Sziasztok!
Mindennek megvan a maga oka. Azért tűntem el, mert Mazsi világjártasságát növeltük, bár Celldömölkön még én sem voltam.
Máltai Elsősegélynyújtó konferencia volt ott. 3 nap. Mindenki megerősödött bicepszileg, még 1-2 szervező is. Zsombi meg élvezte, hogy amint elnyafizza magát máris valaki ölében találja magát, hogy ne kezdjen konkurálni az aktuális előadóval. Persze az apja előadásának végéről ki kellett trappolni, mert persze karban is jajongani kezdett. Kritika?!
(De lehet, hogy csak sajnálkozását fejezte volna ki az árvízi képeken látottak miatt. Azt még nem láthatta élőben, mert még pocakon belül volt, így anyja is el volt tiltva a nem sterilizálható helyektől.)
Szóval le lettem amonrtizálva. Persze az apja szerint jól bírta, dehát etetni is nekem kellett. Persze a legérdekesebb előadások alatt lett éhes. Persze nem lettem volna szégyenlős odabent szoptatni, de olyan hangosan csámcsog és úgy visít a cicicsere közben, hogy mindenki ránk figyelt volna, így száműzetésbe vonultunk.
Tök jót láttam a Corában. A babarészlegen sétálva láttam egy anyukát, aki a babakocsi mögött guggolt, majd azt is láttam, hogy szoptat. Elbeszélgettünk a kényelmetlen testhelyzetről, a feltűnéskerülésről és a halaszthatatlan éhenkórászságról. A gyermek jóllakott, majd talpraállt és elfutott a sorok között. Kiderült, hogy 15 hónapos és jószerivel még csak szopik. Legfeljebb egy fél virslit eszik meg, semmi, de semmi mást. Elismerő pillantást vetettem rájuk. És még a gyerekorvosuk is tök normális, mert azt mondja, hogy a gyerek teljesen jól fejlődik, addig pont jó így minden, ahogy van.
Gabi1!
Norbi mennyi idős? Pelének van igaza.
Verus!
Nagyon-nagyon együttérzek Veled. JOBBULÁST! Ugye nem előrefelé, hanem visszafelé fejlődik a dolog???
Ami a pocakosság alatti pasi-aggódást illeti, tulajdonképpen érthető az óvatosság, merthogy Zsombit egy 10.hétig jutott manócska előzte meg. No de észérvek csöppet sem hatottak a pasira. Számolatlanul említettem neki, hogy ha ez rendszeres lesz, akkor a további gyermekek örökbefogadással kerülnek a családba.
Chris!
Nekünk Pierre Cardin-unk van. Én nagyon szeretem. Ugyan csak két funkciós, és nem teljesen vízszintesre dönthető, de csak 8kg, fordítható a tolási irány, nagy bolygósítható kerekei vannak 4x2. Szerintem a teljesen vízszintes testhelyzet nem nélkülözhetetlen (látva az újszülöttosztály babatárolási módjait...) Csak akkor kellemetlen ennek hiánya, ha a gyerek hason szeret aludni. Először horrorisztikusnak látszott ez a testhelyzet, de Dagadt Malacot láthatóan nem zavarja csöppet sem.
Zsóka!
A fogzásra csak hőemelkededés fogható, láz nem!
Remélem ilyen magas láz azóta nem fordult elő, mert ha igen, akkor valami más bújkál a háttérben, amit érdemes felderíteni.
Örülök, hogy a mellfájdalmad múlóban. Nekem is volt ilyen, de jobb híján én azt gondoltam, hogy kezdődő mellgyulladás, még ha csomó nincs is. Jó tudni, hogy nem csak én vagyok az egyetlen ilyen számomra megmagyarázhatatlan panaszokkal.
Pankamama!
Szegény Panka! Bár valószínűleg tényleg a kajanélküliséget fogja a legnehezebben viselni. Gondolom a seb nem lesz nagy csak a gondos ellátás és a vérzésveszély miatt lesz hosszabb a beavatkozás. Ami az altatást illeti sajnos tényleg üresne kell lennie annak a pocinak, nehogy bukjon, vagy hányjon Panka, amikor elalszik, mert akkor ugye félremehet az anyag. A legfontosabb, hogy beszélj sokat előtte Pankához, még, ha nem is érti, de legyél benne teljesen biztos, hogy úgy lesz a legjobb, ahogyan tenni kell (pl:koplalás), mert az elbizonytalanodást biztosan megérzi és elkeseredik. Nagyon valószínű, hogy meg kell szúreni a kezét. Ha ezt beültetett kanüllel csinálják, akkor akár infúziót is aphat előtte, amitől kevésbé lesz éhes és szomjas. Ha nem akkor esetleg kérdezz rá, hogy mikor adhatsz neki ha nem is tejet, de teát utoljára. Esetlg az is segíthet...
15-én mi is koncertre megyünk. Netán ugyanarra? A Tabánba?
Érdekes hétvége lesz. 15 de. Samsung futóverseny, este koncert, másnap barlangászás.
Evey!
A kerti parti nagyon tetszik. 23-a nekünk nem jó, egyébként bármikor. 242-0791
Persze a bárhol máshol rendezett taliban is benne vagyunk.
Tényleg, csajok olyan régen volt táblázat! Nem kellene frissíteni? Zsombi 67cm, 6300g
Hogyan kell táblázatot bemásolni?
Másik topikba igértem egyet, de ha bemásolom, akkor az elválasztó beosztást ewlsinkófálja. Segítsetek kérlek!
Mindenkinek aki gyógyulásra szorul jobbulást, a többieknek békés fejlődést. Ja! Kopasz Gombóc oldalra fordul, persze a popsija még túl nehéz, és a távolabbi kezével nyúlkál a tárgyakhoz. A csempéhez is. Végre!
Snoopy