Rita!
Mint írtam, mi is hasonlóan jártunk 2 alkalommal, úgy ítéltem meg nem evett eleget Máté, így a lefejt tejet odaadtam cumisüvegből, és már ez a kettő alkalom elég volt ahhoz, hogy kedzdjen ellustulni.
Aztán féltem kipróbálni ezt a 2 mellből szoptatást, pont amiatt, mert na mondom akkor azt szopizza ki csak, ami a szomjoltásra alklamas, a zsírosabbat nem, hogy fog fejlődni....de nem gy történt. Mivel havi majd egy kilót hízott, kerekdett fejlődött egészséges volt....egyértelmű volt, hogy hozzájut éppen elég zsíros és tápláló részhez nem csak a szomjoltóhoz.
Jettával viszont anno csak egy mellből szoptattam.
Hát ez ilyen.
Én az a típus vagyok, aki mindent de mindent fal a témában, ami épp érinti, tehát mikor az aktuális, akkor szülés, kisbaba gondozás.....és ekkor rájössz arra, hogy mindent és mindennek az ellenkezőjét tanácsolja valaki, akinek az épp bevált, vagy aki komoly szakértő a témában...és csak egyre jobban megzavarodsz, hogy AKKOR MOST MELYIK A JÓ???
Mivel szerintem emberek vagyunk nem gépek, akik sematikus program szerint egyformán működnek, nem létezik olyan, hogy márpedig ez és ez a tanács MINDEN EGYES babára vonatkozva jó.
Ahányan annyifélék ők is mi is, egyiküknek ez válik be, másikuknak az.
Én azt kedztem el alkalmazni, ha valamiben kérdéses volt a döntés, hogy megpróbálom a sokféle tanácsból, ajánlásból kiválasztani azt, ami ráérzésre/megérzésre az én gyermekemnek alegjobbank tűnik. Ha beválik jó, ha nem, akkor próbálom a másikat.
Igyekszem különben ráhangolódni a gyermekemre, és az anyai ösztönömre hallgatni.
Máté végtelenül lassú gyermek minden téren, pl a mai napig borzalmas sokáig eszik, ezt tette a szopinál is. Amikor már csak cumizott azt nem engedtem, de ha evett, csak épp jóval tovább az átlagos időnél, akkor engedtem.
Olvass el, hallgass meg minden tanácsot, de Luca úgyis egy szuverén személyiség, rá kell hangolódni az ő ritmusára, egyéniségére, habitusára, mert almából nem lehet körtét csinálni, ha ő ilyen és ilyen, tehetsz te bármit nem lesz olyan. Na nem tudom mennyire volt érthető.
Még azt azért próbáld megfigyelni, elég kényelmes pózban szoptatsz-e, mert ha nem, az okozhatja, hogy elfárad pl a karod egy idő múlva, az feszülő érzést okoz az izomban, az pedig ezáltal nyomja annyira, s ezáltal kissé összeszűkíti a hozzá közel eső tejcsatornákat, hogy Luca nem tudja kiszívni a tejcsit.
Baba!
Nekem anno azt mondta a szülészem, hogy valóban kezd meglátszani az arcon, mikor jön a szülés napja, de az nem jelent feltétlenül 24 óra múlva babát!
A beöntés nemcsak arra jó, hogy ne kakilj a szülőasztalra, - különben nem is biztos, hogy ezzel meg lehet akadályozni, mert a beöntéstől a kitolásig eltelhet annyi idő, hogy ismét termelődjön széklet a vastagbélben, s mégis megtörténjen ez a "baleset". Hanem ellazítja a végbél izomzatát, ami kihatással van a hüvely izomzatára és a méhre is, így könnyíti a szülést.
Mint ahogy arra is jó ügyelni, ha valakinek ez akkor ott eszébe jut, és képes rá,
hogy ne szorítsa össze a száját a tolófájásnál, mert akkor az alsó fertályon is görcsösebbé válnak az izmok, márpedig a lazulás lenne a lényeg. Hát nekem pl ez nem ment legutóbb.
Remélem most majd igen.
Már 106 centi a haskörfogatom, a 158 centis magasságomhoz képest, enniy volt Mátéval szülés előtt egy nappal, és most még hátravan 2 hónap!!!!!
félek hogy annyira kinyúlik a bőröm, mire szülök, hogy így 40 évesen az már nem lesz olyan rugalmas, hogy ha visszafogyok, akkor képes legyen visszahúzódni. Most még ( ??? ) egy darab csík sincs rajtam, így gondolom még ez a nagyság belefér, de a további????
Az alkati kérdés mellett az, hogy előző két alkalommal sem volt, s most sincs striám, az azt is jelenti, hogy kellően rugalmas a bőr, nem?
És még így a 31. hétre csak öt kilót híztam, mégis ilyen óriáasi a hasam, előző két alkalommal ilyenkor már tizen kilók felett döngettem mégis kisebb volt.
Nagyon feladja aleckét a szobatisztaság. Illetve fel sem adja, mert toálisan hidegen hagyja a téma Mátét. Utálom, hogy ebben a melegben pelenkát adjak rá, de ha nem teszem, akkor szó szerint összevissza pisil mindenhova, pl. parkettarés, küszöb rései..ahonnan ki sem lehet takarítani....
hááát még nyilván nem érett rá, feljebb írtam, hogy mindenben kis lassú.
Ráadásul csütörtökön vinnünk kell sebészetre, mert annyira le van tapadva a fitymája, hopgy orvosnak kell felszedni a letapadást. Na ebbe meg a következő napokba bele sem akarok gondolni.....
Egy off kérdés, de örülnék a véleményeknek, ki milyen mosógép mrákát ajánl, amivel elégedett nagyon????