Új privát üzeneted érkezett!

Manó, nyisd az ablakot, küldöm a kajcit :) :D
Tibi végül evett belőle, de fél kiló kenyeret evett három kanálhoz, így lakott jól... csak tudnám, miért nem írják rá a babkonzervre, hogy nagyon csípős, akkor nem venném meg :)

Nekem sikerült megnyitni Poker oldalát, nagyon szép kislány Gerda, gratulálok hozzá!!!!
magdii

Helló!

Túl vagyunk a fürdésen.
Egyedül csináltam és nem sírt!!!!

Nem tudom meséltem e, szerintem nem. Cafe del mar zenére nyomjuk a pancsi pancsit... ez anyát és babát egyaránt megnyugtatja!! Egyre profibb vagyok! Mivel koszmós lett a feje, vettem babe sampont. Egyedül fürdettem, megmostam a haját...:)

Most alszik, remélem kb. 1/2 10-kor ébred, akkor egy szopi, és egy nyugodt éjszaka! :)

Köszi Magdii! :) Tegyél képet Dávidról, had lássuk, hogy alakul a sérója! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sikerült nekem is megnyitnom, tényleg nagyon édes! :)

Képzeljétek szerdán meglátogat az ikres barátnőm a csajokkal. A problémánk: ő egyedül jön a csajokkal. Igen ám, de egyszerre a két hordozót nem bírja el, csak az egyiket...akkor a másikkal mi legyen, amíg "A" babát behozza? Én sem tudok kimenni, hiszen itt van Áron...ha őt viszem, "B" babát én sem bírom el...
Van ugyan babakocsijuk, de az meg túl széles...nem fér be az ajtón...

Az egyetlen megoldás: kimegyek Áronnal babkocsival, és a kocsiba berakunk egy csajt! :)
Vicces lesz! Majd csinálok fotókat! :):):)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi gratulálok a fürdetéshez! Én nem mertem még egyedül fürdetni, Tibi eddig kétszer nem volt itthon akkor megkértem Anyukámat, hogy segítsen :)

Én most próbálom altatni Dávidot, de szokás szerint nehezen megy, az esti alvás mindig ilyen... cserébe viszont sokáig alszik :)

A lányok bevitelére sajnos nincs ötletem, de a képek biztos édesek lesznek, három kis édes egy képen, mindenképp tegyél majd fel! :)
Dávidról ma csináltam képeket, ha lesz időm felteszem gépre és rakok a fórumra is! :)

Ugye már csak két pocakos kismamánk van?
magdii

Esetleg ha van kenguru, abban be lehetne vinni az egyik kiscsajszit, a másikat meg hordozóban? :)
magdii

Noémi: végül a légzésfigyelőtök bébiőrös?
mert ha igen, akkor arra az 1,5 percre símán bent hagyhatod Áront az ágyában, ha a barátnődék megérkeznek a kocsival, te kimész, s az egyik hordozóval beviszed az "A" vagy a "B" kislányt, a zsebedben pedig a szülői egysége a bébiőrnek.

Kép
kissmanó

Igen, Magdii a kengurura én is gondoltam. Most licitálok egyre sajna még nincs.,.

Igen Manó, bébiőrös...de nem merném itt hagyni... Mi van ha közben beriaszt a légzésfigyelő?! :?
Inkább marad a babakocsival ki, és egy csajt beszuszakolok Áron mellé!

Csak melyiket válasszam? Elég "intim viszonyba" kerülnek!
:D :D :D

Megyek, elteszem magam...éjjelre. Az esti lefekvés - Magdii - nálunk is hasonló..kipurcantam benne!
Egyébként az első hetekben én is segítséggel fürdettem, ha Viktor dolgozott, de most már kidolgoztam a részleteket, és megy egyedül is..nem mondom könnyebb ketten, de ez van!

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

jó reggelt

teljesen kipihenten jelentkezem :) 8-fél3ig majd fél6ig aludt és most is csicsizik...én már bepakoltam egy mosást, megittam a kv-m...apa meg alszik a leányzó mellett...

szép az idő...ma beviszem lujzit a melóhelyemre asszem, míg apa bankban lesz :D

jó kedvem van na :)

jajj és konstatáltam egy tényt: tökmindgey mennyit eszik lefekvés előtt a babó, nem függ az éjszakai alvás mennyisége ettől. Lili tegnap este 40et evett, az eddigi 170ek után és ugyanugy aludt

Kép
Kép
mniki84

Grét ugye sokmindent kezdett mondani, avagy próbálkozni.
az előbb kétségbeesetten vonszol magával. kiderült hova: a szobájában az ágy melletti szekrénykén voltak a cumik, s nem érte el. kértem, hogy mondja cumi, s odaadom. de ő csak vigyorgott.
egy adott pillanatban bevillan, próbáljam úgy, hogy adjam meg a lehetőséget: súgja a fülembe a bűvös szót. félreseperjük a hajam, odahajol...és....és....kapok egy finom, leheletnyi puszikát a fülcimpámra.
és megkapta a cumiját.... :D

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Sziasztok!
Vagyok ám, csak olvasó üzemmódban...tegnap Ferinek szabad napja volt és megnéztünk egy háromnegyed filmet:)....

Niki!
Szuper :D !

Manó!
Nagyon édes a te kis Tétád, remélem majd nekem is lesz egy :wink:

Poker!
Gerda nagyon szép, formás kisbaba!

Noémi!
Grat a fürdéshez. én elejétől egyedül fürdetem Nórit...úgy volt, hogy az apukája fürdeti, de végül nem merte :oops: , azért ott van ő is , ami jól is jön, mert mindig elfelejtek odakészíteni valami fontosat :oops: ....
Babahordozó: én egyet se bírok el, csak úgy, ha üres...tiszta gáz...

KépKép
amadea

Jó reggelt!

Amadea,
ezért praktikus a nagytesó, mindent hoznak, figyelnek rá, szórakoztatják, stb. Apa meg fürdetni fog, ha nagyobb lesz a lány.

Manó,
isteni lehet ez a beszéd-dolog, a puszi meg pláne. Nagyok anyósnál? 3 hét?

Mi itthon vagyunk a fiúkkal, nem mondom, hogy reggelente nem izgulok, hogy fog menni egyedül, de aztán minden megyeget. Programokat kell szervezni, mert eléggé igénylik a drágáim, ma lesz az első kirándulásunk én + a 3 fiú. Az ebédfőzést napi rendszerességel feladtam, most rendelünk.

Beni egyre figyelmesebb, sokat nézegeti a kezét, a mellé tett piros macit felborítja, tárgyakat követ a szemével, és ma elkezdett gagyarászni, ment a heeee. A tesóit imádja, arcukat hosszan figyeli.

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Na, ha eddig nem mondtam fel, a következő 7vége után tuti lesz.
Drága sógorom és felesége úgy nevelik 1 szem (3 éves) lányukat, mintha kalitkában lenne, mindentől óvják, még a látogatóktól is. Másik sógornőm (a lány keresztanyja) mesélte, hogy nem engedték, hogy a múlt héten felköszöntse, nehogy "összezavrják" a gyereket, miért nem megy a napján...(más kérdés, hogy épp ez a keresztanyuka sógornőm az anyósát kellett akkor kisegítse, képtelenség volt akkor jelen legyen a szülinapon).
Nos az útálatosabbik sóginőm kitalálta, hogy szombaton lejönnek hozzánk, majd vasárnapi szülibuli után mennek csak haza. Ha a normálisabbik fajtából valók lennének, még örülnék is nekik. De így....
Apa mikor bejelentette a nagy hírt (mármint, hogy jönnek az öccséék), arra kért, hogy legyek szíves elviselni őket. Hát azt megígértem, de megtoldottam azzal, hogy ugye nem várja el, hogy jópofát vágjak mellé. S lőn: nem is vár el semmit, legszívesebben kilőné ő is a tesóját családostól a holdra.
Megjegyzem nem ez az első ilyen húzásuk, anno mikor a keresztelőt készültek tartani, megkértük, hogy az év végéig egyetlen 7végénk foglalt (előre 3,5 hónappal lefoglalták mások), s kértük ne akkorra tegyék, hisz ha úgy sem volt még eldöntve....
Naná épp akkor tartották. Ajándék megvéve, gondoltuk majd rá pár napra odaadjuk. Ajándék itthon maradt, erre Bp-en (oda kellett menjünk) vettem másat. S poénosan el is mondtam hogy jártam. Minden normális nő asszem (legalábbis én tuti) úgy reagálta volna le, hogy minek új ajándék, az otthonfelejtettet is ráért volna eljuttatni. De nem a sógornőm. Részéről a válasz: hát nem baj.
Másik tüske bennem: Grétát miután megszültem, szartak rá még apánál is gratulálni (mostanra már a történelem után elvárásaim sem voltak), először akkor látták, mikor mi anyósékhoz mentünk (egy városban laknak). Naná, ott is akkorra bírtak odaérni, mikor mi már cuccoltunk visszafele az autóba.
Ezek csak kis ízelítők ahhoz, hogy értsétek: a hátam közepére kívánom.
Ja, tavaly a Gréti keresztelőjekor is volt egy jó húzásuk. Ugye keresztelő előtti vendégeket hova kívánja az ember? Ha korábban jön, vagy segítsen, vagy húzzon a búsba. Naná akkor is 1 nappal korábban jöttek, sóginőm be akart menni Brassóban az Ikeába. Dolog pikantériája, hogy itt Ro-ban azelőtt fél évvel nyitotta első üzletét az Ikea, természetesen Bukarestben. Elméletice hallottuk, hogy lesz Ikea Brassóban, csak ez szép mendemonda, félévente változik, hol Ikeának termelő gyár épül, hol kimondottan Ikea áruház. Hát asszem a Géza béb keresztelőjére más kifogás után kell nézzenek, Ikeában Brassóban akkor sem fognak tudni vásárolni. De ne is jöjjenek, csak kimondottan a keresztelőre, mert akkor nem leszek toleráns, tuti megaszondom a magamét.
Bocs, de olyan jó volt kiereszteni a gőzt.
Fú, s milyen ideg leszek ha megérkeznek (mikor a lányuk alszik, a légynek sem szabad zümmögni....meg is mondtam apának, hogy ilyen ürügy okán nehogy a mi gyerekeinket kezdje rendre pakolni, mert akkor én csapok patáliát, s akkor megnézzük, hogy egy gyerek ha fáradt, akkor tud-e az én hangomtól aludni)

Kép
kissmanó

Sziasztok!

A pénteki depis hangulat után eléggé pörgősre sikerültek a napjaim, szerencsére! Így egy kicsit feltöltődtem. Pénteken voltunk az I. sajószentpéter városnapok pár programján (hű,denagyonmenők, de nem akarok rosszindulatú lenni :lol: ). Szombaton szinte egész nap fürdőszobaszalonokat lestünk kettesben Istvánnal, és ÉTTEREMBEN ettünk!!! Kb két hónapja már azt is elfelejtettem, hogy ilyen helyek is vannak... mennyei érzés volt! És a plazában a Humanic botlra is úgy vetődtem rá, mint hetek óta sivatagban bolyongó turista a teveitatóra... :lol: Vasárnap meg régizene koncert, szóval volt esemény.

Borcsa ma elvarázsolta dokinénit, ma voltunk megint tanácsadáson. SZóval nagy komolyan elkezdett rá nézni tágra nyitott szemmel. Teljesen oda volt. (mármint dokinéni). És 2 hét alatt annyit hízott, mint amit 1 hónapra szoktak javasolni, úgyhogy meglettünk dicsérve, végre leszállt rólunk ez a súlymizéria.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Ja, s Benta kérdésedre a válasz kimaradt.
Nagyok ezen a 7en táborban, vasárnap viszik anyósék.
s asszem a 3 hetet megtudják a napokban, hisz tegnapelőtt itt voltak a másik (normális) sógornőmék, ő rákérdezett meddig lesznek a nagyok anyóséknál, s én megmondtam. Tuti anyós le lészen informálva a lánya által.

Kép
kissmanó

Benta: lévén június csak 30 napos, akkor nektek ma van a hóforduló?
Mert akkor cupp a Beni arcijára.

És tegnapra kimaradt Cosmo kislányának is a pussza. Géza baba is küld neki egyet, hátha úgy megbocsátja a kis Petra a késést :wink:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

én is csak olvasó módban...

mi jól vagyunk, Nándi szerencsére keveset sír, nem is hasfájós, napok óta iszonyat jól alszik éjszaka, csak egyszer aludjon el. Tegnap meg előtte 5-5 órát, ma 6-t, remélem meg is marad ez a jó szokása. Bár míg kevesebb hetes volt, akkor is simán aludt 4 óra hosszat.

Nálunk egyik nap anya fürdet, másik nap apa, ha nagymama itt van, akkor ő.

Van kb. rendszerünk is. eszik 9 óra felé, 12 óra felé, 16 óra felé, fél 20-kor pancsi, aztán kajcsi. Aztán vagy kel 2 óra felé (na, ez már napok óta elmarad), vagy csak 4-5 óra felé. Csúszás akkor van, ha később alszik el.

Már követeli is a cicit:). Sajna még minidg ki kel egészíteni táppal, de ez van.

Köldökcsonk: Nándi egy hetes volt, mikor elhagyta két pelenkacsere között.

Vigyázzatok magatokra meg a picikre!
Akik egyben vannak, azoknak kitartás!
Vendég

de tegnapelőtt éjszaka 3,5 óránként jelentkezett enni, azt hittem, meghülyülök. tegnap meg végig üvöltött: kivéve:itt járt nagyapja , másfél órát aludt a hasamon (ez a mágikus hely mostanában); 2 órát nagyszülőknél volt.

Ja, megkérdeztem dokit, hogy mikortól kezd igazán mosolyogni: kb. 2 hónapos kor.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Megjöttem nst-ről. Persze a fiatalúrnak megint nem akaródzott mozogni. Néztek magzatvizet, tiszta, és áramlást is, az is ok. Most olyan jól látszott az uh-n a kis dagi pofija. Lepény még jó, magzatvíz elég. Szóval magától ez a gyerek tuti nem fog kijönni.

Manó, nem irigyellek a rokonság miatt. Nálunk is van egy-két érdekes családtag, és én is jól fel tudom hergelni magam. Jó néha kiereszteni a gőzt. Beszéld meg Géza babával, hogy akkor legyen sírhatnékja, ha a lányka alszik. :wink:

Noémi, nagyon ügyi vagy,hogy egyedül fürdetsz. Nálunk is úgy van eddig, mint Amadeáéknál, hogy apa fog fürdetni, de én is félek tőle,hogy nekem kell majd.

Zsu

Kép
bvigh

Manó,
igen, ma 1 hónapos! Köszi a puszit, átadom.

Benta

Kép
benta

Zsu: hát akkor úgy néz ki ez a topik is 3 hónapra nyúlik. Májusi babók is vannak, s kinéz júliusi is.
Amint látom, most pillanatnyilag elég jól tűröd a dolgokat.
Ugye a Te dokid az amelyik csüt. és pénteken rendel ott ahol? Mert akkor drukk a holnaputánhoz.
Tapasztalatból mondom, tuti a csütörtöki nap szülésre. Kinek volna hihető, ha nem nekem :?: :wink:

Amúgy megbeszélem a nagyokkal, hogy épp az iroda (ami ilyenkor vendégszoba) ajtaja előtt civakodjanak.
Ha nagyon galád lennék (s nem gondolnék a következményekre) még csokit is felajánlanék az ügy érdekében.
Géza babát inkább nem buzdítom sírásra, nehogy már kedvet kapjon, s máskor is gyakorolja.

Amúgy ennyit mint ma, asszem még sosem nyöszörgött. Beizzítottuk Grétivel a zenélő körforgót, betéve automata állásba, ami ha mozgást érzékel, máris zenél. Hát a bébiőr elég sok zenét közvetített ma.
Ja, s megvolt az első öcsipotyolás. Tegnap míg szopi volt, Gréti addig hadonászott a kezével, míg fejbe vágta a kicsit. Volt hatalmas sírás-rívás. Ma meg egy picit megrúgta, addig kalimpált a lábacskájával. De látta, hogy a kicsi tényleg zokon vette, így járt érte bocsánatkérő puszi. Hát reméljük pöttöm meg is bocsájtott.

Kép
kissmanó

Sziasztok Csajok!
Pár perces kimenőm van, ezért most próbálok mindenbe "belekapkodni". Kicsit olvasok, kicsit írok, nézek, stb.
A kisasszony ma 5. napos és már "idomítja" a családot. Remélem hamarosan nekünk is lesz valami napirendünk, de egyelőre nagyon távol vagyunk tőle. :oops:
Aki még pocakos, annak sok kitartást kívánok, mostmár tényleg nem sok van hátra! :)
Hajaj, apa jött szólni, hogy már mennem kell, mert cuppog, tátog, "éhen akar halni". Pedig szerencsére tejcsi van elég. És szinte óránként eszik. Valamit nem csinálok jól, asszem. :roll: Na mindegy. Megyek, sok pusza nektek.
poker

Kissmano: rokonsághoz kitartás! Tündéri lehetett a kislányod a cumis történettel!!! Természetesen elnézzük az 1napos csúszást :) Köszönjük a köszöntést! Ma voltunk mérésen, nőtt 2cm-t a kisasszony (57cm) és 3660g.
Petra alig alszik nappal, állandóan nézelődik... persze nem a kiságyban, hanem vagy a játszószőnyegen, vagy kézben.

Noémi: gratulálok az egyedül fürdetéshez, szerintem nekem nem menne. Mi egyelőre ketten csináljuk.

Banyoszka: köszi neked is a köszöntést :wink:

Sosi: nálunk a 15.napon esett le a köldökcsonk.

Bocsánat, hogy másra nem reagálok, de hirtelen ennyire emlékszem és gyorsan ebédelnem kell még etetés előtt.

Kép
Kép
cosmopolita

Lányok,most én jövök panaszkodni.
Eddig tényleg tartottam magam, legalább is próbáltam. Heti egy kis bőgés, és már jól is voltam, de most hívott anyukám, hogy apámnak be kell feküdnie a kórházba. Valami agylágyulást kapott, vagy mi... Hát soha jobbkor.
Már egy hete tp-n van, mert munkába felment a vérnyomása, és hazaküldték. Nem, nem kórházba, haza. Legalább 3 órás út busszal. Még jó,hogy nem lett nagyobb baja az úton. Most kivizsgálják, de nem tudom meddig fog tartani, meg mi lesz vele.
Most olyan szerencsétlennek érzem magam. Legalább, most ne történne semmi rossz. Így még anyukámra sem számíthatok nagyon.

Zsu

Kép
bvigh

bvigh: sajnálom, és biztos nem lesz semmi gond...ne idegeskedj ez fontos...bár könnyű mondani...tudom, apudnak jobbulást

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Zsu!
4 héttel ezelőtt ilyenkor én még gyanútlanul ücsörögtem a klinika folyosóján a dokira várva és 14:43-kor megszületett Nóri....sosem lehet tudni....amúgy a kedd is tökéletes nap a szüléshez :wink:

Manó!
Nem irigyellek az idióta családtagok miatt, sajnos nálunk is van egy idióta sógor....és pont ő lesz Nóri keresztapja :? ...

Csillag!
Étterem? Humanic? Tök jól hangzik :wink:

KépKép
amadea

Zsu: húúúú, ez most tényleg nem hiányzik. De reméljük a legjobbakat. Drukkolok nektek.

Amadea: muszáj az ilyen sógor keresztapa legyen? Nálunk családtag ki van zárva. Csak barátok lehetnek keresztszülők.

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Tegnap elkezdtem írni, aztán abba kellett sajnos hagynom. Vagy mégsem? Megírtam volna? Te jó ég!! Mindjárt utánanézek :D Agyam szita, pedig van segítségem Anyukám személyében...

Zéti egész jó baba. Tejci is van. Ma hajnalban csúcsot döntött a maga 100 grammjával. Napok óta nappal szinte semmit nem alszik. Gondolom az időjárás miatt. Most szerencsére már durmol egy ideje.
Ma itt volt a védőnő. Azt mondta, hogy tökéletes a szopási technikája :D Este már meg mérjük fürdetés előtt. Kiváncsi vagyok a súlyára.
Noémi, ügyes vagy, hogy egyedül fürdetsz. Mi ketten szoktuk. Mindig megvárjuk vele Apát. Éjszaka, hajnalba és reggel már beállt. Reggelente hagy minket aludni. Egyébként csendes baba.

Köldökcsonkunk még nekünk is megvan. Vasárnap meg is ijedtem, mert picit vérzett, aztán védőnéni megnyugtatott, hogy egyszercsak majd találkozom vele a pelenkába.

Manó, nem semmi a rokonság. Nem irigyellek miattuk.

Zsu, sajnálom, ami Apukáddal történt. Reméljük mihamarabb meggyógyul!

Kitartást a még egyben lévő kismamiknak! Valamint le a kalappal a pörgő kismamik előtt! :D

KépKép
süni76

Zsu!
Sajnálom, ami apukáddal történt, de meg fog gyógyulni!!! A lényeg, hogy ne idegeskedj. Tudom, nagyon nehéz így a végén, de hidd el, minden szépen rendbe jön....

Manó!
Mi is barátnőméket kértük fel először, de azóta változott a helyzet, mert nem tudják, mikor jönnek haza Kanadából. (Lehet, hogy soha.) Férjem nővére meg nagyon töri magát, hogy ő legyen Nóri keresztanyja és tényleg rajta látom leginkább, hogy úgy áll a dolgokhoz, ahogy egy keresztmaminak kell, csakhát a férje egy bunkó...

Süni!
Nagyon tetszik a vonalzód! Kicsit el is pityeredtem rajta :oops:

KépKép
amadea

Sziasztok!

Niki, ma reggel nekünk is "dolgozóba" menős programunk volt Áronnal.
Tök jól sikerült: reggel kaja, aztán elaludt, és utána mentünk.
Mindenkinek nagyon tetszett...az egyik kolléganőm viszont tárgyaláson volt, így meg kellett várnom, míg végez...addigra meg Áron lett éhes...se perc alatt tisztába raktam, aztán megetettem (a tárgyalóban).
Rájöttem, hogy így hogy a jobb mellem tökéletesen beállt, tök jó dolog a szoptatás...csak a bal ne rendetlenkedne!
Viszont az is jó, hogy van + tápszer, mert ez nekem ad szabadságot. Ma is megyek pedikűröshöz, addig Viktor tökéletesen el tudja látni! :)

Zsu, jobbulást Apukádnak, remélem mihamarabb bekövetkezik!

Nálunk nem lesz keresztelő, így keresztszülő mizéria sincs. Én is csak barátot kérnék fel...tudom is ki lenne az, de mi nem élünk vallásos életet, így úgy döntöttünk nem kereszteljük meg Áront. Rábízzuk!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Poker, én ezért mérlegeltem az elején...lehet, hogy óránként csak keveset szopik, ráadásul a tej eleje "leves", tehát csak a szomját oltja...szerintem azért is kell mérni, hogy megegye az adagját, és akkor elvan pár órát, ráadásul a kalória is kell nekik, az meg a tejci végén van...

Manó, azért a pusziért nagyon irigyellek! Én is már úgy vágyom ilyenre Árontól.
Egyébként neki is egyre tisztább a tekintete...már rám is másképp néz! :)

Megyek, indulnom kell pedikűröshöz! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Lányok, köszi a biztatást, már össze szedtem magam, csak olyan érzékeny vagyok mostanában. Már az nst után is képes vagyok bőgni.
Igazából anyát sajnálom, mert így rohangálhat majd két kórház között.Szegény azt se fogja tudni hova szaladjon.
Apa állapota még nem olyan súlyos, de egyenlőre nem tudni meddig kell kórházban lennie, tudnak-e javítani az állapotán.

De térjünk inkább vissza vidámabb témákra.
Nálunk is lesz keresztelő. A sogromék lesznek a keresztszülők, mi is azok vagyunk az ő fiuknak. (bár még nekik nem is mondtuk, olyan lyukas az agyunk :oops: :oops: ) Mi sem vagyunk hú de vallásosak, de szeretném, ha Zalán ezekkel a dolgokkal is megismerkedne, mert én fontosnak tartom. Gyerekkoromban imádtam hittanra járni, olyan volt, mint egy mesedélután. Nagyon jól mesélt az akkori plébános.

Noémi, én is akarok pedikűrt!!!!!!!!!!! Bár igazából már egy lábmasszázsnak is örülnék, mert pár napja eléggé fáj a jobb lábam. (már biztos nem bírja a nagy sejhajom)

Zsu

Kép
bvigh

itt ülök, s várom mikor müx már végre a pénzügyminisztérium honlapja. erre a fejem fölött, a manzárdablakon szó szerint bekopogott egy mátyás madár. itt lakunk közel 5 éve, de ilyenben még nem volt részem. olyan aranyos volt, ahogy benézett :lol:

Kép
kissmanó

Tök jót plázáztunk a fiaimmal! Nem mondom, hogy egyszerű menet volt, de remekül éreztük magunkat.

Zsu,
remélem gyorsan megnyugszol apukád felől, és csak a babádra koncentrálhatsz! Megértelek, az én apukám is nagyon beteg.

Jó éjt!

Benta

Kép
benta

Az nem kérdéses, hogy dilis fehérnép vagyok. példa erre az, amit az este tettem:
megfőztem a laktoherb teámat, s mert ihatnékom volt, de az túl forró, így kitöltöttem fél csészével, s lehűtöttem a dobozból a maradék alkeszmentes sörömmel.
kissé érdekes a sör íze forrón (bár No-ban van a friss, forró sör...apa
ivott, én nem).

éééésssss hajnalban locsogó pizsifelsőre ébresztett a kis éhenkórászom.

Kép
kissmanó

jóóóreggelt!!!!

Niki ma újra kipihent :) 9-reggel4ig aludt, már azt hittem éhenhalt de nem :D most is csicsizni próbál, bár nagyon meleg és fülledt a levegő, én is nehezen lélegzem nemhogy ő... :?

na megpróbálok reggelzini valamit

Kép
Kép
mniki84

hát igen, ma reggel is seggre pacsival indult a nap. szinte.
1/2 7-kor kérte a tejcsit, megkapta, majd visszaaludt.
9 előtt pár perccel hallom, hogy magyaráz, bemegyek, gyereken már csak a body lóg, mást mindent levett, pelus lazán kidobva az ágya elé, ágy tiszta húgy, no meg a rács is, rács előtt is hatalmas pisa tátong a földön. csak tudnám ha nem fiúból van a drágám (ami ugye kizárt dolog), akkor hogy a fenébe volt tócsa ágyon kívül.
hát csoda, hogy elkapott a harci ideg? aztán szólította az apját (nem volt már itthon), mondtam neki apa is haragszik. aztán próbálkozott tatával, mamával, de erre is az volt a válaszom, hogy bíztos ők is haragszanak.

Kép
kissmanó

hú, az erdélyi lakókocsisok fórumán most olvastam, hogy az egyik srácot kinevezték a Mikháza-i Reneszánsz panzió menedzserének.
bárkit ha esetleg érdekel a hely: www.reneszansz.com

na, megyek lefektetem ezt a szeleburdi csajomat, a mai nap csak veszekszünk. beebédeltünk mindketten, a dolog szépséghibája az én szundimat illetően, hogy cicikirályfi nemsoká jelentkezik a jussáért

Kép
kissmanó

na hol van mindenki?

maratoni szpik vannak?

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Csak picit tudtam jönni. Sajnos nagyon beteg vagyok, tejlázam lett, remegés, 38 fokos láz, bal mellem kétszerese a jobbnak és betonkemény. Most masszírozzuk, fejjük (kézi fejés semmit nem ért ezek szerint) nagy teljesítményű gépivel. Mire végzünk, lassan kel is a picur, pelenkázás, evés, majd megint fejünk. A lefejt tej megy a lefolyóba, mert genny is volt benne, így nem adhatjuk NOénak. Egyre többet sikerül fejni a beteg mellemből, úgyhogy drukkoljatok légyszi, hogy mielőbb meggyógyuljak, mert elég fájdalmas ez a masszírozás meg a fejés...teljesen kimerít, meg a láz miatt is gyenge vagyok. Ha anyósom nem lenne, nem tudom mi lenne velem. Tegnap fel sem tudtam kelni az ágyból, csak fejni , mert azt muszáj 3 óránként, hogy ne durranjon be megint jobban...HA esetleg valaki tud valamit erről a betegségről, várom a tanácsokat, mert ezt a vésőnő javasolta, ő is sokat segített, de hátha valakinek van valami olyan tapasztalata, ami neki bevált...

Bocsi, hogy nem sikerül visszaolvasnom, de lehetetlen, alig bírjuk még ketten is... Viszont NOé legalább jó baba, bár eddig még csak éjszakáztunk, remélem nem az van, hogy összecserélte az éjszakáz sa nappallal, mert múltkor azért sírt, mert éhezett (akkor lettem rosszul, de gyorsan lett tápi ügyeletes patikából), ma meg nagyon fájt a pocija, látszott, hogy kínlódik, szerintem azért mert odaadtuk neki a lefejt tejet, utána mondták, hogy nem lehet, mert talán gennyes...Meglátjuk a mai éjszaka hogy alakul...Lázam ma reggel nem volt, de most érzem megint hogy felment. Tegnap sorban szedtem a lázcsillapítót, asszem 6nál sikerült megállni...

Kép
Kép
tabati

Helló!

Vagyok...csak elúszva!

Megjártam a pedikűröst, jól esett...de még jobb lett volna, ha apa nem hív azzal, hogy ő már nem tud mit csinálni a gyerek bőg!
Sajnos nálunk ilyenek a délutánok: nyűgősek...1/2 5-ig aludt, aztán Viktor megette, büfiztette, kicsit foglalkozott vele, majd letette aludni, persze nem aludt - vagy max fél órát - aztán adott neki kicsit még enni, azt is bepuszilte (összesen 160-at!!) aztán megint sírás - rívás ment. Tisztába tette - csupa szar volt a fiatalúr - de utána sem volt nyugi. 1/2 8-kor ismét kaja...aztán 8-ra hazaértem, fürdettünk, cicizni nem akart, úgyhogy fejnem kellett :evil:
Nagy nehezen este 9-kor aludt el...kisebb megszakításokkal 1/2 5-től ébren volt!
Persze mivel Viktor korán vacsiztatta 1/2 1-kor keltem! :evil: aztán 5-kor is, és 1/2 9-kor.
Egész délelőtt ébren volt, most kezdett alukálni!

Egyébként már kezdek aggódni: szerintetek normális, hogy ilyen sokat eszik Áron? Napi kb. 850-900 grammot, és már tök hurkás! Ugye tudja mikor elég?! Nehogy valami baja legyen a sok kajától!

Ja még hozzáteszem, éjszaka olyan fáradt voltam, hogy nem tettem tisztába - gondoltam csak kibírja...gondolom kitaláljátok - minden elázott! hülyeanya!!

Az ikrek mindjárt itt vannak! Megyek, csinálok ebédet!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tabati...te szegény.
Algopirint nyomattam magamba, az gyulladást is csökkent, meg fájdalmat is. És tényleg, bármennyire fáj, ki kell fejni, s főleg a csomókat kimaszírozni. A legdúrvább éjjel, mikor pihenni szeretnél. Remélem hamar kimarad ez a tejláz, én ezt most Gézával tapasztaltam meg, hát jobb nélküle lenni.
Tényleg óriási segítség ilyenkor egy jószándékú segítő kéz.
Amúgy ha érzed, hogy nem tudod magadnak kimaszírozni, akkor a tovább romlás előtt érdemes szakemberhez fordulni.
Ja, s a maszírozást mell alatt, meg hónalj zónájában is érdemes csinálni, ezt a hónapjasdit emlékszem írták tavalyelőtt a lányok, meg most meg is tapasztaltam.
Na bocs, hallom a bébiőrben a fiam, ebédidő.
Gyors gyógyulást!

amúgy azért is lenne jó, ha valaki megnézne, mert hátha nem gennyes a tej, s akkor a nagyját ha kifejed, a maradékra kicsit csatlakoztasd oda a fiadat, ő a legjobb "fejőgép".

Kép
kissmanó

jajj tabati, nekem is ez volt csak 39 fokos lázzal kórházba is bementünk...

figyuuuu
ne erővel masszírozd fejd, csak gyengéden, állj ba a zuhany alá, és folyass rá meleg vizet vagy tegyél rá meleg vizes borogatást (hideget ne az elapaszt) és utána szopiztasd fejd...szopi közben váltsatok pózt...ülve, fekve, hónaljból, belógatva a bimbit a szájába, vicces lesz de mindenhol meg kell dolgoznia...

a lényeg ha masszálod ne erősen mert összetöröd a tejcsatornákat, finoman sokat két-két ujjal 5 ujjal és bimbó felé, ügyesen...és utána fejd, sokáig fog tartani fél-1 óra de ki kell üríteni.

én antibiót is kaptam, és lement szépen...ha nem megy le a aláz akkor doki mindenképp mert ha bennemarad a gennyes tej akkor betokosodik vag ymi és azt csak kiműteni lehet

ügyes leszel, ne add fel...menni fog, holnapra minden oké lesz

gyógyszerrel vigyázz: csak algopirin !!!! max 3!

szoptass szoptass szoptass, az a legjobb gyógyszer!!!

jobbulást!

Kép
Kép
mniki84

Tabati, nekem lázam nem volt, csak betonkemény volt a mellem...szerencsére 1,5 nap alatt vége lett, homeopátiás segítséggel!
Nekem mondjuk szopi előtt kellett masszírozni, mert nem indult meg, közben meg "csillagok, csillagok"

Én a Springmed kiadványából okoskodtam, a Felicitas csomagban volt (amit a kórházban kaptunk)

Itt a link:

http://www.springmed.hu/pdf/1193151872.pdf

A 11. oldalon van a mellgyulladás, én a phytolaccát szedtem!

Remélem mihamarabb gyógyulsz, és tudsz jönni a képekkel, és a történettel! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy élted meg, mikor megtudtad, hogy fiad van! :)
Ja egyébként azt mondják, hogy nappal jól meg kell tömni a babát, hogy éjjel kevesebbet egyen, és éjszaka csendben, félhomályban etesd, hogy érzékelje ez más mint napközben! Ne nagyon beszélj hozzá, max suttogva, és ha nem muszáj ne tedd tisztába! (lásd mint én fent...) én egyébként éjjel csak a 2. etetésnél szoktam!

Szóval ezekkel a dolgokkal tudod neki megtanítani a napszakok közötti különbséget! Nekünk bejött, az éjszakai kajáknál Áron már a szemét sem nyitja ki! (napközben nézelődik)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Elnézést kérek, de csak most tudok jönni pár percre... visszaolvasni én sem tudok, viszont látom, Tabati benézett ma, aminek nagyon örülök, mert így legalább már jobban van. :) Gyógyulgass drága!

Gratulálok mindenkinek, akinek azóta megszületett a pici fia vagy lánya... Sok-sok örömet és egészséget kívánok nekik!!

Lassan tényleg az első hónap végére érünk páran... huhh, hát el sem hiszem. :) Beni is jó baba, alakul a napirend is, még mindig imádom... Tegnap voltunk az egy hónapos kötelező vizsgálaton (1 héttel korábban) és 1 kg-val nehezebb, mint ahogyan hazahoztuk a kórházból. :):):D Még mindig nagyon édes, és egyre aranyosabb. Hihetetlen, mennyit magyaráz már... :)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!Remélem mindenki jól van.Még nem tudtam visszaolvasni de majd most mert elaludt Dominik.Pár régi képet mutatok mert még csak most sikerült kicsinyiteni.8-án kell mennünk csipőficam vizsgálatra igaz akkor már 8 hetes lesz a drágám. Kép A büszke anyuka és kis szerelme
Kép
Kép

Kép
kata840725

Sziasztok!

Zsu, gondolunk Ràtok sokat, Apukàdnak jobbulàst, meglàsd, jobban lesz nemsokàra, plàne a kisunoka hirére. Amennyire tudod, probald kikapcsolni a stresszt.

Nem gyözök àmulni és bàmulni, mikor irjàtok, mekkora mennyiségeket lenyom a babotok! :D Nàlunk a rekord 80-90, de az àtlag ennél kevesebb. Viszont megfigyeltem, ha sok làtogato jön, vagy vmi esemény van, bevàgja a szunyàt és éhségsztràjkol!!! Képes 5-6 oràt aludni egy pissz nélkül.(Igaza van, vasarnap 7-en jöttek egyszerre làtogatni, direkt összeszervezték, szerintem a hàta közepére se kivànta öket. Bàrcsak én is bedöltem volna, hadd ricsajozzon itt a vendegsereg a nappaliban:)
Ma pl. megvolt az elsö dokilàtogatàs, anyossal szerencsetlenkedtunk egy sort, mert nem birtuk bekötni a hordozot, igy ott ultem mellette. Kb. 40 fok, fél napja hasgörcsei vannak és szinte semmit se evett: gondoltam, ma meglesz a nagy jelenet a dokinàl, siras, meres közben kakilàs, stb, amitol napok ota tartottam. Hàt a dràga aludt, éhen szomjan, és ez igy van 11 ora ota, mindjàrt fél4 :shock: Szerintetek a hösegben nem kivanja a kajat??? Vagy ébresszem?

A doki felirt vmi cseppet a hasfajas ellen, Sab Simplex, ismeri vki? Otthon az Infacolt receptre irjàk csak fel? Mert ha nam, akkor küldetnék ki anyukàmmal. Többen irtàtok, hohy hat.

Szép napot, visszaolvasok még
preta

Sab Simplex is jó, Preta.
Csak annál ha jól tudom betöltött 1 hó kell a szedéshez. Nem tuti, mert én személyesen nem olvastam a tájékoztatót, ez már csak emlékezetből beszélés mások utám.
Infacolt apa vett Dabason múlt héten, szóval tuti nem vényköteles.
ezervalamennyi (vagy 3 vagy 7 száz) ft körül volt az ára (több dolgot bíztam apára, s a nyugta már nincs meg)

Kép
kissmanó

Preta, az Infacolt lehet recept nélkül is kapni. Nekünk nagyon jól bevált, még úgy is, hogy Beni csak alkalmanként kapja. Ha látom, hogy pocifájás van, akkor egy fél csepegtetőnyit adok neki, ettől teljesen rendbe jön. Egyszer fordult elő, hogy kapott reggel egy felet és este egy felet, azóta se híre, se hamva a hasfájásnak. (El ne kiabáljam...)

Most megint elaludt egy picit, de visszaolvasni továbbra sincs időm, elnézést kérek... azért igyexem majd.
Remélem, mindenki jól van. Teszek egy képet nektek rólunk... :)

Kép

Puszi mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Heni: aranyosak vagytok. Rajtad azért némi kialvatlanság felfedezése a valóságot fedi?

Kép

Kép
kissmanó

Jaj, de jó ennyi fotóra jönni!!!

Nagyon édesek a babók! A hétvégére már nekem is lesz egy. :lol: :lol:

Manó, úgy látom lánykád csak beleült a pihiszékbe.

Tabati, jobbulást, remélem hamar túl leszel rajta.

Ma megint voltam nst-n. Semmi. Holnap reggel már vinnem kell a táskámat is, lehet, hogy bent fognak. Ha már ott kell maradnom remélem meg is indítják, nem csak pénteken.

Ha nem jönnék már, jó hétvégét mindenkinek.

Zsu

Kép
bvigh

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?