Csöre: hát ha már mászna Bencus, biztos nem akarna ölikézni
nem akarom bántani, de elég lustácska nekem a nagyok után
Fürdés után is letettem az ágyra, mellé raktam 3 játékot épp messzebb a kis kezétől, hogy nyúljon érte - vágyakozva rájuk nézett, hadonászott kettőt-hármat maga mellett, de oda nem fordult volna
picit rásegítettem, úgy már érdekelte a dolog... pedig oldalra már-már fordul, de inkább csak akkor, ha a mellem keresi
Kicsit érdekes az is: a fejét hátraszegezi, és inkább csak a felsőtestével fordul. ( Viszont ülésben jól megtarja magát, úgy jobban nyúl a játékokért maga körül)
Bumbi: igazából nem értem, hogyan kerültél be a 3 napos babácskával - ilyen hamar kiengedtek a kórházból? Sőt eleve gyulladt köldökkel engedtek ki?
Nálunk nagyon odafigyelnek a sárgaságra is, és elmondták, hogy jobb pl. még 1-2 napot kékfény alatt bent lehúzni, mint az újszülöttnek kórházba kerülni, mert akkor a koraszülött osztályra kerülnek - szóval gondolom, ilyen esetben is, mint a tiétek, inkább a szülészeti osztályon kezelgették volna. A másik, ami számomra könnyebbség volt, hogy a szülészorvosom neonatológus is, így rögtön tudtam kérdezni a babáról is, mert őt is ő vizsgálta
Azért örülök, hogy végül a szoptatás ilyen jól sikerült
A kitartásod sok anyukának példa lehet
A védőnők (bocsi a kivételnek ) mindig a mérlegen lovagolnak, teljesen egyetértek veled, hogy ki vagy akadva rájuk!
Csörének írtam már többször Bálint fiamról, akinek a súlya mindig az átlag alsó határán van, és tényleg átlagos!!!! A védőnő meg megjegyezte, hogy kevéske asszem 3 éves státuszon. Doktornénink végignézett a gyereken, és legyintett, hogy arányos, jó az
(és ő volt az, akit csecsemőkorában én is más orvoshoz hordtam, és tápszereznem kellett a tej mellett 8 hós korától
, és ő volt az a gyerek akinél még hallgattam a védőnőre, hogy 2 óránál hamarabb ne szoptassam, és 20 percnél tovább ne tartson egy szopi, stb.
annnnnnnyyyyyyyyyyira bánom már.... de a lényeg ahhoz képest másfél éves koráig megtartottuk az alvás előtti szopit - akkor is csak azért maradt el, mert iskolába kezdtem járni, és hetente 2 esténk kimaradt)
Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyújtottam, de a védőnő téma ki tud borítani (!) pedig segíteniük kellene az anyukákat