Sziasztok!
Nos, nem mindegy, hogy hogyan csinálod a felüléseket. A Hasprés a has felső izomzatát dolgoztatja meg, a lábemelés pedig az alsó izmot.
Ha hasprésezel, akkor azt tudom ajánlani, hogy mondjuk feküdj le a földre, és ha lehet, a lábaidat tedd fel valahová úgy, hogy párhuzamosan legyen a talajjal. A kezed oda teszed, ahova akarod, én mindig a tarkómra.
Nem kell teljesen felülni, mert az csak megterheli a gerincedet. Szívd be a levegőt, és amikor kifújod, emeld meg a fejedet és a felső testedet úgy, hogy érezd, hogy a hasizmod felső része dolgozik. Fontos, hogy arra a területre koncentrálj. Egy pillanatig maradj abban a pozícióban, aztán ereszkedj vissza, miközben újra beszívod a levegőt.
Szerintem nektek elég legelőször 3x20 felülés, aztán mindenki annyit csinál, amennyit jónak lát.
Az alsó hasizom erősítéséhez, pedig simán feküdj le a földre, emeld meg a lábad és emelgesd úgy, hogy nem teszed le a földre közben. Ebből is 3x20-at.
akkor hatásos az egész, ha igyekszel állva is behúzott hassal mászkálni, vagyis megszokni, hogy az legyen a normál állapot, hogy be van húzva a hasad.
Az oldalsó hasizmokat ugyanúgy lehet erősíteni, mint a felső részt, csak akkor kicsit oldalra kell fordulni minden felülésnél.
Én amikor kezdtem, megcsináltam napi 100-at, és - nem vicc!!! - 5-6 nap múlva már 2-3 centivel kevesebb a derékméret!
Remélem sikerül nektek is! Egyébként a
www.fitnet.hu-n tök jó ötleteket szoktak adni.
Puszi: begány