Hello MINDENKINEK, régieknek és újaknak!
Gratulálok az új babákhoz, igyekeztem végigolvasni az elmúlt napok fejleményeit.
Remélem mindenki jól van, és élvezitek ezt a kellemesebb időt! Én abszolút nem bánom ezt a lehűlést, Luca baba pláne nem, legalább tud végre aludni normálisan...ugyanis napközben mindent csinál, csak aludni nem akar, vergődik szegénykém, nyavajog, szenved, bealszik 20 percekre, aztán megint felkel. Most viszont alszik mint a bunda!
Ma 6. hete hogy született, már 55 centi és vasárnapi adat szerint 4230 gramm, szóval nagyon szépen fejlődik!
A kajálás még mindig a legkritikusabb dolog az életünkben: szokás szerint 4-szer eszik naponta, de akkor jó sokat, most már megeszi a 160-170 miliket egyszerre. Csak sajna továbbra sem a ciciből eszi ki a teljes adagját, rettentő lusta a kiscsaj, 25-30 p után látványosan lepunnyad és belassul. Tehát kap tápszert is, de már nem érdekel, ezen nem görcsölök, az a lényeg h eszik anyatejet is, és amúgy nagyon szeret szopizni, én meg imádom őt szoptatni, remélem ez még hónapokig igy lesz.
Még mindig iszom a Laktoherbet, meg szedem az Urtica Urens bogyót, naponta legalább 2-szer lefejem a tejet ami bent marad, és van h azt adom neki oda üvegből. Sajna a tejem sokkal kevesebb mint az első 2-3 hétben, de annak örülök h legalább van!
Ja, és nem tudom h ti hogy vagytok/voltatok vele, de Luca még mindig nem képes 15-20 p alatt jóllakni, nálunk egy szopi kb. 45-60 perc (mert most mindkét ciciből kap egyszerre, Tengdi és még mások is ezt javasolták, és most ez nálunk is bevált), aztán a tápszert is kapja, szóval egy evés kb. 1.5 óra.
Már várom, hogy nagyobb legyen, és eljöjjön a várva várt 15-20 perce kajálás, mert néha azt érzem h egész nap csak etetek....
Az éjszakai alvással semmi gondunk, az elmúlt 1 hétben pláne nem volt, ugyanis simán alszik egyfolytában 7-8 órát. Tegnap f11-kor aludt el, és ma 6:45-kor kelt. Úgy veszem észre, h kezd átállni arra, h átalussza az éjszakát, amit egyátalán nem bánok.
Ha meg netán felébred, azt általában hajnali 5-6 körül teszi, de kaja után simán visszaalszik és durmol még 3-3.5 órát.
Hétvégén lent voltunk a szüleimnél a dunai telken (Dömsöd, ha vki ismerős arra, Ráckevével szemben), istenien érezte magát, napközben egész nap aludt, hangját alig hallottuk!
Biztos a jó levegő, meg a család közelsége is jót tett neki, nagyon élvezte az ottlétet a hőség ellenére is. Szóval ma vagy holnap megyünk vissza, és lent maradunk vasárnapig!
Tengdi: 1 hónap múlva ilyenkor már lehet h babázol?
Gabi meg a Balcsin? De jóóóóóóóóóóóó nekik!!!!! Én is úgy lemennék, valszeg megyünk is, 1-2 napra, még nem tudom mikor. És már úgy fürdenék egyet a Balcsiban, majd a jövő héten megyek Kardoshoz, remélem megkapom az engedélyt a pancsolásra!
Fruzsával mi a helyzet, hogy boldogultok otthon?
Én imádok Lucával lenni, imádom őt tapizni-puszilgatni, simizni, szóval csudajó vele lenni! Még akkor is ha bömböl!
Nem értem azokat az anyukákat akik depisen fetrengenek otthon és nem tudnak mit kezdeni magukkal meg a gyerekkel....egyrészt időm sincs depizni, illetve remekül érzem magam, illetve annyi a dolgom, h úgy érzem soha nem érem utol magam, nyilván ezzel ti is így vagytok mindannyian!
További jó nyaralást, jó babázást és zavartalan babavárást, majd még jelentkezem, és rakok fel új képeket is.
üdv,
Rita