Új privát üzeneted érkezett!

Fehérvárt éppen csak Északról súrolta. A nagyon csúnya felhők már el is tűntek.
Szirénázás az van, mentő tűzoltó minden, de azt hisem mi kimaradunk a csúnyájából. Balaton északi partja kapott rendesen.
bende

Kinéztem. Jön az újabb adag. :shock:
bende

Tünci te drága mi itt tényleg kedvelünk,szeretünk téged!
Mit nem adnák azért,hogy megismerhesselek titeket "élöben"is!

A VÁLSZOM A KÉRDÉSEDRE PEDIG:IGEN(ha te is ugy érzed),mert ugye igazábol te kell,hogy akard a kistesót!
szintus

Akkor pár órán belül Szerbiába is ideér! :(
Aj-jaj....... :roll:
szintus

Már igen úgy tűnik hogy tovább állt a vihar.

Most még zuhog az eső, de már már nincs sötétség. A szél még nagyon erősen fúj, de tényleg igy lehet, hogy mi a szélét kaptuk csak meg a frontnak.

Be kellett kicsit fűtenem, mert fáztam. :oops:

Kép

Kép
melcsike70

[quote="melcsike70"]
írta:
melcsike70
Be kellett kicsit fűtenem, mert fáztam. :oops:

Ez komoly?Vagy viccelsz velem aki a 30fokban olvad???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
szintus

Tünci

Én azt gondolom, amikor feltetted a vonalzót, akkor már elindultál azon az úton, hogy készen állj a kistesóra mire eljön az idő. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

itt is vihar van, nagyon erős a szél, szakad az eső,éjszakai sötét van..
nagyon kelellett a lehülés, csak délutánra süssön ki a nap, mert menni szeretnék Violához, pont virágot akartam ültetni.

az uram elment vásárolni a Bricoba.
tünci28

Esküszöm. Villanyfűtés van, de be kapcsoltam, minimális fokozaton. Lehült az idő rendesen Brrrrrrrrr...........

Kép

Kép
melcsike70

Nálunk még döglesztő a meleg!
De azért itt sem ártana pár fokos lehülés...habár a medencét tegnap állitottuk fel juj ultra jó,most teljesen megtöltöttük vizzel(mint még soha)a Fruzsi jókat uszkálhat benne!
Az élet apró örömei-ugy örülök a medencének(mindég is vágytam egy ilyen nagy medenc.)
szintus

Szinti

Biztos szuperul élvezheti a fürdést. Én is tudnák mert akkor viz van már itt ha kinézek az ablakon, mintha egy kisebb tóparton lennék. :? És nagggggggggyyyyyyyyyyyyyoooooooooooon hideg szél tombol. És ömlik az eső. :evil:

Kép

Kép
melcsike70

Ju Melcsike.......tópart :shock:
De azt mondják ez a lehülés csak egy-két napos és utánna még csak melegebb lesz... :roll:
szintus

Állitólag már holnap száraz napos idő lesz. :roll: Most néztem az rtl-en ki volt irva, hogy az ország középső részén jégeső, 90 km/H feletti szél és erős esőzések várhatók még. Már itt is mennek a tüzoltók. Gondolom beáztak a pincék.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsikém boccs ha már irtad,de szeretném kérdezni,
hogy Barci milyen eredménnyel fejezte az első osztályt?
szintus

Uramég, Lányok, hogy mi volt it!!!

A gépem valószínű tönkrement, mire kikapcsoltam volna, nagy csattanással vége, ha szerencsém van ,akkor csak a monitor nyiffant ki.
Betti, emlékszel, hogy mondtam , el sem tudom képzelni, milyen a tiszai árvíz, amikor az ember otthonába folyik a víz??
Már tudom..
túl vagyok az első sokkon.
Ahogy bugyogott be a küszöbnél, elkezdtem lapátolni vödörbe, de nem tudtam utolérni magam, csak hordtam, hordtam..aztán ikább kimentem és elkezdtem elvezető árkokat vájni, bokáig ért a víz a ház végében..Jóisten az Égben, hát milyen vihar volt ez???kopogott a hátamon egy percen át a borsószemű jég!!!Közben meg tudtam ,hogy az uram úton van éppen, percenként lestem a kaput miközben ástam..
Hát ez borzasztó, most kimosom a cipőm, lábszárig tocsogtam a sárban, aztán kitakarítom a lakást..

KépKépKép
tünci28

Tünci

Akkor ti most rendesen kaptatok. Nálunk vagy 5 perce elállt az eső. és a felhők mögül látom kandikál a nap. 2 körül nekem is volt vödrös élményem, de csak én megúsztam annyival, hoy negyedig lett a felmosóvödör. Éppen most kapcsoltam le a fűtést is, mintha már melegem lenne kicsit. :oops: Előbb hallottam valakibe belecsapott a villám és szétdurrant a telója. Éppen zenét hallgatott az illető, és ráégett a fülhallgatózsinor vagy valami ilyesmi.

Kép

Kép
melcsike70

Ideért a vihar........
szintus

Lányok, nálunk süt a nap!!! Komoly!!!

Tünci, sajnálom. Itt is esett rendesen, de azért nem annyira, mint nálatok. Szerencsére a jég kimaradt.
hettuli

No, gyorsan este lett, a tervekből alig végeztem el vmit, a vihar keresztülhúzta a számításaim.
Most befestettem a hajam, megfürdök, aztán szunya.Szurkolok, hogy a hüle egyenruhám megszáradjon, mert nem tudtam kiteregetni.

Jó pihit!

KépKépKép
tünci28

Jó reggelt!

Mindjárt megyek haza! VAgyis előtte meglátogatom a nyaraló leányomat. Holnap este jön haza. Már kicsit üres a ház csütörtöl óta el van.

Kiderült az ég! Elment a vihar.

Szinti

Túl vagytok ti is rajta már?

Kép

Kép
melcsike70

Itt Szegeden is volt valami de nem jelentő, inkább csak szél meg eső, de láttunk már ennél jobbat is.
Viszont tök jó, hogy hűvös lett.
Tegnap még az árnyékban is égetett, olyan volt, mikor kimentél, mintha egy lapáttal arcon csaptak volna.
Szerbiába mentünk szülinara, marhapörire, fél négyre, fél 5.-kor bezavart minket az udvarról a garázsba, de így is jó volt, mert lehűlt a levegő és jobban esett a vacsi.
De lányok, mi van a határon!
Húhú.....Oda Tiszasziget, ott 1 órát vártunk, mert Röszkéről mindenkit eltereltek már, bár mi júliustól szeptemberig alapból meg sem közelítjük. Hazafele arra jöttünk, mert a kimenő éjjel nem vészes, viszont a befele, szerbiába jövő, na az 4 sor, ahogy láttam kb olyan 5 óra várakozás.
Érdekes, hogy a határőrök miatt mennyi ember szív elég komolyan. Utána augusztusban ez majd visszafordul, mikor a vendégmunkások visszaindulnak. Katasztrófális állapotok.

Tünci, ilyen emberek is vannak, mint a barátnőd. Igazából sajnálni való a lelki szegénysége.

Betti
Kép
betti0412

Szintus!
Januártól nem kell vízum nektek sem!

Betti
Kép
betti0412

[quote="betti0412"]S írta:betti0412zintus!
Januártól nem kell vízum nektek sem!
Kép

Végre egy kis előrelépés!
szintus

Lyly,Zaha,Leda???????????????

KépKépKép
tünci28

Szintus

Most sikerült ma csak feljönnöm és tegnap elkerülte a figyelmemet amit kérdeztél.

Jól megfelelt lett a Barci eredménye.

Amit Betti irt az nagyon jó hir. Mármint hogy nem kell vizum januártól. :)

Holnap dolgozom, majd megpróbálok benézni többet.

Jó éjt!

Kép

Kép
melcsike70

Helló csajok, megjöttünk ma hajnalban, csak egyszerűen nem bírtam utolérni magam.
Most visszaolvastam, és holnap írok is.
Puszik

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha, drága, sok puszi és írjál és muti képeket és puuuuuuuszi!!!!!!

KépKépKép
tünci28

Jó reggelt!

Zaha

Szia! Hogy éreztétek magatokat? Képek! Ja előbb olvastam Tünci már irta. Nem baj én is kiváááááááááááncsiiiiiiiiiiiiiiii vagyok. :oops: :wink: Pusszz

Dolgozom ma de csak nappalos vagyok. Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!

Alapvető emberi igényünk a szeretet,de ha fogyni kezd,szegényebbek leszünk,és olyan kincset veszítünk el,amely pótőlhatatlan érték mindannyiunk számára.
Mi a szeretet és mit jelent igazán,képmutatás nélkül szeretni?
Kitől kaphatunk annyit,hogy másoknak is adhassunk belőle?
Keressük meg együtt az életünknek célt értelmet adó tökéletes szeretet titkát,amely nemcsak abból áll,hogy egymásnak szép szavakat mondjunk!

"Te vagy Istene az örömnek,
az Életnek,a Szeretetnek.
Taníts meg minket az igazi örömre,
hisz oly sokat beszélünk róla,
az értékéről,a súlyáról,
és oly ritkán találkozunk vele.
Taníts meg rá,hogy a jóság
mindig örömmel jár együtt,
a gonoszság kísérőtársa:fájdalom,üresség.
Istenem,a jóság gyakran terhes és nehéz,
de az igazi öröm
sohasem a pillanatokhoz kötött.
Nem elég ellentmondani a rossznak,
ez még senkit sem boldogít.
Segíts,hogy embertársainknak
öröme teljék a jóban,
S ne csak félelemből kerüljék a rosszat..."
(Paul Roth)

Kép
anyci

Sziasztok,

mi éppen az erőben sétálgattunk a gyerekekkel egy szál pólóban, mikor ránk zúdult az eső.... jajj, paráztam rendesen.

Kicsit visszaolvastam, drágák vagytok.

Hollandia nagyon jó volt (leszámítva az örökös szelet), 100 oldalt tudnék írni róla. Amszterdam 2 nap, Haarlem 2 nap, tengerpart 2 nap.

Haarlem lett a szívem csücske. Pécs-kaliberű város, csak magaskultúrás bicikliutakkal (az utolsó melékutcában is!), gyönyörű téglaburkolatú utakkal, rengeteg vízzel, csatornával, folyóval, festői óvárossal. Minden gondozott, ápolt, takaros. Helyenként modern, helyenként bohókás, nagyrészt klasszikus aranykori vonalak és formák. Hmmmmmmmmm.... Az élelmiszerboltok választéka olyan szinten sokkolt, mint ahogy a szocializmusból kiszabadult anyámat sokkolhatta az első nyugati abc - hihetetlen a különbség. Imádnivaló a nyelv, megmosolyogtató a lazaság és a praktikusság egyvelege, üdítő a gyerekek természetes jelenléte mindenhol.

Pieterrel tudtuk tartani a baráti viszonyt, bár nem mindig volt könnyű. Fotóim még nincsenek mind itt, ha lesz, majd rakok fel.

Pusszancs mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Tipikus jelenet: anyuka egy pár gyerekkel megrakva suhan végig az utcán. Egy ilyen kis "pékbiciklibe" (bakfiets) akár négy kisgyerek is belefér, az ülés mögött kettőnek is jut hely. És a gyerekszállítás módozatainak semmi sem szab határt. Van utánfutó gyereknek, pótkerék, első ülés (szélvédővel), gyerek-felnőtt tandem, stb...

Kép
kisanyácska

Haarlem óvárosa. Kicsit szakadtnak tűnök, mert rajtam van a trikó és a póló fölött 3 pulcsi, a kezemben meg egy újonnan szerzett kabát, minderre szükség volt július közepén..........

Kép
kisanyácska

16 fok a tengerparton és üvöltő szelek! És mégis bementem a vízbe, naná! (De arról nem rakok fel képet...) Ja és még jól le is égett az orrom - de Pieteré is, pedig ezt a helyes Crocodile Dundee kalapot viselte. A fene sem igazodik ki ezen az időjáráson!

Kép
kisanyácska

Hát nem ravasz? Meg van hajlítva az ovális behajtani tilo tábla, hogy ne csak akkor vedd észere, amikor már ráfordultál az utcára. A hollandok első helyen járnak az ilyen praktikus kis ötletekben (és megvalósításukban)...

Kép
kisanyácska

...és az "élet apró örömeiben" is. Nem vidámabb így a takarítás?

Kép
kisanyácska

A porszívós képek nagyon jók. Tiszta öröm így a takarítás.
Igazi kisvárosi hangulata van a helynek.

Betti
Kép
betti0412

Kisanya

Öröülök, hogy jól érezted magad. Nekem a nagycsaládos bicikli is nagyon tetszik. Nem kell száz felé figyelni az anyukának! :lol:

Ez a közeli testhelyzet gondolom akkor csak a fotó kedvéért van? :wink: :lol:

Ma volt nálunk a főnökség. Maradunk, csak aki hibázott az megy. Kedden jön helyette már az új ember. Én ajánlottam, mert már dolgoztam vele együtt. Nem zsákbamacska lesz ki jön ide.

Kép

Kép
melcsike70

Anyci, nagyon jó az idézet. Csak gyorsán átfutottam, de elgondolkodtató...

Kisanyácska, irigy, irigy, irigy! Én is imádom Hollandiát. Még akkor is, ha elfúj a szél. Nekem az volt a megdöbbentő, amikor leszálltam Amszterdamban a repülőről és az otthoni kánikula után hűvös és csak fúúúúúj, fúúúúúj a szél. Hazaérve meg megint a dög meleg...

Porszívók nagyon jók!!!

Szinti!!! Januárban jössz hozzánk??? Szilveszterezz a határon és éjfél után már jöhetsz is át. (Gondolom)
hettuli

Hettuli :lol: :lol: :lol: jó vagy.... :D :wink:
Merre is élsz te pontosan?

Jaj,hát a maglódi mama a korházban van,mert+40-ben ült ki cigizni,rosszul lett(73 éves)és majdnem kiszáradt!
Még szerencse,hogy az onokatesóm időben hazaért és hivott mentőt!Néha ugy érzem a mamának már nincs is kedve élni...

Kisanyácska a képek nagyon jók!
Ahol a pároddal(alias a barátoddal :wink: )vagy azon a képen csak ugy sugárzol!Bejelöltelek az iwiw-en(Szintia)!

Melcsike örülök,hogy tisztázodott a helyzet!És hogy csak a "bünös"viszi a balhét!Várod már a lánykádat,mi?Üres nélküle a ház,igaz?
szintus

Na ideértem végre.

Szóval nagyon szép volt és jó volt minden, gyönyörű helyen voltunk egy nagy toszkán házban, ahogy a nagykönyvben meg van írva, szuperjó kis társasággal (rajtunk kívül egy család+két fél - elvált apuk a gyerkeikkel). Pihentünk is, de láttunk egy csomó szépséget (Firenze, Pisa, Bologna), tengerpartoztunk is, ami belefért. Zabáltunk egy csomót, mindenféle jó kis olasz kaját, iszogattunk, beszélgettünk jókat. A gyerekek is mind nagyon élvezték, Vinyó összecimborált velük, és nagyon jól elvoltak együtt. Tényleg nagyon jól sikerült.
Csak aztán haza kellett indulni, és előjött a nyomorúság. :cry: Hazafelé úton már csomót bőgtem, hogy nem, nem álmodtam az egészet, és jönnek megint a hétköznapok, és ki kell bírni valahogy, pedig nem akarom. Azóta is ilyen szar hangulatban vagyok, a tegnapi napot azt hittem, nem tudom elviselni, szinte fizikailag fájt a hiányuk, az, hogy megint itt vagyok, és ugyanaz minden. Ott is állandóan a fejemben voltak, de csak egyszer buktam ki, mert körülvettek emberek, mással voltam elfoglalva, csak szívtam magamba azt a környezetet, és ez egy kicsit elhalványodott.
Viszont most olyan, mintha valaki bosszút akarna állni rajtam, mert egy hétig jól éreztem magam.
Hát szóval ez van. :cry:

Viszont este olyan jó volt olvasni Titeket, annyira jó gondolatokat írtatok.
Bende például Te a viszonylagos boldogságról meg a küzdelemről, vagy Franka Te az "irigységről" és arról, hogy látszólag ugyanúgy éled a hétköznapokat, hogy nem sejthető, min mész keresztül, hogy micsoda érzelmi hullámvölgyeket élünk meg, Tüncike Te arról, hogy mégis jó ahogy van, a hétköznapokról és az éjjelekről, az itt szövődött barátságokról, Jázmin arról, hogy az életünkben lévő szépségeket hogy nyomja el a fájdalom, Betti a kulcsról a jövőhöz, amit még nem találtunk meg.
Olyan jó itt, mint egy menedék.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Bende, tényleg tünemény ez a kutyus, nagyon kis értelmes pofija van. :D Szeretem a labradorokat.
Az angyalanyuka története... :cry: :cry: hát elképesztő az orvosok hozzáállása, embertelen. Annyira sajnálom.

Jázmin, a berni pásztor is gyönyörű, teszel fel róla is képet? Jó a neve is. :wink:
Írtad, hogy nincsenek szüleid... :( mikor veszítetted el őket? Bocs, hogy kérdezem, ha nem akarsz róla írni, természetesen megértem.
És miért zavargattad el férjuradat, nem tetszett? :wink:
Az orvosotok nagyon rendes, hogy így törődik Veletek. És hogy van megoldás, annak nagyon örülök.

Melcsike, a gombócot én is imádom! Nagyon jól nézett ki... 8)
Mi a helyzet a melóhelyen? Tudtok már valamit?

Hettuli, hogy érted, milyen útravalót adtatok Szávának? Bocs, ha már volt szó róla.
Szennyestartó :roll:
Sajnos, én sem tudom most úgy felfogni, hogy lehetne rosszabb, meg másoknak még nehezebb. Ezt az eszemmel tudom, de momentán nem vigasztal...

Szintike, örülök, hogy kicsit könnyebben vagytok.
Te hogy érzed magad? Babáról tudtok már valamit?
De jó, nem kell vízum, akkor következő talira Te is jöhetsz! :wink:

Tüncike, az álmod... :( :( szerintem is a félelmeid vetülnek ki így.
A barátnőd nővére, hát ő egyszerűen ostoba. Ettől függetlenül sajnálom...tudom, hogy hogy tud fájni.

Királylány, migrén?

Bea, milyen volt a nyaralás?

Anyci, utólag én is boldog szülit kívánok leányodnak!
Sajnálom, hogy most ilyen rosszul vagy. :(

Betti, mi történt az ismerősöddel?

Aarnika, jól vagy?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Még a barátságról: valahogy én otthon azt tanultam sajnos, hogy méricskélni kell, ha várhatóan kapok, adok, és ha nem kapok, akkor nem kell az egész. Aztán a magam kis útján megtanultam, hogy nem így működik. Adok, és majd lesz valami. Akkor is adok, ha nem kapok. Nem várok viszonzást, nem várok semmit, és azt tapasztaltam, hogy - talán emiatt - mégis megkapom. Ha mégsem, akkor ez van, jól nem esik, de már nem csinálok belőle nagy kérdést. Persze az fáj, ha igaznak gondolt barátoktól olyan helyzetben nem kapsz, amikor égető szükséged volna rá, de talán azért, mert az évek elteltével már tényleg egyre inkább csak olyan emberekkel foglalkozom, akik tényleg fontosak nekem, ilyen már nagyon rég történt velem. Persze olyanok most is vannak, akik eltűntek az életünkből, pedig előtte összejártunk, de ők nem számítanak, csak szimplán jól éreztük magunkat egymással.

És én is köszönöm, hogy jöhettem, mert nem ment volna nélkületek, és most sem menne.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Na velem lesz tele az egész oldal. :roll:

Tüncike, úgy szeretném Neked azt mondani, hogy igen, készen állsz, de nem tudom, ezt csak Te tudhatod. Nem találkozunk, beszélgetünk annyit, hogy meg tudjam ítélni, csak annyit mondhatok, hogy ahogy megismertelek, mindenképpen nagyon jó anyuka leszel, ha most vágtok bele vagy ha később, amikor majd úgy érzed. És ezt nem azért mondom, hogy mondjak valamit, mert akkor inkább nem mondanék semmit.
Na szóval érted...
Lényeg, hogy itt leszünk Veled.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Kisanya, annyira jók a képek, kedvencem a bicajos a kölykökkel. Nagyon jó lehetett az egész, hangulatos kis helynek tűnik.
De hogy a fenébe tudtátok megállni, hogy ne közeledjetek? :shock: :shock:

Melcsike, hurráááááá! Tökjó, hogy maradtok! :D

Zaha

Kép
Kép
zaha

Ezt a barátnőm küldte nekem pár hete, mikor épp nagyon padlón voltam, most továbbítom Nektek (Aarnika, remélem olvasod, mert Reményik)

Én nem bánom a pőröly zuhanását,
Ha reá, mint a gránit, felelek,
Úgy felelek, hogy szikrákat vetek,
Szikrákat, mik lelkemből az égig
Szökkennek - és aztán ottmaradnak,
Elmúlhatatlan fényű csillagoknak.
Én nem rettegek kegyetlen kezétől
A megtermékenyítő fájdalomnak.
Én nem félek a széthulló világtól,
Amíg a lelkem erős sziklafészek,
Én csak széthulló önmagamtól félek.
Attól, hogy sorsom kérdéseire
Nem csendül bennem méltó felelet.
A terméketlen fájdalomnak kelyhe
Múljék el tőlem Uram, ha lehet.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha:de jó, hogy visszajöttél!Örülök, hogy legalább ott jól érezted magad!

Anyukám beteg volt, 7 éves voltam, mikor meghalt.Az állítólagos apám pedig "passzolt", nem fértem bele az új családjának a képébe.Mocskos féreg.Nagyszüleim neveltek fel végül.
/privát ment képekkel./

Kép
jázmin20

Akkor képek: Kép Kép Kép Kép

Zaha

Kép
Kép
zaha

Kép Kép Kép

Zaha

Kép
Kép