Tünde!
A csuklás a babómnál főleg éjjel a legszuperebb, mert állandóan felébredek rá...de csak gyakoroljon!
A mentős dologról én itt a fórumon olvastam először, azt hiszem Gabi írt róla, és egy kicsit megijedtem, hogy nehogy ilyesmi miatt kössenek belém. Bár megjegyzem a terhességem során kétszer szállítottak mentővel, az elején, mert dőlt belőlem a vér (fiam kitartó volt, csak azért is életben maradt), ill. félidősen erős görcsökkel. Én mindkét alkalommal aranyos, megértő mentősöket fogtam ki. Félidősen (akkor már volt választott kórház, orvos) csak annyit kérdeztek tőlem, hogy hová járok terhesgondozásra, melyik kórház, orvos. Mondtam Bajcsy, és mondták, jó akkor odavisznek. Nem kötözködtek, nem kértek semmit. De állítólag valóban nem kötelesek elvinni, ha nem oda tartozol, ill. ha valamilyen komplikáció van az anyánál, akkor persze nincs választási lehetőség.
De úgy tudom, ha íratsz a dokival róla papírt, vagy a kis könyvedbe, hogy az a kórház, ahová jársz befogad, akkor elvileg elvisznek oda. Ha a dokid nem elérhető, akkor azt hiszem a kórház is tud írni valamilyen "befogadó nyilatkozatot", vagy mit. De a dokié állítólag elég. Én is csak annyit mondtam az orvosomnak, hogy ha mentővel kéne menni, akkor mit kell csinálni. Beírta a könyvem hátuljába: "Szülés megindulása esetén a Bajcsy-Zsilinszky kórházba szállítandó" És odanyomta a pecsétjét. Ennyivel elintézte. Engem ez megnyugtatott. Ha egyedül lennék otthon, nincs ismerős, a taxi esetleg necces (meg nem is mindig szeretnek vajúdó nőt szállítani, sokan féltik az autót, magzatvíz egyebek), akkor nincs kedvem két fájás között a mentősökkel kötözködni. Minden eshetőségre felkészültem.
Bár ha belegondolsz ,..nem biztos, hogy a kórház, ahová tartozol örül annak, ha egy olyan kismamát visznek oda, akiről nem tud semmit. Nem oda járt terhesgondozásra, nem ott van az orvosa stb. csak azért, mert oda tartozik. Persze ez Pesten más szerintem, mint vidéken, ott nagyobbak a kórházak közti távolságok.
Na ez most jó hosszúra sikeredett. De ha tudsz, írass valamit. Már csak azért is, hogy ne idegeskedj ilyesmin.