Szia Bucska! Én is pont ma mondtam a páromnak, hogy ezen a topicon csak mi levelezgetünk már. Én az egész babanetet nemrég használom, amikor az ikrek születtek, bejött meglátogatni egy lány, akivel az első gyerekünket várva együtt voltunk ilyen kórházi felkészítőn, tudod szülőszoba látogatás meg ilyenek. Neki második nekifutásra lettek ikrei, kicsit később születtek, mint nálunk Dávid. Szóval ő mondta, hohy van ez, és van külön ikres topic. Azzal kezdtem, aztán el-el-nézek másfelé is. Nem szoktam chatelni, nem töltök annyit gép közelben. Pedig kéne, mert itt lóg a fejem felett a doktori disszertációm határideje. Brrr, rágondolni is rossz.
Ismered a "Hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával" c könyvet, elég használható, de a sógornőm az interneten szokta nézni, talán simán
www.homeopatia.hu (?)-n.
Mi éppen most szereztünk be nagyobb autót, szóval tervezzük, hogy majd megyünk velük. Még a gyerekek előtt elég utazósak voltunk, és jól bírtuk a nomád viszonyokat is, előbb utóbb ahhoz is hozzá szeretném őket szoktatni, nehogy vmi tutyi-mutyi pasasok legyenek.
Gyereksziget: idén még nem voltunk, de jó, hogy mondod, mert tervbe volt véve, aztán lekéssük. A kicsik eddig jól bírták at ilyesmit, a héten voltunk kirándulni, meg egy találkozón, ahol perzse mindenki körbe is csodálta őket, de egyelőre jól viselik az ilyesmit.
Stabilan kötődő: a gyerek magatartásából jól lehet következtetni a korai és a fennálló anya-gyerek kapcsolatra. Amelyik gyerek a korai szakaszban megbízható, szerető anyával volt megáldva, annak az anyja egy biztos pont, így kicsit nagyobb korában pl, ha ott hagyod vhol egy kicsit, nem kap sikító frászt, mert bízik benned, tudja, hogy visszajössz. Ha együtt vagytok egy nagyobb helyen pl. baba-mama klub, játszótér, vendégség, stb, akkor egy biztosan kötődő gyerek el mer távolodni, föl meri fedezni a terepet egyedül, és persze vissza-vissza tér, vagy odajön, ha vmi baja van. Egy bizonytalanul v rosszul kötődőgyerek sír, nem megy el az anyjától, ha ott hagyják apatikus lesz, stb. No rmális esetben egy bizonyos kor fölött te akkor is egy bizots háttér vagy a gyereknek, ha nem 20 cm-re állsz tőle! Egy jól kötődő gyerek van olyan viszonyban veled, hogy közvetlenül neked fejezze ki a felháborodását, hogy hazahoztad azt a kis trónfosztót. A féltékenységet egyébként sok féle módon kifejezik, de ez normális, ha egy ygerek egyáltalán nem féltékeny, ott szintén gyanús, az anya-gyerek kapcsolat! Az engedetlenséggel is el lehet érni, hogy rá figyeljenek, persze ez nem tudatos. Minden gyerek mutat ilyenkor agresszív és regresszív jeleket is . Pl. makacs, kiabálós, stb---agresszív, közben újra bepisil vagy szopni kezdi az ujját, vagy kevésbé tisztán beszél, stb----regresszív. Nem tudom ezt pont honnan épültem, mert pszichológiát elég sokat olvasok. ( Egy jó példa: a nővérem fia, amikor a kicsi született 2 3/4 éves volt. Ő pl azt csinálta, hogy mindig akkor kellett kakilni, bilizni, amikor a nővérem szoptatott. Persze ez nem tudatos, de eléág látványos, hogy micsoda véletlen! Az enyémek is megcsinálják, pedig nagyobbak, hogy amikor szoptatok, akkor csinálnak olyasmit, amit nem szabad vagy amit megakadályoznék, ha oda tudnék menni.
A kötődési tipusokat lehet, hogy egész egyszerűen a nagy pszichológia könyvben olvastam ( Atkinson féle)
Ez tetszett ez a békés nyugodt család, én időnként inkább úgy érzem magam, mint egy olasz filmben egy szicíliai család tagja, haha!
A férjed mit dolgozik, mennyit van otthon?
Kötél idegzetet és jó időt kívánok a hétre: C
Hogy kell a profilba beírni az emil címet?