2009.07.18 11:51
Szerző: pronizsuzsa
Tüncike én úgy látom kivülállóként, hogy a barátnőd és a nővére valamiféle mentséget keres a viselkedésére. Nyilván ott legbelül a barátnőd is tudja, érzi, milyen minősithetetlenül állt hozzá a Te problémádhoz. És talán nem akar szembenézni azzal, hogy ő az oka a barátság végének. Tehát mentséget keres a saját viselkedésére.
A másik dolog, hogy egyáltalán nem biztos az, hogy a bajban a barátok fognak melléd állni. Lehetnek olyan emberek, akiket csak ismersz, de nem mondhatod őket barátaidnak, mégis jobban átérzik a bánatodat, jobban melléd állnak és vigasztalnak mint esetleg családtagod, vagy barátod.
Engedd meg, hogy a saját esetemmel hozakodjam elő. Nyilván nem összemérhető ezekkel a problémákkal, melyeken Ti itt átmentek, de ahogyan drága jó nagyanyám mondta, mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb. Én iszonyatos kutyaimádó vagyok. Van is jelenleg három kutyám, két westie és egy berni pásztor lányka. Ennél a 4 éves kutyánál pár hete rosszindulatú daganatos betegséget diagnosztizáltak. A helyi állatorvos csipőből elutasitott mindenféle kezelést, mondván ez ennyi, fogadjam el, a kutya el fog pusztulni, jobb is lenne elaltatni. Erre én nem vagyok képes. Természetesen tovább mentünk, és csodálatos emberekkel találkoztunk. A saját családomban iszonyat ellenállásba ütköztem, és vadidegen emberek megmozdultak, mivel egy onkológus állatorvos kezdte kezelni a kutyát, és a háromféle orvosságból az egyik külföldi. Le sem irom mennyibe kerülne, több mint a fizetésem. És állatbarátok, bernis kutyások, iwiwesek irtak, mozdultak, segitenek beszerezni a gyógyszert. És mindezt úgy, hogy nem ismerem őket.
Szóval azért ez a hosszu litánia, mert igenis vannak emberek, akik átérzik a bajodat, problémádat, nem kell kérned a segitséget, és nem kell örök barátságban lenni azért, hogy lelkileg átsegitsenek egy-egy hullámvölgyön. Persze Tünci Neked is akarni kell. Nem elfelejteni, hanem túlélni. Kell, hogy egy emlékké szelidüljön a fájdalom. Én úgy gondolom, el kell jutni egy olyan állapotba, amikor a megtörtént eseményeket képes vagy elfogadni, és nem keresed az okokat, illetve azt, hogy ki a hibás. Sajnos ami megtörtént azon már nem lehet változtatni, de a jövő még sok-sok csodát rejt valamennyiőtöknek. Tünci ne hagyd magad legyőzni. Kell, hogy tovább tudjál menni. Viola biztosan készül már arra, hogy a kistestvérét elküldje Hozzád. Azonban ez csak akkor lesz, ha Te is már várakozol és vágyakozol erre. Ne haragudj ezért a nagyon hosszu hsz-ért, én valamennyiőtöket ismeretlenül is kedvellek, de Te állsz hozzám a legközelebb gondolatban. Bocsáss meg ha ezzel megsértelek.