Sziasztok Lányok!
Ne haragudjatok, de csak pici időm van, de akartam már jelentkezni nálatok!
Mindenekelőtt itt vannak az első képek: jobrelax.jap.hu/kris.
Aztán majd jönnek frissebbek is, amint lesz erőm feltölteni.
Bábaildinek ezermillió köszönet, hogy ilyen hulla fáradtan is végigcsinálta velem a szülést, bátorított, és hihetetlenül tökéletes élménnyé tette az egészet!!! Nagyon jó nyaralást és pihenést neked, Ildi!!!!
Röviden leírom a történetet.
Az egész szülés rövid volt, de annyira, hogy még számomra is hihetetlen volt! Péntek délután egy órakor figyeltem meg, hogy besűrűsödtek a fájások, amik már igazából reggel óta voltak, de ezek teljesen elviselhetőek voltak, úgyhogy addig nem is nézegettem a köztük eltelt időt. Egykor aztán elkezdtem írogatni, milyen időközönként jönnek. Ezt csináltam 3-ig, olyan 5-6 percesek voltak. Akkor letusoltam és felhívtam Ildit, hogy bent van-e. Most láttam, hogy itt a fórumon írta, hogy ne menjek, mert hulla.
Hááát, én tettem még rá egy lapáttal!
Szóval Ildi mondta, hogy bent van, menjünk csak a párommal. András hazaért 4 körül, addig hazamentem, beraktam az utolsó dolgokat a tatyóba, Orsi átjött velem, meg papával és nagynénivel pár dvd-ért és játékért, elköszöntünk, aztán indultunk a kórházba. Fél 5-kor Ildinél voltunk, aki megvizsgált, és mondta, hogy bő 3 ujjnyi a belső méhszáj, szépen nyílik, és olyan 9-10 körül meglesz a baba. A fél 7-es vizsgálatnál repesztett burkot, addig fél óránként vettem be a homeós gobyókat (először arnica-t, majd cimicifugát). Ildi akkor mondta, hogy a kádra sem lesz idő, sőt semmire sem, mert nagyon jön a baba. Egy óra, és meglesz. Nem hittem a fülemnek. Visszamentünk simán a szülőszobába, ahol még egy nagy adag magzatvíz kiplaccsant (egyébként is rengeteg volt), jött 5-6 fájás, aztán fel az ágyra, próbanyomás, ágyat gyorsan szétkap, és szintén 5-6 fájás alatt megvolt a baba. Icipicit kellett csak vágni, aztán Ildi kiszedett még egy granulómát is, és a hüvelyizmon is igazított. Este 19:40-kor megszületett a manóka, a stoppolás még kb. fél óra volt, és fél 10 körül kerültem le az osztályra. Fantasztikus volt, hogy Ildi mindig mondta, mi mennyi idő lesz, és valóban annyi volt!!! Ez hihetetlen segítség volt, be tudtam osztani az erőmet! Ez (is) nagyon hiányzott a múltkor!
Ez a szülés egyszerűen tökéletes volt!!!!!
És most már én is megerősíthetem, hogy az oxitocinos fájáserősítés nagyon felerősíti, a kelleténél sokkal jobban a fájásokat. A természet pedig jól elrendezte: pont annyira fáj csak, amennyire kell! Fantasztikus!!! Nagyon örülök, hogy Ildi jóvoltából megtapasztalhattam ezt!! És most már teljes a szülésélményem, már nincs bennem hiányérzet! KÖSZÖNÖM NAGYON!!!!
Hát ez lenne a történetünk! A Danó csodaszép!!!
Másik Danónak is boldog névnapot kívánunk!!!!
Puszi nektek, és majd próbálok jövögetni!
Egyébként a kölök egy angyal!!! Egy szava nincsen, eszik alszik, nézeget! Hihetetlen!!! De nem akarom elkiabálni!
Ha megúsznánk azt az első 3 hónapot, ami Orsival iszonyat volt, az maga lenne a földi csoda!!!
Puszi nektek!
eszty