindent kimutat, hisz a méhlepényből vesznek mintát, ami ugyanazokata sejteket tartalmazza, mint a baba.Kromoszóma szinten vizsgálódnak, annál pedig nem létezik komolyabb kimutatás.Ott minden testi, szellemi rendellenesség kimutatható.
A magzatvíznél talán kisebb a kockázat, 1-2 %.Az eljárás ugyanaz, ugyanúgy végzik uh követés mellett.Eltérőek a vélemények fájdalom terén.Nekem mindkettő megvolt, nagyon fájt.Van aki egy szurihoz hasonlítja, szóval kinek hogy.
jázmin20

És Neked nem derült ki pontosan az első mintavételnél, hogy mi van?Mégiscsak hamarabb lett volna, nem a 20.hét körül... :cry:

KépKépKép
tünci28

De kiderült, csak nem voltak benne biztosak...ezért kértek ismétlést. (tegnap ezen pl Czeizel doktor csodálkozott is nagyon)
És a második szúrás utáni napon egy genetikai uh-n vették észre, hogy tűnik el a magzatvízem, az ödémája pedig növekszik...stb.
Egy hétre rá már nem volt velem Jázmin, utána még 3 hét múlva lett meg az eredmény.... :cry:
jázmin20

Az biztos, hogy a türelem nagy bajnokai vagyunk.

Betti
Kép
betti0412

Elmentem 18.45 re másik dokimhoz, az asszisztensnő rossz napra írt be, tegnap volt utoljára a doki, majd 25.-én kell mennem, de előttem meg megyek enyém dokihoz is.
De azért jó fejek, mi van ha számít a hét, hogy melyiken vagy és rossz napra ír be?
Mindegy, még jó, hogy tegnap erőt vettem magamhoz és elmentem, most kicsit ideges lennék.

Jázmin, miért kell várni januárig?
Itt az Emesénél voltatok a genetikán? Azt már írtam neked, hogy engem az a nő nagyon idegesített...

Betti
Kép
betti0412

Betti,
ne haragudj ezért a köszöntésért, tisztára azt hittem, hogy Bettina..ööö.szóvaé átkereszteltelek. Szerintem ez is szép név, ugye...??? :wink:

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly
Egyáltalán nem baj, februárban is szoktak akkor meg Bernadett van. Anyósom is rendszeresen küld smst olyankor...de vajdaságban nem ünnepliik, így ok. De most már tudja, mert egy napon van a névnapunk....

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Most nem olvastam még vissza. Csak gondoltam bejelentkezek. Jó időnk van. Most már egyedül csak én nem alszok. Mindenki beverte a szunyát. Nincsenek hozzászokva az álmatlansághoz. Szép a vendégház ahol vagyunk. Itt van a strand 50 méterre. De ma még nem strandoltunk. A gyerekek itt fürödtek a medencében. Valahogy nem tudom magam felhőtlenül jól érezni. MOst a legjobb, mert csend van és egyedül vagyok.

Kép

Kép
melcsike70

Jázmin

Látom hogy milyen jó hirekkel jöttél. Örülök neki. Olyan gyorsan eltelik az a pár hónap hogy szinte észre sem veszed. :wink:

Kisanya

Ábel hogy van?

Kép

Kép
melcsike70

Tegnap olvastam anyunál egy pletyka újsságban, hogy a BB Évinek elmentek segíteni, kitakarítottak nála, nem volt otthon ennivalója, se innivalója, aznap délután még nem evett, de mikor elvitték enni, csak kávét, cigit meg italt kért.
Talán valami hajléktalan az apja, de nem biztos.
Lányok valahol elgondolkodtam.....nem is tudom, az én reggelem úgy kezdődik, hogy két omega3, egy elevit, fél folsav, egy duphaston, este is a maradék.
Ezzel ellenben áll a kávé cigi pia háromszög, meg a hét hónapos terhesség.

Én minden kaját megfordítok, mi van benne és ha a legkisebb káros dolog is, nem eszem meg. Ami kaját apám felesége néha küld, marha jól főz, azt sem eszem meg, mert macskájuk van a lakásba....nehogy valami legyen az ételben...

Szóval nem tudom. Talán az a tanulság, hogy ha erős a terhesség úgyis megmarad, ha meg nem, fejre is állhatunk.....
Nem tudom

Betti
Kép
betti0412

Beköltözött egy család a héten, a kukát már hétfőn telerakták hulladákkal, minkettőt, meg a tárolót annyi dobozzal, hogy nem lehet bemenni.
Ma viszik a szemetet, és ahogy elnézem én leszek az, akinek ki kell huzigálni mindent, mert ők mintha elfelejtették volna.... :?

Betti
Kép
betti0412

Betti:hát ez az, amit nem értek, hogy miért kell várni.Lehet úgy gondolta, hogy 1-2 hónap alatt sikerül?Mondjuk az nem mondtam, hogy Jázmin 20 hónapra jött.Nem fogok várni januárig, az tuti.
Igen, szegeden Emesénél voltunk mind a 4szer ...no komment, idegesítő egy perszona.
A bulvárlapban írtakhoz:még szigorúan ragaszkodok a régebbi véleményemhez.Nem segíteni kell, hanem elkötteni az ilyen ostoba állatot, aki a saját igénytelensége és primitívsége miatt jutott ide.És a mi pénzünkből kapja a kurva segélyt, amit eliszik és elszív...ez nagyon felháborít.És igen...ennek a senkiházinak bezzeg egészséges gyereke lesz.És persze nem az első. :evil:
jázmin20

Jázmin
Az Emesénél mi úgy jártunk épp egy éve, hogy a dokim, a döntés előtt elküldött hozzá meg gyermekorvoshoz, szakvéleményért. Hozzá időpontunk volt, de másfél órát vártunk rá, közben hallottuk, hogy bent röhögcsél egy nővérrel, aki nem is páciens volt...nem baj a másfél óra, csak ez péntek volt és a dokim mondta, hogy egy után el kell mennie és én már nem akartam napokat várni egy rugdosó kislánnyal a hasamban azzal a tudattal, hogy elvetetjük. Mikor ezt szóvá tettem neki, akkor fel volt háborodva, hogy különben sincs ma rendelés, ő csak úgy soron kívül fogadott most minket...már bocs, hogy zavartunk. Utána elkezdte nézni a netet, hogy mi az öröklési százalék, erre mondtam, hogy ezt nem kérjük, írja meg a papírt, hogy itt voltunk, mert ezt én otthon meg tudom nézni, egyébként meg nem vagyok kíváncsi arra, mi lett volna a nem esélye, mert mi most a másik százalékban vagyunk.
Ennyi volt.
Februárban aztán javasolták nekünk is a kromoszóma vizsgálatot, nála, de nem mentem el rá.

Betti
Kép
betti0412

Betti:ez elég gáz tényleg...nekünk ennyire nem volt az, csak inkább a stílus és a gépiesség, mintha egy cipőről beszéltünk volna.
Nekünk mindenképp kell a következő tehességemnél kr.vizsgálat, de a szegedi klinika közelébe sem megyünk, hanem pestre magánklinikára, ahol bár nem kevés az ára, de aznap megvan az eredmény.Nem kell 3 hetet várni, mert az maga a pokol.
Egyik percben úgy érzem bárcsak ott tarthatnánk már, hogy menni kelljen, aztán megijedek, hogy én nem akarok még egy tragédiát.Olyan felemás.Czeizel szerint két nőtípus van:az egyik, aki egy baba elvesztése után rögtön újra terhes akar lenni, hogy megnyugodjon a lelke, a másik, aki nem meri vállalni.Én a kettő közt vagyok valahol. :oops:

TÜNCI:egy sort kérlek írj, hogy vagy???
jázmin20

Sziasztok!

Most nem nagyon tudok hozzászólni a dolgokhoz, elég szarul vagyok, majd holnap, szabadnapom lesz.

TEgnap ahogy a lakásba értem, zokogtam..kimerültem, nem bírom.Változtatni kellene, de egyetlen hónap munkanélküliséget sem engedhetünk meg magunknak.Nincs alternatíva, tűrni kell a célért.Mert a cél, hogy eldfogadható gyedet kapjak, majd valamikor, vagy éppen sohasem és az egész életem ennek rendelem alá.
Ma kértem kihallgatást az igazgatótól.

KépKépKép
tünci28

Jázmin, melyik magánklinikára mentek Pestre?
Őszintén én sem akarok itt a védőnői laborba menni, ahol 34hét volt az AFP, tudom, hogy nem olcsó, de én is inkább kifizetem, hogy azonnal legyen meg az eredmény.
Szeretném a többi tesztet is, de mivel tegnap nem volt dokim, ezért nem lettem okosabb, de mindent csak magánban.
Ebben a sima rendszerben megdögölhetsz....
Írd már meg, ha akarod privátban.

Tünci
Gyere el pár napra....hozzánk.

Betti
Kép
betti0412

Jázmin azért örülök,hogy jó hireket kaptál!
Ha minden rendbe a lelkeddel,akkor szerintem sem kell
januárig várnotok!
Az első babám,aki angyalka lett elsőböl összejött!
Fruzsinára 11 hónapot vártunk!A pocaklakó most a 2.-dik hónapban sikerült!Tehát nem bizti,hogy most is husz hónapot kell várnotok! :D
A drukkok mennek!

Melcsike jó nyaralást kivánok a családnak!!!
Érezzétek jól magatokat te is kapcsolódj ki amennyire csk birsz! :wink:
Kiskutyus jól elvan a pótgazdinál?

Tünci tényleg kevés pénzt kapsz a melódért!
De nálunk még keservesebb a helyzet!
Nekem emlékszel 14o eurot kináltak egy hónapért!
Nevetséges!Én több segélyt kapok egy hónapra!Ugy 16o eurot!
Hát bizony az sem sok :(

BB Évi no commet!
Sose birtam szegényt!!! :roll:
szintus

[quote="betti0412"]
írta:
betti0412
Szóval nem tudom. Talán az a tanulság, hogy ha erős a terhesség úgyis megmarad, ha meg nem, fejre is állhatunk.....
Nem tudom

Én is azt hiszem ez igy van!
szintus

Betti:Istenhegyi Géndiagnosztika
Fizetős, de állítólag profi és gyors.Nem mindegy.Míg szegeden a klinikán a méhlepény biopsziára vártam 2-3 hetet, itt 30ezer, de aznap megtudod.
Vannak más magánklinikák is, de én erről hallottam jókat, személyes tapasztalatokat.
És igen, minden tesztet kérjél, 12 hetesen az integráltat és később a négymarkerest is.Én is így fogom tenni.És pestre fogok járni uh-vizsgálatokra is havonta.Kibírjuk havonta azt a 600 km-t és így legalább jó kezekben tudhatom magam.Nade hova szaladtam én előre..... :oops:

Szintus:köszi! :wink:

Most ebédidőben megkérdeztem az uramat, hogy miért is kell várni januárig, mit mondott Czeizel pontosan?(mert nem emlékszem mindenre, annyi infot kaptam hirtelen)
Ő azt javasolja a műtétek után, hogy 1 év legyen a várakozás.A fél évet korainak tartja!!!
Tünci, hallod???
jázmin20

Betti:a honlapjuk nagyon részletesen leír mindent, árakkal együtt!!!
jázmin20

Jázmin, az ő honlapjukat már olvastam korábban, csak valaki azt mondta az sem épp nagyon jó.
Mindegy, Szegednél biztos jobb.

Betti
Kép
betti0412

Na akkor sokat segítettem.
De nem lesz olyan hely, amiről csak jókat hallassz.A szakértelem a legfontosabb, a többi meg le van tojva.
jázmin20

Igazad lehet.

Megyek ráveszem magam egy kis mozgásra, mert már betunyulok itthon, meg csak a hátsómat növesztem... :D

Betti
Kép
betti0412

Jázmin és Betti!

A Boglárkerék úton, ahol Jázmin jártál, ott csinálják az integrált tesztet, 12 hetesen és 16 hetes vérvételből, a második vérvétel útán már 2 napra meg van az eredmény. Azonkivül a 12 hetes tarkóredőt is ott mérik, nagyon profi doki és ha valami gond van, akkor ők referálnák ott helyben Czeizelhez és adnak is időpontot. Kb. 35 ezer az egész cakkon pakk és nagyon kedvesek, emberséges hely.. Gondoltam leírom, hátha érdekel..

Betti nagyon nagyon drukkolok Neked! A többiekre is sokat gondolok és kívánok megnyugvást és békességet Mindenkinek.

Kép
leda2002

Sziasztok!

Betti!
Nem tudom, emlékszel-e rám, a 2008. decemberi kismamás topikból vagyok. Olvastam, hogy babát vársz. Tiszta szívemből kívánom neked, hogy minden rendben legyen veletek! Szorítok nektek!!! És még jó néhányan a topikból.

Egy javaslat a különböző szűrővizsgálatokra:

http://www.gendiagnosztika.hu/

Nagyon profik!

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska
Igen, onnan indultam valamikor......már nem is nagyon szoktam olvasni, úgy elrohant veletek az idő.
De köszönöm a biztatást Neked és a Többieknek is.

Betti
Kép
betti0412

Látom az este nem nagyon volt aktí senki és én keltem legkorábban..... :D

Betti
Kép
betti0412

Az éjjel azt álmodtam, hogy szültem. A régi dokimnál, a klinikán. Nem volt vészes, sem vágás, sem repedés, könnyű szülés volt, még a méhlepényt is megálmodtam. Kisfiút szültem, Kálmán Attilának neveztem el. Kálmán megboldogult apósom, Attila pedig a férjem után.
Férejem nem volt bent, vmi miatt később ért oda, még csodálkoztam is mekkora baba, hiszen korábban jött jóval......

Olyan tiszta és valóságos álom volt.....semmi valószínűtlen nem volt benne, semmi fantázia, a dokim ugyanolyan vezénylő, szűkszavú, minden mint az életben.

Álmomban kelll feldolgozni azt, ami napközben foglalkoztat.

Tünci, férjem cseréli a motort. Ez megy, erősebb jön, ugyanabban márkában, vagyis már itt van garázsban, alig várom a férjem felkeljen és menjünk motorozni..... :D
Jönnöd kell kipróbálni!

Betti
Kép
betti0412

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?