Gratulálok Fruzsának, remélem minden simán ment nála!
Baba, itt az idő, mész szülni! Kitartás, sima ügy lesz!
Tücsi, ez a kisfiú nagyon cuki! és a neve gyönyörű! Eleve nagyon birjuk az ősmagyar fiú neveket, ha nekünk kisfiú lett volna, Zétény lett volna a neve.
A Hunor is nagyon szép név!
Szoptatás ügyben kitartást: nekem az első hetem szintén rémálom volt, konkrétan az első napokban bömböltem minden szoptatásnál annyira fájt. A mellszívótól pedig egyenesen leizzadtam, szó szerint folyt rólam a viz amikor beindítottam. Aztán a 2. hétre már sokkal jobb lett, és 2 hét után sima ügy volt a szoptatás, most már meg se kottyan.
Én kentem AVENT-tel, jó volt, de ami igazán segített az a Garmastan, mert abban van gyulladáscsökkentő is. Azt elkezdtem használni, és 2 nap alatt látványosan eltűntek a sebek, a hegek, és nem fájt a mellem!!! használd mindenképp, naponta jó sokszor kend be vele a melledet. És a csomókat masszírozd ki, előtte zuhanyozz le jó meleg vizzel (csak felül), vagy forró vizzel borogasd le a melled, utána könnyebb a masszirozás. Nekem az is marhára fájt, de muszáj volt, utána könnyebb volt a szoptatás. A masszirozást is 1-2 hétig kell csinálni, aztán már nem. De ha nem csinálod, belázasodsz, én is kiütöttem magam az elején 1 napra, pocsékul voltam.
De a cél érdekében muszáj mindent megtenni, érdemes!
Nálunk még mindig muszáj a tápszeres pótlás, bár Luca 2 napja már 120 milit is képes volt kiszopizni, de mivel egy kaja adagja már általában 130-160 között van (ahogy épp kedve és étvágya tartja), muszáj a hülye tápszerrel kiegészíteni az evést.
De tegnap pl. gyalázatosan rosszul evett, jó ha 60-at kiszopizott ebben a melegben, kb. 15 p múlva bágyadtan pihegett szegénykém...de már beletörődtem, lényeg h gyönyörűen fejlődik, már kezd pocokfeje lenni, nagyon cuki!
Ez a meleg elviselhetetlen, borzasztó!!! Ablakok, terasz ajtó becsukva, redőnyök lehúzva, igy "csak" 27 fok van a lakásban, ez még elviselhető.
Ma nem is megyünk sétálni, nem vagyok hajlandó Lucát kivinni ebben a pokoli hőségben, még este is 35 fok körül van....