A héten eddig minden nap sikerült megjárnom a Klinikát. Miért is jöttem ki? A dokim olcsó kör volt, mivel borítékot elfelejtettem vinni, a zsebbe dugdosás meg nem az én vonalam.
Szerdára gondoltam, hogy elintézem a labort és a belgyógyászt. Nagyon sikeres voltam, mivel vinni kellett volna egy első reggeli pisit, amit persze nem mondott a doki, így csak egy kémcsővel távoztam, hogy majd hozzak abban. A belgyógyásszal még jobban jártam. Egy fél óra tekergés után megtaláltam a belgyógyászatot, majd a recepciós mondta, hogy vszínűleg a Klinika belgyógyászához kell mennem. Újabb ismerjük meg a Sotét séta után megtalálam, mire annyi volt a fő megjegyzése, hogy mit keresek én ott és minek küldtek oda. Kezdem unni, hogy egyik doki küld a másikhoz, azok meg engem faggatnak, hogy miért. Van egy olyan érzésem, hogy csak megszabadulnak tőlem - nem az övé az utolsó pecsét a papírjaim között, ő mossa kezeit.
Szabi ma jó négy órát aludt du. Igy jár, akik korán kel és nem bírja.
Kézpreferencia:
Szabi jobbkezes, de ha a kanalat rossz helyen találja, nem mindig vált. Most, hogy többet rajzolgat - "ír" - egyre erősebb.
Natinál soha nem volt kérdés, ő n erősen jobbos.
Szobatisztaság:
Még nincs lelkierőm belekezdeni.
A legrosszabb, hogy Szabi öltözésfóbiás. Egy csomót kell nyugtatgatni, mielőtt leveszek róla bmilyen ruhadarabot és ha nem az ő engedélyével történik, teljesen kiborul. Ha engem lát, akkor pedig kizárólag én vehetem le róla.
Az alternatíva nagyon hangos.
Dana,
Szabi tesó hozzáállása teljesen negatív.
Szeretnél kistesót? NEM. Jó lesz, ha lesz öcsikéd? NEM. Itt van anya pocijában Dani baba, örülsz? NEM. Mindezt dacos homlokráncolással és szemöldökösszehúzással és anélkül, hogy eddig bmi olyan hátrány érte volna, amit felfog.
Nekem már szakmai ártalom, hogy az intézmény dolgaiba szeretek belelátást tartani.
Igy legalább van olyan érzésem, hogy jobban odafigyelnek rám, bizalmiSzülő státuszom miatt, mint egyébként. Ha már egyszer várhatóan vagy 7 évig még oda fogunk járni.
Robi egyébként jót röhögött, amikor megválasztottak. Még nem vagyok nagyon aktív, de nem is ismernek még rendesen.
Amikor nem voltam tag, még akkor is én mentem el a szülőire, mivel pont nem ért rá a háromból egy sem és én meg kéznél voltam a "fél óra múlva kezdődik, tudna maradni?" meghívás után.
Törpök matek órán? Sztem a vegyes csopi miatt annyira ilyesmi nálunk nem várható. Sebaj, itthon azért megy a dolog. Nati, ha nem is érti az időt rendesen, az órát már ismeri.
Annyiszor hallotta a 9 óra, le kéne feküdni mondatot. Ma pont egy ABC-s könyvet nézegettem neki, Robi szerint korai.
Meli,
Humorérzék nem csak férfiaknál jön jól.
Egyedül:
Óóóó, ez nálunk is menő lemez.
Egyedül akarja levenni a kormányzárat, lecsavarni a kupakot a boltban az ásványvízről, majd a segítség után egyedül inni a 1,5 l-ből, Nati bicaját hajtani. Nagy ritkán kiborul a sikertelenségen, de az örjöngést a kéretlen segítség, ami tuti kiváltja. Igy azzal nem próbálkozunk, inkább hagyjuk szenvedni.
Május,
Jópár ismerősöm van, aki felnőttnek kétkezes. Az egyik pl az Eltén pszichológiát tanít, szerinte nem gáz, ha nem rendeződik a preferencia.
Nálam a ctg akkor sem jelzett fájást, amikor már bőven benne volt Szabi a születésben.
Én azért éreztem.
Amikor a múlt heti sok órás ctg-n voltam, akkor viszont ütemesen jelezte a kisebb összehúzódásokat, majd egy löket mg után leálltak. Az furcsa volt, mert azt meg én nem éreztem.
Sno,
Nekem már az elején elegem volt a terhességből.
Nem véletlen, hogy szépen felmértem, hogy lehet valaki nevelőszülő.
Dani kapott egy babakocsit hordozóval, Natié már egy kicsit ramaty.
De használt volt és Angliából hoztuk, így belekerült vagy 3500 Ft-ba. Ruhát azt még nem vettem, bár lehet, hogy fogok. A kettőtől összesen van 5 db 56-os rugi, amiből 3 plüss, uh lehet, hogy jól fog jönni.
Lora,
Még mindig Dani.
Gondolom, marad is, mert kezdtük Szabi dresszírozását. Dani a pociban, Dani a kistesó, Dani így meg úgy...
Pont te csodálkozol, hogy alig tudja meg valaki, hogy terhes és már félidős is?!
Ágiboldi,
Amikor Nati produkált pár esést és odament az apjához, inkább, mint hozzám, hát... volt pár gondolatom nekem is. Uh gondolom, milyen jó volt, amikor Boldi sírt az ajtó előtt.
Anyós nálunk itt van, féltékenységnek részemről nyoma sincs.
Inkább nagyon örülök, hogy olyan pillanatokban, mint monjuk amikor a szülinap előtt mentünk a kórházba, nincs gond azzal, hogy másra hagyjam őket. Mindamellett, hogy Szabi egy igazi kis anyamatrica.
Rita,
Szabi két éves szókincse kb mint Petié volt. Ha még emlékszel, remekül pánikoltam is, hogy mi lesz, ha megszületik kistesó és beszéd sehol. Azóta elég jól belejött, igaz, hogy csak 2 szótagos szavakat használ, de legalább mondatban. Van hosszabb is, olyan, hogy troli...busz, de ritka. Ezekkel a félig érthetetlen közléseivel képes egész nap dumálni és van egy csomó hang, amit még mindig nem tud mondani. Nem aggódni!
Az éneklés még csak Natinak megy, őt sem zavarja, ha a szöveget elfelejti.
Nekem nagyon furcsa kiságyban látni.
Pedig tudom, hogy kétévesen ez még egyáltalán nem megy ritkaságszámba.
Pann,
"
úh remélem hamarosan kibújik a poronty"
Mi ez kívánságműsor?
40 hét a terhesség!
Meg 1-2 hetet rá is lehet húzni.
Szerintem azért nem jött a védőnőd, mert ő megmondta, hogy a 33. héten megszülsz. Te meg nem fogadtál szót, még egyben vagy.
Bünti.
Amikor bent voltam a klinikán, felvételen, ott volt előttem egy 22 hetes kismami, sírt. Elfolyt a magzatvíz. Én is elsírtam magam.
Betty,
Férjednek nem tudnál szólni, hogy ő beszéljen a szüleivel, hogy vigyék el rendszeresen Iliaszt sétálni vagy valahova? Nekem nagy segítség, hogy itt ugrálnak körülöttem és a két gyerek között. Mostanra kb kimúltam volna.
Helga,
A Gyes-táppénz dolgot minél gyorsabban el kéne intéznetek.
Igy már most nagyon sok pénztől estetek el, százezrektől. Gondolom, ez nálatok sem mindegy. Törvényileg minden oldalról védve vagy, csak neked kéne lépni.
A bölcsi-ovi kérdésen én is elég sokat gondolkodtam - még mindig
. Egy utcában van a kettő, nem nagy extra macera, persze élőben azért nem próbáltam. A bölcsiben max 10 gyerek (összesen 40), az oviban akár 25 is lehet (ö 100).
Ha meg nem jó a bölcsi, még mindig válthatok, nincs vesztenivaló.
Ami még a bölcsi mellett érv, az a délutáni alvás az oviban. Nem tudom, mi lesz, ha már 6 éves is elmúlt Nati, de már most sincs szüksége minden nap a délutáni alvásra. Az oviban viszont kötelező. Ha külön vannak, esetleg néha elhozhatom, persze nem tudom, mennyire akarom majd ezt pici babával.
De leglább megtehetem, ha akarom. Ha Szabi ott van, nem hagyhatom ott őt egyedül, hogy majd Natival lófrálok.
Kdike,
Szobatisztaság eddig csak Natinál volt kérdés. Én levettem a pelust és kész. Nem volt előtte jelzés, szólás, semmi. Utána jöttem rá, hogy keverte is a pisilni és kakilni szavakat. A jutalmazgatás, ígérgetés sztem nem túl előnyös, mert egy játszmát indíthatsz vele. Sokkal jobb, ha nem csokiért teljesít, hanem a teljesítés öröméért.
igazgatónő a betegünk Mázlista.
A Ferroglobin vény nélkül kapható gyógyszer. (most néztem utána) De a kettő között amúgy is csak az a különbség, hogy ami megkaphatja a "gyógyszer" minősítést, azt sokkal szigorúbban vizsgálták, így nekem az azért pozitívabb, mint a sima "gyógyhatású készítmény". Azt nem látom, hogy kapszulánként mennyi vas van benne, de nekem elég sok kéne - a 92 már húzós szám volt, bár sikerült 100 fölé feltornázni. Most kaptam egy nem gyomorban felszívódó változatot, hát majd meglátom.