Hétvégénk történései:
Férjem által ismert család vendégházában szálltunk meg Egerben. Nagyon aranyosan fogadtak , behűtött üdítőkkel vártak bennünket és meghívtak estére medencézéssel egybekötött grillezésre magukhoz. Hát a grillezésre nem számítottunk, a medencézést sejtettük.
Pénteken az egri várat jártuk be, voltunk a Kazamatákban, Képgalériában, Vártörténeti Múzeumban. A várban Végvári vigasságok rendezvénysorozat volt a héten,különböző csoportok mutatkoztak be, korhú ruhákban vonultak , voltak zászlóforgatók stb. Várnézés után a Palacsintavár nevű étterembe vettük az irányt, nagyon fincsi palacsintákat ebédeltünk. Ezután felmentünk a Minaretbe.... na ez betette a kaput, nem igazán vagyunk edzettek, ez kiderült. Bencének is, nekem is iszonyatos izomlázunk van a mai napig is. A Dobó téren kirakodóvásár várja a felnőtteket, mini vidámpark pedig a kicsiket. Este medencézés , grillezés, és a kedves tulajdonosokkal traccsparti következett. Este 11 körül kerültünk ágyba.
Szombaton Noszvajba mentünk megnézni a De la Motte Kastélyt és annak angolparkját. Majd visszamentünk Egerbe . Pizzáztunk majd a Bazilikát megnéztük. Visszamentünk délután a szállásra, csendespihit tartottuk mert este 7-re ismét programunk volt a tulajdonosokkal. Ez volt a 2. merényletük ellenünk.
Az egerszalóki 4 csillagos Shiraz Hotel Mesés Shiraz nevű éttermébe foglaltattak asztalt, oda hívtak meg bennünket. Mondanom sem kell exkluzív hely, gyönyörű minden szeglete. Marokkói ételt ettem, isteni finom volt. Vacsorázás után átmentünk a hotel Casablanca nevezetű bárjába, ahol zárásig , este 11-ig voltunk. Volt gyereksarok, Dorka nagyon élvezte, Bence a csocsót és billiárdot, Tibi és én a koktélokat.
Volt élőzene, hastáncoslány, lehetett vizipipázni. Ki is próbáltuk, férjemnek bejött, nekem nem igazán.
Nekem az Orgazmus nevezetű koktél
vitte a pálmát. Kókuszlikőr, ír krémlikőr, amaretto, tejszín..... soha rosszabbat.
Állítólag celebek által is felkapott hely a Shiraz, Fábry, Südi Iringó is megfordultak már itt. Gyerekek nagyon élvezték, záráskor sem akartak hazamenni.
Persze gyors fürdés után bezuhantak az ágyba.
Vasárnap, azaz ma megnéztük a "Város a város alatt"-i egykori érseki pincerendszert, majd megkajáltunk a Mekiben. Visszamentünk utána a szállásra, összecuccoltunk,fájó búcsút vettünk drága vendéglátóinktól, majd elmentünk Kisnánára, a nánai várat megnézni. Ezután pedig hazajöttünk.
Csodás volt ez a pár nap, nagyon élveztük minden percét, fájó szívvel jötünk haza. Hál'Istennek a gyerekeink is abba a korba léptek már hogy nagyon jól bírták a strapát, nem nyafogtak (na jó, néha előfordult) , így megpróbáltuk a legtöbbet kihozni a kiruccanásunkból.
A sok-sok kép készítése persze elengedhetetlen volt .
Lassan felrakom egy részüket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bendor 2009.07.19 23:56-kor.