Új privát üzeneted érkezett!

Végre hideg van. Vagyis pár fokkal, de azért bundabugyit nem kell húzni....

Tünci, csinálok fényképet a fürdőszobáról, de nem tudom visszaadja-e majd, egyébként a lakásnak mindenki azt a részét szúrja ki, hogy mennyire jó lett, pedig egyszerű csempe, csak ötletes.

Most, bármennyire is szomorúak a szavaid, úgy érzem, hogy kicsit jobb a kedved. Talán.

TEgnap én sem aludtam valami jól, elsőre egyedül az új lakásba, férjemék Vajdaságban vannak, ma este jönnek egy barátjával haza, kicsit fura volt.

Mára meg van egy kaza vasalni való, amit már tegnap is nézegettem, de nem volt hozzá bátorságom, majd ma.

Betti
Kép
betti0412

Ja és szeretném felhívni az összes Fehérvár környéki kedves olvasó vagy író figyelmét, hogy menjenek Tüncihez, vásároljanak valami extra garanciás dolgot és szó nélkül, néha igennel válaszolva tartsák fel a többi, más tipusú ember előtt a sort, hogy ne férjenek Tüncihez! :D

A héten minden nap az ütvefúró falfúróra keltem....ma reggel is. Nincs is annál jobb, mikor elsőre költözöl egy épülő társasházba, ahol még a többi lakást bőszen csinálják.
Bizti fölkelsz, mikor nekiállnak reggel 7.-kor fúrni, sőt ki is ugrasz az ágyból!
De most nem szólók, világos, hogy mindenki csinálja a lakását, hogy költözni tudjon, ez van, lassan már megszokjuk.

Betti
Kép
betti0412

Betti,igazad van, kcisit lenyugodtam.
Lement a kényszer, tudod az együttlétekben is.Most nem kell "remélnem", hogy hátha ebből...Mert biztos lehetek benne ,hogy nem.Így lehet, csak tisztán örömből.Most az augusztus elpörög, vki folyamatosan szabin van, én is leszek még egy hetet, aztán csak elkezdjük a kivizsgálásokat.Írták egy páran, hogy a stimulációs kezelés első hónapjában lettek várandósok, szóval van remény.Bár az uram azt mnodta, ohgy most ne abba ringassam magam, hogy majd nekem is elsőre lesz.Olvasom a Bata honlapján, hogy Ő is, egyre emeli a stimu adagot, ha nem sikerül adott hónapban.Azért reméltem ,hogy télen már táppénzen leszek, de ez csúszik.

Viszont:akármennyire is félt a doki szülési komplikációktól, mostmár biztosan eltelik két év a császár után és lehet ,hogy simán szülök..és akkor lehet méég baba.A párom is azt mondta, hogy jó lenne még legalább kettő gyerek...

A képet nagyon várom!!!

Gyönyörű helyen voltatok!

És remélem a fehérváriak figyelmesen olvastak TÉged! :wink:

KépKépKép
tünci28

Hétfőn a szemközti lakásban megszült a csajszi, tegnap hazahozták, reggel az ütvefúróra keltek ők is gondolom. Szegény baba, bár lehet, hogy megszokja majd és nem riad fel rá.

Tünci, szerintem lehetsz télen táppénzen, azonnal kiírnak szerintem ez esetben, mert kockázatos a munkahelyed. És induljunk abból ki, hogy hamar sikerül....

Betti
Kép
betti0412

Írtam neked arról a lányról, aki szeptemberben császárral szült és most 3 hónapos terhes ismét. Biztos, hogy regenerálódik a méh, főleg neked ennyi idő alatt, és remélhetőleg, ha megtalálják ezt a hormon bajt és kezelik, beállítják, nem fog Viola esete előfordulni, hiszen kezelik, figyelik a hormonokat, amelyek a terhességet fenntartják.
Én nagyon bizakodó vagyok, a te eseteddel kapcsolatosan.

Betti
Kép
betti0412

Ezért szeretlek Titeket!
Egymással olyan bizakodóak tudunk lenni, valaki mindig összeszedi a másikat a földről...

KépKépKép
tünci28

Sziasztok Lányok!

Tünci:Nekem sajnos tünetek is vannak :cry: egy év alatt 20 kg-ot híztam,és csak 4 havonta menstruáltam.
Én veszprémbe jártam dokihoz 2007-ben de nem tudott mit mondani pedig vérvétel is volt én kerestem rá neten hogy mi bajom lehet akkor akadtam rá a pcos--re.Pont az esküvőnk elött derült ez ki még mondtam is a páromnak hogy biztos-e benne mert ha velem marad lehet hogy nem lesz gyerekünk.(nagyon kész voltam mikor kiderült)
2007 november 20-án mentem elöször fehérvárra dokihoz és ő megerősítette a pcost,akkor keptam norcolut-ot mert magától nem jött meg a menzeszem és elkezdtem szedni a merckformint.Dec 5-én megjött és elkezdtem szedni a clostit 12 nap múlva volt uh szépen érett a tüsző 18-án kaptam tüszörepesztő szurit és így 21-én fogant a Hannus már aznap elkezdtem szedni a duphastont(mondta a doki hogy gyakoribb a vetélés nálunk :( )és szilveszterkor teszteltem pozitívat,igaz hogy még korán volt de már látszott!!!!!!!Egyböl táppénzre mentem(Az én munkahelyemen amúgy sem dolgoznak a kismamák)Nagyon féltem nehogy baj legyen,de nem lett.
Most megint szedem a merckformint és már beállt rendesen a ciklusom 30 napra úgyhogy mondta a dokim hogy a kistesónál nem kell gyógyszert szednem hogy megfoganjon,mert van rendesen peteérésem.

Azért írtam ezt le ide hogy legyen pozitív példa is,van amikor elsö hónapba megfogan a baba pcos-nél.Tünci szívből kívánom hogy így legyen nálatok is.
Vendég

Szia Lara!

Ez egy igazi sikersztori!!
Valami hasonló kezelést mondott nekem is Csetényi, a norculutra biztosan emlékszem.Nagyon remélem ,hogy hamar ki lehet csikarni peteérést.az utolsó uh alpján CSetényi azt mondta, hogy mostmár le kell szakadnia a nyálkahártyának, mert annyira vaskos, de semmi jele a világon.A hormonszintek vizsgálata úgy történt, hogy norculuttal meghozták és után a 3. 21. napon???Most attól félek, ohgyha megjön hamarabb, mnit ahogy a doki visszajön szabiról, akkor megint várni kell hónapokat, hogy megjöjjön???Mert akkor elszalasztjuk a napokat.Vagy ez most hogyan van?

a gyógyszer drága?

KépKépKép
tünci28

Igen ezeken a napokon volt vérvétel még veszprémbe aztán vittem az eredményt fehérvárra de még ott is volt egy vérvétel nekem.
Nem tudom hogy a te dokid meddig vár de szerintem akkor ír fel neked ilyen gyógyszert és akkor pár nap alatt megjön.

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/NORCOLUT_5_mg_tabletta/1182

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/DUPHASTON_10_mg_filmtabletta/8927

http://www.50plusz.hu/gyogyszerek/termek/CHORAGON_5000_NE_por_injekciohoz/6204

Én ezeket kaptam.
Vendég

oké, akkor ezeket ismerem.
Hú, mostmár az lenne a legjobb, ha addig már nem jönne meg, amíg visszajön a szabiról, ésakkor kb szeptember elejére meglennének a vizsgálati eredmények.
Neked az Lh Fsh arány milyen volt?
egyelőre több kérdésem nincs. :)

Köszi a segítséget, aranyos vagy nagyon!!!!

KépKépKép
tünci28

Az Lh magasabb volt ,de már nem emlékszem mennyire :oops:
Nyugodtan írj ha van még kérdésed :wink:
Metformint nem mondott a dokid?
Vendég

Nem értem, hogy miről beszéltek.....
Lassan már szerintem a nőgyógyász szakot az orvosin, ha összeülnénk, simán elvégeznénk, két év alatt. :D

Bár az is biztos, hogy én is utána néztem a nyitott gerinc minden formájának, kezelésnek, oknak, abban voltam szakértő.

Betti
Kép
betti0412

Közkérdés:

Hogy lehet a mosógépet vízkőteleníteni? Elég furi hangok jöttek belőle most és arra gondolok, az lehet a baja. Calgont nem használok, vegyek egy dobozzal és öntsem bele üresbe? Van valami ötletetek?
Pénz nincs újra, de tuti ilyenkor purcan ki, aztán moshatok kézzel....mint múltkor.

Betti
Kép
betti0412

Betti ötletem nincs a mosógépre---kézzel mosás :(
Az azért elég durva(szegény anyum is mosott 1-2 évet kézzel)
De te ma annyira pozitiv vagy Betti,amióta újra irsz,nekem ma vagy a legpozitivabb!Lehet csak nekem tünik így,de olyan aranyos vagy ma :D

Tünci téged tényleg sokan szeretnek és probálnak segíteni neked!
Olyan jó kis közösség ez a babanet közösség---büszkén vagyok a tagja neki! :wink: Örülök,hogy ma már jobba kedved!
És igen,van remény arra 2év után,hogy természetesen megszülj!
A férjed is bizakodó,látod!Belőle merits erőt! :) Köszönöm,mi jól vagyunk a jövő héten megyek uhu-ra,meg kombi-tesztre!Remélem minden rendbe lesz 8)

Lyly cigis szrory durva!Már én sem szivom,viszont 4-5éven át én is bagós voltam!
szintus

[quote="betti0412"]K írta:betti0412özkérdés:

Hogy lehet a mosógépet vízkőteleníteni? Elég furi hangok jöttek belőle most és arra gondolok, az lehet a baja. Calgont nem használok, vegyek egy dobozzal és öntsem bele üresbe? Van valami ötletetek?
Pénz nincs újra, de tuti ilyenkor purcan ki, aztán moshatok kézzel....mint múltkor.

Betti!
Önts bele 2-3 üveg 20%-os ecetet, hagyd benne egy órát állni, és utána járass végig vele egy teljes mosóprogramot ruha és mosószer nélkül. Én így kezelem az enyémet (kb.félévente 1x megcsinálom ezt, de a helyi vízminőségtől függ a dolog, hogy mennyire vízkövesedik), ami ebben a hónapban tölti be a huszonkilencedik évét, de még (kopp-kopp-kopp) jól működik. Éppen most is dolgozik, szorgalmasan. (bár lehet, hogy a mai masinák nem fogják megérni ezt az életkort)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aarnika 2009.07.25 12:31-kor.
aarnika

Betti!

Ma tényleg! :lol:

mosógép:
20% os ecet, bele a dobba, 90 fok, legnagyobb fordulat, utána egy sima mosás a szag miatt, vagy mondjuk törölköző, mert azt úgyis sokáig mossa.

Dr.Tünci mindjárt egyedül marad melóban, remélem lesz időm beszélgetni veletek!

Szinti, így igaz!!! :wink:

KépKépKép
tünci28

Ó,Aarnikam már megmondta! :lol:
tünci28

ketten összehoztuk Tünci :wink: , mert én a 90 fokot nem írtam oda
aarnika

Uppsz, én meg a sajátommá nyílvánítottalak... :lol:
tünci28

Betti- mosógép : citromsav por, kb 10 deka, aztán előmosásos főzőmosás 90 fokon és ragyogó lesz. Nekem sokkal szebb lett, az ecet nem használt. :(

Állni nem szabad hagyni benne, mert megmarhatja a gumialkatrészeket. :!: Rögtön el kell indítani és csodálatosan szép munkát végez.

Mennem kell... pedig annyira jönnék....

Nyanyó szülinap hétfőn, de nem szeretném itt reklámozni, hisz most sok embernek szomorú napok jönnek.
bende

Tünci! :wink: :lol:
aarnika

Bende, akkor jól emlékeztem ,már azt hittem korai demencia első jelei ütköznek ki rajtam... 8)

Egyelőre úgy látom(remélem ez nem változik), hogy a TE örömöd megfér az én bánatom mellett...Érted, na...

A férjem szülinapja aug.4.Rendelek neki tortát, néztem ki szépet, remélem örül majd neki,aznapra meg kell regulázni magam, bármi lesz is előtte, mert tavaly is ez volt és megérdemli, hogy ünnepljük, mert nem lehet ez minden évben.És szívből remélem ,hogy sem neki, sem nekem nem a tavalyi szülinapja jár majd a fejünkben.

Szerettem volna vmi összejövetelt szervezni, de a férjemnél sosem tudni, ezért megkérdeztem és nagyon nem akarja, azt mondta eszembe se jusson...

KépKépKép
tünci28

Most a dobba öntsem, vagy a mosószer tartóba vagy mindkét helyre?
Citromsav izét hol lehet kapni?

Köszönöm az ötleteket, ecet jutott eszembe elsőre nekem is, mert a vízforralót szoktam azzal kezelni.

Tüncikém, én most felöltözök és elmegyek sétálni, arra a cukrászda felé és eldöntöttem, hogy egy szigorú 4 gömbösset beverek a teraszán nézelődve, de lehet, hogy többet.....

Betti
Kép
betti0412

Aarnika, rég nem hallottam rólad!
Merre jártál?

Kivasaltam a hegyomlásnyi vasalnivalót, ki is fáradtam benne rendesen. De nyugodtabb vagyok így legalább.

Betti
Kép
betti0412

Ne máááááár, Betti, ne kínozz!!!!!!!!
Az különben is már 8 gomboc lesz!!! :P

Nekem azt mondta a nagygépes oszt.vez, hogy bele a dobba, nyugodtan akár egy üveggel is.Én amúgy azzal szoktam mosni a kávéfőzőt is.A citromsavast nem tudom, dehát függ attól is ,hogy milyen állapotban van a géped.
tünci28

Lara, azt az M betűst nem ismertem, az cukorbetegséges nem?Bár azt hallottam ,hogy a pcos-nak ez is tünete.
tünci28

Sziasztok!

Majd később jövök, csak gyors beugrottam megirni, meg van a kiskutya. Teszek fel képeket is róla. De most mennem kell. Puszi mindenkinek.

Kép

Kép
melcsike70

Tüncikém, ígérem, fogok rád gondolni közben........ :D
Olyan fincsi a fagyi ott én meg úgy megkívántam most!

Legalább kimozdulok, esz a penész egész nap itthon. Tegnap is csak tornára mentem el, kell egy kis kóborlás.

Betti
Kép
betti0412

Melcsike kiskutyus Kép

Bizti jó barátja lesz barcinak!

A férjemnek sem lett sajnos tesója és neki is volt mindég kiskutyusa!
14 évesen pusztult el a kiskutya és ugy megsíratta szegény párom!
szintus

Nos, egy perccel ezelőtt megkérdezték ,hogy mennyi a garancia a szódapatronra.Most erre mit kellene mondanom???ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!
tünci28

Akkor megmutathatom Nyanyusom tortáit?
bende

Bende!Hát, persze, hogy persze!!!
tünci28

Zaha,a napokban ritkábban írtál, jól vagytok???REmélem semmi baj nincs.

KépKépKép
tünci28

Tüncike, inkább olvasgattam csak, nem nagyon tudtam hozzászólni ehhez a pcos-témához, hülyeséget meg közhelyeket meg nem akartam.

Tegnap gyomláltam a kis fák körül, és mikor a közelükbe mentem, olyan jó volt, mintha valami áramlott volna felém, és ettől jobban érzem magam.
Nem vagyok most olyan rosszul, csak csendeskén.
Sokat olvasgatok a neten cikkeket, fórumokat és sokat gondolkozom.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha, nagyon sokszor eszembe jutsz, amikor sétálok a temetőbe és nézelődöm, a fákra gondolok, Azokra, amiket nekik ültettél.Egyszer majd valamikor ,ha úgy érzed ,hogy megmutatnád ,én nagyon szeretném látni, ha gondolod csak privátban.

Nagy ölelés!!!

KépKépKép
tünci28

Három gömb fagyival bírtam csak el szégyenszemre....de másfél órát sétáltam, nagyon jól esett.

Betti
Kép
betti0412

Képzeljétek el, ma rátelefonált az uram a kutya-eladó emberkére, és kiderült hogy nem tudta hova tette a telószámunkat, és 5 nappal ezelőtt eladta a kutyánkat. :shock: Azt hittem széttépem telefonon keresztül. A Barci elfeküdt és csak úgy folytak a könnyei. :cry: Aztán negyedóra hivott minket a hapsi, hogy szerzett nekünk egy másikat. Fel is hivtuk az illetőt és ma mehettünk is érte. Ő is olyan, csak 3 héttel fiatalabb.

Ő Beni:

Kép

Kép

Kép

Kép

Aztán végül is megtalálta a bejáratot a kosarába, csak olyan hirtelen belepottyant hogy lemaradtam a fényképezéssel. :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Tünci!

Aranyos vagy, de tényleg nem akarok megbántani senkit.

Melcsike! aranyos kuty. Szegény Barci! biztosan a lelkét is kizokogta abban a negyedórában.

Zaha! hiányzol ám. Milyen cikkeket és fórumokat olvasgatsz????
bende

Zaha

Én is szivesen megnézném a fácskákat. 8)

Tünci

Jó hogy nem vagy elkenődve. Már letelik vagy le is telt talán a meló? Én még holnap itthon vagyok, aztán hétfőn nappalos leszek.

Ja és tegnap reggel 7-kor már megtörtént az elbocsájtás. Már nem kell többet együtt lennem azzal a h........vel.

Kép

Kép
melcsike70

Ja és ugye a foglalót persze ott maradt a faszinál. De mondtuk ennek a nőcinek, akihez küldött minket, hogy vonja le az kutyaárából és a hapsitól szedje el. :lol: Annak meg szóltunk, hogy tartozik a kutyástársának. :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike szegény Barci! :?
De azért örülök,hogy rendeződött a dolog!
Szegénykém bizit már nagyon várta,aztán hoppá....
Aranyos kiskutyus!

Bende én is megnézném a tortákat!

Puszi!
szintus

Kép Kép

szülinapi torták made by bende...

Sajnos cukrászdásra most nem jutott pénz, így megpróbáltam én remekelni.
Holnap jönnek sokan, meg hétfőn is néhányan utána igyekszem jönni, mindenkinek mindenre reagálni. Sajna addig csak olvasóüzemmódban leszek.

Mindenkinek nagy nagy ölelést küldök.
bende

Leesett az állam, valahová a pult alá!Bende, ezek remekek!!!!

KépKépKép
tünci28

Bende.....mmmmmmmmm

Kérek én is....... :lol:

Melyik milyen izű?

Gyönyörűek!
szintus

Bende,
ennivalóan gyönyörűek a remekművek! :D

Tüncike,
bocsánat, olyan neveletlen voltam, azt hittem, én nem dolgozom, más sem... Remélem, nem tartottalak fel nagyon. Csak arra jártunk, gondoltam, hátha... érted, ugyi? :oops:
Az LH-FSH arányt csak a ciklus 2-5. napja között szabad nézni és értelmezni, a többi napokon nagyon hamis eredményeket is adhat!
Kiművelt a dokim, mert nekem is most néztek hormonokat. Az említett intervallumban 1:1, vagy legfeljebb kétszeres lehet az arány, 2 fölött nem jó.

Melcsike,
édes ez a kutyus. Legyen benne Barcinak sok-sok öröme!
Kolléga eltűnt...hurrá-hurrá!!!!

Zaha,
örülök, hogy itt vagy, és jó volt a kis fák árnyékában.

Bence olyanokat mond, és tesz, hogy ámulok-bámulok. Erre nem készített fel senki. Legújabb produkciója, amit egy hete még nem csinált: teljesen egyedül pisil a wc-be, gatyák le, pisi, kukórázás, wc-húzás, gatya fel, kézmosás, játék... :lol:

Kép

Kép

Kép
lyly

Bende

Ne szerénykedj. :wink: Barci nem édesszájú de a gyümölcstortádnak neki esett. :oops: Izlett neki naggggggyyyyyyyyonnn.

Lyly

Már bocsi, de a te Bencusod már nagylegény. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Köszönöm a bókokat. :oops:
A számtorta szamócás, a másik barackos túrótorta.
Időben felkeltem, most tudtam volna jönni, de a párom kitalálta, hogy goffrit szeretne reggelizni. Szóval most megyek a konyhába....

megint.... :wink:
bende

Gofrit? Hú, én nem bírok édeset enni reggelire....

Tünci, szódáspatron esetedről az juttott eszembe, mikor még egyetem mellett vendéglátóztam, felszolgáltam egy étteremben, na ott is vanak fazonok.
Csajszi, újgazdag feleség betipegett, rendelve 4 pizzát, az egyik ne legyen gombás, a többin lehet.
Mikor elviszi, kifizeti, és az ajtóból visszafordult, hogy ő most a négy közül honnan fogja tudni, melyik a nem gombás. Néztem rá, hát kinyitod a dobozokat, és amelyiken nem látsz gombát, az a nem gombás. Csönd, értetlen nézés, jaj, köszike.....
Amikor kiment, a pultból kitört a röhögés.

Betti
Kép
betti0412

Lyly!
Jaj, dehogy volt gond.Már kezdtem zárnio, csak sosem sikerül 8-kor.Ha már bemondjuk ,hogy az áruház zár, akkor mindig vannak ,akik még bemennek nézelődni.Így mindig csúszunk, kb háromnegyed 9-re érek haza, de már olyan fáradt is voltam, nem mentél volna sokra velem, mert egyedül voltam aznap a melóban és kifáradtam a sok felesleges szócsépléstől.De a holnapot nagyon várom, nehogy közbejöjjön vmi!!!!!!!!

Betti, már mesélted ezt az esetet, de akkor is vihogtam rajta.Olyankor mesélem a kollegáknak, amikor rendelnek valahonnn pizzát és rendszeresen elírják az áruház nevét.Nem kell mondanom, hogy sosem "T" a vége, hanem "K" és Á-val, nem A- val. :lol:

Bende, a csokiskeksz torta az milyen lehet?Rendelnék a Polgárdi Dock cukiból(képzeljétek van tortafutár), de nem tudom az mi.
Psinak milyen torta legyen.Rendeltem már.dobost, eszterházit, puncsot, meg marcipánost.Most vmi pasisra gondoltam, nem olyan habos-babosra.Lehet formatortát is, nyihogva röhögtem, hogy:focipálya-játékosokkal, bíróval:2900 forint.Így írták:játékosokkal. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szerintetek kérhetem lila mezben, mert az uram Dózsa drukker! :lol:

Melcsike, azt a kutyát meg kell zabálni, milyen jól ellene a cicáimmal!!!Méég, majd képeket!

Betti a fűrdőt ne feljtsd, hogy tudjam húúúzni az uram agyát!!!!

KépKépKép
tünci28

A fürdőről az jutott eszembe, hogy decemberben adják át az új fürdőt, Szegede, ami állítólag az ország legnagyobb durrantása lesz, vmi 3 milliárdból építik. A közepén álló toronyra azt hittem repülőgép vezérlő, de utána olvastam, európa legmagasabb csúszdája indul onnan....
Meg wellnes cuccok, minden, ami kell, gondolom az ára is jó lesz, de majd beszámolok, ha megnyílt.

Betti
Kép
betti0412

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?