Sziasztok!
Atocha!
Gratulálok!
Kriszta!
Ha valakinek hiányzik a tejtermelő mirigye vagy egyéb más anatómiai eltérés van, azt egy egyszerű mellUH-val meg lehet nézetni. Ha nálad felmerült már kérdésként, hogy miért nem sikerül, akkor érdemes lenen kivizsgálni.
Még a szopi megkezdése előtt érdemes már a tehesség alatt szoptatási tanácsadóhoz fordulni.
Egyébként nekem nem teljesen tiszta a Laktoherbes kérdés. Önmagában a Laktoherb ivásától nem kell, hogy úgy alakuljon a dolog, hogy emiatt nem fog a mellből tej kijönni és el kell apasztani. Van, akinek természetes módon is annyira elindul a tejtermelése, hogy többszörösére duzzad a melle, de lefejhető...
Arról sem hallottam soha, hogy csak a 2. héttől lehetne tejserkentőt inni, miért? Nem kötözködésképpen
...
Hogy Panka gondolatsorát folytassam:
1. én alkatilag hajlamos vagyok (sajnos
) a csíkosodásra, már kamaszkoromban is volt a derekamon "terhességi csík" és minden kenegetés ellenére nagyon csúnyán csíkos a hasam.
2. A nagyobb fiamnál nem ittam teát, ennek ellenére nagyon bedurrantak a melleim, de azért le lehetett fejni. Viszont a másodiknál a kórházban én is ittam tejserkendő teát, közel nem teltek meg annyira a melleim, mint a nagyobbnál, és ennek ellenére 21 hónapos koráig szoptattam Nátánt, és akkor is ő választotta el magát.
Sokat számít (persze az anatómiai dolgok meleltt), hogy hogyan lehet megszoptatni a babát, mennyire hajlandó (a fenti esetben látom, ő közreműködő lett volna). Nekem valószínű, hogy Nátánnál azért is nem telt meg annyira a mellem a tejserkentő ellenére sem, mert a második naptól 1,5-2 óránként hajlandó volt szopizni és jól is csinálta. Viszont Beninél azért igen, mert besárgult, aluszékony volt, és nem tudtam megszopiztatni...
Beszti