Tudom, hogy unalmas a probiotikum téma, csak szeretném elmondani, hogy nem a gyomorig való eljutás a cél, hanem az immunrendszerünk fő támogatója a vastagbél, a tápcsatorna utolsó szakasza, és ezért a legjobb megoldás a dupla falú kapszula. Ha vékony héjban van, akkor pedig éhgyomorra érdemes bevenni kevés vízzel, másként, ha a gyomor már tele van táplálékkal (az emésztés elhúzódik; gyümölcs minimum fél óra, zöldség min 4 óra, hús 6-8 óra), akkor szegény jótékony bacik megsemmisülnek a gyomorsavban amíg a táplálék emésztődik. A tejtermék jó hordozó, mert táptalajt biztosít a mikroorganizmusoknak, mégis, szerintem csekély az esély arra, hogy elegendő mennyiségben célba érjenek. Viszont, ha a gyomorban, vékonybélben esetleg gombafertőzés, vagy más baktériumfertőzés van, akkor azon tényleg segít a tejtermékben bejuttatott jótékony baci. Persze itt a számunkra rossz bacikat is támogatja.
Csuppancs; gratulálok a babához!! Remélem minden rendben lesz és a dokid látni fogja a petezsákot, sőt sztem 6 hetesen a szikhólyagot is
Jó nagy a korkülönbség, nálunk is az volt, így az öcsémről 3 szülő gondoskodott, 2 anya és egy apa
Lucababám; Ciprus gyönyörű az édesanyám szerint, hozzánk nagyon közel van, de én még nem jártam ott, tervezzük, hogy egyszer átmegyünk, fél napos a hajóút.
Gyümölcsöt (főleg nyersen), zöldséget (főleg nyersen) és gabonát eszem, semmi mást. pl nem eszem: húst (halat sem), tejterméket, tojást, gombát, mézet, zselatint, egyéb állati összetevőket, nem hordok bőrből készült holmit, nincs semmilyen állati alapanyagból készült cuccom, lakásfelszerelésem (selyem, gyapjú, toll, szőrme, bőr, csont, stb), nem használok állatokon tesztelt vagy állati összetevőt tartalmazó készítményeket. Ja és kerülöm az élesztőt, a finomított élelmiszereket és a mesterséges adalékanyagokat, pl a nátrium glutamátot (más néven ízfokozó, élesztőkivonat, hidrolizált növényi fehérje, E 621), na jó abbahagyom, mert kifogyhatatlan vagyok a témában