Tünde: szégyellem nagyon, de végül nem mentem el vért adni, mert elfelejtettem szólni apának, és nem ért haza
De megnézem, mikor és hol lesz legközelebb a környéken (itt nálunk nincs, ezt nem is értem
). Kíváncsi leszek, adhatsz-e vért, mert most valamelyik véradós honlapon azt olvastam, hogy szülés után egy éven belül nem lehet
Bumburka: szerintem is valószínű, hogy a szeparációs félelem van Mesinél, ráadásul a foga miatt nyűgösebb is, úgyhogy ez még rátesz egy lapáttal.
Kristóf néha próbálkozik, és ritkán sikerrel is jár
, de a hasát jobban szereti, így inkább arra koncentrál, hogy elég nagyra tátsa a száját
. A vége fel inkább az etetőszék szétszerelése köti le
Mászás: én is úgy tudom, hogy nem szerencsés, ha kimarad.
Azt olvastam, hogy későbbi diszlexia is visszavezethető erre. Egyik kollégám fia most megy iskolába, és elég nehezen szocializálódik meg nehezen fejezi ki magát (amúgy elképesztően okos), és nála is arra vezették vissza a dolgokat, hogy kimaradt a mászás a mozgásfejlődéséből
Hát, nem tudom....
Utazás: hát, én összetehetem a két kezem, Kristóf szeret utazni, akkor nyügi, ha már nagyon fáradt, és nem tud elaludni (de ez ritka, ált. benyomja a szunyát vagy játszik, nézelődik), akkor cumi szájba és kész. Végső esetben Lencsilány nálunk is nagy kedvenc, egyszer volt egy nagyon "nemtetszik" útja, akkor fél órát énekeltem neki végtelenítve
De pölö most Balcsiról is úgy jöttünk haza, hogy megvacsiztattuk, azon bealudt, hordozóba be, és irány haza. Egyszer sírt fel, de szerintem csak kényelmetlen volt neki, mert helyezkedett kicsit, aztán csend lett. Akkor meg pláne szerencse volt, mert vasárnap este 1/2 10-kor harminccal lehetett közlekedni az M7-esen, amíg 3 sávra nem bővül Fehérvár előtt. Nem volt semmi, csak a sok birka nem tud tempósan együtt közlekedni...
Etetés: nálunk a tízórai kétesélyes, vagy ébren van, és akkor van, vagy nincs. Az kevés gyümölcs, mert ált. 1-1,5 órán belül ebéd van. Ebéd főzi, már egy csomó mindent eszik a husit is beleértve és iszonyat étvágya van, kb. 300-350 ml az adagja (akkor is, ha tízóraizott előtte). Uzsira én gyümölcsöt adok (én sem értem, hogy miért kéne nehezebbet
), de mondjuk felturbózva rizzsel, joghurttal, és már szemezek a túrókrémmel. A vacsi nálunk még cici/tápi.
Ja, és kipróbáltuk a tejpépet, és hát megvan az első dolog, amit utál a gyerekem. Nem köpte ki, mert annál azért jól neveltebb
, de pár kanál után húzta a száját és sírva fakadt...
Tényleg ,szerintetek gabonaféléket mikortól lehet neki adni? Lassan már elkezdhetem, nem? Azzal is tartalmasabbá lehet tenni az uzsit