Megnéztem a talis képeket. Nagyon helyesek! Remélem legközelebb mi is tudunk menni!
Tegnap voltunk az 5 hónapos oltáson. Ez már valahogy kevésbé volt rossz, mint a 4 hónapos, persze lehet, hogy csak azért, mert tudtuk, hogy mi vár ránk.
Mi nem fogunk bárányhímlő elleni oltást kérni, mert szerintem sokkal "jobb" átesni rajta. Meg egyre több cikket olvasni róla, hogy azért is egyre több az allergiás megbetegedés, mert mindenre védőoltást meg antibiotikumot kapunk, és nincs az imunredszerünknek mire reagálni.
Én pl. voltam bárányhímlős, rózsahímlős, kanyarós, mumszos és nekem ezek mind nagyon szép időszakok voltak. Nem kellett oviba/suliba menni, anya egész nap otthon volt velem, stb... Ja, és nem vagyok semmire se allergiás, persze ez nem jelent semmit.
Ági!
Ugye tudod, hogy a 15 hónapos oltás többek között rubeola elleni is?
Na, ha lehetne választani azt nem kérnénk.
Léna jelenleg 7510g. Egy kicsit lelassult a kezdetihez képest a súlynövekedése, de így is hízott 5 hét alatt 760g-t. Zolin nevetek jókat, mert eleinte nagyon-nagyon boldog volt, hogy milyen szépen hízik a lány. Mostanában azonban este (kb. 1 órát szomszédolnak, míg én tévézek) igencsak érzi a karját.
Alvás: Léna 2-3 órát van ébren egyhuzamban, aztán nyügössé vállik és 4 eset lehetséges:
- elkezdi szopni az ujját és elaltatja magát
- cicizünk és elalszik
- kimegyünk sétálni és elalszik
- Zoli hordozza a kezében és elalszik
Nekünk a babakocsink is még mindig fekvő pozicióban van, mert kb. arra használjuk, hogy kimegyünk, keresünk egy hüvös padot és alszunk/olvasunk 2-3 órát.
A hétvégén megszabadultunk a koliágyaktól, csak a szivacsokat tartottuk meg, így sokkal nagyobb hely van a szobában, és napközben Léna is ott alszik, nem a kiságyában, és így nem kell izgulnom, hogy leesik.
Világosítsatok fel! Persze nem sexuálisan, az már késő.
Hanem, hogy mikortól ovi, meddig bölcsi, mert Jugóban valahogy máshogy van minden, mint itt. Lénám január 3-ai, mikortól mehet oviba?
Nóri