Új privát üzeneted érkezett!

Szia Pitypang!

Hol is van ez a 4D Uh?

Kátya
kátya

Sziasztok!

A Kútvölgyiben van 3D-4D uh, én 2 éve voltam. Viszont azt nem a kórházban hanem a rendelőintézetben készítik, egy egészen más uh-s szakember.
Mi kaptunk róla képet és videót is, 2 éve is 8e Ft. volt. A kp-i számon jelentkeztem be, ott kértem a 3D uh-s rendelőt.

Először csinálnak egy 2D-s uh-t ebből számolja ki a számcsigép a 3D-t, majd a 4D az időbeni változást mutatja. Szerintem teljesen mindegy hol csináltatja az ember.

Csokievés
Hát én ugyan ezt nem hallottam, mikor mi mentünk, de elég éhes voltam és megettem egy túrós rétest, amitől végig csuklott a fiam a pocimban, így elég nehéz volt jó képet csinálni róla. Mi a 31. héten voltunk, és úgy nézett ki a baba, min tegy jól megtermett grillcsirke. ráadásul aludt is és az egyik keze végig az arca előtt volt félig. Bezzeg a fütyköst meg belóbálta. Mondjuk akkor már tudtuk 2d uh alapján, hogy kisfiú.
Egyébként nekem sokkal jobban tetszik a 2d-s, mert jobban kivehetők a részek, mint a 3D/4D-sen.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Gumicukor köszi az infot. Még egy kérdés akkor jól értem, hogy a 3D-4D Uh nicsn benne a kötelező UH-ba vagy a csak a 3D és akkor ezekre nekem kell függetlenül a dokimtól elmenni?

Kátya
kátya

Nekünk nem volt benne a kötelező uh-ba, szerintem most sincs. csak akkor 3d-znek még plusszban, ha vmi gond van, akkor is azért, mert több szem többet lát alapon.
Nem kell elmenni, mi is csak igazából mozizás céljából mentünk, mégis lássuk, hogy néz ki 3D-ben a gyermekünk, de én igazából csalódtam.
Magát a szakmai uh-t a dokim csinálta, és én az ott látott, hallott észrevételek, vélemyékre adtam.

van aki nem is megy 3D/4D-re.igazából ez most egy pluszz, ami egy kicsit talán divat is manapság.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor, érezted is, ahogy csuklott a bébi a hasadban? Kép Mert állítólag azt érzi a mama, ha már nagyobb a baba.
Liv

Kép

Kép
liv

Santha
Dr. Teleki Attila magánrendelő:
Kedd-Péntek 16-19-ig
316-1075
morszi

Liv
Igen éreztem. elég kellemetlen, amikor már kb. 20 perce egyfolytában csuklik és rázkódik a pocak mondjuk napjában többször. persze nagyon jó érzés azért.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Pitypang!
Köszi az infót. Evéssel kapcsolatban majd szerintem egyszerűen Babó fog dönteni, hogy éhes leszek-e előtte vagy sem :-)
most a 24. héten vagyok, jövő hét keddre kaptam időpontot.
Már nagyon várjuk a papával a mozizást, remélem látni fogunk a kisasszonyból valami érdekeset is.
aticica

Most jutott még eszembe egy talán butuska kérdés.
Ti meddig akartok dolgozni? És melyik orvos írhat ki? Nőgyógyász vagy háziorvos? És ezt külön kérni kell?
Én a 28. hétig szándékozom dolgozni, bár most 24 hetesen még semmi panaszon (mondjuk rá), de nem tudom, hogy ezt kell-e majd mondani és ha igen, akkor kinek. 28 hetesen azért már nem gáz ilyet kérni nem?
Segítsetek! Ti hogy csináljátok, csináltátok?
aticica

Aticica!
Nekem anno úgy volt, hogy a nőgyógyi adott egy papírt, amiben kéri a háziorvost a táppénzre vételre, igazolva az x hetes terhességet. Ez alapján az én dokim simán kiírt az utsó két hónapra. Ha nincs gond, akkor külön kell kérni a dokidtól, deáltalában mindenkit kiírnak.
Utána kéthetente kell a háziorvostól a táppénzes papirt kérni, ami alapján a táppénzt elszámolják.
Az én háziorvosom azért havonta rám is nézett, vérnyomás, meg a leleteimbe bepillantott.

Üdv
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Aticica
Én a 37. hétig dolgoztam, és csak 2 hétig kellett táppénzen lennem, mert a 39. héten megszületett a fiam. (Új kép van róla a profilomban).
Engem a háziorvos írt ki sima táppénzre.
De szerintem a nőgyógyi is kiír előbb, ha kéred.
Én pont azért dolgoztam ilyen sokáig, mert nem volt semmi panaszom. A munkahyelem is nyugis, jó munkám volt/van, közel is van (2 troli megálló + vagy gyalog a Városligeten át - ezt sokszor választottam oda is és hazafelé is).
Egyébként van, akinek semmi panasza nincs, és már 3 hónapos terhesen kiíratja magát. A barátnőm is így volt otthon, mert elég stresszes volt a mhelye.

Én meg úgy gondoltam, ameddig bírom és nincs semmi problémám, addig dolgozom. Meg nem volt mindegy a pénz sem, hogy csak 70 %-ot kapok táppénzre, vagy a teljes bérem.
Szülés előtti napon bementem meglátogatni a kollégáimat, még akkor is teljesen ok voltam, másnap meg már babáztam.
Remélem legközelebb is így tudom majd csinálni, ha nem, akkor meg máshogy.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Köszi az infót lányok.
Mi vidékre akarunk költözni (potom 300 km Bp-től), amint megérkezik Babó és addigra jó lenne már teljesen otthonossá tenni az új házat, különben szerintem én is dolgoznék végig (mit csináljak egyedül otthon). Egyébként itt a munkahelyen egyre jobban kímélnek, úgyhogy biztos elvegetálgatnék még egy darabig, de apuci sokat utazik-csak miattunk (ott messzföldön van vállalkozása) és így neki is kényelmesebb lenne, meg ugye 300 km-ről elég nehéz irányítani egy házikó megfelelő berendezését. Erre szánunk másfél hónapot (na jó, meg egy kis tiszapart, pihi, nyugi). De az utolsó 5-6 hétre mindenképp vissza akarok jönni Pestre és lehet még munkába is benézek néhány napra, de látogatóba egészen biztos :-)

Képzeljétek, tegnap éreztem először, hogy igazán terhes vagyok, persze átvitt értelemben. Eddig nem voltam kívánós (még most a 24.héten is csak 3 kilóval vagyok több), de tegnap egész este csak ettem és ettem és ettem és nem éreztem ,hogy mindjárt szétdurranok, csak kellemes jóllakottságot. Furcsa érzés volt :-)
aticica

Aticica, én is max. a 28. hétig dolgozom, én is úgy gondolom, hogy bár jól vagyok, minden rendben, azért jó lesz egy kis pihi, jó lesz itthon lenni és inkább a babaszobát szépítgetni. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Van itt valaki???
Mostanában éjszakánként begörcsöl a vádlim. Szerintetek mit csináljak? Jelenleg 2*2 Magne B6-ot szedek. És mostanában időnként fájdogál a derekam is. Ez normális a 25. héten?
Veletek mi újság?
aticica

Aticica
Pedig ez tényleg megnéziumhiányra utal. Esetleg 3*2 db magne b6? Vagy a Béres féle Magne B6, abban több van a magnéziumból, én abból szoktam néha egy szemet bekapni.
A csokiban is van magnéziumKépKép
Irigyellek a három kiló miatt.

Judy (24+0)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Aticica
Mi kismamatornán tanultunk lábgörcsre gyakorlatokat. Máv kórházban van a gyógytornán a kismamatorna kedd-csütörtökön 2-3-ig. A derekad fájhat mer egészen másho kezd lenni a súlypontod, máshogy terhelődik a gerinc. nekem volt 2 teniszlabdám, amit betettem a hátam és egy szél közé és fel le mozogtam, úgy maszzírozta a fájó pontot. mondjuk nekem szerencsére nem sokat fájt a derekam, csak néha éreztem, ha sokat ültem egyfolytában. hogya alszol, hanyatt vagy oldalt?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Aticica, nekem is begörcsöl néha a vádlim, és nekem is fáj a derekam és a hátam, főleg akkor, ha hanyatt fekszem, így most már csak oldalt fekve tudok aludni.
Liv

Kép

Kép
liv

Most már 3*2 Magne B6-ot szedek :-) Tegnap éjjel nem volt semmi gondom. De azért érdekes, hogy csak éjszaka fáj. Napközben semmi.
De azért biztos ami biztos eszek gyorsan egy kis csokit :-)
A derekam viszont szerencsére még nem fáj.
Egyenlőre félig hason-félig oldalt fekszem, már amennyire ugye a növekvő poci még engedi a hason fekvést.
Én annak idején atlétizáltam, tehát nyújtó gyakorlatokkal nincs probléma, csak nem jó ilyenre felébredni.
aticica

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Kútvölgyiben hány ágyasak a szülőszobák, vagy ha van egy- és többágyas is, akkor melyikből mennyi.
Köszi!
Liv

Kép

Kép
liv

Liv
Én, amikor szütem 2002 júliusában, akkor 2 ágyas szülőszoba volt, kis fügönnyel lehetett elválasztani egymástól az ágyakat. szerencsére, amikor én szültem, rajtunk kívül nem szült más. egy másik szobában pedig 2 ágy volt vajúdásra, ott volt a ctg.

viszont tavaly decemberben nagy fúrás-faragás történt, átalakítottak sok mindent, otthonosabbá, szebbé tették a szülészetet.
most 3 db 1 ágyas szülőszoba van különbejáratú, mindhárom más-más színű és hangulatú.
én még nem láttam, de egyik ismerősöm mesélte,
hogy nagyon klasszak.

bővebbet nem tudok, mivel még saját szememmel nem láttam, de olvass vissza az archívban (2003 .dec-január körül),mert Rákóczi Ági részletesen írt a megújult részekről itt:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39890/54329.html?1073402875

pl. most már a gyerekorvos a szobákban viszgálja a babákat a mamák jelenléte közben, nemelviszik őket és majd visszahozzák, mint amikor én voltam. persze utána kaptam tájékoztatást, hogy van a pici. egyedül, amikor mehettünk haza, akkor voltam ott a pku vizsgálatnál a reflexvizsgálatnál.

üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Csak benéztem, mert lassan aktuális lesz megint sűrűn látogatnom a Kútvölgyit Kép Julcsi 9 hónapos lesz, és szeretnénk kistestvért neki, remélem, hamarosan beszámolhatok a jó hírről.

Üdv:
Anita
anita30

Sziasztok!

Június 10-én 12:45 körül végre megszülett kisfiunk, Balázs (3600g, 57cm).
Ezúton is szeretném megköszönni Zachár Erikának a sok figyelmet, kedvességet, segítséget. És persze Hegedüs Doktorúrnak is. Neki külön köszönöm, hogy a nem túl bíztató kezdet ellenére is bízott bennünk, és így végül műtét nélkül születhetett meg Balázs. (Ugyanis sokat küzdöttünk, hogy a fejecskéje elinduljon lefelé. Kis Balázskám ott felejtette a kezecskéjét a fejénél...)
A kórházban szűk 5 napot töltöttünk, ami elég fárasztó, de csodálatos vot. Kép
A csecsemős nővérekről itt a topicban elég sok rosszat olvastam. Én most rácáfolnék mindezekre. Egytől egyig nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Sokat tanultunk tőlük. Különösen Ági nővértől. Kép
Kép
Kép
ljucus

Gumicukor, köszönöm szépen! Kép

Ljucus, gratulálok! Kép

Kép

Kép
liv

Ljucus
nagyon szép a kisfiad, és gratulálok nektek! ismerős ez a kis babateknő, dani is ilyenben volt. Kép
kívánok sok-sok tejcsit a pici babának, nektek meg idővel pihenést a pici mellett.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Ljucus!
Nagyon gratulálunk gyönyörű kisfiadhoz!
P.
pitypang

Liv, Gumicukor, Pitypang,
köszönöm. Kép

Balázs egyelőre elég nyugis baba, van, hogy 4-4,5 órát is alszik egyszerre. És nagy kajás. Kép Tegnap este 130g-ot szopizott.

Jucus
ljucus

Szia Jucus!

Gratula a kis Balázshoz, nagyon édes! (Nekem a kis kacsás ruci ismerős. "Mi" is ilyenben voltunk a Kútvölgyiben.)

Ezek szerint Neked sem volt annyira egszerü a szülésed; de olyan furi, hogy csak pár napnak kell eltelnie és máris megszépült minden.
(A csecsemősök május elején is nagyon barátságosak és segítőkészek voltak egyébként.)

A 130g-ból arra következtetek, hogy bőven van tejed is, ez nagyon szuper.

Mégegyszer gratula!

Böbe
böbike

Sziasztok!

A profilomban található e-mail címemre elküldenétek a Mészáros doktor úr magánrendelői adatait (cím, telefonszám, rendelési idő, árak)? A kórházi rendelési ideje is érdekelne.
Előre is köszönöm!

Judit
mindoverload

Sziasztok!

Nem tudtok valamit Györeszről?
Aggódom miatta.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Judit, elküldtem mailben, amit kértél!
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Ljucus, Balázs gyönyörű, gratula Kép
anita30

Böbike, Anita, köszönöm. Kép
ljucus

Sziasztok!
En a 10. heten vagyok, nagy dilemmaban.Ha valaki esetleg tudna segiteni, hogy melyik orvost valasszam -Vidat, vagy Tothot-, nagyon megkoszonnem.Az szembe tuno mennyien istenitik Vida doktort, de az egyik baratnom a Tothnal szult,a velemenye szerint a Toth megbiszhato, egyenes, hatarozott ember.Kerlek segitsetek
Judith
fincsike18

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Én is nagy dilemmában vagyok éppúgy mint Fincsike ( szerintem mi ismerjük egymást :-) ) Legközelebbi babánkat szeretném majd a Kútvölgyiben szülni, így orvosválasztás előtt állok. Visszaolvastam valamennyire a topicot és Vida doktor valamint Szathmáry doktor nagyon szimpatikus nekem . Utóbbi nemrég óta van a Kútvölgyiben, azt hiszem Csepelről jött át - ill. Tóth doktort is sokan dicsérik. Kérem aki tudna pro és kontra dolgokat említeni, ill elérhetőséget, árakat tegye meg a
heni.1@buli.net mail címen, vagy ide.
Előre is köszönöm! Mindenkinek jó pocakosodát kívánok.
Fincsike :-) ! Dobhatnál nekem pár sort mi van Veled! :-)

Heni

Kép

Kép
cancan

Liv!

Nem tudok Györeszről semmit, sajna. Ne aggódj! Biztos elutaztak valahova, elvégre nyár van, vagy mi a szösz.

Böbe
böbike

Fincsike!

Gratula a kis pocaklakóhoz!
Vida és Tóth doki párban dolgoznak. Ha épp az egyik szabin van a másik helyettesíti, úgy tudom. Szerintem érdemes találkozni velük, (mert lehet, hogy nekem szimpatikus Vida dr. stílusa, de el tudom képzelni, hogy valakinek nem jön be) ezt csak Te tudod eldönteni. Az megoldás lehet, hogy elmész valamelyik doki magánrendelésre, a személyes találkozás után egyszerübb a döntés.

Böbe
böbike

Sziasztok!

Liv, Györesz (remélem jól vagy)!

Tegnap voltam a szülészelőkészítő tanfolyamon, szerintem elég érdekes volt, megérte elmenni...
Nem tudom voltatok-e, Ti is terveztétek.
Mi apussal voltunk, és még a végén lehet, hogy mégis bejön, pedig eredetileg nem terveztük.

Macs
maccs

Senki nem tud nekem infokat küldeni? :-(
dr. Vida, dr. Tóth, és dr. Szathmary érdekelne.
Előre is köszönöm ha jár erre Valaki érintett és pötyög nekem - akár magánba - is pár sort. Elsősorban az elérhetőségük és a tarifájuk érdekelne és persze, hogy mennyire "jó" dokik.

Heni

Heni

Kép

Kép
cancan

Maccs, én a jövő héten fogok jelentkezni szülésfelkészítőre! Remélem, Györesz is tud jönni. 2 előadásra pedig férjestül megyek. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:08-kor.
Vendég

Sziasztok!
Ljucus! Gratulálok a gyönyörű kisfiadhoz! Hihetetlen, hogy hamarosan mi is itt tartunk!

Liv!
Látom itt is kerestél! Annyira jól esik, hogy így aggódtál értem! Nagyon ari vagy!

Cancan!
Én a Szathmáryhoz járok már nagyon régóta, de én a csepeli rendelőjébe járok, mert Ő régen itt dolgozott a csepeli kórházba. Azt nem tudom, hogy a Kútvölgyibe hogy dolgozik, de rendel még Budaörsön és a XI. kerbe. Én meg vagyok elégedve vele, bármikor felhívhatom és elég rendes, egy kicsit túl aggódós, de szerintem ez még mindig jobb, mintha nem venne komolyan dolgokat! Annak idején a Csepeli kórházba Ő volt az egyik legjobban felkapott orvos! Ha érdekel szívesen megadom a rendelési címét, telefonszámát!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz,
köszönöm szépen, gyűlnek az infok, azt hiszem a személyes találkozás fog dönteni. Ha esetleg van egy kis időd, írnál nekem róla bővebben. Szerintem inkább magánba : heni.1@buli.net a címem. Érdekelne hogy milyen korosztály ( gondolom idősebb ) a nagyjáboli tarifái, elérhetősége. Én a Kandász Andrea mostanában megjelent Szülőszoba c. könyvében lettem figyelmes rá, Valaki ott olyan jellemzést írt róla, hogy nagyon megfogott. Tudom, hogy Ő nem rég óta van itt a Kútvölgyiben. Budaörsi elérhetősége nagyon jó lene, ugyanis én Budakeszin lakom, az innen 10 perc kocsival.
Köszi mégegyszer!

Lilluska, Neked is köszi!

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
Mindjárt küldöm e-mailen az infókat!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Koszi Bobike, Lilluska az infot a dokikrol.Az tenyleg elgondolkodtato, hogy a sok paciens nem megy e a minoseg rovasara.Bar a babanetes beszamolok szerint a Vida talan elfoglaltabb mint a Toth.A jelen helyzet szerint tenyleg at kell gondolnom.Egyebkent ha valaki tud a Vida arfolyamarol azt elore is koszi.
Judit
fincsike18

Györesz, tényleg aggódtam érted, de szerintem ez természetes. Végül is lehet, hogy együtt szülünk, lehet, hogy nagyjából ugyanakkor indulnak el a bébik kifelé, hiszen csak 10 nap van közöttünk. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Liv, nem bánnám, ha együtt szülnénk, semmi sem lehetetlen!

Kép
Kép
györesz

Györesz, megdumáltuk! Kép

Kép

Kép
liv

Sándor doktort ismeri valaki?

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hátha ti tudjátok: a Kútvölgyi miért nem kapta még meg a bababarát kórház címet? Mik azok a követelmények, amiknek ebből a szempontból nem felel meg? Mert eddig - a különböző kórházakról olvasva - nem sikerült rájönnöm.
Köszi!
Liv

Kép

Kép
liv

LIv:
a szoptatas hangsulyozasa, hogy bemehet az apa szulni, nem viszik el rogton a babat, es hogy veled van vegig, azt hiszem

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?