Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Annyira, de annyira örülök, hogy felraktatok a listára. Olyan jó érzés olvasgatni a nevem:-)))
Néha olyan türelmetlen vagyok, mert még nem érzek semmit, és így olyan nehéz elhinni, hogy van valaki a pocimban. Jöhetne már valami jel.
Mindenkinek szép napot!
KésKata
Kés

Sziasztok,

német hálós bugyit lehet kapni pl. az újpesti Megatoys kismamarészlegén. 1000 ft fölött van az ára és 5 db van benne, ha jól emlékszem. Csak azt nem értem, hogy fogja meg a betétet. Nekem eddig mindenki inkább a Tena inkontinencia-betétet ajánlotta, bugyival egybeépitve vagy a simát.
Pocok

Sziasztok lányok!

Cseri gratula! Kép

Csütörtök óta van egy nagyon klasz farmer kertész nadrágom! Kép
Így van mit felvennem!

Ma voltam a genetikai ultrahangon.
Azt mondta a doktor bácsi, hogy egy teljesen egészséges 21. hetes gyermek! Kép
Nemét még nem tudjuk.
Az van a papírra írva, hogy a magzatvíz átlagos. Lehet, hogy ezek után, ( az AFP-m is jó lett)
mégsem kpckáztatom meg a magzatvízvizsgálatot?!

Szia Vikóca!
Remélem sikerült nadrágot venned, és az UH-d is jó lett. Szeriontem és nem a morgós dokinál voltam, mert az ajtóra kiírva hétfõ de.-re dr. Mészáros volt és - ugyan vártam több mint fél órát, idõre voltam berendelve (tudjátok a protekciósok!)- mosolygós volt, fényképet sajnos nem tudott adni.

Pusszzz! Chris
Chris

Sziasztok!
Kés, gratula a listássághoz! Remélem nemsokára én is csatlakozhatok, és akkor már Te sokkal előrébb leszel - azért nem olyan sokkal, ha hamar összejön a kistesó!
Chris! Szeretném megkérdezni, hogy miért kértél volna magzatvízvizsgálatot. Én az első babánál nem kértem, de most úgy érzem, a másodiknál fogok. De az 1% vetélési arány elég ijesztő.
Üdv: Judó
Judó

Sziasztok!

Velünk is minden rendben, bár tegnap felástam a fél kertetKép Igen, tudom, nem vagyok normális, de muszáj vele haladni, mert egy merö gaz az egész. Meg is lettem szidva, a vizes ruhákkal teli lavort meg kikapták a kezemböl teregetés végett. A kismanom nagyon aranyos, mocorog, este nem is hagyott aludni. Olyan rossz keringeni fél kettökor éjjel a házban egyedül, látni, hogy a párom vigan huzza a lobört. Bezzeg reggel el is aludtunk, szépen el is késtem. Kép

Kedves Mávosok, ne feledjétek szerdán 18,00-kor a szülésfelkészítö tanfolyamot! Kép

Lányok!

Mi a véleményetek a következö "problémárol". Ugy alakult, hogy okt. közepén hozzánk kerül egy 8 hetes kiskutya. Oltva, féregtelenitve lesz, a védönö szerint semmi gond nem lesz, tehát nem jelent veszélyt a babára két honappal szülés elött. De mivel a védönénim nem teljesen normális, kiváncsi vagyok a tapasztalataitokra, véleményetekre. Bizti nehéz lesz amugy két picivel, de legalább együtt nö fel a gyerköccel, igy talán nem lesz gond a féltékenységgel, kutyaharapással. Azt hallottam, akkor van gond, ha felnött kutya mellé kerül ujszülött baba.

Na sziasztok, munka is van,

Pusz,

NikiKép ma 27!
Niki

Sziasztok!
Kedves Judó!
Azért vacilláltunk az orvosommal amagzatvízvizsgálaton, mert már elmúltam 36
( egy hónapja), és 25 év feletti kismamáknál ajánlott a Down kór kiszûrése miatt.
Én most a jó AFP, és a genetikei UH , ami szintén jó, ismeretében gondolom azt, hogy lehet nem kéne. Nagyon veszélyes, és ha mind a ketten jól vagyunk akkor minek kockáztatni.

Az én jóllétemrõl:
Két napja alig tudok elaludni olyan nagyon marja a gyomorsav a torkomat. Szerintem már azért fáj.
Már szinte ülve alszom el, de ha vízszintbe csúszok, akkor meg egy idõ után felébredek a torokmarásra.
Mi a teendõ?

Chris (21)
Chris

Bocsika, nem 25, hanem 35 év felett.
Chris
Chris

Niki!

Hozzánk is most jön majd egy kiskutya, októberben. Nekem is azt mondták, hogy feltétlenül legyel féregtelenítve, beoltva, akkor nem jelent gondot. Bár én védett vagyok toxoplazma ellen, nem emlékszem, hogy neked nézték-e. Egyébként nekünk már van is egy 7 éves malamutunk, remélem azért vele sem lesz túl sok gond.

Chris!
Mit mondjak, egy pillanatra rám hoztad a frászt a 25 év feletti ajánlott szüréssel, már kezdtem felháborodni, hogy nekem ezt miért nem mondta a doki Kép.

Most már sietek haza!
Sziasztok
Orsi
Orsi

Sziasztok!

Olyan jó, nézegetem a táblázatot és mostmár megállás nélkül potyognak majd a babák! Kép Kép

Niki boldog névnapot! Kép

Puszi mindenkinek!
catnet-Niki
catnet

Orsi!

Ugye nem ugy gondoltad, hogy én legyek oltva, féregtelenitve, mert ezt irtad Kép Amugy toxo ellenanyag nem volt kimutathato a véremböl, de a védönö szerint macsekoktol lehet elkapni.

Pussz,

Niki
Niki

Catnet Niki!

Neked is!!! KépKépKép Bocsi, hogy nem jutott eszembe, de nekem ez csak becenév, az igazi febr. 6-i Dorka. De nagyon jol esett, köszi szépen! Kép

NikiK! Neked is boldog névnapot!!!

Pusz!

Niki
Niki

Lányok, még azt akartammegkérdezni, hogy nektek van elotejetek? És sok? Vagy hogy normális ez?
nekem mostanában minden reggelre nagyobbacska folt jelzi a pólómon vagy az ágynemun, hogy szivárog az elotej. Eloször megörültem neki, mint minden jelnek, hogy itt kérem babarkezés forog fenn, de most már kicsit aggaszt, hogy mindig... Vagy ez normális? Most egy pár hétig ez lesz, aztán megint semmi? Ti hogy vagytok vele?

mégegykata 24
mégegykata 24

Sziasztok!

CatNetNiki, boldog névnapot, bokád érjen füledigKépKépKép

Mégegykata, szia! Nekem csak akkor van, ha megmasszírozom a mellemet vagy ha nagyon picit megnyomom a bimbót... Egyébként pedig most olvastam (talán a Kismamában, de nem biztos), hogy a terhesség alatti elõtej szivárgás csak azon múlik, hogy a bimbóban a tejcsatornák mennyire zárnak jól... ha nem zár jól, akkor szokott folyni az elõtej... viszont ez nem jelent semmiféle hátrányt... szóval csak alkati kérdés.

cupp,
Beja (28dik)
Beja

Mégegykata!

Nekem is szivárog folyamatosan az elötejem, már hetek óta. Így volt ez az elsö terhességemnél is, a végéig. Most is így lesz, biztos vagyok benne. Nem jelent semmi gondot, ez teljesen normális. Söt, nekem, mint császárosnak, kimondottan hamar lett tejem. Mondjuk ez egyáltalán nem biztos, hogy az elötejnek volt köszönhetö Kép

Szia
Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Én még ma este is itt vagyok, de már nagyon unom a dolgot!! Szeretnék már túl lenni a szülésen! Nincs valami ötletetek?

cory
cory40

Cory!

Egy kis szerelmeskedés... Kép
Névtelen

Niki!
köszi a választ,de én Niki K.29.-től kérdeztem!
sziasztok! felhocske
Névtelen

Sziasztok!

Köszi mindenkinek! Kép

SOS! Tegnap voltam babakocsit nézni és a segitségeteket szeretném kérni. Egy kolegám adja el 1 évet használták. Pierre Cardin és 15E-t adják! Nagyon szép nem kopott, 3 fokozatban dönthető. Szerintetek megéri ennyi pénzért? Nem nagyon vagyok tisztában az árakkal.

Köszi, puszi
catnet-Niki
catnet

Sziasztok!

Niki!
Bocsi, tényleg nem úgy gondoltam, ahogy írtam Kép A kutyus legyen beoltva, féregtelenítveKép
Nekem a doki azt mondta, hogy a szabadban tartott kutya szörén (mivel lefekszik a földre, onnan pedig rákerülhet) is életképes marad a vírus 1-2 napig, nálam ezért is végezték el a szürést, holott macsekom nincs, csak kutyám.

Mégegykata!
Nekem is kb. 2 hete tüntek fel a foltok a hálóingemen elöször. Szerencsére továbbra is csak éjszaka jelentkezik, így kevésbbé zavaró.

Mindenkinek szép napot!

Orsi(27dik)
Orsi

Szia Catnet!
Mi ugyanilyen kocsit vettünk 14 E-ért. Szerintem már azon az egy ezresen nem múlik. Kép Kép
Nagyon praktikus, kicsire összecsukható, leveheto a huzat, ki tudod mosni.
Szerintem megéri...
Üdv.: Niki K.
Niki K.

Szia Felhocske!
Tényleg közös az orvosunk? Akkor megpróbálom leírni amit kérdeztél.
Nagyon rendes, minden alkalommal csinál ultrahangot is (o maga) és megvizsgál. (Kb. 6-8 hetente eleinte) Megmutat mindent a babán. A párom minden egyes UH-n velem volt, az orvost nem zavarja. Nem kell külön "kérni", hogy "Ugye számíthatunk önre a szülésnél...?" Természetesenk veszi, hogy nála szülsz, ha végig veled volt. legutóbb o maga mondta, hogy hamarosan szülünk...
Ha szabadságra megy elotte szól, megvizsgál, lehet vele egyeztetni az idopontokat illetoen. Nem jelentette be, hogy "mennyivel tartozunk" majd. Mi a kórházba járunk hozzá. Egy ismerosünk 2 babát szült nála, végig magánrendelésre járt, de o sem "szabott árért" szülhetett. (Persze a magánrendelésnek megvan az ára.)
Eddig én csak jót tapasztaltam róla. A férjemnek is szimpatikus, és ez is fontos. Nem?
Ha tényleg egyrol beszélünk a Kútvölgyis fórumon olvashatsz róla többet is.
És itt van Mégegykata is, aki hozzá jár! Kép
Remélem hasznos dolgokat írtam le.
Üdv.: Niki K. 29.

Puszi mindenkinek!
Nk. 29

Sziasztok! JÓ reggelt mindenkinek.

Niki!
Nincs a kollegádnak még egy eladó ilyen babakocsija?Kép
Szerintem megéri.

Pusszzz!

Chris
Chris

Sziasztok!

CatNet Niki, szia! Megéri!!!!!! Mi is ilyet vettünk, szintén 1 éves, használt... Nekem nagyon klassznak tûnikKép

cupp,
Beja (28dik)
Beja

Sziasztok megint!

Kép Ennek örülök, akkor ma megvesszük! Kép
De jó lassan gyarapodnak a babadolgok! Kép Kép

puszi
catnet-Niki
catnet

Sziasztok!

Kellemes napot mindenkinek! Ja, és szorítsatok Corynak, hogy végre szüljön már! Kép

Gabi

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Cseri Bogi 3400 g, 49 cm
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
</pre>

<pre>
Cory 3.c. 40 hét 4 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 38 hét 6 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 38 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 35 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 35 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 35 hét 1 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 35 hét 0 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
Manka2 34 hét 5 n Budapest 26 év okt. 18. 1.b.
PK 2.c. 34 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 34 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 33 hét 0 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 32 hét 0 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 31 hét 3 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 31 hét 0 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 31 hét 1 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 30 hét 5 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 30 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 29 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 29 hét 1 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 28 hét 6 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 28 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 28 hét 4 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 28 hét 4 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 27 hét 4 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 27 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 27 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 26 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 26 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 26 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 26 hét 1 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 25 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 25 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 25 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 25 hét 1 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 25 hét 1 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 25 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 24 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 24 hét 0 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 23 hét 5 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 24 hét 0 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Zsú 22 hét Budaörs 28 év 1.b.
Mamacica 1.c. 22 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 21 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 21 hét 1 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 20 hét 6 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 20 hét 6 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 20 hét 2 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 20 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 20 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 19 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 19 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 19 hét 1 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Tünde 17 hét 5 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 16 hét 5 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Kinga 1.c. 15 hét 5 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
Kés(Kata) 3.c. 6 hét Budapest 26 év máj. 2. 1.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Kedves Gabi!
Javítanál a paramétereimen, sajnos elfelejtettem a mikéntjét!
18.hét o nap, nem tudom mikor szülünk.
Köszi szépen , minden jót, melegebb napokat.
Kinga
kinga

Szia Gabi!
NAGYON JÓ látni a hosszzzzzzúúúúú listánkat!
Köszönet neked a karbantartásért!

Kép

Chris
Chris

Engem is felvenntek a listára???
Kustyi 20 hét 30 év Gy&#337;r 2002. jan. 28 a nagy nap.
Köszi
kustyi (kustyi)

Bizony BGabi, nagyon köszönjük a listavezetést! Olyan jó mindig látni, meg foleg most annyira jó mellette a kicsi lista is!!! KépKépKépKép

Valahogy megfordult a kicsi fiam, és most nem felfelé rugdos, hanem lefelé, két napja, ami nagyon kellemetlen tud lenni. Már könyörögtem neki, hogy forduljon vissza, de egyelore nem akar. A férjem azt mondta, álljak fejen Kép Ilyen tökfejségeket mond. Kép

Remélem ti jól vagytok mind, foleg cory, és nemsokára hírt hallunk róla. Cseri Bogija mikor született vajon? Majd rmeélem még jelentkezik és megírja!

mégegykata 25
mégegykata 25

Sziasztok!

Beja!
Nagyon jo volt a torna, kicsit izomlazam is van!Szerintem aki teheti menjen el tornazni!Kép

Tiduj
Tiduj

Sziasztok! Ne haragudjatok a türelmetlenségemért, de nagyon szeretnék egy kérdésemre sürg&#337;sen választ kapni. Amikor ti babát terveztetek, kaptatok rubeola elleni oltást? Mert mi néhány napja Kép elkezdtünk próbálkozni, de nem voltam dokinál el&#337;tte, és csak most olvastam err&#337;l a véd&#337;oltásról. Most már nem is merném beadatni, mert mi van, ha eredményesen akcióztunk? Bár sokan nem is tervezik a gyermeket és egészséges babának adnak életet, &#337;k sem kaptak oltást. Várom válaszotokat!!! El&#337;re is köszönök minden hozzászólást! És még egyszer bocs, végig sem olvastam az eddigieket.....
Névtelen

Kedves Névtelen!
Akkor lehet szükséged az oltásra, ha gyermekkorodban nem voltál rubeolás, azaz rózsahimlos. Ha voltál, akkor nem kell most beoltatnod magad.

Ha nem voltál, akkor eldöntheted, hogy akarod-e az oltást vagy nem. Ha véletlenül terhesség alatt kapsz el valahol rubeolát, abból nagy bajok lehetnek a gyerekre nézve. Ezért ha félsz, hogy elkapod, oltasd be magad. De nem ám akkor, mikor már terhes vagy, hanem három hónapos átfutási ideje van: tehát beoltatod magad, kivártok három hónapot, és utána szabad teherbe esni. Ha tehát nektek már esetleg megfogant a magzat, akkor most már ne oltasd be magad, hanem vigyázz, hogy ne legyél rubeolás. Ha még kibírtok három hónapot, akkor beoltathatod magad, ha szükségesnek érzed. Mindenesetre attól, hogy nem oltatod be magad, még nem feltétlenül kapod el a rubeolát, nálunk még elég kevesen élnek ezzel az oltással, mégsem születik mindenkinek beteg gyereke, szóval ne izguld túl a dolgot. KépKép

Nyugalom, ez a lényeg
Mégegykata (aki már volt rubeolás óvódáskorában)
mégegykata

Kedves Mégegykata!
Nagy ko esett le a szívemrol, valahogy ezt a biztatást akartam hallani!! Koszonom a hozzászolást! Kép Még nem voltam rubeolás, de most mar nem merem magam beoltatni, bar nem hiszem, hogy megfogant volna a magzat, de ki tudja...
Meg az a 3 honap is hosszu ido..
Megegyszer koszonom, es tovabbi jo babavárást illetve babázást mindenkinek! Remélem hamarosan en is csatlakozhatok a babát várok boldog táborába!
Névtelen

Kedves Névtelen!

Én nem voltam rubeolás és a tehességem elött beoltattam magam, mert ahány orvost megkérdeztem - kb. 5-6-ot interjuvoltam meg - mindd javasolta. Az oltás után 2 hónapra és 10 napra fogant meg a kisbabám. A dokik szerint nem lehet baj és eddig minden eredményem tökéletes (AFP, UH).
Ha már elkezdtetek próbálkozni ne oltasd be magad. Ha nem vagy sokat kisgyermekek között szintén felesleges az oltás. Ja és ha 1975 után születtél akkor megkaptad az oltást 15 hónaposan!
Viszont ha nem vagy védett és terhesség alatt megkapod, akkor soha nem fogod magadnak megbocsátani, hogy nem kaptál oltást.
A döntés a tied.

Üdvi:

Mamacica
Mamacica

Tiduj!
Most esett le, hogy ki is vagy! Én is ott voltam tegnap a tornánKép és ha jól sejtem a végén el&#337;ttem adtad le az adataidat a gyógytornász csajnak!
Egyetértek veled! Szerintem is nagyon jó volt, én is érzem az izmaimban, hogy valami történt! Holnap is megyek, jössz te is?
Tényleg mindenkinek csak javasolni tudom!

Beja! Kösz az infokat! Nagyon örülök, hogy eljutottam eddig! Kép

Pusssz,
Zafi
Zafi

Kedves Névtelen!

Annyit még hadd tegyek hozzá az elõzõekhez, hogy mivel évek (75(?)) óta mindenkit oltanak, ezért a rubeolajárványok ma már ritkák, ha gyermekközösségbe jársz is, ott már minden gyerek oltva van(!) így nem tudnak rubeolát terjeszteni!
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Zafi:Igen ,tegnap lattam is a chaten hogy irtad hogy mesz tornara, es irtam hogy en is megyek, mert lattam, hogy mavos vagy, de mar kileptel.Megyek szerdan is,remelem nem kesem el, es tudunk beszelgetni.

Tiduj (23 het 5 nap)
Tiduj

Ja!Oltas:En 76-ban szulettem ,de nem kaptam ilyen oltast, mert en voltam beteg!Kép

Tiduj
Tiduj

Lányok!

Nemrég beszélgettem a párom egyik kolleganöjével, akinek 81-es születésü a lánya, és nagy valószínüséggel ö sem kapott rubeola oltást, mert volt rubeolás.
Kezdem nem érteni ezt.

Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Elõtej: emiatt valóban nem kell aggódni, nekem kb. a 3. hónap óta van. Van, amikot több, van, amikor kevesebb. Sajnos már olyan is volt, hogy az utcán vettem észre, hogy "átázott" a pólóm egy foltban. Kép

Akik már szültetek: tudtok valamit a szülõszékrõl? Esetleg szültetek azon? Állitólag igy kisebb a gátmetszés esélye. De ha a szülõszéken ül valaki, annak hogy adnak egyáltalán gátmetszést?
Én most úgy gondolom, hogy szülõszéken szeretnék szülni és szivesen vennék minden véleményt és tapasztalatot ezzel kapcsolatban. Elõre is köszi!

Sziasztok, vigyázzatok magatokra!
Helga - 32.

Szióka Niki K.29!
koszi a válaszaidat,tényleg egy az orvosunk,a kútvölgyis topicban "szurtalak"ki.gondoltam kérdezek pár dolgot róla,mert terhességgel kapcsolatban nincs vele tapasztalatom.minden másban igen.de azt nem írtad le,hogy mesélted-e neki az internetes hírét,és ha igen,mit szólt hozza.Kíváncsi lennék.És még valami,de csak ha nem vagyok indiszkrét,a szülésért mennyit tervezel adni?vagy még nem alakult ki?mi 3.honapja próbálkozunk a babával,én már nagyon türelmetlen vagyok,jó lenne ha összejönne.hát ezért kukkantok be hozzátok,és kérdezek ennyit.

köszi a válaszokat,sziasztok! Felhocske
Névtelen

Sziasztok!

Javaslom nézzetek el erre az oldalra:

[url=http://www.babanet.hu/netk/n5/i6.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/netk/n5/i6.htm[/url]

Aki már életében egyszer volt rubeolás, az egész életére szóló védettséget szerzett.
Az MMR oltást a gyerekeknek 1,5 éves korában adják, ez tartalmazza a rubeola elleni oltást is.
Juca (juca)

Sziasztok Kismamák!

Cseri! Nagy-nagy gratula neked, nagyon sok boldogságot és tejcsit kívánok! Kép Kép Kép

Niki: nekem a kiskutyával kapcsolatban csak egy aggodalmam van: egy kölyök állat is rengeteg tör&#337;dést, tanítást, nevelést, stb. kíván, és szerintem ilyenkor az lenne inkább meggondolandó, hogy a baba mellett tudtok majd vele eleget foglalkozni? Nem lesz könny&#369; a két picivel egyszerre. Kép

Mégegykata: El&#337;tejem nekem már a 18. hétt&#337;l van. Ez néha több, néha kevesebb, de annyi még szerencsére soha sem volt, hogy napközben látszott volna. Inkább az volt különös, hogy egyszer kinyomtam, és két, egymás melletti tejcsatornácskából (talán ez a neve) teljesen különböz&#337; anyag jött: az egyikb&#337;l szinte víztiszta, híg valami, a másikból pedig nagyon sürü, sötétsárga maszatot nyomtam ki. És ez ugyanazon a mellbimbón volt. Hát, remélem ez így rendben van.

Rubeola: én sajna nem voltam rubeolás, és amikor aggodalmaskodtam (már pocakosan), a doki megnyugtatott. Ugyanis szerinte a rubeola lehet nagyon gyors lefolyású, végigmehet 12-24 óra alatt valakin anélkül, hogy bepettyesedne. Tehát szerinte egyáltalán nem biztos, hogy észrevétlenül nem voltam rubeolás.
Érdekes, nem?

Puszi mindenkinek: Laura28
Laura28

Sziasztok lányok!

Szia Felhocske!
Én nem meséltem neki errol. O mondta, hogy látta a Mama-Babán (egy másik hasonló oldal) és nagyon jól esett neki. Szerintem nagyon jó szakember és lelke is van, ami nem mellékes ezen a területen.
Nem tudom hogy mennyiket szoktak adni ott az orvosoknak, de ez azért gondolom sokmindentol függ. (A császárnál illik többet adni, ezt gondolom.)
Kívánom, hogy hamarosan köreinkben üdvözölhessünk téged is friss kismamaként! Nekünk kb. fél évet kellett várni a jövevényre. Már izgultam, azt hittem megint megjön (voltak tüneteim) és mégsem!
Kép

Puszi mindenkinek!
Niki K. 29.
NK. 29.

Helga!

Szülöszék: Ez egy olyan szék (legjobb tudomásom szerint), ahová ha ráülsz, a lábaid hosszában van szék formája, de ahol megszületik a baba, ott ki van képezve rajta egy nyílás. Ugy képzeld el, mint egy U alaku széket. Szoval, mivel dönthetö is valamennyire, ezért a doki tud gátmetszést csinálni, ha akarod, vagy ö szükségesnek látja. Azért jo rajta (is) vajudni, mert a gravitácio besegit a mamának a baba születésében, mivel függölegesre is állíthato, tehát olyan, mintha ülnél rajta. Remélem, tudtam segíteni.

Laura!

Igen, ezen mi is molyoltunk, de mivel a párom sokat lesz velünk, és a családom is, ezért megfelelö mérlegelés után ugy döntöttünk, jöhet a kutyus. Nyilván nekem a baba lesz a fontos, de lesz, mindíg valaki aki kutyát neveljen.

Pussz,

Niki
Niki

Kedves Mamacica es Mindenki!

Én 1975 után születtem, akkor ezek szerint megkaptam az oltást, és védett vagyok a rubeola ellen?? Azt hiszem estere elokeresem az oltasi kiskonyvemet. Ez az oltas egy eletre szolo vedettseget biztosit?
Koszonom, hogy irtatok!
Any
Névtelen

Sziasztok lányok,
tegnap egynanyira édes kisbabát látogattunk meg a férjemmel, hogy csak na. Két hónapos, de egy hónappal hamarabb született, elég pici súllyal, úgyhogy mostmég csak 4 kiló tíz deka, valami tündéri, törékeny kislány, kis hercegno. Mondtam is a páromnak, hogy készüljön fel, nekünk akkor lesz ekkora a gyerekünk, amikor megszületik... (A doki szerint ugyanis nagyon nagy! Persze lehet is, én is négy és fél kilóval születtem, a párom meg egyenesen öt hússzal!!!!) jaj olyan jó volt látni ezt az édes kis rongybabát, ahogy szétdobta a kis tagjait a mamája vagy a papája ölében. Már nagyon várom, hogy én is így az ölemben tarthassam a miénket.
Puszi mindenkinek, megyek fogorvoshoz (elküldött a védono), remélem nem lesz semmi, mert nagyon utálom ha fúrnak meg ilyenek... KépKép

mégegykata 25
mégegykata 25

Sziasztok !
szeretném ha engem is feltennétek arra a listára.
31 éves vagyok, Kisbence néven /fiam lesz és Bencének fogjuk hívni/most 24.héten járunk, 2002.jan.10.-re vagyok "kiirva" és második baba lesz. már van egy nagy fiam. el&#337;re is nagyon köszönöm.
a rubeoláról annyit, hogy én a nagyfiammal lettem rubeolás 3 hónapos terhesen és a Czeiczel doki vizsgálgatott és az &#337; biztatására nem vetettem el. &#337; azt mondta hogy semmi baja nincs a babábak és igaza lett. a fiam ebb&#337;l a szempontból makkegészségesen született. a szülés sokkal több kárt tett benne. keresnék olyan kismamát aki hasonló id&#337;ben jár/24.hét/ és a MÁV-ban akar szülni.
Kisbence
Kisbence

Lányok!

Most jött a hír, hogy Cory szül!!!!! KépKépKépKép

Nagyon szorítsatok neki!!!

Gabi
BGabi (bgabi)

Egy gyors lista

Gabi

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Cseri Bogi 3400 g, 49 cm
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
</pre>

De remélem, délután már lesz kivel gyarapítani a listát KépKépKép

<pre>
Pocok 18.c. 39 hét 0 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 38 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 35 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 35 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 35 hét 2 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 35 hét 1 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
Manka2 34 hét 6 n Budapest 26 év okt. 18. 1.b.
PK 2.c. 34 hét 2 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 34 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 33 hét 1 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Merci 32 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 32 hét 1 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 31 hét 4 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 31 hét 1 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 31 hét 2 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 30 hét 6 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 30 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 29 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 29 hét 2 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 29 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 28 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 28 hét 5 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 28 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 27 hét 5 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 27 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 27 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 26 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 26 hét 4 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 26 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 26 hét 2 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 25 hét 6 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 25 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 25 hét 6 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 25 hét 2 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 25 hét 2 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 25 hét 1 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 24 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 24 hét 1 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 23 hét 6 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 24 hét 1 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Kisbence 24 hét Budapest 31 év jan. 10. 2.b.
Zsú 22 hét Budaörs 28 év 1.b.
Mamacica 1.c. 22 hét 3 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 21 hét 6 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 21 hét 2 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 21 hét 0 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 21 hét 0 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 20 hét 3 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 20 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Kustyi 20 hét 2 n Gy&#337;r 30 év jan. 28. 1.b.
Klári 1.c. 20 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 19 hét 3 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 19 hét 2 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 19 hét 2 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 18 hét 1 n Maglód 33 év 4.b.
Tünde 17 hét 6 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 16 hét 6 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
Kés(Kata) 3.c. 6 hét Budapest 26 év máj. 2. 1.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?