Éjmanó!
Én nem egészen 2 két hónapja szültem a kádban. Gyönyörű, csodálatos, fenomenális, szuper...
volt!!!!
Főleg, hogy van összehasonlítási alapom, mert az elsőt nem vízben szültem. Én annyi forró vizet eresztettem a kádba, amennyit csak lehetett és valóban nagyon jó fájdalomcsillapító hatása van. Ráadásul nagyobb az esélye annak is, hogy nincs gátrepedés ( nekem nem volt). A ctg-hez nem kell kiszállni hozzá és az én dokimnál még a burokrepesztéshez sem kell kiszállni a vízből. (dr. Siklós)
Azonkívül még a víz felhajtó ereje nagyon-nagyon jó, mert amikor már eltűnőben van a méhszáj, akkor nagyon jól esik mozogni és mivel elég nagy a kád, van is elég hely hozzá és hát nagy hassal könnyebb a vízben izegni-mozogni.
Egy jótanács: sajnos olyan a vízrendszer, hogy csak kb. 10 perc vízeresztés után lesz elég meleg a víz, ezért előfordulhat, hogy a végére kihül. Ilyenkor a szobában levő mosdónál eresszétek meg a csapot, hogy follyon 10 percig, míg meleg nem lesz és akkor a kádnál is meleg lesz. Egy másik jótanács még: használd ki a zuhanyrózsát, főleg a hasadra és a gátadra. Nekem kitolás alatt volt nagyon hasznos a gátamra, előtte főleg a hasamra, mert ott fájt a legjobban. A szabály: mindig odairányítsd a forró vizet, (nekem a végén már a férjem tartotta a kitolásnál, a másik kezével meg engem
)ahol a legjobban fáj.
Még egy tanács (hű, hirtelen mennyi jön elő belőlem
)vigyél kis gyertyát (-kat) és kapcsoltasd le a villanyt. Még a kitolásnál is elegendő lehet velük a fény és nagyon-nagyon megnyugtató, olyan "szülés-hangulatú".
Én használtam illóolajat is, az is nagyon segített a befeléfordulásban, ellazulásban.
Hát ennyi. Én már nem is tudom elképzelni, hogy ne vízben szüljek. Rettegek attól, hogy legközelebb foglalt lesz a kád. Talán jobb is lenne ezért is itthon szülnöm a következőt, mert akkor tuti nem lenne foglalt a kádunk.
Még valami. Ne úgy menj oda, hogy tuti vízben akarsz szülni. Majd ott meglátod. De ha nem érzed úgy már szülés közben, hogy semmiféleképpen nem akarod kipróbálni, akkor mindenképpen próbáld ki!
Szép szülést és egészséges kisbabát kívánok!
Menta