Új privát üzeneted érkezett!

Ancsi ? ? Adács 27 év
Orsoly 8c 55 cn Nagytarcsa 26 év
Ildi 4c 49 cn Szekszárd 21 év
Melinda 2c 38 cn Ulm 26 év
Gabó 28c 35 cn Miskolc 26 év
Cicó 4c 31 cn Szeged 27 év
Pucur 3c 30 cn Budapest 29 év
Süni 3c 27 cn Budapest 29 év
Lora 10c 27 cn Várpalota 24 év
Kriszti 12 c 25 cn Galgamácsa 29 év
Barbi 6c 23 cn Calgary 26 év
Éva 27c 23 cn Nyíregyháza 26 év
Bubi 6c 23 cn Szolnok 28 év
Csilla 4c 18 cn Pusztavám 26 év
Koalamaci 5c 18 cn Budapest 24 év
Lotti 9c 17 cn Budapest
Norci 5c 17 cn Budapest 26 év
Moni 4c 16 cn Törökbálint 28 év
Cincérke 32c 16 cn Budapest 26 év
Bella 15c 16 cn Debrecen 25 év
Lella 9c 16 cn ? 32 év
Eszter 12c 16 cn Szigethalom 26 év
Kata 4c 14 cn Miskolc 35 év
Monchy 9c 10 cn Budakeszi 32 év
Boglárka 8c 9 cn Györ 24 év
Márti 9c 8 cn Debrecen 24 év
Andi 13c 6 cn Szeged 30 év
Eni 2c 5 cn Pécs 26 év
Edina 7c 5 cn Coimbra 23 év

Kuldom a legfrissebb listat.
Klari
Klari

Sziasztok!

Itt a mai lista Kép

Ancsi ? ? Adács 27 év
Koalamaci 4c 54 cn Budapest 24 év
Lotti 9c 17 cn Budapest
Lella 9c 16 cn ? 32 év
Eni 2c 5 cn Pécs 26 év
Pucur 4c 1 cn Budapest 29 év

MINITALCSI Szeptember 23. du. 1 ora a Mexikoi uti kisföldalatti végállomásánál!!!!

Ancsi!

Kedvünk jo??? egy ilyen reggeli kezdés után?????

Persze azért nem csüggedek. Gondoltam, hogy nem lesz baba, mert a párom akkor volt beteg, az ovi napján csak reggel tudtunk akciozni, az 5 perc gyertya pedig kevés volt.
NA DE: Uj ciklus, uj remények!

Nem igaz?????KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Pucur
Pucúr

Sziaszok Lányok!
Azért jövök ma ilyen késön, mert elaludtam. Kép Nem szeretek elaludni, mert akkor már olyan nagy dugó van a városban, hogy 1 1/2 óra, míg beérek a mh.-re.

Pucur!
Sajnálom. Kép Kép Kép
Majd legközelebb sikerül! Kép Kép Kép Különben sem volt még ösz, amikor próbálkoztatok! Kép

Aprópopó! A mini-meeting nem 29-én lesz? Lehet, hogy lemaradtam valamilyen inforól ezzel kapcsolatban?
Egyébként én már nagyon várom! Kép Kép Olyan izgi!!!

Kép Monchy
Monchy

Pucur!

Szerintem elírtad a tali dátumát. Akkor most nem szeptember 29.?

Ancs!

Én is a késõbbi vonattal jövök akkor. Ez 12:12-re ér be a Nyugatiba.

Andi
Andy

Haliho!

Ne keverjetek be! Pucur, minitali 29-en lesz, nem?Kép

Nalam semmi ujabb fejlemeny, varjuk a mensit. Mindenesetre ha hetfoig nem jon meg, tesztelek meg egyet egy normalis teszttel, es ha negativ, akkor megtepem a hajamKépKépKép

Azert iszonyu rosszul nez ki az az 55 cn, nem?Kép

Pusssz: orsoly
orsoly

Drága Pucúr!!!
Nagyon Kép, de azért nem csüggedni!!!!
ÚJ CIKLUS, ÚJ REMÉNYEK!!KépKépKépKépKépKépKépKép

Régebben az volt a jelszó, hogy
NEM AKAROK TERHES LENNI!
Ez a Murphy törvénye miatt volt, hiszen köztudott, hogy aki nem akar terhes lenni, tutira az lesz...
hát ezért...)))
Amikor ezt szajkóztuk, igencsak megcsappant a topic létszáma...Kép

Tehát: Én tutira nem akarok terhes lenni!
Sõt, azt sem akarom, hogy megjöjjön...
Ráérünk...

Na, remélem ennyi elég lesz..)KépKép

Minitali szeptember 23???????????
Hát nem 29??

ÚÚÚÚÚÚ, nem tudom...

Ancsi
Ancsi

Sziasztok! Két napja olvasgatom a fórumotokat. Dórának hívnak, 27 éves vagyok és egy hónapja próbálkozunk a párommal, hogy babánk legyen. Ha héten nem jön meg, akkor talán elsőre is sikerült, de valószínű ez nem történik meg...
Az itt olvasottak alapján, a következő hónaptól majd másként "akciózunk" majd. Szívesen veszek akár mailben is minden bevált jó tanácsot.
Köszönöm az itt olvasottak által megszerzett tanácsokat és sok sikert kívánok mindanyiotoknak!
Dojika
Dojika

Pucur nagyon sajnalom Kép. De ahogy a tobbiek mondjak, most mar itt van az osz...
Es talan a nem akarok terhes lenni mondas is segit. Kép

A listan Koalamaci nem jo, ezert ujra kuldom.

Klari

Ancsi ? ? Adács 27 év
Koalamaci 5c 18 cn Budapest 24 év
Lotti 9c 17 cn Budapest
Lella 9c 16 cn ? 32 év
Eni 2c 5 cn Pécs 26 év
Pucur 4c 1 cn Budapest 29 év
Klari

Hát bocsi, hogy bekavartam!!

Természetesen a TALCSI HELYES IDÖPONTJA SZEPT. 29.!!!!!!

A reggeli nem várt dolog bekavart, pedig tudtam, hogy nincs baboca (de azéer titkon uuuuugy reménykedtem)KépKép

A 29.-ei héten majd szerkesszünk egy aktuális talcsi névsort!!! Kb.-ra meg kell mondanom, hogy hány fö!

Pucur
Pucúr

Lányok!
Mindenkinek nagyon jó reggelt. A höm ma felment 37-re, ma már leúsztam 2 kilómétert az usziban és most itt vagyok frissen, kipihenten és ilyen állapotomban tanusítani tudom, hogy a

TALCSI 29-ÉN LESZ!!!!!!!

Puszi, Moni

Ja: Én sem akarok terhes lenni!!!!!! Nem akarok terhes lenni! Nem akarok terhes lenni!
Csakúgy mint itt senki sem!
mj

Lányok!
Mindenkinek nagyon jó reggelt. A höm ma felment 37-re, ma már leúsztam 2 kilómétert az usziban és most itt vagyok frissen, kipihenten és ilyen állapotomban tanusítani tudom, hogy a

TALCSI 29-ÉN LESZ!!!!!!!

Puszi, Moni

Ja: Én sem akarok terhes lenni!!!!!! Nem akarok terhes lenni! Nem akarok terhes lenni!
Csakúgy mint itt senki sem!
mj

Bocs a 2x-ezésért.

Andi
Lehet tudni, hogy Krisztivel mi van? Légyszi értesíts ha tudsz valamit.
Köszi, Moni
mj

Pucur!

Megbocsájtjuk neked ezt a kis malört. Sajnos meg tudlak érteni, mit érzel.
Ne feledd: Új ciklus, új remények!

Moni!

Szerintem itt senki sem akar terhes lenni!Kép
Ugye lányok?

Ancsi!

Bocs, de lemaradt a nevednél az i betû.
Mindjárt írok Krisztinek egy SMS-t.

Andi
Andy

Jó reggelt lányok!

Tegnap láttam egy óriásplakátot a következő szöveggel: "Születőben van a leg leg leg"
Ezek tudnak valamit, mondtam is a páromnak nekünk jó lesz leg nélkül is.KépKép

Ma szép napunk lesz ugy érzem.
Gy
Györgyi

Lányok!
Nem értek egyet azzal a mondattal, hogy: "nem akarok terhes lenni!" Én igenis akarok, illetve szeretnék! Kép
Szerintem azért nem jó hangoztatni ezt a mondatot, mert egyrészt rosszul hangzik, másrészt leülepszik a tudatban és ez szerintem nem jó! Kép Nem akarom elrontani az örömötöket, meg az optimizmusotokon sem szeretnék kurtítani, de szerintem a megoldás az, ha a szívünk mélyén igenis nagyon szeretnénk babát, az agyunkkal is akarjuk, nem görcsösen, de azért ott legyen az erösen óhajtó jel.
Tudom, hogy Murphy törvényei mindig arra alapulnak, hogy a dolgok mindig fordítva sülnek el, mint ahogy számítunk rájuk. Nagyon tetszenek a Murphy törvényei nekem is, de a mostani helyzetemet nem tudom Murphy törvényei szerint értékelni.
Tudjátok, alaptermészetem optimista, jó a humorérzékem is, ennek ellenére rossz érzés fordítva megközelíteni a "babát szeretnék" gondolatmenetet. Még azt a bizonyos egy mondatot is olyan rossz érzés volt leírni! Kép
Bocs, nem akartam lehangoló lenni, Kép csak leírtam a véleményem. Lehet, hogy a hangulatom ilyen most, de nem, mégsem, valóban így gondolom!
Én igenis szeretnék kisbabát! Kép Kép Kép

Monchy
Monchy

Monchy
Azt hiszem félreértettél minket. Ez a mondat, amolyan poén, szólás-mondás, másnéven kabala. Olyan mint a mi kis kabalakönyvünk! Ha visszaolvasnál látnád, hogy mi az alapja és értenéd a tréfát és azt is látnád milyen hatással volt ez a mondat az akkori lányokra!
Üdv, Moni
mj

Lányok!

ÖSZ: kezdete: szeptember 23. 01 ora 01 perckor

Tehát: MINDENT BELE!!!!

Pucur
Pucúr

Sziasztok!

Mindenkinek jo napot!KépKépKép

Egyetertek Monchyval, meg akkor is, ha a "nem akarok terhes lenni" mondat vicc.
Szoktak mondani: Ami a szivemen, a szamon.
A Biblia pedig igy fogalmaz:
A jó ember az ő szívének jó kincséből hoz elő jót; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincséből hoz elő gonoszt: mert a szívnek teljességéből szól az ő szája.
Ugyhogy jelen esetben inkabb en sem akarom "erteni a trefat", es ilyet meg viccbol sem irok le! (Nem is mondok!)
Inkabb: Terhes leszek! Kép

Andi!
Mi a helyzet a Maca-Vibe-vel? Ma meg nem erzek semmit. A hom is 36,5.

Pucur!
Sajnalom... Kép Most jon a nyero ciklus! KépKépKép

Eszter
beszti

Monchy!

Azok a lanyok, akik azt mondogattak, hogy nem akarok terhes lenni, hat ok alapitottak a Friss kismamak topicot. Ahova mindenki csatlakozna ebbol a topcbol. En is.
Szoval nem akarok terhes lenni!! Kép
Egyebkent ez nem humor, hanem kabala

Udv mindenkinek
Klari
Klari

Sziasztok lányok!

Üdvözlöm az újakat, mert bizony sok újat nem nagyon ismerek még.

Lotti, Lora.
Olvastam, hogy ti a HSG mellett döntöttetek. Én is azt akartam elõször, de a dokim rábeszélt a laparoszkópiára, mert azt mondta, hogy az sokkal több mindent ki tud mutatni, pl. endometriosis, stb.. És ha van kisebb összenövés a petevezetékben, mint ahogy nálam is volt, azt ott azonnal fel tudják oldani. És nem tudom, hogy ez másnál hogy van, de én rögtön a mûtét után elsõre teherbe estem, csak sajnos meghalt a baba.

Móni: amit írtál, hogy a 14. napon a borzasztó fájdalom, szúrkálás és a nyák tutira a tüszõrepedés. Ez nálam is így szokott lenni. Mindig megérzem.

Ritáról, akinek sikerült a baba azt tudom, hogy volt egy kis barnás váladéka az elején, de a doki
megnyugtatta, azóta ez elmúlt nála, most a 10 hetet tapossa, ha jól tudom és állandóan álmos és hányingere van meg ilyesmi. Találkoztam is vele személyesen és nagyon jó volt beszélgetni. Úgy hogy õ már egyenesbe jött.

Rólam annyit, hogy visszajött a nõgyógyászom az 5 hetes szabadságról és most a következõ ciklusban a ciklus második napjától kétnaponta összesen 5 szurit fogok kapni a petefészek serkentésére, 3-szor lesz hormonvizsgálatom és tüszõrepedés után Utrogestant fogok kapni, hogy ha terhes lennék, akkor megmaradjon a baba.
Ma vagyok a 23.napon, péntekre nem várom a mensit.
A hõm 36.9 szájban mérve.
Úgy, hogy most a várakozás napjait élem át.

Mindenkinek sok sikert kívánok a babához.
bocsássatok meg, hogy ilyen hosszú voltam.

Kinek is kell most nagyon szorítani? Ki nem várja a napokban?

Pusszantás

Éva
Éva

Eszti,
Az idézettel tudnék vitatkozni (gonosz miatt), de nem akarok. Ez a fórum nem erre van. Azt hiszem a vitát ezennel lezárhatjuk. Akinek kedve van és a továbbiakban kabalaként szeretné használni az írja, akit pedig az ellenkezőjét óhajtha írni az kéretik azt írni.
Moni
mj

Szia Éva!

Jó hogy újra itt vagy. Látom beindulnak nálad is a kezelések. Én csütörtökön megyek vissza a dokimhoz. Nem tudom rám mi vár. Amúgy meg szedem a MACA-t. Hátha nálam is bejön.

Eszter!

Az én hõm ma 36,7 volt, de én sem érzek semmit. De végül is mit kellene érzeni?

Moni!

Krisztinek írtam SMS-t. Sajna lemerült a mobilom, szóval csak holnap tudok beszámolni. Tegnap azt írta, hogy beöntés, borotválás ilyeneken kell átesnie.

Andi
Andy

Moni, Klári!

Nem értettelek félre benneteket, tudom, hogy ez amolyan kabala-szólás és hogy poénnak szántátok. És az is kiderült számomra az elözményekböl, hogy miért mondogatjátok. De mégis, valahogy én nehezen veszem a számra! Pedig értem a tréfát és szeretem is. De mégsem megy! Ez az egy mondat nem megy! Sajnálom!
Ettöl függetlenül persze, szerintem mindenki azt mondogat magában, amit akar, és azt ír le, amit akar. Nem vagyunk egyformák, és mindenkinél másképp csapódnak le a hallottak, vagy látottak.
Bocs, ha kicsit maradi vagyok e téren! Különben pedig nem vagyok az! Söt, semmi jónak nem vagyok elrontója! Kép Kép Kép
Úgyhogy mindenki azt mondja, ami számára a legnagyobb dopping!!! Kép Kép Kép Kép

Pucur!
Akkor most melyik? 23. vagy 29. az ösz elsö napja?

Kép Monchy
Monchy

Andi!
Nálad mi újság? Mit fog csinálni csütörtökön a doki?
Nekem is van Macám, Ritától kaptam, ami megmaradt neki. Csak ma elfelejtettem megkérdezni a dokimtól, hogy szedjem-e a következõ ciklusban, vagy inkább ne a szurik meg a bogyók miatt. De pénteken úgyis megyek vissza hozzá, mert ha megjön, akkor írja fel az ampullákat és akkor megkérdezem, hogy mi errõl a véleménye.
Szerintetek a Macát bármikor el lehet kezdeni szedni, vagy csak ciklus elején?

Kriszti most milyen mûtéten van?

Éva
Éva

Andi,
Add át üdvözletünket Krisztinek és akkor várjuk holnapra a híreket! Beöntés, borotválás, hát??? A cél érdekében? Miért ne!!!

Eszter, Andi,
Szerintem nem fontos, hogy bármit is érezz a gyógyszer miatt, legfeljebb egy jó kiadós peteérést!!! Ez olyan mint a vitamin. Azt sem érzed, hogy hat egy jó darabig. Szeded, szeded és egyszer csak azt veszed észre, hogy jobban érzed magad. Bár én ez alól kivétel vagyok!

Éva,
Köszi az infót. Csak ilyen még sohasem fordult elö a 17 év alatt, hogy ennyire fájt volna a pé.
és
Remélem babóca van a dologban!
Üdv, Moni
mj

Éva!

Nem tudom, hogy lesz tovább. A HSG óta eltelt 3 hónap és még mindig nem estem teherbe. A múltkor azt mondta, hogy szeptemberben elkezdjük a mesterséges megtermékenyítést. Attól félek ezt anyagilag nem fogom bírni. Még ebben a hónapban megvárom a MACA hatását. A dokinak nem mondhatom meg, hogy szedem mert ellenzi.
Krisztinek PCO-ja van lapart.és lézerrel távolítják el a cisztákat.

Andi
Andy

Móni!
Hát remélem, hogy tényleg babóca van a dolog mögött. Olyan jó lenne újra egy babaesõ, legalább
megcsappanna egy kicsit a lista. Nem igaz?

Andi!
A mesterséges megtermékenyítés miért kerül olyan sokba? Mert én úgy tudom, hogy az elsõ 3-ért nem kell fizetni. Vagy a gyógyszerek kerülnek olyan sokba? Vagy arra gondolsz, hogy ha ingyenes is, azért a dokikat pénzelni kell? Én olyan tájékozatlan vagyok még ebben, pedig lehet, hogy én is oda kerülök végül.

Szegény Krisztike. Majd' csak túl lesz rajta. Ma lesz a mûtét? Meddig kell bennmaradnia? Tudtok róla valamit?

Éva
Éva

Ugy látom ez a "kabala" mondat jó nagy port kavart. Részemröl no comment..
Én inkább más dolgokra probálok koncentrálni, az állandó izgulással kikészitem magam. De hát nem vagyunk egyformák.

Andi
A mesterséges megtermékenyitésen a Lombikbébit érted? Ha igen tudsz valamit az anyagi vonzatairól? Krisztinek én is szoritok.
Gy
Györgyi

Sziasztok leányzók!
Nem akartam bekavarni ezzel a kabalamondattal, úgy látom sikerült ellenérzéseket kicsiholni.
ezer bocs emiatt!!!!!

Igazából azok értik, akik itt voltak akkoriban, de mint ahogy írtam, nagy babaesõ volt ezek után, így csak néhányunknak van jelentõsége.

Errõl ennyit.

Ancsi
Ancsi

Haliho!

Moni!
Azt gondolom, hoy egy topic nem csak arra valo, ami a cime kozvetlenul, mert akkor napokig semmi ujat nem tudnank mondani. Ezek is mi vagyunk, a gondolatainkkal egyutt, megha az neha OFF is.
Az idezetrol meg amugy sem akarnek vitatkozni, mert van aki hisz, van aki nem. Kép
Mindossze a Monchy melle akartam allni, mert ugy ereztem, hogy lehet neki kulon velemenye (amivel eppem en is egyetertek), meg ha az a velemeny valamiert a tobbseggel ellenkezik is. Ennyit errol. Bocsi! Kép

Andi!
Nem kellene feltetlenul semmit erezni (ma eddig en sem ereztem), de az elmult napokban "ereztem a hasamat", mondjuk, mint egy gyenge menzesznel. Magyaran ereztem, hogy az alapallapotnal valami tobb van. (Tudom, elvileg nekem idopont szerint most kellett volna tuszorepedesem lenni, de a doki szerint meg tuszoeresem se volt, tehat ez nem lehetett annak a erzete).

Eszter
beszti

Haliho!

Ha valakit erdekel a torveny a meddosegi kezelesek finanszirozasarol: www.infertility.hu alatt megtalalja.
Egyebkent ha meg nincs gyereked, akkor 6 inszem es 5 lombik ingyenes. (Ekkor csak a gyogyszerkoltsegeket kell allni, bar az is szep osszeg lehet.) Nekem eppen ez a gondom, hogy mar 1 eve probalkozunk, de nalam ilyesmi szoba se johet, mert mar van gyerekem. (Sajat magunk nem tudjuk finanszirozni, meg kulonben is, akkor mindek fizetjuk a tb-t?)

Eszter
beszti

Helló Lányok!
Úgy látom szóba került a lombik-bébi program. Én 1 ilyen beavatkozáson már átestem... "Csak" a gyógyszerköltséget kellett fizetni, ami persze a gyógyszerek árfolyamának megfeleően nálunk kb. 70.000 Ft volt. Ja, és a dokinak nem is adtunk semmit... nem fogadta el. Azt mondta, majd ha sikerül... (Van ilyen is, hogy nem fogad el pénzt!!! Potosan tisztában van azzal, hogy a gyógyszerek ára milyen megterhelő a családi kasszának. Szerintem az ilyen doki nagyon ritka.)
És persze akkor még a mindennapi inyekcióról, tortúráról és a naponkénti UH-ról (hüvelyi) brrrrr.., vérvételről nem is beszéltem. Mi Budapesten ilyen szempontból nagyon jó helyen vagyunk... Gondoljátok el, akinek vidékről kell feljárnia...
A laparoszkópiával megnyitották a 2 petevezetéket és most inszemezünk... de ha ilyen borzalmas spermaképek lesznek, valószínű megint lombik lesz... De nekem már mindengy. Bármilyen dolognak nekimegyek, tortúra, utazgatás.... csak végre nőjön a hasikám és ha lehet ne cysztáktól hanem valaki(k) lakjon odabent!!!
Ha van kérdésetek szívesen válaszolok, de legközelebb csak este leszek gépközelben.
Sziasztok:
Cincérke
Cincérke

Ancsi!

A babaesö jöhet minden mennyiségben! Kép Kép Kép
Egyébként pedig ne szabadkozz, tényleg csak az értheti annak a mondatnak a jelentöségét, aki akkor ott volt és átélte. Hát én pedig nem voltam ott, úgyhogy nem is érthetem meg.

Moni!
Nem akarlak lehangolni, de az elözö mensesem (ami tkp. nem is volt igazi) és az azelötti között nekem végig fájt a hasam. A peteérés környékén fájt a legjobban, szúrt, húzós fájdalmak voltak, meg minden. Annyira talán még sohasem fájt. Arról nem beszélve, hogy olyan huzamos ideig (3 hétig) sem fájt még egyfolytában soha.
Csak aztán sajna megjött a várva nem várt ... Kép
Most viszont apró fájást érzek csak, azt is az ellenkezö oldalon, a jobb oldalon. Hónapok óta a bal oldali petefészkemet érzem, meg az alhas tájékát, most viszont a jobb oldalam szurkál egy kicsit. Furcsa.

Lehet, hogy jó nagy pete, vagy esetleg peték érnek most benned Kép és azt érzed!

Kép Monchy
Monchy

Éva!

Gondolom elõször még az inszemet fogja csinálni. Itt a neten van egy lány Caldea, õ mondta hogy egy injekció 17000 Ft. Utána jártam én is és ma hívott anyukám, hogy kb. havi 40000 Ft a gyógyszerek és az injekció költsége 1 hónapra. Az én fizetésem
39.750 Ft. Ja és még a dokinak is kell adni. Én ezt sajnos nem tudom kifizetni, mert havonta még törlesztjük a konyhabútort, ami decemberben jár le. Meg amúgy sem tudnék ennyi pént elõteremteni havonta.Kb. 6-szor csinálják meg és lehet hogy még így se sikerül. Nem akarok panaszkodni, csak annyira el vagyok keseredve hogyan tovább.

Andi
Andy

Beszti!
Köszi, ari vagy! Kép

Lányok!
Abban egyetértek Besztivel, hogy bár a topic címe valóban az, ami, mégsem csupán e témával kapcsolatban vannak írásaink, ámbár ez a téma a domináns. Úgyhogy, ha van rá igény, mint ahogy máskor is elöfordult, hogy szóba került pl. az idöjárás, kövérség vagy sport, miért ne beszélgethetnénk más témákról is?
Félre ne értsetek, nem akarok lázadni. Csupán ez a véleményem.
Hosszú évekig (még fiatalkoromban) nem igazán mertem megmondani a saját véleményem, mert attól féltem, hogy ha az a vélemény ellenkezik a másikétól, akkor az illetö majd nem szeret, majd nem akar velem többé szóba állni, meg ilyesmik.
Ma már ott tartok, hogy igenis megmondom a véleményem, ha olyan a szituáció és vállalom is azt, amit mondok. Persze olyan helyzet is van, amikor az embernek vissza kell fognia magát, mert ezzel nem akar megbántani másokat! Ezt is aláírom, söt sokszor elöfordul velem is.

Monchy
Monchy

Andi,
Úgy tudom én is, hogy sok orvos a gyogyikon felül már nem kér semmi apanázst. Ez pl. tutira jellemzö a Kaálisokra és azt is tudom, hogy lehet elöször az olcsóbb gyogyikkal próbálkozni. Viszont az is tény, hogy az inszemek döntö többsége (80-90-95%) elsöre nem sikerül!

Nem tudom, lehet, hogy hülyeséget mondok, de nem lehet valami családtervezési támogatást, vagy valami ilyen felvenni az önkörmányzattól? Vagy, a cégnél ahol dolgozol (úgy látom ez inkább valami közalkalmazotti, vagy hasonló állás lehet, és nem versenyszférában tevékenykedsz) adna valami hosszúlejáratú kölcsönt Neked vagy Férjednek.

Kell, hogy legyen valamilyen megoldás, ha számotokra csak az inszem a megoldás! Az igazságtalan, hogy csak azoknak lehet gyerekük (akik inszemre, vagy lombikra vannak ítélve), akik jól keresnek, és a maradék meg kit érdekel! Tudom a világ sokszor igazságtalan (ez a fent korábban megírt példákon is látszik), de ne adjátok fel.

Nagyon drukkok a Macáért!!!! Szerintem ezzel próbálkozzatok még jópár hónapig! MINDENT BELE!!! Még valami! Ha a minimálbért megemelik, akkor a te bérednek is aktuálisan emelkednie kellene. Talán ez lehet valami halvány remény.
Puszi, Móni
mj

Andi

Szoritok neked, hogy sikerüljön beavatkozások nélkül.Kép Ezek a számok teljesen elszomoritoakKép

Szerintetek nincs valami alapitvány, aki támogatni tudná ezeket. Mert az nem lehetséges, hogy azért ess el egy gyerek lehetőségétől, mert nincs pénzed.Kép
Az emberi élet egyébként is megfizethetetlen.
Ezeket kellene elmesélni, kedves Viktornak 4 kerék...

Gy
Györgyi

Moni!

Ez a nettó keresetem. A bruttóm se sok 55000 Ft.
Igen ez közalkalmazotti fizetés és pont az volt a
tervem, hogy terhes leszek, szülök és ide vissza se jövök. Szülés elõtt nem lenne célszerû új munkahelyet keresni.
A munkahelyemtõl nem kérhetek ha már vissza se akarok jönni. Az önkormányzat meg tojik az emberek ilyen jellegû problémáira.Szóval marad a MACA, meg a remény. Tényleg igazságtalan ez az élet.

Andi
Andy

Andi!
Miért kell az injekció? És hány kell? És mitõl
függ, hogy hány kell? És az inszem. ugyanolyan drága, mint a lombikbébi?
Az inszem. nem csak annyiból áll, hogy kapok
egynéhány gyógyszert vagy szurit, és a párom spermáját befecskendezik és ezzel kész is?
Én szégyen szemre nettó 3100 Ft-os keresek. Ha ilyen árak vannak, lemondhatok egy életre a babáról. (a férjemé sem sokkal több)

Na befejezem a siránkozást, de ez tényleg elkeserítõ. És akkor még nem is beszéltünk az orvosoknak adott pénzekrõl.

Éva
Éva

Andi!

És nektek azért kell inszem, mert már régóta nem jön a baba, vagy van valami konkrét "baj", ami miatt csakis az inszem vezethet eredményre?

Éva
Éva

KépSziasztok lányokKép
Megigértem,hogy jelentkezek nállatok akkor,ha már aktuális a dolog(nem tudom emlékeztek rám 4 vetélésés az 5. inseminácios terhesség=Nátán novemberben 3-lesz! stb.)Na a lényeg azóta velem: kicsit a Ti hatásotokra elmentem a dokimhoz,hogy belevágnánk az újabb insem.-be,hogy legyen tesó(második insem.-lenne)...erre a dokim közölte az árakat(mivel csak a magán-klinikáján dolgozik,az áraik is olyanok:1 insem ami régebben ingyenes volt kb:100000.-föleg,hogy már van élö bébi és ez a második insem.lenne).Igy hazafele a kocsiban majdnem sírtam(és majdnem össze törtem a kocsit-pedig már van egy bébi-de az ember a másodikat is ugy szeretné mint Ti az elsöt,nekem elhihetitek),hogy akkor nekünk nem lesz második bébi,mert ha elkezdeném nem állnék meg az elsö sikertelen insem. után stb.(igy az ár elmeht akár fél millióig is )Este a net-en kérdezősködtem -lombik-os részbe is írtam és másnap sok -sok emailt és üzenetet kaptam(hála mindenki segitségének).Tehát leírnám ha valakinek szüksége lenne rá...a Schöpf Mérei Ágost kórházban MINDEN tb-re megy ill. a gyógyszert kell önköltségre megvenni!Igy most ott tartunk,hogy csütörtökön találkozok az "új orvosommal"-aki remélem hozzá segit az élet második csódájához!
Bocsi,hogy hosszú voltam!
További kérdésetekre is szívesen válaszolok itt vagy... email címem:net98@freestart.hu
Tel.:2403197-06302579830
u.i.:Caldea-ról semmi hír?
KépKandi72Kép
Kandi72

Andi,
Igen tudom, hogy ez a nettód. És ha megemelik a minimálbért, akkor valszinü a te bérednek is emelkednie kell, annak ellenére, hogy az nem a minimálbér, hanem több. Remélem érthetö vagyok.

A munkahelyednek kötelezö tudni, hogy nem akarsz visszamenni hozzájuk??? Hát NEM! Semmi közük hozzá. Itt a folyamat, kissé leegyszerüsítve: Kölcsön, szülés, gyes/gyed, jó munkahely és nevetve kifizeted a kölcsönt, úgy, PL. hogy az új mhelyed kifizeti nekik és te meg ott az új helyen kezded törleszteni!

Moni
mj

Éva!

Sajnos én sem tudok az inszemrõl többet. Errõl Caldea tudna mesélni. Neki most volt a 4. inszeme.
Tényleg mi lehet vele? Remélem sikerült neki. Én is azt hittem, hogy csak egy-két gyógyszer, befecskendezik és kész. Ezt ma hallottam és nagyon rosszul érintett ez a 40000 Ft.
Szomorú lenne ha azért kellene lemondanunk a babáról, hogy nincs pénzünk.

Andi
Andy

Sziasztok!

Kriszti írt az elõbb egy SMS-t: "Megvagyok! Ha jobban leszek, még írok, cupp K"

Beja
Beja

Lányok!
Most küldött Kriszti egy üzit, hogy túl van a mûtéten, ha jobban lesz, még ír!Kép)))

Ancsi
Ancsi

Beja, Ancsi,
Nagyon kösziiiiiiiiiiiiii! Örülünk a hírnek és várjuk a továbbiakat.
Moni
mj

Kandi72

Kihez mész a Schöpf Méreibe? Nekem a mostani dokim ottani.

Andi
Ne csüggedj. Mindig van valami megoldás.Kép A pénzen nem mulhat. Ha oda kerülsz és gond lesz majd közösen ki találunk valamit, nem lányok?

Caldearol van valami hiretek? Reméljük most sikerült nekik!!
GY
Györgyi

Györgyi!

Köszi a szorítást!
Az ilyen beavatkozások gyógyszerköltségét kellene Viktornak támogatni.

Éva!

Ezt csak én gondolom, hogy inszem lesz, mert az asszisztensnõ mikor beadja a tüszõrepesztõ szurit mindig megkérdezi, hogy otthon próbálkoznak?
Ezt az otthon próbálkozást már kimerítettük és a
doki már kétszer szóbahozta a mesterséges megtermékenyítést, de nem beszéltünk róla konkrétan. Én sem firtattam, mert gondoltam még korai a HSG után errõl beszélgetni.
Majd csütörtökön kiderül úgyis hogyan tervezi velem a továbbiakat.

Moni!

A munkahelyemen két lehetõség van:

l. Munkáltatói kölcsön lakásvásárlásra 200000 Ft,
ha kilépsz a cégtõl egyösszegben rendezni kell.
2. Munkabérelõleg a nettó keresetem összege. Avval sokra nem megyek.

A férjem meg minimálbérrel van bejelentve, arra meg nem adnak hitelt se kiröhögnek minket.
Szóval nagyon nehéz.

Andi
Andy

Kandi72!

Ez biztos?
Mert a torveny szerint egy elo gyermek utan mar nem fizeti a tb az inszemeket es a lombikot. Csak a meddosegi kivizsgalas es az esetleges felspannolo gyogyszerek (Closti) ingyenes tovabbra is. Nekem nem kellett igenybevennem egyiket sem (inszem, lombik) az elso gyerekhez, de most az orvos is azzal biztatott, hogy csak ko kemeny penzekert (tb finanszirozas nelkul)vehetnem igenybe.

Eszter
beszti

Andi!
Nagyon nehéz ez a pénz-dolog,
és még azt mondják, hogy nem boldogít..Kép
...csak boldogtalanná tesz, ha nincs...

Szerintem nyissunk egy bankszámlát, és
kezdjünk egy gyûjteni a jó cél érdekében,
a sokasodó magyar nemzetért...Kép

nnna, mit szóltok?

Ancsi
Ancsi