Jó reggelt!
biribon,
9,5 hónap fejés?! Én azt hittem kitartó voltam, de titeket látva....
Ha Luca még kézben alszik, hogy fogjátok megoldani, ha itt lesz a kistesó?
judit,
türelemből és pozitív gondolkadásból a Flóra alatti 9 hónap alatt bőven kaptam leckét!
A következő sztorit ajánlom minden paramaminak.
Flóra (is) elöbb jött mint terveztük, de örültünk neki nagyon.
Az első riadalmat az okozta, amikor a nászút elött 1 nappal el kezdtem barnázni. Hatalmas dilemme volt, hogy menjünk e vagy sem. (nem a szomszédba, Thaiföldre mentünk)
Gondolhatod milyen az a nászút, ahol meg van a bungaló, fehérhomok, tenger... de apával le vagyunk tiltva a szexről...
A 8. héten még mindig barnáztam, 2 hét szigorú fekvésre ítélt a doki.
A 15. héttől már brutál keményedéseim voltak. 2 hetente kellett járnom kontrollra, hogy zárva van e még a méhszáj!! Volt, hogy a 26. héten szabályos 5 perces keményedéseim voltak! De olyanok, hogy Flórának minden porcikáját ki lehetett tapintani! (ennek ellenére a szülésig zárva voltam és túlhordtam 1 héttel)
A 19. heti genetikai uh-n már le akartam pattani az ágyról, hogy megyek, amikor közölték: MARADJAK MERT BAJ VAN A BABÁVAL!!! A világ fordult meg velem. Agykamratágulatot találtak nála! Ami ha marad, szörnyű életet jelent (vízfejűség) 2 hetente kontroll!!
Ezek voltak életem leghosszabb 2 hetei!
Az egyik genetikai doki a 23. héten elküldött TORCH (toxoplazma, rubeola, Citomegalovírus, herpesz) összetett vírus szűrésre, hogy vajon mi okozza a babánál a kamratágulatot. A toxoplazmától féltünk nagyon, mert volt macskánk. Ismét 2 hét várakozás az eredményre!
A toxoplazma szerencsére már régi fertőzés volt, úgyhogy nagy kő esett le a szivemről!! Egészen addig, míg meg nem jött a rubeola vizsgálat eredménye!!! Azt mutatta, hogy friss pozitív fertőzésem van!!!
Gondolom tudjátok, hogy egy rubeolafertőzés milyen halmozott retardációt okoz egy babánál!
Újra genetikai uh-k sokasága és csigalassú várakozással teli napok. Miközben már éreztem mocorogni, az orvosok a szülés befejezését pedzegették!! Újabb 3 hét várakozás és reménykedés!
Szerencsére kiderünlt, hogy én abba a 78-as korosztályba tartozom, aki anno valami brutál orosz vakcinát kapott rubeola oltásként és sokaknál ez furán kimutathó még a mai napig a vérből!!!
Idő közben eltűnt az agykamratágulat!! Lett helyette viszont 2 oldali vesetágulat. De ezt a hírt én akkor már vállrándítással intéztem el!
Azóta Flóra megszületett és makk egészséges!!! Többször jártunk hasi és koponya uh-n, és tökéletes a gyerek kívül belül!!
Ha nem álltam volna folyamatosan pozitívan a dolgokhoz, és nem lett volna bennem elég türelem, akkor tuti megbolondulok a 9 hónap alatt!!
Ez a kicsit hosszőra sikeredett történet szolgáljon tanulságul olyan kismamáknak is akiket az orvosok hülyére paráztatnak és ezzel megkeserítik az amúgy csodás babavárást!