Sziasztok!
Niácska!
Köszönöm, nagyon büszkék vagyunk rájuk (igaz, a 3 éves leányzómmal mostanában nem könnyű az élet, az a fránya ön/éntudat...
)
A labor reggel (nem 100%, de így emlékszem) 7.15-től van tán 10-ig, érdemes korán menni (úgyis jobb azt az üres hasat mihamarabb megtömni!
, elég sokan szoktak lenni, de sürgetik a laborosok.
Bubcsika!
Egyenlőre ide írok, aztán, ha leszavaznak a többiek, akkor magánba.
A beöntés; én is tartottam tőle, különösen azért, mert gyerekkoromban kaptam beöntést és nagyon fájdalmas emlékeim voltak.
Ennek ellenére (valószínő, hogy egy "ici-picit" megnőtt a hátsóm) nem volt fájdalmam és meglepetésemre megalázó sem volt a szitu, valahogy olyan jól áthidalták a helyzetet. Amikor Csengét szültem, mint korábban írtam, terhes cukrom volt, és az osztályon kaptam a beöntést ott roszabb volt, mert tényleg sietni kellett és a közös WC-t kellett használni...
Viszont a szülőszobán ugyanabban a helyiségben van a beöntő ágy, a WC és a zuhanyzó, tisztálkodó szerek, törülközők, így teljesen rendbe tudod magad hozni, anélkül, hogy bárki megzavarna. Ja, és le is borotválnak a gátadon, de az sem ciki, bár azt otthon is meg lehet csinálni, márha van egy ügyes kezű férjed, mert ugy a pocaktól már látni bizony nem látod magadnak az alsó fertályadat (
)
Nekem elég hosszú volt az első vajúdásom (12 óra), mer szegény Csenge még nem akart jönni
, ezért előre elhatároztam, hogy fogok kérni EDA-t.
7-kor kötötték be az oxitocint , délben repesztettek burkot. Ezt egy kb 30 cm hosszú, közepes vastagságú kötötű vastagságára emlékeztető tűvel végzik, de nem kell megijedni tul.képpen csak azér ilyen hosszú, hogy az orvos rá tudja fektetni a kezére és az ujjahegyéről éppen csak lelóg és megkarcolja a burkot. Nekem kellemetlen volt, de azért,mert a méhszájam nagyon ellenállt. 18.25-kor bújt ki a lányom, de én nem is igazán voltam magamnál. A köldökzsinór a nyakán volt, ezért oxigént kellett szívnom a fájásoknál, amit az Eda ellenére "remekül" éreztem, de tompábban, mint az EDA- előtt. Ez azért fontos, mert így tudsz nyomni, amikor kell.
Ekkor, egy 1 hete dolgozó szülésznőm volt, aki korábban már csinált nekem ctg-t és nem volt különösen szimpi, (Annamari), de a szüléskor NAGYON segítőkész és hatékony volt (pl.: Ő vette észre a ctg hangokból, hogy valószínű a köldökzsinór baba nyakán van, pedig ott sem volt, de "félfüllel" mindig odafigyelt), még most is ott dolgozik.
A gátmetszésemet észre sem vettem, nagyon szépen csinálta.
A szülés után 2 órát ott kell maradni a szülőszobán. Az én Csengém nagyon sírt, sztem azért, mert még nem akarta ezt a kinti világot, akkor kb. egy fél óra múlva odajött egy másik szülésznő (akit egyébként szintén nagyon dicsérnek mások, valamilyen Kati) és levitte az inkubátorba , gondolom zavaró volt a sírása, mert hangja az volt az biztos
, ígyhát ez engem egy kicsit rosszul érintett, de spongya rá...
A kórházi létünk maga volt a pokol. Nem volt hely a baba-mama szobákban, nekem nem indult be a tejem ezért egyes csecsemősök halálra stresszeltek, tulajdonképpen egyfolytában bőgtem. Szerencsére vége.
Ambrus egészen más történet. Már óriásira növesztettem a hasam, ugye nem számoltunk a méreteivel, mert az uh nem mutatta meg igazán. 2 nap túlhordás után 2 ujjnyira nyitott méhszájjal mentem a szülőszobára, kaptam egy kis oxitocint, meg burkotrepesztettek és indultunk a férjemmel a folyosói sétánkra. MOst sem volt választott szülésznőm, hanem az éppen beopsztott Julcsit sikerült kifognom. Aranyba öntöm a nevét! Minden jót el lehet róla mondani, pedig Ő is nagyon fiatal.
3 óra vajúdás után döntöttem el, hogy kérek EDA-t. Hát itgen jól tettem, mert amikor elindul kifelé az én óriásom, hát bizony erősen csillagokat láttam, még így is. A szülésznő csak annyit mondott, hogy "jézusmáriám mekkor ez a gyerek!!!" És kijött, húzták vonták az igaz, mert nem és nem bírtam kitolni. A párom is jól beleizzadt, mert ő is húzta hátra a lábam, hogy segítsen. Szegénykém nem tudott fellélegezni, mert annyira elfáradt, így oxigént kapott, azán felsírt. Egyébként ez egyáltalán nem jellemzeő rá, nagyon ritkán sír, inkább "szólít".
Na, most abbahagyom, mert nagyon unalmas és hosszú lett. Ha bármi kérdésed/etek van nagyon szívesen válaszolok!
Orsi