Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sissi: Nagyon örülök, hogy holnap hazamehettek. HA tudzs jelentkezz és rakj fel képeket!

Bener: Mi Ádinak nem vittünk ruhákat. Ő a koraszülött isztályon volt. Mindig tök szép ruhákat adtak rá. De a sima osztályra sem kell ruha. Én most sem viszek.

Adri: Én is állandóan álmos vagyok. Ma is elaludtam Ádival. este meg csak kínlódok. Állandóan pisilnem kell, na meg húzza a görcs a lábamat.

Ágota: Nagyon szépek vagytok.

Kép

Kép
ádibaba

Tündi: Ádám ha leveszem róla a pelust, akkor mindig produkálni akarja magát. ha meg rászólok annál inkább. Mindig tud pisilni. Kakilni csak a pelusba kakilt még. Ha kész akkor szól hogy a bilibe. Mindig mondom neki, hogy majd legközelebb előbb szóljon, mert ez már a pelusba ment.

Kép

Kép
ádibaba

Még bejövök egy kicsit..meleg van aludni ..meg úgyan minek :P nincs is kedvem hozzá.. :P

Csilla nekem bejön úgy ahogy van a név :P Szerintem jó választás ..pont nekem az tecc,hogy különbözik a kettő egymástól :P

Én nst-re szerdán megyek 10-kor.De nem viszek magammal semmit töllünk a kórház 10 perc és ha bármi van akkor bárki behozza utánam.

Bea a szülésznőmnek a tarifája 60.-an a dokié 80.-an. :?

Nagyon szupi,hogy hazzajönnek Sissiék :P :P :P

Piuroska szép méretek Hajnusnak.Pont ma gondolkoztam még rajta,hogy el kellene mennem festésre .... :P

én már leirtam,hogy mi nem vagyunk házassok.Nekem csak papir az egész lehet,hogy majd később ,mondjuk már úgye 13 éve ezt mondjuk :P :P .És elsőre összejött Noli és elsőre a kiscsaj is :P
És nekem ő volt az első barátom 13 éves koromban de késöbb szakitottunk és meginnt összejöttünk...de ezt már irtam... :wink:
És ennek már május 2-án pontosan volt 13 éve :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

En penteken megyek nst-re, de eszembe se jutott vinni a csomagot... Meg be se pakoltam. :oops:
Ha valami lenne (bar tudom/erzem, hogy nem lesz) akkor majd David utanam hozza ami kell. :)

Jo ejt mindenkinek!

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok
Én most tudtam csak a kezembe venni a gépet!
Olyan édes barátaim vannak ,hogy spontán meglepi bulit csináltak ma nekem :D
Most ment el mindenki!!!
Reggel 5kor kelek :( összepakolok, szépen lightosan elkészülődök...és indulunk CTG-re (7:30-ra vagyok bejelentve,de nagy a forgalom és így időben el kell indulni)
Aztán 8ra megyek a dokikámhoz vizsgálatra!
Kíváncsi vagyok ,hogy mit mond?!?!?
Én a bőröndömet bedobom az autóba....elfér, és kicsit nyugodtabb is vagyok ha jön velünk :D
Remélhetőleg minden okés lesz?! És jövök majd a beszámolóval!
Szerdán mennénk Sopronba...addig jó lenne nem megszülni :D:DRilla ráérsz? Találkozunk majd????

Puszi mindenkinek!
És nyugodalmas jó éjszakát!

Kép
noki&potyi

Jó reggelt!

Bori
Ezek nappali alvások!
Éjszaka rendesen ágyba bújunk :wink:

Bener
Azért az az éjszaka 2 kelés elég sok, ha azt nézem, hogy este 10 és reggel 6 között van az éjszaka :cry: :wink:

Tündi
Ágyacska még szűz :cry:
Van egy bölcsőnk és abban alszik. Azt lehet hurcolgatni a házban, a teraszra...

Látogatók
Nálunk még csak a nagyszülők és egy nagyon kedves ismerősöm volt.
Egyenlőre Villőt még a széltől is óvjuk :oops: :wink:

Bikmakk
Agykutató... sok ember fejében nem talál semmit se :wink:

Becsült súly
Nagy ltérések lehetnek!!!
Nekünk az utolsó UH alapján azt mondták, hogy Villő olyan 1900-2000g... és rá 1 napra megszületett 2320-szal...
Vendég

Noki
Pont szerdán jöttök Sopronba ?? :( ......aznap van a 3. házassági évfordulónk és munka után megyünk vacsizni-romantikázni !
Meglesz a munka ?? :D ....akkor majd sokat talizhatunk, ha idejöttök ! :lol: :lol:
Nem úgy volt, hogy már nem vállalod be ezt a soproni utat ?
Mi volt ma a dokinál ??

Ágota
Szerintem normális, hogy még nem fogadtok vendégsereget.....óvjátok csak Bömbikét !!

Piroska

Szép nagy baba Hajnus ! :D
Küldesz képet az új frizudról ??

Baratodildi
De jó, hogy jelentkeztél !!! :D
Jó sok dolgod van még hátra, nem irígyellek, én az elmúlt napokban fejeztem be mindent ... :?

Dbea
Ti aztán nem vesztegettétek az időtöket a Pároddal ! :lol:
(mondjuk az esküvő nekünk is megvolt másfél éven belül, de sajnos a babáért sokat kellett küzdenünk)

Hmbori
Jó sokáig halogattad a kórházi pakk bepakolását ! :D
Én szerintem ma rakom össze !

Nikó
Még hányszor kell vénásan vasat kapnod ?

Bikmakk
Szép nagy már a pocid ! :D
Agykutatás...hmmmmm ! :roll: :lol:

Cscsi
Nekem a Mór tetszik ! :D

Angelita
Szerintem jól döntöttél, hogy mégiscsak vettél légzésfigyelőt !!
Valaki tudja, hogy mit kell csinálni a babával, ha beriaszt a készülék ???

SISSI
Remélem ma már otthon alszotok mind a négyen !! :D
Gyere, ha van időd !!

Kép
Kép
rilla_

Jó reggelt!

Rilla:

Még van 3 ampulla és ha jó lesz a vv. eredménye nem kell több ha nem akkor sajna még egy adag kell.

Sissi:

Annyira jó, hogy mehettek haza, minden sokkal jobb lesz otthon. :D
Majd kapunk képeket?

Szeretném ma kifőzni a cumikat, cumisüvegeket, mellszívót. Kell valami a vízbe? Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy rengeteg őszibarackot kaptunk és szeretném pépesítve elrakni a fagyasztóba, de nem tudom meddig lehet tárolni. Mert márciusba már ehetné Gréti.
nikó

Rilla,
én anno voltam egy tanfolyamon a Heim Pálban Lili gégéje miatt, ahol megtanították, hogy mit kell csinálni, ha ne adj isten szükség van rá. Hát nagy lelkierő kell hozzá az biztos, hogy higgadt maradjon az ember, és pont azt csinálja, amit kell. Minden hónapban indítanak ilyen tanfolyamot, egy fél nap, ingyenes, bár utána azt hiszem egy 1000-est be kellett fizetni az alapítványukba.
A Heim Pál honlapján van infó róla.

Nikó,
én a helyedben csak megpucolnám, és félbevágnám a barackot, és úgy tenném el a fagyasztóba. Márciusig bőven eláll, én is akarok eltenni, de így, nem pürésítve. Majd amikor kell, összeturmixolom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Most jó éjszakám volt, egyszer sem ébredtem fel csak reggel 6kor hogy pisilnem kell illetve ekkor kelt fel apa is.

Rilla: Kép frizura

Nikó: én is kifőztem már a mellszívót és nem raktam semmit a vízbe. A citromléről olvastam hogy ha teszek bele nem vízkövesedik el annyira. Az őszibarack eltevésről nem tudok nyilatkozni, de valószínű hogy nem pépesítve tenném el.
Vendég

Ja, bocs Linácska, Cscsi-ék mennek állatkertbe! (Tudtam, hogy nst utáni program lesz, összekevertelek, bocsi! :oops: )

Olyan izgi, hogy ma hazamennek Sissiék! Olyan jó nekik - végre-végre!!!

Mi lehet irdabbal? Elég régóta nem jelentkezett (mármint önmagához képest régen...). Remélem, minden rendben!?

Bikmakk, ez az agykutatás, úgy látszik, mindenképp külföldi úttal jár: egy volt oszt.társam is agyat kutat :lol: , de ő valahova Amerikába ment... Ő is egereken, patkányokon, de még majmokon is vizsgálódik.

Noki, utólag is nagyon boldog szülinapot!!! Jó lehetett a meglepi-buli!

Piroska, hűha, jó nagy baba már Hajnus - ha lehet hinni az adatoknak! :shock:

Nikó, jó, hogy írtad ezt a kifőzést - majdnem elfelejtettem, hogy ez a program még nekem is hátravan! És mi is csomó barit kaptunk a szomszédból, én is le fogom fagyasztani! :) (Nagyon utánzós lettem... :oops: remélem nem zavar! :wink: )

Baratodildi, üdv újra itt! :lol:

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból (a Balcsin voltunk, tök jó volt), és micsoda hírek vannak! :) (Visszaolvasni semmi esélyem, csak átfutottam a főbb dolgokat.)

Gratula Miminek, Kittinek és Nócikának a babókhoz! :D

Én állandóan fáradt vagyok, nyavalyás, és már nagyon elegem van, de még minimum két hetet ki kell húzni. Volt két olyan durva jóslóm is, amik kifejezetten szülési fájdalomra hajaztak (kissé üvöltöttem is közben, mindkettő az autóban jött rám). Kicsit meg is ijedtem, mert ráébredtem, hogy még semmi előkészület nem történt (babaruhák zsákokban a padláson, venni sem vettünk semmit a szüléshez és az utána lévő időszakra sem), úgyhogy kénytelen leszek aktivizálni magamat valahogy.

Kifőzés: gyógyszertárban lehet kapni citromsavat, egy kicsi belőle a vízbe, és nem lesz vízköves a cucc.

Becsült súly: Bercit 2500-nak mondták az uh-n, rá két hétre 3500-zal született. Nem hiszem, hogy két hét alatt egy kilót hízott volna. :D

Bocs, ennyire futotta, de hát ezt már úgyis megszoktátok tőlem, hehe. :lol: Azért ha megszületik a babó, akkor szólok majd! :wink: 8) :D

Szép napot mindenkinek ebben a dögletes hőségben, vigyázzatok magatokra!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

rilla:
En is voltam egy tanfolyamon, az Anyak Lapjaban talaltam anno a hirdetest, de gondolom most is hirdetnek benne. MIndenfele gyerekkori veszhelyzetre felkeszitettek ott. Elegge jo volt. Egy fel nap ramet, de ki lehetett ott probalni probababan az ujraelesztest is... Nekem anno nagyon megerte, bar mar kb 2,5 eve voltam, azert egy-ket dolog meg mindig bennem van.
Kaptunk ott egy knyvet is, ahol le van minden irva az ujraelesztes lepeseirol. Bemasolom ide neked:
Nem reagál?-> Segélykiáltás->Légutak szabaddá tétele (Fejbillentés, állemelés, állkaocskiemelés nyaksérülés lehetőségénél)->
Légzés ellenőrzése->Ha van normális légzés, akkor stabil oldalfekvés, segítséghívás. Ha nincsen normáls légzés, akkor 5 befújás (ha nem hatásos, akkor a fej és állkapocs helyzetének változtatása) Csecsemőknél szájból orrba és szájba fújni kb 1mp hosszan->Nincsen válasz? Keringés jeleinek vizsgálata. Mozgás, köhögés, légzés->12 mellkaskompresszió, 2 befújás (mellkaskompresszió csecsemőkorban két újjbeggyel a mellkast kb 1/3-ával nyomja le hirtelen, kb 100/perc frekvenciával.->1 perces újraélesztés után segítséghívás-> az újraélesztés folytatása a segítség megérkezéséig. 15 mellkaskompresszió, 2 befújás folyamatosan.

Sissi:
Nagyon orulok, hogy hazamehettek mar.

Piroska:
Szep nagy Hajnus baba. :) Egy baratnomnek pont ezt mondtak es estere mar meg is volt a kisfia. :)

baratodildi

Helló Mindenki!

Afrikai hőség van! :oops: :oops: :oops:
Még egyben vagyunk a babóval! Tegnap voltunk a 4. Nst-n, a héten csütörtökön is menni kell! Uh-n is voltunk, szép nagy méretei vannak a Kisfiamnak! A dokik azt mondták, jó nagy feje van, tudom-e? Mondtam, tudom, mert már 6-8 héttel ezelőtt is szép méreteket mutatott.
BPD: 99mm
HC: 355 mm (36 centis fejkerülettel hol fog kibújni??? :shock: )
AC: 345 mm
FL: 72 mm

Saccra 3.600 gramm!!! :oops: :oops: +/- 500 gramm eltérés lehet, de nem mindegy, hogy lefelé vagy felfelé. :roll: :roll: :roll:
Amúgy még mindig csak 8 kilónál jár a hízásom, ennek tehát a felét a béby teszi ki...
Méhszáj egy ujjnyira nyitva, méhnyak, méhszáj szépen felpuhulva(megtette hatását a málnalevél tea és a bogyók??) fej lentre beilleszkede. Ma talán még nem szülünk, de akár holnap, holnapután, jövő héten bármikor..... :roll: :roll: :roll: most már kezdek a gondolattal barátkozni....

Hmbori! Jó kérdés a kórházi csomag az nst-hez. Én is gondolkoztam ezen. Végülis a tegnapi vizsgálatok alapján én úgy gondoltam, hogy pakkostól, mindenestől megyek csütörtökön, hátha bennfognak.... ha meg hazaengednek, az a legjobb, de legalább megnyugtató, hogy ott van a csomag, és nem kell érte 60 km-t utazni...

Jimbone[b] Az én ismerőseim között is van olyan, aki már belecsöppent a túlhordás fázisába.... remélem, mi ebben a melegben nem követjük példájukat....

[b]Ildi!
Jó, hogy újra itt vagy, írjál gyakrabban! Kezdenek most már itt is felpörögni az események!

Sissi! Várunk haza Benneteket!

Ágota! Édesek a fotók!!!

Piroska! Jó a frizurád és szép a babód mérete!

Lányok, ki lesz a következő közöttünk, aki babás hírt ad magáról?? Ez olyan izgalmas!!!

Kerüljétek a nagy meleget, igyatok sokat! Szombatra frontot mond, én már izgulok egy kicsit.... :roll:

Üdv, Judi
[/b]

Kép
judi79

Zsizsa: Ú Balcsi, most tök jó idő van ott tavaly ilyenkor voltunk nyaralni akkor is dög meleg volt.
Már alig várom a jövő nyarat akkor már hárman megyünk :lol: vagy négyen :wink:
Vendég

Sziasztok

Látom még mindenki egyben, aki tegnap is! Komolyan napról napra lejjebb látom a pocim! Kíváncsi vagyok mit mutat az nst ma! Remélem minden rendeben odabent!
lina, cscsi: majd írjatok, hogy milyen lett az nst!

noki: Isten Éltessen Sokáig! :D A meglepi buli jó ötlet volt a barátaidtól!

Sissi: Szuper, hogy mehettek haza, otthon biztos jobb lesz! Ati egy nagyon szuper kisfickó! :wink:

piroska: nem semmi, hogy ilyen nagy Hajnus! Én is szedek bogyót a bacira! Utálom beszedni, de már holnap reggel az utolsót fogom beszedni!

agykutatás: a politikusok agyában is keresgélhetne valaki! Hátha talál valami agyfélét! :lol:

Én tettem el őszibarackot! meghámoztam, és feldaraboltam! Egy ismerőstöl kaptam a tippet, hogy a gyógyszertárban lehet venni pár forintért üres krémesdobozt, több méretben is! 3-at ajándékba kaptam tőle, és kifőztem! Most megyek majd és veszek, mert tök jó így elrakni! Ma teszek el brokkolit is!

kovisziszka

szaisztok!

dög meleg van kinnt már mi csak d.u fogunk kimenni addig meg kikészíti az idegeimet Noli :?

Tegnap még este kikészítettem a hazahózós cuccot 2 variációt de eggyik sem jön be apának :twisted: ma valszeg elmegyek még venni valami édeset ha hazajön de tökre nincs kedvem...Ezek a pasik.... :oops:

Piroska jó a hajad :P

Lina tegnap mi volt férjecskével?

Kandi?Noémiékről nincs hired?Ha minden o.k velük akkor már jönnek lassan hazafelé nem?

Sissi ha tudsz jelentkezz mert már nagyon örülnénk neked és kiváncsaiak is vagyunk :P

Lányok aki ma megy nst-re jelizzen,hogy mi volt :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

judi:
Huu, ezek is szep meretek! Hogy iszod malnalevel teat? Milyen bogyokat szedsz? Tenyleg nagyon a vege fele vagy mar! :lol: A kismamatornan hallottam, hogy van, aki 5 kg folotti elso gyereket is gatvedelemmel szult, ugyhogy biztos kifer ekkora buksi! :)

noki:
En is utolag is boldog szulinapot kivanok! 8)

piroska:
Nagyon jol a hajad szine! En is a heten megyek majd fodraszhoz, nekem a hosszaval van bajom, mar ez is nagyon melegit!

baratodildi

hmbori: azt nem mondta a doki hogy miből állapította meg a súlyt.

baratodildi: azért remélem hogy én nem most fogok megszülni :lol:
engem is melegít a hajam, de azért nem vágatok belőle hogy a szülésnél összetudjam fogni egybe, aztán ha meg lesz Hajnus majd meglátjuk.
Vendég

NOKI
Az előbb kimaradt :oops: :oops: :oops: , de most bepótolom :
ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG !!!!!!! :D :D :D

Nikó
Remélem elég lesz a 3 ampulla is !!

Linácska, Ildi
Köszi a tanácsokat, nem tudom van-e Sopronban ilyen tanfolyam, de majd utánanézek !
Amúgy a gyerekorvost nem lehet megkérni, hogy mutassa meg ezeket ??....vagy egyáltalán nem kötelessége neki ezeket elmondani, amikor jön az első látogatásra a szülés után !??

Piroska
Szép lettél ! :D

Zsizsa
Lassan belekezdhetnél a készülődésbe ! :wink:

Judi
Neked is szép nagy a bébid ! :D

Kovisziszka
Majd írd meg mi volt ma az nst-n !!

Kép
Kép
rilla_

piroska:
Persze, nem is azert irtam, hogy ma szuljel. :lol: Tenyleg praktikus dolog osszefogni a hajad a szulesnel, en nem is tudom hanyszor alltam a 14 oras vajudas alatt aznap zuhany alatt. 4-5x minimum. A vegen meg egy orat a meleg zuhany alatt vajudtam a labdan... Mondjuk en is osszegumiztam a hajam, de igy is tiszta viz volt. Most is szeretnem osszefogni, csak az is jo lenne, ha hamarabb szaradna egy kicsit. :roll:

baratodildi

Sziasztok,
megjöttem a Balcsiról, és mindent végigolvastam! Amúgy Balatonszemesen a Tücsök vendéglővel szemben nyíló Toldi Miklós utcában van a "főhadiszállásunk", egy nagy kertes házikóban.
Annyira jó kis hétvége volt.... Hm, na majd lesz még ilyen Tücsökkel is. A barátok cukkoltak is, hogy a parkban lévő klassz játszótérről rálátni a minividámparkra, amire majd lehet szépen költeni... :wink:
Én homeós bogyót nem merek szedni doki javallat nélkül, de ma elkezdem a málnalevél teát. Reggel voltam az uccsó vérvételen, remélem, jó lesz. Pénteken CTG, 27-én UH.
Jókat írtatok az apás szülésekről, tetszettek! Nálunk is bejön a párom, ha odaér... :? ugyanis jó párszor jártam úgy, mint Linácska, hogy tárgyalás miatt nem értem el őt. Aztán persze mindig visszahív, de kérdés, elér-e, ha épp van valami. Most is elutazott, csak vasárnap jön haza. Előtte azért megmondtam neki, hogy a somlói fesztivál fontos dolog, de ha netán megindul a szülés, és nem érem el, az nem nekem lesz a nagyobb veszteség... Láttam rajta, hogy kicsit eltűnődik: ez azt jelenti, hogy 5-6 napig egyáltalán nem ihat (ami egy boros rendezvénynél hm...), és hogy fél szemét a mobilján kell tartania. Komolyan látszott rajta, hogy ezzel nem kalkulált. Hogy lehet valaki ilyen kis naiv? Azért persze szerintem még van időnk, de mióta a topikban megindult a babák sora, már semmire sem esküszik az ember lánya... :lol:
Na mindegy, a héten kifőzöm, amit még kell, bevásárolok, és kicsit megpróbálom élvezni, hogy egyedül vagyok - megpróbálom kihozni a legjobbat a dologból, ha már így alakult. Lehet, hogy kölcsönzök minden estére egy jó kis limonádé DVD-t és úgy általában: egyszemélyes wellnesst tartok (már amennyire buci végtagjaim, álmatlan éjszakáim, szétszórt-, mindennek nekiütköző macis lényem sejtjei engedik...). Jót szórakoztam a "kifogy belőlem a nőiesség"-en - ki is írta? Hát, én is így érzem + már a jövő évi humorérzékem használom.

noki&potyi: biztosan jólesett a barátaid szervezte buli, de azért remélem, jól bírtad a reggelt is! :wink:

Kép
goldplast

rilla:
Nalunk semmi ilyesmit nem mondott a gyerekorvos anno. :roll: Igy is annyi infot kaptunk tole, hogy jegyzeteltunk :oops: Szerintem azert ez picit ijeszto dolog eloben csinalni, meg atgondolni is mi lehet, talan ezert is nem az elso latogataskor mondja a doki. :)

baratodildi

Sziasztok!

Rilla, a légzésfigyelőhöz adtak dvd-t is, még nem néztem meg, de szerintem oktatófilm lehet rajta. Azt hallottam, hogy sokszor elég csak felvenni a babát és újra lélegezni kezd. Tulképpen a légzés is amiatt áll le, mert olyan mély álomba merül, hogy egyszerűen elfelejt levegőt venni. Na de reméljük, ilyen egyikünknél sem fordul elő!
Keleti Andrea mesélte, hogy ők rohantak a babával a kórházba és ezt rosszul tették -a mentőt kell kihívni. Nem is olyan régen volt a híradóban, hogy egy kismama telefonos segítséggel élesztette újra a babáját, egy orvos adta az instrukciókat.

Piroska, teljesen más vagy ezzel a frizuval, jól áll Neked a fekete!

Kép
angelita

Gratula a babákhoz! Mivel nem voltam péntek óta, most láttam a híreket! Így utólag is nagyon sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcsit és mielőbbi hazatérést kívánok az újdonsült anyukáknak!

Kép
judi79

Na pont ezt akkartam mondani amit Angelita :P
mi is voltunk tanfolyamon ott a dvd.-is megvettük de szerintem lehet kapni nagyobb könyvesboltokban is olyan dvd.ami az ujjáélsztésről szól.

A dokinő szerintem kapásból nem mondja el de ha megkéred biztosan megmutatja és elmondja,hogy kell.

Noki boldog névnapot :P :P :P vagy szülinap?

Zsizsa látom azért te nem vagy nagy kapkodós :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Hmbori!

Ici picit sem zavar! :D :D :D :D
nikó

Nikó, jó, hogy végre rendeződik ez a vas-dolog. És az is tök jó, hogy szépek és rendezettek a szülőszobák, kórtermek. Mo-n azért ez nincs mindehol így... :( Amikor mi voltunk a kórházunk információs estjén, és megmutatták a szülőszobákat, engem is elkapott az izgalom. Majdnem elsírtam magam. :shock:

Én is bepakoltam tegnap végre a csomagom - egy kicsi bőröndbe befért végül minden, a szülős és a gyerekágyas cucc is... Mondjuk néhány dolgot nem viszek, amik a ti listáitokon szerepeltek, pl. WC papír, evőeszköz, mosogatószer, stb.... Holnap találkozom a választott védőnőmmel, aki egyébként pont abban a kórházban szülésznő, ahol szülni fogok (itt ez a két szakma egyben van). Majd megkérdezem tőle, hogy ilyesmi kell-e.
Vettem a DM-ben eldobható bugyit, 5 van egy csomagban. De azon gondolkozom azért, hogy rendeset is visz az ember, nem??? Én egyelőre nem pakoltam más ruhát, csak hálóinget, mert a szoptatós könyvem szerint akkor indul meg legjobban a tej, ha sokat fekszik az ember egy ágyban a babájával. Azt gondoltam, hogy többnyire ágyban leszek, olvasgatok (betettem 2 könyvet :) ), alszom meg szoptatok. Igaz, hogy az étkező egy külön szoba, meg van egy tetőterasz, ahol ajánlják, hogy sétálgasson az ember a babával - de azt lehet, hogy köntösben fogom. Nem tudom, majd megkérdezem holnap, hogy mi a szokás... Ti hogyan tervezitek ezt?

Sissi, nagyon jó, hogy végre ma hazamehettek! Majd várunk ám a beszámolóval.... :)
Ágota, énisénisénis akarok ilyen együttalvásokat!

Ildi, tök jó, hogy jelentkeztél, már csak azért is, mert mi egy napra vagyunk kiírva... :) Milyenek voltak azok a jóslófájások, amiket éreztél? (Most mindenkitől ezt kérdezgetem :lol: )

Piroska, nagyon jó a hajad! Szép nagy baba már Hajnus, igazán jöhet lassan...

Rilla, házassági évforduló. :) Nekünk pénteken volt az ötödik!
Ha beriaszt a készülék: sok esetben már magától a sipákolástól felriad a baba, és újra elkezd lélegezni, így nincs is tennivaló (szerintem a szülők által "téves" riasztásnak nevezett dolgok egy része ilyen...). Ha odamész, és nem lélegzik, akkor fel kell venni, óvatosan egy kicsit megrázni, ez is sokszor elég. Ha mégsem, akkor elkezdeni lélegeztetni, valóban úgy, hogy a szájaddal egyszerre kapod be az orrát és a száját. Előtte egy ujjal beletörölni a szájába, nehogy az legyen a gond, hogy valami elzárja a légutakat. Közben nem árt leellenőrizni, hogy szívverés van-e, mert ha nincs, akkor kell a mellkasnyomkodás is, de azt óvatosan, mert az ilyen kicsi babák még kis törékenyek. Ezt úgy kell, hogy kétoldalról átfogod a babát, a hüvelykujjaid a szegycsontján vannak, a többi a háta mögött, és nem túl nagy nyomásokat csinálsz. De azért azt nem árt tudni, hogy amikor újraélesztésre van szükség, gyerekeknél szinte mindig légzésleállás az ok, és a szív rendesen ver, felnőtteknél meg szinte mindig szívgond van (persze nyilván vannak kivételek), szóval nagyon kicsi a valószínűsége, hogy mellkaskompresszióra legyen szükség.
Az egész nagyon ijesztően hangzik, de mivel itt ált. arról van szó, hogy a nagyon mély alvás következtében hirtelen "elfelejt" lélegezni, általában nagyon komoly beavatkozásra nincs szükség, csak fel kell "rázni".
Mondjuk aki vesz légzésfigyelőt, annak valóban nem árt tanfolyamot is végeznie, hogy legyen értelme...

Ja, és még annyit, hogy a babával való együttalvás (akár csak egy szobában) jelentősen csökkenti a SIDS kockázatát. :) Mert hallja a szülők szuszogását, és nem alszik olyan mélyen.

Bori: igen, ez egy ilyen szakma. Mi is már egy-két éve készülődtünk, és sajnos egyáltalán nem biztos, hogy ha itt letelik az ösztöndíj, egyből haza tudunk menni. Kevés otthon a színvonalas állás... :( Valószínűbb, hogy előtte még valahova el kell mennünk pár évre. Amerika nekünk is játszott most (New York mellett kapott állást), de végül - részben miattam - Európát választottuk egyelőre...

Kép
bikmakk

Sziasztok
Köszönöm a köszöntéseket, aranyosak vagytok!!
Nagyon fáradtan,de vagyok :)
Voltunk reggel dokinál meg CTG-n.
Minden okésnak bizonyult!
Innom kell a málnalevél teát és szednem kell tágító homeo bogyókat is.
A dokim már csak jövőhéten lesz és utána lelép 2hét szabira.
Nagyon szeretné ha jövőhéten szülnénk,de megmondom nagyon őszintén,hogy Én sem bánnám :)
Na meg amit még javasolt a teán és a homeokon kívűl....... :shock: sok sok szex...szex...szex!
Baccus, lassan 9hónapja nem volt ilyenben részem :shock:
Lehet ,hogy hozzám sem fog férni az uram :D...na meg már azt sem tudom,hogy mit és hogyan kell csinálni :lol: :lol:

Most megyek a körzetimhez,mert holnaptól TGYÁS-on leszek és szólnom kell neki ,hogy ne írjon ki táppénzre!

Sok puszi mindenkinek!
És kitartást ebben a nagy melegben!

Kép
noki&potyi

Sziasztok

Piroska szép méretek :D és a hajad is nagyon jó :wink:

Judi nálatok is jo nagy a baba :wink:

Sissi várjuk az infokat remélem már otthon vagytok :wink:

Noki boldog szülinapot v névnapot :D
majd a párod emlékeztet rá h h kell :D :D :D ( de nagyon jó volt ahogy irtad mosojogtam rajta ) :wink:

Adrirol nem tud senki semmit és Anettoo is nagyon eltünt

Margit
Vendég

bikmakk:
Hat ejjel olyan mensi szeruen fajt a hasam, nem rendszeresen. Ez alatt azt ertem, hogy nem tudtam megallapitani, hogy mondjuk 5 percenkent jonne, hanem volt, hogy 15 perc, volt, hogy 3 perc volt ketto kozott. A hosszuk is elegge valtozo volt. Es kb 1,5 ora utan vege is lett, mintha nem is lett volna.
Igen, egy napon :)
Nekem a DM-es eldobhato em nagyon jott be. Sokal jobb a Tena eldobhatos bugyija, amit a gyogyszertarban lehet kapni, jobban tartja a betetet. En nem vittem csak hazajovetelhet rendes bugyit, a korhazban nekem nem is lett volna jo, mert allandoan osszevereztem igy is magam, keptelenseg lett volna annyit mosni. Igy az eldobhatos bugyit 1 perc alatt kioblitettem es fel ora utan mar szaraz is volt.
En vegig haloingben es kontosben voltam.

Most jovok a dokitol. A kulso mehszaj nyitott, de szerinte ez csak azt jelzi, hogy nem elso terhesseg. Amugy minden ok, levettek a tenyesztest is. Sajnos most elmegy szabira holnaputan es utana mar csak augusztus elso ket heteben lesz eselyem nala szulni. hat ezt mondogatom Robi babanak :)

noki:
Milyen homeot javasolt a dokid?

baratodildi

Megjöttem én is nst-ről. Volt némi kavar, meg félreértés beutalóügyileg, de a lényeg, hogy minden ok. Majd jövő szerdán megyek újra. Babócskám olyanokat mozgot, hogy majd lerúgta a tappancsokat magáról.

Na megyek egy kicsit kutyusozni, mert mióta hazajöttem, nyüszít.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Bemásolom Mimi-NOÉMI üzijét:

Ma kaptam meg a Regit.besárgult és szolizott eddig.kicsit lelkileg car volt de túl vagyunk rajta.És képzeld első blikkre 50et szopott.Háát lehet tényleg rám illik a fejős tehén megszólítás :).na küldök egy képet.

Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Én lányok kicsit eltűnök.....de indokkal....

Tegnap hajnalban Apósom meghalt itthon...próbáltam újraéleszteni,de nem sikerült,késő volt...a kiérkező mentősök is 40percig küzdöttek érte...nem kívánom senkinek ezt a 4-5órát,amire elszállították...kivagyok,de próbálom tartani magam...de lehet Én leszek a következő szülő...
Majd jelentkezek,ha kicsit jobb lesz!

..............sziasztok................
kandi72
Budapest III. kerület

Mimi, nagyon gyönyörörűségesen szép Regi!!! 8) És hogy ilyen ügyes is! Nagy-nagy gratula és a továbbiakban is csak így tovább!!

Kandi, részvétem! :( Nem nagyon tudok mit mondani, nagyon rosszkor jött ez az eset - persze jókor nem jöhet. Vigyázz magatokra, próbálj megnyugodni a baba érdekében is!

Linácska, szuper, hogy minden rendben. Tényleg feleslegesen utaztattad volna a pakkod! :wink:

Kép

Kép
hmbori

kandi:
Reszvetem. :cry:

Mennyi haja van ennek a Regi babanak! :)

linacska:
NST. :) Mar akartam irni, milyen cukik a kutyurol a kepek! :)

baratodildi

Hú Kandi előszőr is azt sem tudom mit irjak...

Őszinte részvétem belegondolni is szőrnyű amin végigmentél nagyon sajnálom.......Sok lelki erőt kívánok neked és a többi családtagotoknak is,hogy ezeken a nehéz napkon hamar túl tudjátok tenni magatokat....

Köszönjük a képet Noémiékról sárgasságról ..gondoltam mert mi erről már beszéltünk Noémivel,hogy Szabi és Noli is besárgult ,az nagyon jó,hogy ennnyi a tejcsi föleg császi után...
de nagyon szép bébike!!!!!

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Kandi
Nagyon sajnálom !! :cry: :cry: :cry:
Kitartást és sok erőt kívánok Neked, hogy lelkileg kibírd, szörnyű, amin keresztülmentél ! Vigyázz nagyon magadra és a babóra !!

Mimi
Egyszerűen gyönyörű a kicsi Regi !!! :D És mennyi haja van, igazi kis hajasbaba !! :lol:

Linácska, Ildi
Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál !

Bikmakk
Köszi a precíz leírást :D , de remélem soha sem lesz szükségünk ilyen beavatkozásokra ! :shock:

Goldplast
Üdv. itthon !

Kép
Kép
rilla_

Kandi: nagyon sajnálom, őszinte részvétem! Elhiszem, hogy kivagy, de ha tudsz gyere és tartjuk benned a lelket! Sok erőt kívánok, hogy átvészeljétek ezt a nehéz időszakot!

Noémi: nagyon helyes, formás baba Regi! Gyönyörű!

linacska: örülök, hogy jó lett az nst-d!

Én is nemrég értem haza, azt mondták, hogy jó lett az nst, de bármikor jöhet Dominika, mert fájásokat is mutatott! ( Persze éreztem is)

noki: vicces vagy! :lol: akkor nosza! :lol: szerintem fogsz rá emlékezni, hogy kell! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kovisziszka

Kandi
Nagyon sajnálom a történteket!
Részvétem és sok erőt kívánok neked!
Ildi
Homeoból a dokim a Caulophyllum D-t ajánlotta.
Sőt így le is lett írva a használati utasítás a szülésznő által!
Szóval nekem ezt "írta fel"

1. nap Pulsatilla C30 (kis ráhangolódás, lelki segítség, ugyanis a nők java ilyen Puls. állapotba kerül a terhesség végére)
2-6. napig Caulophyllium D,C 6-12 (méhszájlazító)
7. nap szünet
8. nap Pulsatilla C30
9-13. napig Cimicifuga D,C 6-12 (képesség teszi a méhet a
fájásszünetben az ellazulásra)
14. nap szünet

Aztán várjuk a szülés nagy napját, amikor is a szülés beindulásakor(amikor úgy döntünk, hogy irány a kórház) 1 adag (5 golyó) Arnica C200
(tényleg! C200). Nem baj, ha vaklárma volt, ki fog tartani a valódi
beindulásig, de ezt semmiképp nem szabad ismételni. Ez az Arnica fog hatni majd a szülés utáni lábadozásban is.
Szülés után be lehet még venni egy adag C30-as Bellis perenist. Ez
kiegészíti a kezdeti Arnica hatását, csak sokkal specifikusabb, mert ő a kismedence árnikája. (Staphisagriával helyettesítendő császár
esetén)

Legyen kéznél szülés után Urtica urens a tejhez: D4-D5-D6 (nem
magasabb, mert az már apaszt!!). 3 napig 3X, 2 napig 2X, 1 napig 1X aztán STOP.

Na meg amit még nagyon javasoltak az a Málnalevél tea napi2x1 bögrével!
Szilvi
Azt mondják,hogy az ember a biciklizést sem felejti el :D
Remélem "keksz" is olyan mint biciklizés és nem lesz gond :D
Viszont tényleg marha nagy vagyok(80kg) és a Párom sem egy nádszál vékony emberke (100kg) :D
Baccus...belegondolok és komolyan úgy érzem nem csak most kapok magunktól röhögőgörcsöt hanem akció kezdetekor is :D
Lehet nem lesz belőle semmi.......rábízom inkább magam a homeokra és a málnalevél teára :D:D:D

Kép
noki&potyi

Kandi:

Részvétem :(

Noémi:

Regi baba gyönyörű!

Noki:

Neked végül nem kellett a vénás vas? Én most a 2. után érzem, hogy segít. Nem vagyok fáradékony meg jobb a közérzetem is.

Nem tudom ki említette a gyógyszertári tégelyt a fagyasztott baracknak de nagyon köszi az ötletet.

Kifőztem a cumikat, cumisüvegeket és mellszívót. Most pihi és később odadobok egy adag lecsót.
nikó

Nikó
Hála égnek nem kellett a vénás vas.
Napi 3x1 neo-ferrot szedek és elégnek bizonyult.
Sajna az alvókám nem olyan mint vashiányos időszakomba volt!
Most örülök ha napi 5órát tudok aludni....és hihetetlen,de fitt vagyok :D
Jó pihit neked!

Kép
noki&potyi

noki:
Nekem olyanok vannak, hogy arnica 30Ch, cimicifuga 15Ch, caulophyllum 15 Ch... Mit jelet a D, meg a C, amit irsz?

baratodildi

Tetszenek a képek!

Tündi
Nagyon változó, hogy mikor vagyok MSN-n.
Elég sokat csavargom (terhestorna, úszás, traccsparty a csajokkal :wink: )
Nekem is folyik az orrom szinte folyamatosan... kellene már egy kis napsütés :wink:

Császárnál nálunk ott lehet apuka is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Angelita
Nekünk Angelcare van.

Ildi
Örülök, hogy jelentkeztél!

Kandi
Részvétem :cry:
Vigyázz magatokra!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.14 17:44-kor.
Vendég

Kata:
Hogyan tudom megnezni a linkedrol a tablazatot?

baratodildi

Ildi
Passz...nem tudom ,hogy mit jelent.....sajnos :(

Kép
noki&potyi

Csak gyorsban, mert hulla vagyok!
Reggel fél 7-kor indultam el itthonról és egy órája értem haza...
9-től 1-ig megállás nélkül az állatkertet jártuk, a papucs feltörte a lábam, a hasam majd leszakadt, és rendesen be is dagadtam. K..va meleg volt, nem embernek való. Milu is inkább nyűglődött, nem nagyon érdekelték az állatok. Érdekes, én gyerekként imádtam az állatkertet, de egyre nagyobb csalódás ha megyünk. Nem is a körülmények (mert a lehetőségekhez képest a maximálist hozták ki belőle), de kicsi a park, sok állatot nem is láttunk (aludt? elbújt? ott sem volt?) és hát nem olcsó!
Pár év múlva újra megpróbáljuk, de szigorúan szeptemberben!!!!!!! Végül is a gyereknek kell élveznie, és neki biztosan tetszeni fog, ha már érti mit lát.

Na a reggeli uh... a vesetágulat a felére csökkent, de a doktornő gyorsan lehűtött, hogy ez jelenthet rosszat is, azaz elkezd leállni a veseműködés KÖSZ, de mindenképp csak a születése utáni vizsgálatnál derül ki mi is van. Szóval örülök is, meg nem is.

Utána mentünk állatkertbe, majd délután visszasétáltunk a kórházba nst-re (ugyanis reggel nem tudták megcsinálni). Ott minden ok volt.

Most alig várom, hogy lezuhanyozhassak és lefekhessek végre! A mai túrával keményen hatottam a korábbi szülés irányába...

Kandi, részvétem, nagyon nehéz lehetett ezt átélni. Sok erőt kívánok az elkövetkező napokra, remélem sikerül feldolgoznotok ezt a tragédiát.

Jah, BPD 92 mm.
Vendég

[quote="baratodildi"]n írta:baratodildioki:
Nekem olyanok vannak, hogy arnica 30Ch, cimicifuga 15Ch, caulophyllum 15 Ch... Mit jelet a D, meg a C, amit irsz?

Potenciafajták:

D-potenciák, amelyek során mindig a tízszeresére hígították a kiinduló anyagot és a hígítások után mindig tízszer összerázták (a D potenciákat egyre ritkábban alkalmazzák). Például a D8 potencia 108 hígításnak felel meg.

C-potenciák: az őstinktúrát mindig a százszorosára hígítják és minden egyes hígítási lépésnél tízszer összerázzák. Például a C50 potencia 10050 = 10100 hígításnak felel meg.

LM-potenciák: a kiindulási anyagot mindig az ötvenezerszeresére hígítják és százszor rázzák. Például az LM4 potencia 50 0004 = 6,25 · 1018 hígításnak felel meg.

A potenciálást részben kézzel, részben géppel végzik.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Homeop%C3%A1tia
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors jelentkezésre van időm!

Voltam ma dokinál,minden rendben.Méhszáj zárt,és még mindig kukisunk lesz.
Méretek:BPD:88mm,FL:60mm,TT:93mm.
Megbeszéltük a műtétet is,38-39hét körül meglesz,40et biztosan nem várjuk meg a hegszétválás miatt.
A lepényen már látott vmi kisfoltokat,de azt mondta nem kell vele foglalkozni.29én kell mennem NST-re és akkor megcsinálják a nagylabort is.

Kandi,öszinte részvétem...igazából nem is tudok mit mondani.Várunk vissza!

Piroska,jó lett a hajad,mennyivel másabb lett az arcod :)

Mimi,Regi nagyon szép babuci.Tudni már,hogy mikor mehettek haza?

Sissi,ti otthon vagytok már?Várjuk a jelentkezésed!

Kép
Kép
tundi24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?