Szia Kisbuksi!
KAtica szólt, hogy nézzek át ide.
Nekem 27.héten születtek ikerlányaim, Regina 16napot élt. NEkünk volt Vele kapcsolatunk ezalatt az idő alatt, a mai napig nagy fájdalom.
Mi eltemettük Regit. AMiben az a "jó", hogy minden vasárnap el tudunk hozzá menni, együtt, és egy picit Vele lehetünk. Így Virág kiskorától kezdve kapcsolódni tud Regi emlékéhez, ami vasárnaponként, a temetőre korlátozódva jön majd elő. LEgalábbis így tervezzük. Szóval nem majd egyszer elmondjuk Neki egy kerekasztal beszélgetésen, nem tudom, mennyi idős gyerek tudná ezt megfelelően feldolgozni, sztem még egy felnőtt sem.
(rokonságon belül van egy ilyen sztori, férjem unokatestvérének ikertestvére meghalt szüléskor, ennek már 40éve. És nem beszéltek Róla. Ő mindig azt álmodta, hogy jön szembe saját magával... És mikor ezt megosztotta a szülőkkel, akkor árulták el NEki, hogy méhen belül nem volt egyedül. NAgy trauma volt Neki, kb 8éves lehetett...)
Ha nincs síremlék, Én a helyetekben megpróbálnék állítani vhol egy kis szentélyt, vmi apró emlékkel. Akár az udvarban, akár nagyiéknál, vhol. ÉS azt rendszeresen látogatnám egy-egy csokor virággal. Már most. NEktek is "könnyebb" lenne, ui akkor, és ott mindig Regőről beszélnétek, így talán nem jönne elő a hét többi napján... VAgyis most még igen, mert még igen friss, de Nekünk ennek 15hónapja, mi már tudjuk valóban vasárnapra korlátozni.
De, ha bármikor Regire gondolunk, akkor megosszuk egymással. Sokat beszélünk RÓla, természetesen nem csak vasárnap
. És, ha kell sírunk, és gyászolunk. De együtt. És utána tovább tudunk lépni, nincs bennünk a mindennapokban feszültség, tudunk maximálisan Virággal foglakozni.
Én ezt az ikerkérsést is kicsit másképp kezelem. Több ikres barátunk van. NEm zavar. Mi megbeszéltük ezt, nem az ikerséget veszítettük el, hanem Reginát. Természetesen csodálatos lehet ikreket nevelni, de nekünk ez nem lesz osztályrészünk... De nem ikreink szülkettek, hanem 2 gyerekünk. Virág, és Regina. Reginát elveszítettük. Az egy plusz, hogy Ők egyidőben jöttek a világra, de Én ezzel nem foglalkozom. Remélem érthető a gondolatmenet.
Esetleg olvasd el a történetünk, a profilomban megtalálod a weboldalunk címét. Férjem vetette "papírra", ez is egy jó "terápia". HA érzel hozzá erőt, írd meg, éld újra azokat a napokat, és talán könnyebb lesz. Mert látom, hogy még nagyon élénken él benned...
Mélyen átérzem a fájdalmad, remélem TŐlem elfogadod!
Szeretettel: Angi (24hetes kismama, kislányt várok ismét
)
.:Angi:.