Sziasztok!
Bocs az eltűnésért, de ha van időm gép elé ülni, először a Lucáról készült képeket rakom fel, meg nézegetem, na és válaszolok a millió mélemre....de most jut időm a fórumra is.
Átfutottam az elmúlt napok beirásait, eseményeit, nagyon cukik a gyerekek! Emma nagyon mókásan néz ki a punk hajával! Nórika marha nagyot nőtt, és sztem apukájára hasonlít!
Tengdi, a te Mátéd meg nagyon cuki kisfiú, olyan kis félénknek néz ki, de nagyon édi. Ja, és a nagylányodnak gondolom elég sok rajongója lehet, jó csaj!
De az összes baba nagyon édi, most már nekem is kéne képeket felraknom, összeszedem magam ez ügyben...
Gabi, te meg hogy birod ezt a gyakori szoptatást+a többi gyerek ellátását? Ez nem semmi!!!
Most épp gigantikus nagy vihar van itt a 17-ben, ömlik az eső, villámlik, és rettenet nagy szél van, Luca meg békésen alszik immár 4 órája, most már fel kéne kelnie enni.
Egyébként jól vagyunk, minden OK velünk. Irtátok ezt a cumizavart páran: hát sztem Luca nem cumizavaros, mert továbbra is ügyesen és kitartóan szopizik, holott még muszáj neki pótlást adni üvegből, és leginkább tápszert kap (Humana HA1, sztem ugyanazt eszi mint Crissy és Marcsi kislánya), néha lefejt tejet, de azt akkorra tartogatom inkább ha én elmegyek itthonról és a férjem fogja megetetni. Jövő héten. pl. bemerészkedek a citybe fodrászhoz.
Szóval Luca imád szopizni, de még mindig nem tud eleget kiszopizni, a max. 110 mili (jobb ciciből, mert a bal sokkal gyengébb), de Luca drága nem elégszik meg 110 milivel, általában 130-140 kell neki egy alkalommal. Ő ugyanis még mindig 3.5-4 óránként kel fel napközben, éjszaka meg simán alszik 5-6 órát. Aztán úgy hajnali 4-f5 körül kel, 1 óra evés, aztán alszik tovább reggel f10-10ig. Én meg alszom vele.
De nem idegelem magam ezen a pótlás dolgon, a lényeg h eszik szépen ciciből, kap tejet is, meg kapja a pótlást is, mert igényli és ha nem kapja meg az adagját sir és vergődik.
A napi 480-540 milit simán megeszi, és a születési súlyát már lekőröztük szépen, majd holnap mérjük megint pucéron.
A fürdésnél már alig-alig sir, eleinte ordított, mi meg izzadtunk a férjemmel.
A pelenkázást meg az öltöztetést viszont még mindig rosszul viseli (pláne ha éhes), na meg ezt a nagy meleget sem birja szegénykém, de én sem.
Szigorúan 6 után merészkedünk le az utcára, előbb semmiképp, mert nem akarom Lucát megfőzni. Egyébként imád sétálni, azonnal bealszik.
Ebben a bazi nagy melegben adok neki forralt vizet is, eleinte fintorgott, de most már simán megissza.
Anyós: olvastam h van nálatok is probléma....
Én elvagyok vele, de bevallom a múlt héten kiakasztott: közölte h vesz vmi könyvet amit ha elolvasok hiper okos leszek: Mit egyen a baba, vagy mifene...és közölte h leszek szíves Lucának 6 hetes (!!!) korától reszelt almát meg zöldséget adni, mert ő a férjemnek adott anno 37 éve....KIT ÉRDEKEL??? jeleztem Luca majd 6 hós kora után eszik ilyeneket, erre besértődött és bepanaszolt a férjemnél h ő csak jót akar nekünk, de a férjem sem volt vevő erre a nagyszabású ötletére. Na azóta engem nem hiv, de nem is hiányzik. Tegnap megszületett a férjem öccsének is a kislánya, mondtam is, h remélem őket fogja fárasztani a kiváló tanácsaival és nem engem.
Nikike, végülis beszéltél a csecsemős Erikával babamasszázs ügyben? Mondta nekem, h szülés után rögtön beszéltetek.
Hozzám még mindig jár, segített Lucus köldökét kezelni-tisztitani mert kicsit begyulladt, és még lesz masszázs oktatás is. Luca egyébként csípi a masszázst, főleg ha a hátát meg a popóját masszirozom.
Akik már szültek (normál úton): szülés után meddig véreztetek? 6 hétig? Most szedek méhösszehúzó cseppeket, állitólag görcsölni kéne a hasamnak, de nem eddig semmit nem éreztem.
Megpróbálok képet felrakni, remélem sikerül.
Üdv mindenkinek, és igyekszem többet feljönni!
Rita