Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
De jó kis husi babákat tettetek fel! Az embernek kedve lenne jól meggyömöszölni őket, nem?
Én időnként alig tudok uralkodni magamon, múltkor pl. beleharaptam Bori combjába. Egyszerűen bolondulok azokért a hájfodrokért!

Kriszti!
Gratulálok Marcellhez!
Esetleg próbáld meg azt, hogy szoptatás előtt forró vízzel lezuhanyoztatod a melled és úgy masszírozod egy kicsit. Hátha jobban örül. Meg olyat is olvastam az LLL liga honlapján, hogy előredőlve meg kell egy kicsit rázni a melled, állítólag az is segít.
Egyébként küldtem mailt.

Mackoo
mackooo

Hoppá! Csak küldtem volna!
Kriszti!
Tudnál adni egy e-mail címet?

Mackoo
mackooo

Köszi a gratulációkat! Képet még nem sikerült feltenni, kicsit több idő kéne :-((((
Olvassuk az LLL honlapját, maszírozunk az alapján amit Zita javasolt, zuhanyzom a melleimet szoptatás előtt, iszom a szoptatós tea hegyeket..... A jobb már alakul (nem akarom elkiabálni), bal oldal tele van de még mindig csak 30 g. jön ki egy szoptatásnál.
emil: cuiccolo@yahoo.com
Én is ilyen gyönyörű dundi babát akarooooook!!!!
Marcell is gyönyörű, de még hatalmas rá minden 50-es, 56-os ruha, szóval nem dundi. (ja, német méret)
puszi,
K.

cuiccolo

Sziasztok!

Előbb már itt voltam, de nem tom hová néztem, a küldés helyett sikerült a támogatóra kattintanomKépHát, még reggel van.

Kriszti, észre se veszed és Marcell is már hatalmas rucigba fog rohangálniKép

Képzeljétek, a férjem egész hétvégén hapsibuliban van, értünk meg mindjárt jön apósom és megyünk hozzájuk.Szóval anyósos 7végém leszKép
Vasárnap jövök és beszámolokKép

Puszi mindenkienk, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Alice,

Nálam a császár úgy zajlott (programozott, tudtuk, hogy 2-án lesz), hogy reggel 6-kor megkaptam a beöntést majd 3/4 9-kor jött egy nővér, hogy menjek le a szülőszobára. Kérdeztem, hogy minek közölte, hogy szülni....
Párom lekísért, könnyes búcsú majd a 3 ágyas szülőszoba egyik ágyára feküdtem meztelenül. Letakartak egy zöld lepedővel, megjött az orvosom bemosakodva, beöltözve és tájékoztatott,hogy még várni kell mert az aneszteziológusoknak fontos megbeszélésük van. Kb. 1 óra várakozás után a műtösfiú felnyalábolt átvitte a picike (meglepően kicsi) műtőbe ahol kikötöztek (jó, csak a lábam, meg talán a karjaimat is), az orvosom fertőtlenített, bekente a hasam azzal a bizonyos piros folyadékkal, közben megérkezett az aszisztáló orvos is. Az anesztes asszisztens bekötötte az infúziót és a műtősfiú felállította a zöld majd a barna sátrat a mellkasomtól lefelé. Utánna az anesztes doktornő (Dr. Nagy Vilma) rózsás álmokat és napfényes ébredést kívánt. Kértem, hogy a párom legalább az ajtónál várakozhasson és láthassa azonnal Marcit. Megígérték, viszont senki nem szólt Neki :-((( Így kb. 15 perc múlva Marcit bepólyázva kivitték apukájának, engem meg -gondolom- összevartak. Állítólag keserves látvány voltam amikor kitoltak a műtőből, szívfacsaróan remegtem. Felvittek a császáros őrzőbe ahol kaptam némi infúziót és elaludtam. Család el, néhány óra múlva visszatértek és fényképen megmutatták a Marcit, majd apája lement érte és felhozta. Másnap délelőttig feküdtem és kaptam még némi infúziót, felállni nagyon nehéz volt így tolószékben toltak át a normál szobába. Napról napra erősödtem és a végén már az egyedül zuhanyzás is ment. A hüvelyi úton szültek a 2-3. napon szaladtak, mint a csík, mi császárosok hasunkat fogva vánszorogtunk. Lehet, hogy én vagyok puhány de ez a seb nagyon fájt, kín volt felkelni viszont ülni, wc-re menni simán tudtam. Minden este átkötöztek és haskötőt is kaptam. Az én orvosom a hazajövetel napján kivette a varratokat és azóta sokkal jobb, persze még mindig érzem. A legtöbb orvos egyébként a 14. napon szedi a varratot... Hááát ennyi, ha még érdekel vmi. kérdezz.
K.

cuiccolo

Sziasztok!

Zita, talán ez az összevissza idő majd kicsalogatja a babát! Kép

Kriszti, a kórházban ha jól emlékszem reggel 7:30-tól van vérvétel. Remélem nem leszel rosszul. Ne izgulj, hogy még nem látszik rajtad, egy pár hét és gyorsan el kezd majd nőni.

Cuiccolo, kitartás, menni fog az a szoptatás! Kép Nemsokára Marcell is olyan nagy lesz, hogy már el is pakolhatod az 50-es és 56-os rucikat.

Léna, sok sikert az anyósos hétvégéhez! Kép

Képzeljétek, Kitti "megtáltosodott". Néhány napja reggel 170-180-akat eszik! Kép Aztán napközben csak 60-120 között összevissza. De legalább reggel nem kell neki pótlást adni.

Tegnap voltunk az utolsó babamasszázson. És a védőnő ajándékul mindenkinek megmasszírozta a kezét. Mármint nekünk anyukáknak. Jaj, olyan jól esett. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy frontok jönnek-mennek, a baba meg marad egyelőre odabenn. Tudom, hogy ő tudja, hogy mi a jó neki, de azért arra valahogy rá kellene beszélnem, hogy a 21-ét ne várja ki odabenn.

Tünde!

Örülök, hogy Kitti megtáltosodott. Az meg teljesen normális, hogy össze-vissza eszik napközben.

Kriszti!

Ne aggódj, nem vagy puhány! Én így hogy kipróbálhattam már a sima szülést meg a csázsárt is, azt mondom, hogy háromszor szülnék inkább simán, mint egyszer császárral. Tényleg nagyon fáj a császáros seb. A sima szülés után az a pár nap szinte csak arról szól, hogy babázhat az ember egész nap, császár után meg az infúziókról, injekciókról, kötözésekről és a mozgáskorlátozottságról leginkább. Mellékesen még próbálkozhatsz megismerkedni a babáddal.

Üdv mindenkinek!

Zita
pzita

Kriszti!
Ne izgulj a vérvétel miatt, esetleg azt elmondhatnád nekik, hogy még nem vettek tőled vért. Nekem is nagyon alacsony a vérnyomásom, de szerintem az elájulás nem attól van hanem a tűtől való félelemtől. (Én pl. mindíg elájulok, de ebből ne indulj ki!!!). Általában kedvesek szoktak lenni a nővérkék és lefektetnek ha látják, hogy fehéredsz, de inkább ne ájulj el, mert nekem múltkor pl. emiatt nem is tudták levenni a kellő mennyiséget így a vércsoportot majd az AFP-nél határozzák meg. Esetleg vigyél magaddal valakit ha megoldható+sütit vagy szendvicset.

Én is annyira szeretném, hogy láttszon már rajtam. Az alakom megváltozott ugyan és szerintem kicsit nagyobb is a hasam, de azt ruhában nem lehet észrevenni. Azt hiszem kb. a 4. hónap végétől látszik, tehát neked már nemsokára!!!!

Most talán már túl is vagy a vérvételen?!

Szia Réka
kucus

Szia Réka!

Túlvagyok rajta. De mivel eddig nem vettek tőlem vért és az orvosom az összes vizsgálatot most a 16 héten kérte 5 fecskendőt vettek le, az elején nem indult el a vér ezért szívták, bögdöstek, ütögették a kezem, és sikerült kiszenvedni az 5 fiólát.
Meg voltak lepődve hogy csak most a 16 héten küldött előszőr a doki vérvételre és vizeletre. Hát a vizelet elég zavaros lett a többiekhez képest, ezen izgulok is.
kriszti29

Szia Kriszti!
Brrr. Elég rosszul hangzik!!!
De ezek szerint nem ájultál el! Gratula! Éhgyomorra kellett menned? A vizeletet vitted, vagy ott "produkáltál"? Nekem a védőnő azt javasolta, hogy reggel mosakodjak meg, aztán a "közepét" vigyem magammal a dolognak a vizsgálatra, mert egy csomó mindentől zavaros lehet, ha nincs semmi baj akkor is. Én így csináltam, de csak csüt. lesz erdmény. Neked? Remélem semmi gond, ne izgulj, most a nyugalom és a jókedv a legfontosabb!!

Szia! Réka
kucus

Szia Réka

Hát eszembe se jutott, hogy kell vizelet is ezért ott produkáltam. nem is kérdeztem mikor lesz meg az eredmény, de az AFP miatt tovább tart. Annyit tudok, hogy kb 2 hét múlva kell időpontot kérnem a hivatalos ultrahang miatt és oda vinni kell az eredményeket. Szóval jövő hét vége felé érdeklődöm.

Szia, Kriszti
kriszti29

Sziasztok!

Látom mindenkivel minden rendben!

Zita, drukkolok! Most már csak kibújik az anyukájához!:-)

Tünde, ügyes baba Kitti! Bence ugyanezt csinálja az evéssel.

Kriszti, Réka minden kismama szeretné, hogy lássak a pocakját, a végén pedig azt szeretné az ember, ha azt mondanák, hogy nem is olyan nagy :-)
Ne aggódjatok, ilyenkor már minden rendben élvezzétek inkább míg a hasatokban van. Úgy emlékszem egyébként,hogy az AFP eredmény alapján kerül orvoshoz az ember.

köszönjük mindenkinek a bókokat, Bence 14 hetesen már igazi pasi. Visszük mindenhova, ami nem biztos, hogy jó neki, mert most újra elég össze.vissza eszik és nem akar 1 percre se szem elöl téveszteni engem.

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Kép

Itt az igazi férfi:

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Barbi, Kincsőnek szoknia kell, hogy visszük mindenhova. Hétvégére sátrazást tervezünk, bár még nem tudom, hogy megyünk-e a rossz idő miatt. Tényleg lepirult az arca, de nem napoztatom. Féltem. Próbálom mindig árnyékban tartani, de ha megyünk, akkor ez nem mindig lehetséges. Sajnos. Van ugyan ernyőnk, de azzal nehéz közlekedni, főleg a bkv-n. Amúgy a múlt szerdán, amikor "kocsmázni" voltunk, átaludta az éjszakát.
Sajnos viszont az utóbbi néhány éjszaka alig alszunk. Gyakran felébred és sír. Ilyenkor mellettem alszik.
Az evés nálunk is napközben össze-vissza van. Ha elmegyünk, akkor viszont 4-5 órát is kibír evés nélkül. Érthetetlen.

Tünde, gratulálok a sikeres félévedhez. Jó lenne, ha már én is így állnék. A múlt héten megírtam 3 zht a 6ból. Talán 2 görbül. Azt hiszem, én augusztusban fogok végezni a félévvel, ha minden jól megy. Jó hallani, hogy Kitti hízik és eszik rendesen.

Kriszti, ne aggódj, olyan hamar elrepül a 3 hónap, hogy már csak azt veszed észre, hogy Marci kis dagi lett. Örülj neki, hogy pici és csinálj sok-sok fotót.

Léna, hogy telt a hétvége? Lehet, hogy én is férj nélkül maradok hétvégén. Nehéz belegondolni, hogy akkor sem leszünk együtt.

Mackoo, Kincső hájfodrait én is csípem. De ha magamat meglátom a tükörben, akkor brrrr... Boriról mikor láthatunk fotót?

Zita ma nem jelentkezett. szerintetek gratulálhatunk neki?

Kismamák, nektek meg nyugi, gyorsan eltelik az a néhány hónap, észre sem veszitek. Vérvételre éhgyomorra mentetek? Mert nekem volt egy kis gubanc, mert előtte ettem zsömit+tejet (asszem a dokim mondta, nem magamtól)

Barbi, Tünde, Léna, megnéztem az albumotokat. Aranyosak a bébik. Rakjatok fel még több képet!

Ja, Kincső 3 napja nem kakilt. Ez normális dolog? Mintha azt hallottam volna, hogy igen.
Hú mennyit gépeltem. Befejezem.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Itt meg az igazi kislány, ha nem is látszik rajta.

Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Elfelejtettem az előbb, hatalmas gratula Kriszti Marcellhez!!!!
A szoptatás nálunk is nehezen indult az a lényeg, hogy azon a mellen amelyikben kevesebb van is sokszor legyen a baba. Legjobb vizet inni 3.5 litert naponta és próbálj rendesen enni! Drukkolok!

Ed, itt már többször olvastam, hogy a szoptatott babáknál nem baj az sem, ha 1 héten 1x kakilnak. Ha nagyon erőlködik és nem tud szoktak hőmérőt dugni a popsiban. Szerencsére nekünk ezt még nem kellett kipróbálni. Bence is másként viselkedik, lehet, hogy az idő is zavarja őket+ a sok új info.
Nem semmi ahogy a vizsgáitokat csináljátok!
Én is megnéztem Kincsőről az albumot, nagyon tetszett!!!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ed, nem azért, de nagyon szép pár lennének!:-)))
Ebben a sapiban csúcs!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Jelentem, még mindig egyben vagyunk. Végső időpont a babának az útnak induláshoz vasárnap este. Ha addig nem jelentkezik, akkor be kell vasárnap feküdni, és hétfőn reggel császár.

Ed!

Kincső csak anyatejen él? Ha igen, akkor teljesen normális a háromnap is kaki ügyben.

Jó éjt mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Kriszti, hát ez az vérvétel tényleg nem volt egyszerű, jó, hogy már túl vagy rajta.

Barbi, ari ez a kép! Bence tényleg egy igazi férfi! Kép

Ed, köszi! Szorítok, hogy neked is mihamarabb véget érjen a félév, és sikeresek legyenek a vizsgák!
Úgy tudom én is, hogy anyatejes babáknál még az is normális, ha egy hétig nem kakil.
Gyönyörű Kincső! Ez a nézés Kép Kép És a többi albumos kép is nagyon ari!

Zita, én is remélem, hogy már babázol!

Pusza,
Tünde
rtünde

Szia Zita!

Most látom, hogy közben jelentkeztél! Kitartás, legalább már tudod, hogy nem sokat kell várni.

Nekem is úgy volt, hogy szombatra voltam kiírva, és hétfőn azt mondta a doki, hogy ha nem történik semmi a héten, akkor vasárnap megindítja. Erre másnap megszültem. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Barbi, a fülei azért nem ilyenek. :-)) Igazad van. Mint a régi szép időben, összeadjuk őket. Hahaha, tiszta középkor! Szép kis pár!
Vizsga: nem sokat tanultam idáig, a főiskolás tudásomból élek. A beadandó programokat a férjem szokta megírni, nekem még az sem megy. Néha úgy érzem, hogy elég volt. De nehéz feladni.

Zita, Kincső csak anyatejes, azért nem is aggódok annyira. Csak furcsa, mert ilyen még nem volt. Kitartás, remélem most már hamarosan megszületik a pici. Drukkolok!

Jó éjt!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Kriszti!
Köszi az infókat.

Ed!
Fényképet egyelőre nem tudok feltenni, mert valamiért nem tudom feltenni a képeket a kameráról a gépre. Ha sikerül, felteszek ide is egy képet.
Egyébként a kaki ügy nálunk most megoldódni látszik. Borinak is székrekedése lett olyan 6 hónapos kora körül, pedig csak anyatejet kapott. Ezért is kezdtük el a hozzátáplálást, hátha a rostos ételek segítenek. Eleinte segítettek is, aztán visszaálltunk arra, hogy háromnaponta kakilt egyszer.
Aztán kiderült, hogy izomhipotóniája van és az ilyen gyerekekre jellemző a székrekedés, mert a bélperisztaltika nem működik megfelelően. És amióta gyógytornászhoz járunk, azóta háromszor kakil napontaKép
Ezt persze nem azért írtam, hogy aki székrekedéses, az biztosan hipotóniás isKép

Mackoo
mackooo

Sziasztok,

most végignéztem a képeket, nagyon édik a babákok. Olyan gyönyörűek.

Egyébként kinek hány centivel született a babája?
Szülés után rögtön mellre tettétek, vagy megvártátok, amíg varrnak és hármasban maradtok? Vagy egyáltalán mennyi időt adnak a szülés és a varrás között?

Köszi előre is

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Tünde!

Írtad, hogy neked Dr. Templom az orvosod. Tegnap voltam nála nagyon aranyos volt és alapos is.
Úgy tudom csak magánrendelője van (én is ott voltam) de elfelejtettem megnézni a kiírt tarifák között (vizsgálat, recept, UH stb.), hogy a szülésnek is van e tarifája és hogy mennyi? Meg tudnád esetleg írni nálad hogy volt ez?
Előre is köszi! Réka
kucus

Judit!
Szülés után a babát 1-2 percre a hasamra tették, addig a férjem elvágta a köldökzsinórt, aztán pedig elvitte a csecsemősnővér (mármint a babát), hogy rendbetegyék, felöltöztessék.
Addig engem összevarrtak, megpisiltettek, betakartak és csak aztán kaptam vissza a babát és akkor tehettem mellre.

Kucus!
Templom doktornak hol van a magánrendelője? Az mit jelent, hogy csak magánrendelője van? A kórházba nem is lehet hozzá menni?

Mackoo
mackooo

Mackooo!

Dr. Templom magánrendelője Pestimrén van. Én úgy tudom a kórházban nem lehet hozzá menni (sajnos) csak mikor születik a baba, vagy sürgős esetben. De lehet, hogy rosszul tudom?! Kéne neked a pontos címe vagy csak kérdezed?

Szia, Réka
kucus

Köszi, Kucus!
Pestimre sajnos túlságosan kiesik nekem.

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Ed, de jó neked, hogy a férjed írja a dolgozatokat. Tényleg nehéz feladni, én is voltam már úgy, hogy kell ez nekem, aztán meg, ha már elkezdtem, akkor befejezem. Neked mennyi is van még hátra?

Judit, Kitti 50 cm-vel született. Szülés után rögtön mellre tették, majd a varrás után hozták vissza, úgy ahogy Mackoo is írta.

Kucus, örülök, hogy neked is szimpatikus volt Templom doki. A szülés tarifa nincs kiírva a rendelőben. Nálunk úgy volt, hogy megkérdeztem tőle szülés után és ő pedig mondott egy összeget, hogy kb ennyit szokott kapni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok,

Néhány kép közvetlenül születés után, anyát még foltozták, és 1 naposan....

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=5492

Judit, Marci 53 cm-vel született.
Zita, nagy nagy drukk,hogy kibújjon az a kis pocaklakó.

Kriszti

cuiccolo

SziasztokKép
Nem tolom ide az arcomat, pár hétig, mert látom, hogy nem pörögtök, azután meg nem tudok visszaolvasniKép

Barbi!
Fantasztikus a pasis képKép
HŐMÉRŐZÉST ha lehet NE!!! Nem egészséges és nem is ajánlott!!! POcakmasszír, hajtatós ételek (ha szoptatasz te egyél ilyeneket!!!) egyebek, de nem szabad semmit a popsijába dugdosni!!!

Ed!
A 3 napja nem kaki még normális.
Mi egy aranyárban levő napkrémet (kb. 3600 Ft) használunk Éduának, Vichy, 60 faktoros. Állítólag ez nemcsak védi a bőrét, hanem vissza is veri a káros sugarakat.

Ellenben szerettem volna tőled megkérdezni, hogy milyen kullancsriasztót használtok? Van-e ilyen egyáltalán csöppeknek???

Kincső is nagyon édes a képenKép

Zita!
Drukkolunk, hogy hamarabb induljon a baba, ne kelljen befeküdnöd!!!

Judit!
Édua 54 centivel született, most 7,5 hónaposan a 70-hez közelit, már a 68-as ruhák kicsik ráKép

Kriszti!
Marcell csodaszép babaKép Milyen piros akis szájaKép
Gratulálok!!!Kép

Nagyon régen írtam, de rendesen olvasgatok ha van egy kis időmKép

Annyira jó olvasgatni a vérvételekről, a pisimintavitelről stb..Kép Olyan szép volt, olyan jóKép Néha már nagyon-nagyon szeretnék újra babás lenniKép
Sok-sok puszi nektek!
Emő

hicudzsi

Sziasztok!

Tünde, Kittiről nincsenek fotók?

Judit, Bence 57cm volt és az a rend a kh.ban amit Mackoo írt.Én mint kezdő anyuka amikor odaadták Bencét csak csodáltuk, ő meg csak pislogott.

Zita, nem jelentkezel, csak nem babázol?

Kriszti nagyon helyes baba Marcell!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

KépKép
Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm, hogy szurkol, de még nem volt elég nagy a hatás, mert egyelőre itthon és egyben. De nagyon remélem, hogy történik valami még vasárnap előtt.

Üdv:

Zita
pzita

". . . A hőmérőzés, és bármely hegyes tárgynak a baba popsijába történő dugdosása súlyosan károsíthatja a végbél kettős záróizomzatát. Ennek legszélsőségesebb következménye az állandósuló inkontinencia, azaz a széklettartás hiánya. Szerencsésebb esetben csak nagyon sokára és nehezen tanulja meg tartani a székletet a kisgyermek. A hőmérőzés nem szükségszerűen alakítja ki a beidegzési zavart, de tapasztalatok és felmérések szerint kb. 40 %-ban (ez azért nagyon sok). A "konzervatív" orvosok ennek a dolognak nem tulajdonítanak jelentőséget, éppen ezért az ilyen körzetekben magasabb számú a gyermekkori inkontinencia. A babák székrekedésének egyetlen mellékhatás nélküli eszköze a rostdús táplálkozás mellett a glicerines végbélkúp használata!. . . "

A hőmérőzés elleni szakvéleményKép
Csak, hogy alátámasszam az előbb írottakatKép

hicudzsi

Sziasztok!

Én is itt ücsörgök a gép előtt. Kincső végre kakilt, de akkorát, hogy mindene olyan lett. Séta közben produkálta, még jó, hogy Anyuéknál volt tiszta ruha. Most pedig mélyen alszik.

Judit, Kincső 51 cm volt, most kb 60. Szülés után néhány percre megkaptam, majd visszahozták és kb még másfél óráig babázhattunk. Sajnos nekem nem sikerült mellre tenni és csak sírt és sírt. A másodikkal már rutinosabb leszek.

Emő, mi még nem használunk semmilyen kullancsriasztót. Hosszú rugi+babakocsi talán megvédi a kullancsoktól. Bár mostanában nem voltunk annyit erdőben. Ha minden jól megy, akkor 1 hétre megyünk Csobánkára kempingbe, akkor majd figyelhetek rá. A naptejet köszi.

Ma találkoztam egy barátnőmmel, aki a 34. hétben van. Szegény egyre nehezebben bírja, de én akkor is azt mondom, hogy szuper dolog volt nagy pocakkal élni. Már én is várom, hogy újra legyen. (Nem mintha most nem lenne, csak most nem rugdos benne senki.) Ja, erről jut eszembe, ma nem kaptam magamnak polót a molett ruhaboltba.:-(( Ott is kicsi volt rám az a poló, amit kinéztem. De megoldódott, mert egy másik helyen sikerült venni.

Tünde, ezzel együtt 4 félév van. És ez még csak a második félévem.

Barbi, megmutattam Kincsőnek a profilodban levő képet Bencéről. Hú, hogy nézta, látnod kellett volna az arcát! Aztán mosolygott egy nagyot.:-))

Kriszti, aranyos a kisfiad, majd őt is megmutatom a lányomnak!

Képzeljétek, Kincső ma este hangosan kacagott az apjának fürdés közben. Ilyen még nem volt. Jó volt hallani őket.

Legyetek jók!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed!
Én azt olvastam, hogy kullancs ellen a legjobb védekezés (ha nincs riasztószerKép) a fehér ruha kicsiknek. Fehér sapka, és világos vagy fehér hosszúujjú body. Mivel mi már nem hordunk rugdalózót, a nadrágszárat beletűrjük Édua zoknijába.

pocakKépKépKép Nem is hiszem el, hogy olyan nagy lennél! A képeken nem úgy látszik!!!
Nekem még megvan a zsákocska a császárheg felettKépKépKép
Tényleg császárosok! Az mikor múlik el?

hicudzsi

Köszönjük a gratulációkat Marci nevében is.
A lányok vizslatását már a kórházban megkezdte, általában egy kislánnyal utazott közös szekérben...
Lenne két kérdésem:
1, Eddig 75 grammokat evett egyszerre kb. 45 perc alatt 3 óránként, viszont 2 napja minden átmenet nélkül 110-120 akat eszik és 2 óránként cuppogva sír hogy éhes. Ez normális?
2, Volt vki. szoptatás elején tüdőszűrésen? Nálam megint jelentkeztek a fulladásos tünetek és kezdek nagyon aggódni. A háziorvos elküldött tüdőszűrésre mondván, hogy aki tejet ad le azt is elküldik. Vélemény???

Kriszti

cuiccolo

Krsizti!
A tejleadókat valóban elküldik tüdőszűrésre, de ezzel kapcsolatban megkérdeznék egy szoptatási tanácsadót is azért!Kép

Az evés, hát lehet, hogy belehúz és ez nagyon jóKép
Ha most kevesebb is a tejed, akkor pár nap alatt beáll Marci igényei szerint és többet termelKép Tedd mindig mellre, ha kériKép nem baj ha többszörKép
(Mondja ezt a tápszeres mamaKépKépKép)
De én így csináltam volna, meg így is olvastam!Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Talán most van időm írni, bár mindjárt hami idő vanKép

Judit, én császáros voltam, de nekem is megmutatták egyből, és csak aztán vitték el rendbe rakni.Sára 56 cm-rel született.most már a 68-as rucikat kezdjük hordaniKép

Hicu, lehet, hogy lemaradtam vmiről, de milyen zsákocskáról beszélsz?Nagyon drága a lánykád, mindjárt kimászik a babkocsibólKép

Kriszti, megnéztem a képeket, gyönyőrűekKép

Képzeljétek, Sára lelkem 4 napja(9hetes kora óta)
átalussza az éjszakákat.Pontosabban 7kor eszik(ez eddig is így volt)8-9 körül elalszik és csak 4kor ébred fel.Aztán meg 8körül kér újra enni.De jó volna, ha így maradnaKépTi hogy álltok az átalvással?
Képzeljétek tegnap reggelre kimászott a pólyából, keresztbe fekve találtam meg az ágyában, miután egy jó nagy fejkoppanásra ébredtem felKépMa felteszem a rácsvédőt, mert jó, hogy van, méyen elrakvaKép
Teszek fel képet a reggeli akcióról.Meg teszek újjakat az albumba is.Cím a profilombanKép

Puszi mindenkinek, Léna
Kép

nuska

Kriszti!
Szerintem is etesd meg, ahányszor kéri. Az anyatej könnyen emészthető, baj nem lehet belőle.
Bori a kórházban 50 millit evet az utolsó nap, aztán ahogy hazaértünk, rögtön evett 120-at.
A fölösleg úgyis visszajön.
A babák jobban tudják, mikor elég.

Nekem is nagyon el kéne mennem tüdőszűrésre, de a szoptatás miatt halogatom. A körzetit megkérdeztem róla, azt mondta, hogy inkább várjam meg a szoptatás végét.
De én is hallottam, hogy az anyatejleadókat elküldik szűrésre, szóval komoly károkat biztosan nem okoz.
Ha pedig valami problémád van, akkor szerintem jó is, ha elmész. Legfeljebb kifejed az akkori tejet.

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Kriszti!
Gratula Marcelhoz, nagyon férfias a képeken.
Szerintem normális hogy egyre többet eszik, hiszen egyre erősebb, meg valsz. több a tejed is. Nyugodtan tedd mellre ha úgy látod éhes!
Ja és ha adhatok egy tanácsot akkor ne legyél a mérleg rabja, mert estefele pl. a tejcsi zsirosabb és a babák kevesebbet esznek, a mérleg meg csak ez utóbbit mutattja meg. Bőven elég havonta (ha aggódós vagy hetente) mérni a súlyát.
Szopis problémak esten pedig Anyaság/Szoptatás topikban LLL-s tanácsadók is segítenek.

A többi baba is nagyon aranyos, hurkás, puszilgatnivaló!

Mi hanarosan megtarjuk első szülinapi bulinkat! Már nagyon várjuk...legalábbis anya és apa.

Amcsi
amcsi

Sziasztok,

Nincs mese 2 óránként eszünk (anya-apa nem bírja a keserves sírást)köszi a tanácsokat.
Tüdőszűrés: 22. kerületi állandó lakos vagyok, de jelenleg az újpesti lakásunkban lakunk. Elmentünk a helyi szűrőállomásra enyhén szólva elhajtottak, hogy legyek szíves Budatétényben jelentkezni :-(( Nem volt kedvem balhézni így a szűrés elmaradt.
Másik jópofa story: ma lett kész Marci anyakönyi kivonata és lakcímkártyája. Hiába mondtuk, hogy újpesten lakik a baba az apa állandó lakcímén közölték, hogy a baba állandó lakcíme meg kell hogy egyezzen az anyáéval. Így simán bekönyvelték Budatéténybe.
Ennyit mára.....
pusz,
K.
p.s. Sára nem semmi! Nagyon édi így keresztben, pólya nélkül, de azt hiszem én is szívinfarktust kaptam volna.

cuiccolo

Sziasztok!

Kriszti, Hicu, Léna annyira arik a képek! Kép

Barbi, majd teszek fel képet Kittiről, de mostanában igazából nem készült új fotó. Van egy időszak, amikor állandóan fényképezzük, aztán meg elő se vesszük a gépet.

Hicu, ilyen drága ez a naptej? Húha, csak mert mi ajándékba kaptuk. Előtte egy 30-as faktorut használtunk, de jó pötyis lett tőle Kitti. Bár nem biztos tutira, hogy a naptejtől, lehet, hogy a melegtől, de pont most gondoltam rá, hogy majd kipróbálom ezt a naptejet. Remélem ez majd beválik.

Zita, inkább már nem is mondok neked semmit, mert úgy látom minél jobban drukkolunk, annál jobban szeretne még bent maradni a pocaklakód! Kép De azért nagyon gondolok rád!

Ed, még 4 félév? Hát nem lesz egyszerű. Nekem már csak 2 van hátra, de így is izgulok, hogy jövő ilyenkor hogyan fogok államvizsgázni.

Kriszti, tüdőszűrés, én voltam, az anyatej leadáshoz, és nem lett belőle semmi probléma.
Ezt az anyakönyvezést viszont nem értem, nem is tudtam, hogy meg kell egyezni az anya és a gyerek címének. De ha tényleg így is van, át lehet jelenteni nem?

Léna, gratula az éjszaka átalvásához! Akkor legalább te is tudsz egy kicsit többet pihizni. Nem semmi Sára, hogy így kimászik a pólyából. Kép

Ma voltam fodrásznál. Annyira hullik a hajam, hogy most már teljesen rövidre vágattam. Tudom, hogy ez a hormonok miatt van, de meddig tart?

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!
Tünde!
Kitartás: Bori 8 hónapos és nekem még MINDIG! hullik a hajam. Már utálom magamat, olyan undorító, hogy minden tele van hajjal!
Én most növeszteni kezdtem a hajamat, hogy ne kelljen olyan gyakran fodrászhoz mennem. Elég szörnyen nézek ki vele, most pont olyan hosszú, hogy semmit sem lehet vele kezdeni. Már többször elhatároztam, hogy na, most már elég, levágatom, a rövid áll nekem igazán jól, de aztán mindig visszatart az a gondolat, hogy akkor meg járhatok 5 hetente fodrászhoz a város másik végére...

Tényleg, még meg sem dícsértem ezeket a jó kis husi babákat. Szerencsére az enyém is eszik rendesen. Milyen rossz lehet azoknak az anyukáknak, akiknek a gyereke nem eszik, nem? A szomszédom kislánya ilyen kis koplalós, már 8 éves, de még most is nagyon kis vékony. De nem tudnak vele mit tenni, egyszerűen nem akar enni.
Én teljesen begolyóznék ettől.

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Hicu, tényleg nem vagyok nagydarab, de a mellbőségem az átlagosnál jóval nagyobb. Emiatt nehéz rám való melltartót, fürdőruhát, polót venni. Sok-sok üzletet kell bejárnom, mire találok olyat, ami tetszik és még jó is rám. Mert rengeteg a gyerekméret a boltokban.
Nagyon aranyos a lányod azokkal a coffokkal. Remélem Kincsinek is lesz akkora haja, hogy frizurázhatom.

Tünde, én szeptemberben kezdtem el az egyetemet, mert így csak 1 félévet kellett fizetni. Bár amikor jelentkeztem, akkor még nem volt szó a gyerekről. Terveim szerint az államvizsga nagypocakkal lesz 2006 elején. De ma, ahelyett hogy tanulnék, eperlekvárt fogok készíteni a férjemnek. Vett 12 kg epret.

A hajhullás nálam is előjött, mindenhol ott a hosszú hajszál.

Kriszti, Léna, megnéztem a fotókat. Csatlakozom az előttem szólokhoz.

Kriszti, ne aggódj, Kincsi itthon néha 2 óránként kér enni. Pedig már 4 hónapos lesz. Egyszerűen csak cicizni akar. Mit lehet ellene tenni? Semmit. A cici kéznél van. Én így gondolom.

Zita tegnap nem jeletkezett. Vajon miért? Csak nem...

Valamit még akartam írni, de most nem jut eszembe. Pedig nyugi van itthon, mert a lányok még alszanak (hugicám itt van nálam segíteni)

Legyetek jók, élvezzétek a napos időt!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Most, hogy ilyen szép az idő, és fényvédőkrémekről folyik a diskurzus, jutott eszembe, hogy lehet, hogy Bori arcát nekem is kennem kéne valamivel?
Azért én igyekszem nem napra vinni nap közben, csak este 5 óra felé.
Szerintetek akkor is kell?
Vagy ha megyünk valahova tömegközlekedéssel nap közben, akkor is kenjem?

És mi a legjobb ilyen kis babának?

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

A naptej engem is érdekelne, eddig nem kentem semmivel én sem.
Hajhullás nálam is van, bár mióta levágattam a hajam kevesebb.

Emőke, nagyon szép kislányod van!Te, Ed, meg én is Gracos képet tettünk fel, nem kéne pénzt kérni a reklámért? A hőmérővel kapcsolatban a barátnőmék csinálják, de köszi, amit írtál elmondom nekik.

Ed, jó volt olvasni, hogy bejött Bence Kincsőnek. Holnap én is megmutatom neki.:-)

Kriszti, szerintem is etesd nyugodtan.Bence is ilyen falánk volt, az utóbbi időben pedig, ha nem akar enni sír ha megkínálom vagy elfordítja a fejét. + most sokkal kevesebbet eszik. Egészen félek, hogy leadja a kis hurkáit.

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Jó reggelt,

Eszünk napközben 2, éjszaka 3 óránként. (szolidáris gyerek :-))
Naptej: amikor hazahoztuk Marcit azt mondta a gyerekorvos, hogy ha kivisszük az utcára feltétlenül kenjük az arcát, kezét naptejjel. Legjobb a 30 vagy 50 faktoros variáció. A Vichy szerintem szuper én szinte csak ezeket a termékeket használom. (krém, testápoló, naptej, sampon stb.) Mármint csak magunkon még nem a babán.
Képzeljétek tegnap du. egyszer csak elkezdett rázni a hideg, megmértük a lázamat 39,2 volt. Rohanás az orvoshoz, borogatás, speciális antibiotikum ami nem megy át a tejbe és hatalmas izgalom. Végül estére minden helyrejött. Csak én tudok ilyeneket produkálni.
Rohanok vérvételre, meg úgy tűnik elkészül a tüdőszűrés is.
K.

cuiccolo

sziasztok!

Kriszti , ittál tegnap eleget?Mert nekem egyszer(még a kórházban)attól ment fel a lázam, hogy szinte semmit nem ittam egész nap.
A Vichy napteje már van a gyógyszertárban?Mert itt nálunk még nincsKép

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Én még csak gyógyszertári arckrémmel kentem be Kincső arcát, naptejjel nem. Ha itthon vagyunk, akkor 4 után megyünk sétálni.
Holnap mennénk sátrazni, de még mindig nem tudom, hogy menjünk-e. Itthon maradni nincs kedvem.

Barbi, a profilomban levő képet is mutasd meg Bencének. Meg ezt is az igazi kislányról:
Kép
A Gracos fotóért tényleg kéne valami pénz. Jól jönne zsebpénznek.

Kriszti, neked jobbulást!

Sajnos az egyik zh-m nem sikerült, hétfőn írhatom meg újra. Tünde, olyan jó neked!

Megyek is tanulni, amíg nyugi van.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?