Hahó,
Bóbita,
hadd vegyem védelmembe őket
Na jó, az én anyámra dettó rá lehet ismerni mindenből, amit Bibir írt, pontosabban rá lehetETT. Ugyanis rengeteget volt nálunk segíteni, amíg Cicó pici volt (hehe, most is itt van), és látta, hogy én az interneten keresgélem a megoldást a gondjaimra. Tudni kell, hogy ő nem netezik, és a netnek nagyon-nagyon nagy a presztízse előtte (ha ez jókifejezés, nekem gyanús, hogy nem
). Na szóval elolvastattam vele, amit az lll-en írtak, ill. amit Sződy Judit írt a Rendelőben, majd azt is, amiket itt nekem Iboly, Ágci, Menta, Pele, Snoopy, Borcsa válaszoltak - és nekik elhitte, amit nekem nem
Na mind1, azóta ő is szegény levonta a következtetéseket, hogy én miért csak három hónapig szopiztam
Ebből az egészből azt akarom kihozni, hogy aki nem foglalkozik ezzel, nincs benne (már), annak eszébe nem jut utánaolvasni stb. És persze hogy azt hiszi, hogy nem is lehet másképpen csinálni, mint ahogy ő csinálta, hiszen neki úgy mondta a gyerekorvos, a védőnő, a kórházban a csecsemősök, tehát így van jól (persze ez ma is így van, sok anyukát a nem kellően tájékozott egészségügyi szakemberek vezetnek félre, de erről inkább majd a negatív topikban). Amúgy meg annak idején tényleg úgy gondolták, hogy max. hat hónapig kell szopnia egy gyereknek, két hónaposan éjjel már nem szabad stb. Mai szemmel nézve kész horror, de akkor azt hitték, ezt így kell, így van jól. De ők is képesek fejlődni
Ja még egy sztori a végére: a párom főnökének a felesége most vár babát, és egy főnöki meetingen a párom felvilágosította a főnökét a szoptatás mikéntjéről (kár, hogy nem hallottam
)... erre a leendő papa megkérte szépen, hogy küldjek neki szakirodalmat
Bibir,
egy ötletem támadt. Nem tudnátok egy hétre kivonulni a mérleges-nagymamás otthonból? Végtére is nyár van, menjetek egyet nyaralni
Hátha a környezetváltozás, meg az, hogy nem kapsz kéretlen tanácsokat, meg hogy mérleg hiányában kénytelen lennél a kicsi fiad jelzéseire hagyatkozni, meghozná az áhított nyugalmat és önbizalmat. És akkor már csak arra kellene figyelni, hogy hazajövetelkor nehogy visszazökkenjetek a régi kerékvágásba
Egyebekben tökéletesen egyetértek Snoopyval. A barátném, akiről írtam, végzett védőnő, az elején ő sokat tartotta bennem a lelket. Amikor panaszkodtam, hogy borzasztó ez az örökös mérés meg fejés, azt mondta: igen, ezek a technikai izék nagyon belezavarnak a csodába. Na ezzel rendesen helyrebillentette az agyamat (legalábbis egy időre). Mert hát a mérés, az azért jelentős mértékben inkább körítés, sallang, nem az a lényeg!!! A fejés meg arra kell, hogy a szopit pótolja, de nem elengedhetetlen kelléke a normál dolognak.
Fagyitej: hát Cicónak sosem kellett, ez legalább tiszta ügy volt. Nekem nem kell a túltermelést annyira agyondimenzionálni, csak Cicó a gyakori szopival nem ürítette ki, fejéssel nem jött ki, a cicim meg kicsi, kis túltermeléstől is becsomósodott. Nem lehet, hogy már hozzá van szokva az ifiúr az esti cumisüveghez? Milyen cumija van? Én inkább errefelé keresgélnék, nem a mennyiség felé. Nagymami meg olvasson netet, l. fent
Szilde,
hogy őszinte legyek, nekem fogalmam sincs, hogy ezek a krémek hogyan hatnak. Bár én is gondolkodom már rajta, a popómra meg a combomra ráférne
Üdv
Kriszi