Rita
Jaaaaj, micsoda témák! Már előre félek, hogy fogok én reagálni az ilyen dolgokra. Nálunk a családban sajnos ez elmaradt, és szeretném ha az én gyerekem inkább tőlem/ünk hallana ilyesmiről, mint bárki mástól!
Ülés: én is úgy hallottam, hogy jobb a saját öves. Gondolom azért, mert ha a kocsi övével kötöd be, akkor az ülés nincs pluszban rögzítve, így nagyobb az esély egy balesetnél, hogy üléssel együtt a gyerek is kicsúszik belőle. (Ezt most csak így kútfőből gondolom!)
Állás ügyben ne félj! Ha a szívedre teszed a kezed, nagyban az is közrejátszik, hogy mint írtad, még nem is dolgoztál, igaz? Előbb utóbb valószínüleg úgyis fogsz és jobb előbb kezdeni, főleg egy lájtos félmunkaidővel. A gyerekeknek sem lesz semmi bajuk nélküled, ahogy olvasom azért van még felnőtt, aki besegítene. Persze nehéz, én is izgulok, hogy lesz majd ősztől. Nekem is majd 3 év kimaradt.
Ja igen, még nem írtam: Brigó szemptembertől bölcsis lesz.
Végre felvették. De hogy lássátok, hogy mennyire sz.r lett a helyzet, tavaly mindenkit sikerült elhelyezni a kerületben, idén a jelentkezőknek csak a 2/3-át tudták. Ez nagyon durva!!! És ez max. a válság miatt lehet, mert a gyes lerövidítése még nem él idén. Egy jó barátnőm kislányát nem vették fel, és szegények nem tudják hogy fogják gyesből fizetni a lakáshitelt, az apuka sem keres sajnos valami jól.
Ami még feltűnt a felvettek listáján, hogy nagyon sok az 1 év körüli, vagy még fiatalabb is.
Pann
Mi újság veletek??? Ugye írsz egy sms-t valakinek???
Lorca
Rád is vonatkozik ez! Hihetetlen, hogy repül az idő!
Az uhusok sokszor elnézik a dolgokat sajnos. Pont a dokinődnél jártam egyszer, aznap 5 uhut csináltak 5 különböző eredménnyel. Akkor találták ki azt is, hogy nem is 34 hetes, hanem 38 hetes terhes vagyok. (Persze rosszul, mert tényleg 34 hetes voltam)
Örülök, hogy Nati hamar túlesett a kötőhártyagyuszin.
Igyekszem fotót csinálni a Brigipociról. Bár sajnos pont olyan, mint műtét után, csak már nem sebes. Nagy valószínűséggel már nem lesz lyukas köldöke. Talán ahogy nő még visszahúzodhat, nem tudom. Majd mutatok képet, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Ágiboldi
Örülök, hogy írod a köpködést, mert Brigi is köpköd. Pedig ő sem látta ezt tőlünk. Sőt még bölcsibe se jár, ahol esetleg megtanulhatta volna. Szóval lehet valami az életkori sajátosságban. Mindenesetre jó erre fogni.
Mmóni
Nagyon édes a villamosos sztori!
Jót nevettem rajta, aztán végig gondoltam ugyanazt, amit fentebb Ritának írtam.
Sno
Bocsi, nem akartam a gólyákkal bekavarni. De a bicótúra előtt még ott tartottam, hogy babát szeretnél. Aztán meg mégse egyelőre. Azért remélem örülsz, ha mégis meglátogatott az egyik!
Kditke
Még mi sem gondoltunk nagyobb ülésre. Ha magamból indulok ki (márpedig én voltam ilyen vékony kicsinek, párom kis duci volt
) akkor Brigóca is 6 évesen max. 20 kg lesz. Tehát ezt a kérdést én nem szeretném elsietni.
Amúgy bővebben mi újság veletek? Olyan szűkszavú vagy mostanság.
Brigi is taknyos egy picit. De csak az orra folyik, ezenkívül semmi más tünet nincs.
Most épp nem szeretem ezt a sok esőt. Persze amikor meg meleg volt, azt nem szerettem. Hogy nekem semmi se jó?
De azért egy köztes időjárásnak örülnék. Tegnap pl. a legnagyobb zuhiban sétáltunk egy órát. Brigi nagyon élvezte, neki ez élmény volt. Jól beöltözve vízhatlan öltözékbe. Persze nekem nincs gumicsizmám, így az én cipőm sz.rrá ázott. De Brigit élmény volt nézni...
Mostanában túl intenzíven tört rá az önállóság. Mindent egyedül akar, ami rendben is van, de egyedül akar wc-zni is. Itthon még ez is rendben van, de pl. az utcán előre szalad és már húzza is le a bugyiját az út közepén és persze a nacija és a cipője is tiszta pisis, ha nem kapom el időben. Ilyen másnál is van?
A másik amivel megőrjít, hogy mindenről megkérdezi, hogy hol vettük. Vagy kitől kaptuk. Eleinte próbáltam a valóságot válaszolni, de sokminden már olyan régi, hogy nem tudom. Mostanában elég sokszor hangzik el olyan ostobaság pl. hogy "lámpaboltban", vagy "függönyboltban" stb. De időnként már nem lehet ilyenekkel lerázni.
Alvás nálunk elég jól megy. Du. egyedül alszik el, este meg ált. meseolvasás és puszi után szintén egyedül. Lényeg, hogy a kötelező kellékek meglegyenek. Ink. az a bajom, hogy megint egyre később alszik el. Tegnap pl. n11-kor aludt csak el este. Ötletem sincs, hogy hozzam ezt korábbra, mert hiába nem hagyom sokáig aludni du. és fárasztom ki. Több ötletem meg nincs. Azért remélem majd ez is visszaáll, legkésőbb bölcsikezdésre muszáj lesz.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára lora7 2009.06.23 12:53-kor.