hali
tegnap szupi volt a szabi, jó korán keltünk és kimentünk Danival a piacra. már meszsiről megismeri a piacot és utasít, hogy menjünk be. amikor meg már bent vagyunk, akkor meg megy az "éljen, éljen" és emelgeti a kezét közben
akitől vásárolni szoktunk, annyira röhögött
befizettük a postán a csekkeket, ott meg kikunyizott egy "kati-t" = katicás kaparós sorsjegyet, úgy őrizte hazáig, mint egy kincset.
Aztán kimentünk a játszóra homokozni. hihetetlen milyen jól elvan, töltöget a kis dömperébe, szitál, odaadja a lapátját a gyerekeknek. fociztunk is, alig tudtam hazakönyörögni. nálunk csak az működik, ha én elindulok a kijárat felé és hangosan elköszönök tőle, hogy én mentem. akkor aztán spuri, nehogy otthagyjam.
annyira elfáradt, hogy nem akart mellettem kézenfogva jönni, mászott fel rám, mint egy kis maki
ráhajtotta a fejét a vállamra és kezdte altatni magát, mindig dúdol olyankor monoton hangon. lezuhanyoztam, dőlt belőle a homok, ebédelt egy bazi nagyot, aztán alukált egy jóízűt. addig én megfőztem a mai ebédet.
anyósom is hazajött a kórházból, szerencsére ő nem járta meg, mint én, hanem reggel 7re bement és 11kor már készen is volt, kicsit még pihent aztán jött is haza.
ja, és úgy döntöttünk a párommal, hogy mégiscsak megyünk nyaralni. igaz nem 2 hétre, mint tavaly, csak 1-re Balatonfenyvesre. Úgy volt, hogy 1 hétig itthon eszünk, de akkor csaka bűzt szívnánk, meg itt a strandbelépők is horror érakon vannak. lent fenyvesen meg tavaly annyira jól érezte magát a Dani, hogy nem lenne szívem elvenni ezt tőle. meg most a balcsit is nagyobbnak mondják, talán nem csak bokéig fog érni a víz. a strandért nem kell fizetni, mert az üdülőé, főleg kisgyerekes családok és nyugdíjas nagyik töltik ott a nyarat. küön partrésze van, ami kutyamentes, csak az üdülőké. és nem egy Beach house förmedvény, hanem tényleg nyugis.
annyira örülök neki, már nagyon várom! addig még 3 hetet kell itt bent kibírnom.
utána megyünk aug. első 2 hetében intenzív úszótáborba az almássy térre, aztán anyukámékhoz, ahol szintén van nagy felfújhatós medence és strandra is elmegyünk (Jb-ben 150 ft a strandbelépő
), így szeptemberben, amikor kezdődik ismét az úszás, éppen visszaszokik a vízhez.
főzés
pl. a főzelékek levesek hamar készen vannak. zöldségpucolással kb. negyed óra alatt készen vagyok, utána párolom és aztán már egyedül is elvan az a kaja a gázon, néha néha nézek rá. ha rántok vmit, akkor elészítem a rántást és addig míg nem puhult meg a kaja, ott várakozik.
leveseket ne szoktam rántani, hanem hagymát dínszetelek kicsi olajon arra rá az aktuális zöldség, beízesítem és kész. a rizs, tarhonya, tészta fölött sem szoktam állni, kicsi pirítás olajon, víz, ami elfedi és takarék lángon 20 perc alatt kész is.
rántott dolgokat inkább hétvégén szoktam, hétközben inkább csikerhusit szoktam befűszerezni és kevés olajon mindkét oldalát pirítani. a csirke egyébként is nagyon hamar puhul, sül. míg vmit sütök, addig mellette már párolódik vagy fő a köretnek való.
ha sültcsirke vagy panírozott hús van, azt előtte való este készítem el, fűszerezés, panír stb. tepsibe bekészít és már csek be kell lökni a sütőbe.
szeretek főzni, de nem szeretek fél napokat a tűzhely mellet eltölteni.
süti ritkán van, mert egyikőnk sem nagy sütis. általában ünnepekkor, vagy névnap, szülinapkor sütünk többfélét. nekem, ha édességehetenékem van, vagy fagyi, vagy milka csoki.
reggelire sosem eszünk sütit.
kutyagumi
sajnos én is így vagyok ezzel, nagyon fel tud háborítani a dolog. főleg, amikor az épületek falára ragadt szart látok. nem a kutya tehet róla, hanem a gazdáik. itt Mo-on még tényleg nem nagy divat felszedni a végterméket, pedig láttammár sok helyen kuytawc-t, amibe a kaksit lehet bedobni. finnyásak az emberek ez az igazság, meg semmi nem érdekli őket és aztán csodálkoznak, hogy megesz bennünket a kosz.
igazából a többi szemetet sem teszik bele a kukába, hanem szétdobálják az utcán. a másik, hogy alig van kuka sok helyen. nemrég bosszankodtam is, hogy már 3 utcányira hurcolom magammal az almacsutkát. mondjuk azt, ha eldobom, legalább lebomlik, de a látványa akkor sem szép.
ha meg új kukákattesznek, ki, akkor a vandál barmok tuti letépik, kiluykasztják stb...
az embreknek kellene változni, hogy ítt legyen vmi kis rend.
panda
a gyakorlat egyszerű:
1. hanyattfekvés, térd behajlítva, talp a talajon karok a test mellett
2. bebillent a derék (talajhoz szorít)
emel a lapocka, áll leszorít, karokkal nyújtózni a föld felé és lassan vissza
kezdetben ebből napi 5-6-ot, majd emelni az adagot 10-15-re és naponta 2x.
mielőtt ezt csinálnád, azrt nézesd meg te is a hasad, mert lehet más jellegű gyakorlatok hatékonyabbak lehetnek.
nekem annyira kiállt a köldököm, hogy a sebész azt mondta, hogy ez nem jön helyre speciális hasizommal sem.
egyébként nem volt gondod a második szülésnél, nem volt nehezebb, vagy komplikáltabb? neked is sérved van, vagy csak a hosszanti hasizom engedett szét? ha hanyatt fekszel a köldökmél ill felette hány ujjad fér be a résbe? 1 ujjnyi még nem gond a gyógytornász szerint.
Nyuszi
Emi haláli ezzel a szöveggel
Kataa
ablak = sose hagyd egyedül a szobában a gyereket.
dani már megszokta, hogy nyitva van az erkélyajtó, bár eleinte mindig kiszökdösött. ha kimegyek a szobából, vagy szólok apának, vagy a nagyiéknak, hogy flügyeljenek (nálatok ez nem fog menni, mert egyedüllaktok majd), vagy viszem magammal. nem is kell neki nagyon könyörögni, mert ahogy megyek az ajtó felé , mondja is, hogy együtt.
nálunk is műanyag tokos abalakok vannak, de szerintem elég nehéz kinyitni egy ilyen kicsi gyereknek, de ugye az ördög nem alszik. nálunk pl. a szobákban nincsenek székek, csak a galériákon, de azok le vannak alul zárva, ne szaladgáljon állandóan fel-le. így szék híján nem is tud mit odavinni az ablakhoz, de őszintén megmondva, még nem is láttam próbálkozni sem mással.
nálunk is ilyen erkély volt kiskoromban, ahol anyuék laktak, sőt az egész folyosón is és a 3. emeleten laktunk.
A Fonyó Barbi az operaénekes csajszi, az Arnold felesége? úristen ekkora gyerekeket...
ilyenor nem kaptok vmi kedvezményt a lakásra, hogy nem időben tudtok beköltözni? a barátnőmék kaptak páraelszívót, meg vmi elektromos ketyerét a konyhába.
nagyidnak jobbulást!
Rit
Villamos kaszkadőr
nekem van egy ilyen sztorim, nem is voltam olyan kicsi, kb. 11-12 éves. Korizni voltunk kint, és jöttünk haza csuklós busszal. én akkor még szertotnáztam. kevesen voltak buszon és én a kapaszkodókon bemutattam a tudományomat, mitha az felemás korlát lenne. közben az oldalamon lógott a korim. a buszon alig voltak, még 2 megálló volt a végállomásig. a 2 állomás között egyszer csak megállt a sofőr és kivágott minket a buszról
aztán szépen hazabaktattunk a barátnőimmel.
ilke
próbálj vhogy lazítani és kicsit kevesebbet vállalni. inkább ne legyen kész, vagy csak később, de legyen időd magadra is és pihenni, mert a meglesz a második bébi, akkor lehet még ennyi sem jut jóideig, az neked sem és a családnak sem lenne jó.
a nővéreddel nem tudom mi történt köztetek, de lehet, hogy jót tenne, ha kezdeményeznél, örökké nem tarthat ez az állapot. mindenki változik, talán ez az 1 év neki is elég volt arra, hogy feldoglozza, gondolkozzon a problémátokon.
na, eldugulok
gumicukor