Sziasztok!
Stahltól láttam ezt a muflint
,meg is sütöttem és fini lett , bár szerintem nem kell bele a cukor , mert nagyon édes lett.
GESZTENYÉS MUFFIN
Hozzávalók:
10 deka étcsokoládé
25 deka gesztenyepüré
10 deka puha vaj
2 evőkanál rum
2 evőkanál sárgabaracklekvár
5 deka cukor
3 tojás
1 csipetnyi só
5 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibélelem egy-egy papírkapszlival.
A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztom, és miután kihűlt, robotgéppel összekeverem egy nagy tálban a gesztenyepürével, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral meg a tojások sárgájával. Aztán a tojások fehérjéjéből csipetnyi sóval kemény habot verek, a lisztet pedig összevegyítem a sütőporral.
A sűrű, gesztenyés keveréket fellazítom a tojáshab ¼-ével, – ezek a fakanalas mozdulatok nyugodtan lehetnek erőteljesek - majd hozzáadom a többi tojáshabot is, de ilyenkor már óvatosan ügyködök. Ezek után jöhet a tésztába a sütőporos liszt, és amikor fakanállal ezt is belekevertem, a kész masszát elosztom a muffintepsi horpadásaiban.
A gesztenyés muffinok 30-35 perc alatt megsülnek, és mivel igazi „tömör gyönyörök”, előfordul, hogy tetejükre édes tejszínhabot és csipetnyi őrölt fahéjat teszek, de csak akkor, amikor már kihűltek.