Beagle: részben összejött a film, csak mire eljutottunk odáig, a fele előtt majd elaludtam, úgyhogy elvonultunk pihenni..
mi voltunk ma reggel lovagolni Matyival..
lovardát váltottunk és azt kell mondjam, hogy ezt kerestem...
nagyon kedves pasi foglalkozott Matyival, már a csutakolásba bevonta, mindenféle érdekes dolgot mesélt neki folyamatosan a pacikról..
futószáron lovagolt Matyi, miközben mindenféle játékos gyakorlatot kellett csinálnia..
ez nem mindig jött össze elsőre, mert Matyinak teljesen új volt, hogy folyamatosan irányították..
de azért a pacin keresztül meg lehetett győzni és a paci kedvéért végül mindent megcsinált, amit Zsolti bácsi kért tőle..
a végén már úgy ült a lovon, mint egy huszár..
meg is lett dicsérve, hogy milyen gyorsan haladt..
ja, és a slussz poén, hogy nem ám pónin paciztunk, (Matyi legeslegnagyobb örömére), hanem egy nagy western pacin, aki nagyon kedves, és nagyon ügyes paci..
tök ügyes trükkjei vannak..
nagyon jól képzett, kiegyensúlyozott pacika..
nagyon tetszett, hogy a pasi azonnal megtalálta a hangot Matyival és azt is tök jól lereagálta, mikor a fiam az arcába vágta, egy-egy feladatnál, hogy "nem", vagy, hogy "Matyinak így nem jó"..
nagyon tetszett nekem, hogy feladatokat kapott, amit meg kellett csinálnia, mert mivel nem megy még óvodába, kimarad pár "szocializációs dolog" az életéből, ami ugye a szülő nélküli közösséggel jár együtt..
így viszont ezáltal együttműködést, komoly önfegyelmet, és koncentrációt tanul..
az állatokkal való szoros kapcsolatról nem is beszélve..
utána felugrottunk mamáékhoz egy picit, majd hazajöttünk és kollektíven lefeküdtünk aludni..
(na ilyen is rég volt már..) fél kettőkor aludtunk el és ötkor ébredtünk..
de nagyon jól esett..
az tuti, hogy most az én fiaim fognak este 10-kor rohangálni a lakásban..
na, most megyek, mert várnak a fiúk, de este még benézek..
pussz
Móni