Sziasztok!
Anyapoc,
ha egy "beszeloke" beindul...
Zsuzsa,
es Te mit kaptal, milyen gyogyszert hasmenesre? Csak mert nalunk Reka is "megette a koszt" /ahogy o mondja, mert a hasmenest osszekotottuk a neveles celzatu koszoskez-bekapassal
/ es mar Apa is doglodik, igy varom, engem mikor er utol.
Maszkalas: es sosem hisztizik, hogy vedd fel? Siman hazacaplat Veled? Irigyellek
Reka ugyan tudja, hogy en nem veszem fel es el is fogadja, de azert mindig megprobalkozik vele
. Es sokszor hisztibe torkollik, csakazertis.
Alvas kocsiban, azert az eleg gaz
Es abban siman elvan, lefekszik? Nalunk is van neha musor, olyankor kiabal az agyabol /Reka nem almos, Reka nem almos!/, de ki nem maszik a lyukon. Ilyenkor hagyom kicsit nyuglodni /engem nem hianyol/, aztan elalszik.
Egy oras pihenesert irigykedem
Bar ahogy olvastam a masik topicban a jatek-temat, megallapitottam, hogy minden bosszankodasom ellenere nekem egy tunderi jo gyerekem van.
Orakat kepes eljatszani, szinte egyedul. Szerepjatek ezerrel. Pl: fog egy dobozt, hogy o most elmegy boltba. Ugy csinal, mint aki felveszi a sapkajat, elcsorja a papucsomat es elindul
Pakol a dobozba mindenfelet, mondja tejet-kenyeret-sajtot, stb... aztan hazajon, eloveszi tanyerokat/poharakat es megetet
Persze kozben nekem is kerdezgetni kell, mit vett, meg hogy hozzon joghurtot is, vagy pl. pakolja be a hutobe, neha megennem, amit fozott, szoval figyelnem kell, de igazabol tudok kozben barmit csinalni.
Vagy elmegy erdobe, szed viragot, beleteszi vazaba /kis pohar
/, fuvet szed a plussallatainak, megeteti oket, aztan hoz nekem kukacot is /ilyenkor mondja, Anya egy nagymadar
/, majd kezmosast imital... es barmit behelyettesit a kivant targgyal, de akar eljatssza levegovel is.
Meno a kartyazas most, a parok keresese /mert csak a felso sarokbeli jel egyforma, a ket kartya temaja hasonlo/, persze kozben el kell meselni, melyiken mi van. Olcso gyerek, no, mindig mondtam
Doki: megnyugodtal azota, voltal ujra? Szerintem a babameretre nem erdemes adni... Rekat az UH 3 hettel nagyobbnak saccolta a vegen /ekkor elgondolkodtunk az Ursula neven
/, a mehszaj kemenysege alapjan a doki 2 het rahuzast tippelt es vegul lett 1 hettel korabban egy 50 cm-es, nem tul nagy lanyom
Bolha: jaja, bevasaroltam rendesen. Es meg elveztem is
Jok a kepek
Anyapoc,
most en is elbizonytalanodtam. Azt hittem, dolgozol es Bulcsu bolcsiben van.
/itt rohogok, hallom, hogy Reka a masik szobaban mondogatja, mint egy papagaj: Uristen, beutottem a fejem
. Multkor Anyumeknal nekimentem a mennyezeti lampanak es akkor onkentelenul is mondtam, hogy Uristen, aggodva, hogy leesik a lampa. Gondolom, o a fejbeveressel kototte ossze
./
Es akkor Kata topicjaban olvasottak
Apaolelgetes: aranyos lehet
Ezert mondjak, hogy ujjuk kore csavarjak ezek a pottom lanykak az apjukat? Lehet benne valami
Bab: jol ramhoztad a fraszt. Bar en is ugy vagyok vele, hogy barmitol baja lehet, de azert megsem jo olvasni ilyet. Sokszor en is belegondolok, millio dolog elolvan nalunk /mert Reka nem pakol, nem bant semmit/, de mi van, ha megis rajon a dili...
"kérek még ilyet" : Reka is szo szerint ezt szokta mondani
Pedig tudja, mi az, csak egyszeruen nem nevezi meg neha a dolgokat, amivel meg tud orjiteni. Nalatok nincs ilyen? Pl. azt mondja, "kerem azt" es mutogat fel. De hogy mit?! Es ha mondom neki, hogy nevezze meg, amit akar, akkor siman mondja, hogy "kerem a cicat" /csak hogy banalis peldat mondjak/, de elsore veletlenul se.
Ja, most olvasom, hogy csak Neked mondja a "szeretleket", Apjanak nem... de majd annal nagyobb lesz az orom, ha megis mondja
Errol egy multheti sztori: estenkent a szertartas mar kibovult egy mese utani "Fulesmacko" eneklessel is, aztan ujabban kakil is egyet /tuti, hogy direkt csinalja
/, ekkor tisztabateves, majd ha nagyon nem akar még aludni, akkor jon, hogy mutassuk meg neki, hogy sotet van, ilyenkor aludni kell /a kis ravasz
Mert egyszer egy ejszakai ebredeskor ezzel gyoztem meg/. Es hozza a ket kedvenc alvosallatkajat, hogy ok is megnezik. Szoval ez a menet.
Ebbol a sotetnezest nehezmenyezni szoktam... Szoval hallom, jon at. Mar keszitjuk zord arckifejezesunket, amikor huncutul mosolyogva megjelenik /tudja o is, hogy csibeszkedik
/ es mondja, hogy nezzuk meg a sotetet. Es mar indul is kifele. Ferjem felall, elindul utana, kozben ramnez, latom arcan a titkolt vigyorgast, kezdi mondani, hogy a "kis budosre nem lehet haragudni igy", majd Reka visszafordul es megszolal: "Apa olyan aranyos, mindig rajzol
A szamito kis dog, koran kezdi
/most meg bement a haloba es kiabal: Apa gyere, balhe van!
(sotet van, nem tud ugralni
/
Na, irtam egy litaniat es akkor még Bringat, Bellanat nem is kerdeztem, mi van veluk
-Afonya