Sziasztok!
Napokig nem voltam, úgyhogy most megint regény lesz lehet.. bocs előre.
Jaj Babóca tündériii és az új sérója! Nicolca nagyon hasonlít rád! Az a grimasz
Most Letti is elkezdte az orrfintorgós grimaszolást, meg mindent utánoz.. szemöldökemelgetéstől kezdve mindent..
Detti: kolleganőm-barátnőm is végig vérzett az első két hónapban meg görcsölt picit.. de nem ment el a baba, mert kapott ő is ultrogestant meg valami gyógyszert még és azóta a kislánya már megszületett és csodaszép babuci lett, már 4 hónapos.
Ismerek olyat, aki szinte végig vérezgetett, sőt olyat is aki minden hónapban "menstruált". Ne add fel!
Ha nem görcsölsz erősen, akkor talán nincs nagy baj, de amennyire megoldható kíméld magad és mielőbb orvos.
Alexa: Nem lehet hogy valahol gyulladás van és folyamatosan váladék kerül a gyomrába? Valami szövődmény egy betegségből?? (nem feltétlen jár köhögéssel) Esetleg ez lehet a nemevés oka is mert folyton tele érzi a kis hasát. Gyomor hurut is lehet. Erre vonatkozó vizsgálatot végeztek már?
A mostani orrfolyás, sírás meg fogzás is lehet, mint nálunk. Esetleg hívd ki a gyerekorvost..
Drukkolok nektek mindkét babához!!! Remélem rendbe jöttök.
Kisbogárka: Köszönöm, benne vagyok. (húú ezer éve nem jártam az agykontroll oldalon, már hiányzik is).
Ismerem a 4 napos diétát. Én 90 naposnak és szétválasztó diétának ismerem. Csináltam is mikor a nagy 1,5 éves volt. Kivették a mandulám és a 2 napos éheztetést meg utána a fájdalom miatt nem bírtam enni-t felhasználtam arra, hogy ezzel a diétával folytattam. Csak 44 napig tudtam csinálni (egyéb okok) de lefogytam 13 kg-t. Akkor lettem 80 kg. (most visszanézve a képeket, úristen mennyivel jobban néztem ki, pedig én akkor is tehénnek éreztem magam!)
Ezt pár évig tudtam is tartani mindenféle utódiéta és megerőltetés nélkül, aztán a hormonok megint bezavartak és lassan visszajött az amit leadtam.
A kicsi előtt (talán már meséltem) + 10 kg feljött mert megint rosszak voltak a hormonjaim. Meg is ijedtem, de Lettivel a terhesség alatt fogytam. Így most szülés után 10 kg-val kevesebb vagyok, mint amivel teherbe estem.
Több is lement, csak a szoptatás alatt visszajött 6 kg. Bár most mintha megint fogytam volna, ránézésre és a gatyák szerint.
Szóval, nekem 30 kg-t kell leadnom, de már formás 20-szal is boldog lennék. (függ a bőrömtől is.. mert nagyon megnyúlt a hasamon és a mellemen, nem akarok undi lenni). Emiatt is nagyon fontos nekem a torna is.
A dietetikussal is beszélnék azért, vajon ő mit tanácsol.. jó lenne orvosi felügyelet is az egészhez, akkor időben tudok lépni is ha a hormonok megint bekavarnának. Apropó, el is kezdem az E-vitamint szedni, az valamennyire kordában tartja.
Tündi, ügyi vagy! Bár én is ilyen könnyen fogynék. Örülnék, ha te is csatlakoznál. 2-3-man már igazán könnyebb lesz, legalább lelket vertek belém, ha épp állószakasz van. Van a reklámban az az Alli ami segíti a fogyást, arról tudtok valamit? Mennyire természetes?
Emberi spermát előállítani?? Te jó ég.. És az most hogy, milyen géneket hordoz és honnan tudják majd, hogy ki-kinek a testvére esetleg vagy ilyesmi..
(A mi dédunokáink már nem is szexszel fognak foganni sem és majd egy katalógusból ki lehet válogatni azt is hogy milyen tulajdonságaik és képességeik legyenek, és előállítják őket??
)
Zsuzsi: az utolsó ölben etetéseknél nekem is elaludt egyik 10órainál a kicsi. De annyira, hogy a kiságyba tevésnél sem kelt fel és szintén aludt órákat.
Ez a hét, főleg a hétvége elég mozgalmas volt. Kezdve, hogy a kicsi nem evett, nem ivott a fogzás miatt. Még a cicit sem vette a szájába, akarta ő, csak nem bírta. Végül pénteken elvittem a gyerekorvoshoz bár akkor már evett legalább kanállal, de a tápszerrel és folyadékkal szenvedtünk. A doki mondta, hogy nincs gond, csak a fogzás, és a kevés folyadéktól (napi 30 ml fecskenővel) és fele tápszertől kiszáradni nem fog. Most egy hétig smectát kell szednie napi 2-szer és napi 3-szor Nurofent gyulladáscsökkentés és fájdalomcsillapítás céljából ha jól van, ha nem, kúraszerűen. Jól lőtte be a dokink, mert tegnap már végre tudtunk cumisüvegből inni-enni rendesen, rendes adagokat. Ivott is bőven (legalább 3 dl), főleg hogy tegnap mozgalmas napunk volt. Képzeljétek apa 2 hónap után végre itthon volt (szombat fél nap, vasárnap egész) és tegnap elmentünk kirándulni Királyrétre. Kényelmesen indultunk majdnem délben (persze Apa ettől ki volt) de így volt jó. Kocsival mentünk Kismarosig és ott az erdei kisvasútra fel. A kicsi meglepően jól bírta.. aztán ott a hajtányon Apa és egy másik apuka megmutatta milyenek a teremtés koronái (lihegtek, kidőltek, nyafogtak aztán a fűben elterültek
(fel is vettem). A másik család egy 2 éves kisfiúval volt és kistesót is várnak. A nagylányom rögtön elkezdett anyáskodni mikor a kicsi sírt, hogy még menne pár kört és elcsaltuk a nagy játszótérre.. rögtön megragadta a lányom kezét és onnantól nem lehetett őket szétválasztani.
Végül visszafelé együtt mentünk és Kismaroson megkajáltunk farkaséhesen. A nagyom meg végig a kicsi fiút terelgette és nevelgette. Kellemes ismeretség alakult ki és jól éreztük magunkat, hogy végre Apával is kimozdultunk. De a kicsit látni kellett volna: egész reggel és délelőtt Apára vigyorgott és csodálkozott, hogy (te hogyhogy itthon vagy???)
A kirándulást végig nagyon jól viselte és szinte hangja sem volt. A vonaton először vadul kapaszkodott, kicsit erősen rázkódott a vonat, de látva, hogy vigyorgunk meg ölbe vettem… minden ok. Aztán a kajálásnál már Kismaroson fél 7-kor bealudt és végig.. fél 10-kor felkeltettem, hogy a 3. gyógyszert és a vacsit azért odaadom, de álmában öltöztettem át pizsibe és etettem meg és képzeljétek, hajnalban elfelejtett felkelni. 5.45-kor kelt először. Mi 11-5.30-ig aludtunk és semmire nem keltem fel!! Pedig én aztán igazán rossz alvó vagyok. Aztán visszaaludtunk és 9.11-kor keltünk. Hihetetlen. Mondjuk dög fáradt voltam mert a szombati ablakfelújítást (előtte elpakolást, utána takarítást- minden poros lett) és a szoba átrendezést tulajdonképpen egyedül csináltam meg. 3 szekrényt tettem arrébb, 1et másik szobába, kettőt meg a szemközti falhoz. (kb egy költözésnyi meló volt). Kicsit visszhangzik a nappali, de mindenkinek tetszik, szellősebb és rendezettebb is. (Ja közben apukám feltett egy polcot apával a folyosós beépített szekrényembe. A többit később, de így is már sokkal több mindent el tudok pakolni. Lassan emberhez méltó környezetben fogunk végre lakni, bár ahhoz sok minden kell még.)
Uhhh mennyit írtam. Sorry.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 11:34-kor.