Új privát üzeneted érkezett!

Györesz, merre vagy?

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Trompipi: a vizesedést nálam úgy nézte a védőnő még az előző terhességnél, hogy a sípcsontomnál a bőr felületét megnyomtuk, és ha ott marad az ujjad nyoma, akkor vizes a lábadKép A másik jel pedig tényleg lehet az ujjak dagadása.
Vagy mikor este leveszed a cipőt, zoknit, látszik a nyoma benyomódva.
Ez nálam akkor a vége felé, 6-7. hónapban alakult ki. Most kezdtem a 6. hónapot, és félek, hogy megint vizes leszek, de ez van, mindenkinek máshogy reagál a szervezete.
Figyelték hetente a vízelet fehérjetartalmát ill. a magas vérnyomást. Plusz még ha vizesedés is van, akkor beszélnek toxémiáról és javasolt a kórházi felügyelet.
A 120/80 nem magas vérnyomás, 130/x-nél beszélnek erről. Lehet, hogy ideges voltál emiatt, és ezért mutatott többet??

Nem akartam okoskodni, csak nálam így volt a vizesedés annak idejénKép

Szép napot mindenkinek!!

Lau
23+1
lau

Köszi mindenki segítségét vizesedés-ügyben!

Liv, én is elég sokat voltam rosszul az első hónapokban, de úgy néz ki, lányom lesz...
Vendég

Trompipi, vizesedésre én is a lábnyomogatós módszert ismerem. 1-2 hete én is lehúztam a gyűrűket, míg nem késő. Estére a lábam is bedagadt. Ha teheted, tedd mindig magasra a lábadat és ne egyél sós dolgokat. A toxémia kapcsán a 140/90 vagy afölötti vérnyomás a veszélyes. Ja, és a vizeletben fehérje van. Jellemző még a hirtelen jelentős súlygyarapodás.
A lombikos orvosom mindenkit a toxémiával Ijesztget, és ő mondta jó tanácsként nekem, hogy a 2. harmadban naponta 2 szelet, a 3. harmadban pedig 3 szelet húst egyek meg. A könyvek szerint is a súlyos toxémiát kórházban gyógyítják és fehérjetartalmú kajákkal etetik a kismamát, tehát lehet ebben valami...

A "kisdézsa" (ahogy férjem nevezi) titokban nekem is tetszik. Itt van az nlc-s fórum, néhány tapasztalattal: http://noklapja.hu/forumkifejt.php?id=18&forumid=28778

Motiot, van itt a fórumon más földink is!Kép
eszter28

Szerintem a rosszul léteknek nincs közük baba neméhez, kislányos és kisfiús mamák ugyanúgy rosszul lehetnek, inkább a hormonháztartástól függhet a dolog,a nővérem végighányta a terhességet és lány lett, a barátnőm szintén és fia.
Csütörtökön megyek terheléses cukorraKép
Brrrrrr A doki azt mondta:Gyötörtem én már terheléses a kismamát terhelés vércukorral? Mondon nem, remélem el is felejtette Kép))
Hát,nem.Adta is a papírkát.
Bejelentkezem 4D-re, nem bírom ki a 30. hétig babó kukkolás nélkülKép
fantikbaba

Már írni se tudok...........
fantikbaba

Sziasztok!
Szia Liv, itt vagyok! Gratulálok a kisfiadhoz! De jó neked, hogy ilyen hamar megint láthattad Őt! Nekem még olyan messze van a következő UH, és még azt sem tudom, hogy ki lakik bennem! Az apuci meg van róla győződve, hogy egy kis pöcsös, de én mindeg kérem, hogy ne élje ebbe bele magát! Te érezted, hogy kisfiú lesz? Ezt tényleg meg lehet érezni? Én az elején mindig úgy éreztem, hogy kislány, most meg hogy kisfiú, de lehet hogy csak azért, mert a párocskám próbál erről meggyőzni! És hát úgy a 14. hétig engem is gyötört a hányinger, hányás! A fogmosás még a mai napig ís egy kínlódás reggelente!

Magas vérnyomás: nekem az elején 100-107/??? mértek, mostmár mindig 120 körül van! Van egy barátnőm akinek úgy a 6. hónap körül mindig nagyon magas vérnyomást mértek, de mindig csak a doki, Ő meg volt róla győződve, hogy csak az izgalomtól megy mindig fel, mert hát teljesen jól érezte magát. A doki persze beijedt, beküldte kórházba, tettek rá 24 órás vérnyomásmérőt és hát kiderült, hogy neki van igaza, ha a doki mérte akkor mindig felszökött!
A gyűrűim nekem is egyre jobban szorítanak, de szerintem ez csak a hízástól van!

Üdv mindenkinek!
Györesz
18+5

Kép
Kép
györesz

Nekem csak egyszer mértek magasat, mert 2 órát vártam a dokira Kép Szép kis kalamajka lett, vissza kellett mennem másnap megméretniKép
Azóta minden OKKép
fantikbaba

Szerintem a "fehér" köppeny eleve felviszi az ember vérnyomását.
Nekem ez a tapasztalatom, mert a házi orvosnál is mindig magas volt. Otthon mérések viszont nomális vérnyomást mutattak.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Kép
Ez is mama illatú?Kép
fantikbaba

De aranyos!!!
Vendég

Sziasztok csajok Kép

Édes ez a cipőszagolós bébi Kép

Moszi Kép Együttszülésesen nem voltunk, de arra valszeg nem is megyünk. Múltkor azt olvastam, hogy nem sok újat mondtak, meg már annyira kiképeztük magunk ebből (szülésznő elmondta, papás tornán gyógytornász elmondta stb.), hogy nem raboljuk ott az időnket.
Én még a fájdalomcsillapítósra akarok elmenni (mert alapvetően nem szeretnék, de ha mégis úgy alakul, ismerjem a lehetőségeket).

Orsi Kép
Övterelőt már az első csatolásnál nem lehetett összepatentolni. Tegnap este visszavittük. Bejáratnál biztonsági őrnek mutattuk, de még semmit nem mondtunk és rögtön mondta, hogy ugye nem működik a patent (nem az első reklamáló csapat voltunk). Az eladó viszont nagyon tukó volt. Még neki állt feljebb, hogy 7 rongyos szart visszahoztuk, mert rossz és hogy ez neki papírmunka. Na, a férjemet nem kell ilyenkor félteni Kép

Liv Kép Gratula a pöcsöshöz. Tényleg rengeteg fiú születik mostanában. Szerintem az, hogy milyen formájú a hasad és hogy rosszul vagy-e és hogy mit kívánsz egyáltalán nincs összefüggésben a baba nemével. Millió ellenpéldát tudnék felsorolni Kép

Motiot Kép Szia ifjú asszony Kép Gratulálok!

Képzeljétek. Mivel napi 8-10 órát melózom, és ez a gép előtt ülést jelenti, ezért kb. 1,5-2 hete elkezdett fájni nem is a derekam, hanem inkább a tomporom (fenék felső része, de derék alsó része). Térdeplős széket ajánlották, mert azon muszáj egyenesen tartani a hátat és nem tudok lecsúszni. gyógytornász mondta, menjek el a boltba, üljek rá 10 percig, ha nem nyomja a pocakom, akkor jó. kismamák 99 %-nak beválik. Azonnal meg is vettem este, úgyhogy ma már térdelek. Hosszú távú következtetést még nem tudok levonni, de jónak érzem.

Más Kép Ti nem szoktátok leeni a hasatokat? Én ma a fehér blúzomat lecseresznéztem. Elég vicces, pedig még 2-3 helyre mennem kell, de nem jön ki Kép

Hú, de hosszú lettem, bocsi.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

sziasztok!

Alig győzöm olvasni, amit írtatok Kép
Azt hiszem én is vizesedek, a talpam kezdett el zsibbadni egy ideje, ha sokat lógatom a lábam,pl. ülök, akkor térdtől lefele zsibbad. A séta viszont jót tesz neki, úgy tapasztalom. Akkor nem zsibbad, ha meg ülök, akkor magasra teszem a lábam, persze a cégnél ez nem megy. Kép De már nincs sok hátra, terveim szerint még ezel együtt két hetet dolgozom, aztán szabiiiiiii!Utána meg táppénz Kép

Ti meddig tervezitek a munkát?

Vérnyomás:
Nekem meggyőződésem volt, hogy magas vérnyomásom fog kialakulni, ha fáradt vagyok, akkor fel is kúszik 130-140-re, ez szerencsére eddig egyszer fordult elő. A dokinál egyszer mértük, amikor jeleztem neki, hogy bejött az elméletem, nála 130 volt, de közölte, hogy ez egy vizsgálat után (kb. 10 percig kerestük a szívhangot Kép teljesen normális. Azóta vettem vérnyomásmérőt, és mindig jót mértem, a doki meg mosolygott, hogy no lám ő ezt megmondta Kép

A védőnő szerint 140 felett gáz, a felső határ..
Jótanácsai: só, cukor minimális, víz, zöldség, gyümölcs amennyit bírok, és mozogni, főleg sétálni!

puszi mindenkinek! Vigyázzatok magatokra!

zsófi
papzso

EditKép
CseresznyeKép Én a múlt héten (vagy előtte) egy nap alatt háromszor ettem le magam. Mint egy kisdisznó, úgy mentem haza.
Kezdtem a reggeli túrós táskával - ezt nem is vettem időben észre, csak akkor, amikor a túró már megszáradt a hasamon. Méghozzá úgy, hogy a pólóm nyakdíszét képező vékony szalag szára beleszáradtKép
Jött az ebéd, és a brassói aprópecsenye egy szaftos darabkáját az ölembe, pontosan a nunimhoz ejtettem, így kismama létemre úgy néztem ki, mint aki egy kicsit menstruálKép
Majd uzsonnára epret eszegettem, és egy félbe harapott darabbal a kezemben nagyon magyaráztam valamit az irodában, csak az volt a baj, hogy az eper helyett a dumálásra figyeltem, így az eper a beleharapott felével a combomon kötött kiKép
A férjem este azt mondta, hoyg beirat egy oviba, és versenyezhetek a gyerekekkelKép

Nekem is olyan mama övem van, mint neked, de nálam bevált. Nem szorítja a combomat, és a mai napig működőképes. De a hétvégén biztossá vált számomra, hogy 1000 millió % az, hogy hapsi tervezte, mert egy kismamát nő nem ültetne ilyen műanyagra. Még akkor sem, ha az puha. Így ha időm és kedvem engedi, varrok majd rá egy használt törölközőből frottír huzatot. Az tutira szívja majd az izzadságot (rövidgatyó és szoknya esetében), és mosható is leszKép

A babkép nagyon aranyos. Bár attól tartok, hogy nekem, és a férjemnek is van 1-2 olyen cipőnk, aminek az esetében fennáll a baba elájulásának veszélyeKépKép Na de majd jól eldugom azokat, ha már mászikKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz Kép
Mostmár nekem is jó az öv, mert tök kényelmes, nem szorít sehol és a patentja is működik Kép

Fél órája gondolkodom, hogy epret merjek-e enni Kép Mondjuk már úgyis mindegy Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
ma megyek a kikaba, allitolag ott van olyan jo fajta oriaskifli alaku parna, mert mar nem nagyon tudok aludni. Ugy erzem este kemeny a mehem ha nem jol alszom.

Rosszulletrol annyit, hogy nekem fiam lesz es nagyon szarul voltam. Nalunk noi agon akar fiut akar lanyt szultek rosszul voltak vegig a nok. Apai agon nem.
Nekem azt is mondtak, hogy aki a 20. het utan is rosszul van annak hajasbabaja szuletik. Mi tenyleg nagy hajjal szulettunk es a rokonaim is. En sosem lattam kopasz kisbabat. Mar vagy 14 eves voltam amikor egy nonel lattam es elsapadva kerdeztem hogy biztosan halalosan beteg a kisbabaja. Akkor mondta anyam, hogy sok gyerek kopaszon szuletik. Igy utolag eleg vicces. Nem tudom mi van ebben a hajas dologban, de nalunk meg ez igaz....

csengo 24+4
Vendég

Csengő Kép
Én óriási hajjal születtem és anyámnak 9 hónapig kutya baja nem volt Kép
Mindenre van ellenpélda is, de ez a kopasz babás sztori vicces nagyon Kép

Na húzzak vissza melózni, túl sokat pofázok itt Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

én is hajas voltam: A baba Tv-n (akkoriban a Sotén ez volt) Hajas Noémi néven mutattak be a családnakKép
fantikbaba

Cseresznye, nyami! Megyek is, veszek kicsit. Meg borsót is láttam.
Tegnap pedig új kelkáposztából és újkrumplibúl főztem főzeléket, isteni volt. Csak ma vagyok kicsit felfújódva tőle...
Vendég

Sziasztok!

Trompipi!
Nekem terhességen kivül is (meg most is!) vizesedik a lábam meg az ujjaim, ha egy kicsit is melegem van! Azt mondta a védönö, hogy azt figyeljem, hogy pihentetés után, illetve reggelre megszünik-e a duzzanat! Meg persze ezzel együtt figyelni kell a vérnyomit is! Eddig szerencsére elég alacsony, meg a bokám is helyreáll reggelre!!

Motiot!
De jó, hogy elökerültél! Sok boldogságot kívánok a kis családotoknak! Szerintem is érdemes megnézetned a cukrot, még ha nincs is semmi bajod! Nem árt tudni mi a helyzet! Mi újság a letelepedésivel? Rendezödött minden, vagy csak belenyugodtatok a jelenlegi helyzetbe?

Eszter!
Nekem tej+zsemle után volt a vérvételem, ami 6,9 lett. Tudod, a védönö egy kicsit sokalta, de tegnap voltam dokinál, aki ezt még határértéken (7,0) belülinek találta (mert az is!) és nem tulajdonitott neki különösebb jelentöséget! Persze ez a tanácsadáson lévö doki volt, a "saját" orvosomhoz csak jövö hét vége, vagy az utánni hét elején tudok menni Kép. Remélem ö sem fogja vészesnek találni! A vizeletben sem találtak cukrot, lehet, hogy ezért nem aggódott a doki! Ráadásul kaptam egy bónusz UH-t, ami teljesen meglepett, de nagyon örültem neki! Kép

Marica
17+2
marica69

Lányok!

Itt van a babafürdető dézsa honlapjának a címe. Szerintem tök jó dolog.
http://www.kiskaloz.hu/products/tummytub.hu.html

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Na, már megint visszajöttem Kép

Nagyon édesek ezek a fürdetővödrös babák, de nekem mégis olyan bizarr (pedig én is hallottam róla jókat egy ismerőstől).
Valahogy mindig azt érzem, hogy ez megint csak marketing.
Aztán ki tudja, lehet, hogy a végén még mi is bedőlünk Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép
Látom nem megy ma a munkaKép (Nekem se nagyon akaródzik)

Vegyél epret, dőlj hátra, és szusszanj egy fél órát. Én ezt fogom tenni.
Sürgősen lelépek kajálni, mert éppen 5 perce égettem be magam a kollegáim előtt.
Vettem egy Raffaello-t (3 db-os kiszerelés), és mivel nagyon potyogott róla a kókusz reszelék a papírkosaram fölött igyekeztem a zacsiból a kezembe varázsolni a finom golyócskákat. Kettőnél sikerrel jártam, míg a harmadiknál addig bogarásztam a papírkosár fölött, míg belepottyantottam az utolsó darabot. Mivel a nyálam már csorgott, és csak papír volt a kosárban, gondoltam titokban, észrevétlenül kikapom onnan, és jóízűen megeszem. Na kivenni még csak sikerült, senki sem figyelt fel a "vadászatomra", ezért megkönnyebbültem, és mint a filmekben szokás, végighúztam a homlokomon a kezemet a "húú, ezt megúsztam lebukás nélkül" gondolattal a fejemben. Igen ám, de a golyócskáról egy csomó kókuszreszelék a kezemen maradt, és homloksimi közben, mint egy hófelhőből a hópelyhek, úgy potyogtam az arcomra, ölembe a kókuszdarabok. Erre úgy elkezdtem röhögni (naná, hogy hangosan), hogy mindenki rám nézett, én meg a kókuszfüggöny mögül már nem tudtam letagadni a történteket.
Igaz, mindenkinek jó kedve lett, de azért égő, hogy kismamaként már annyira nem bírok magammal, hogy még a kukából is kiszedem a kajátKépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Zsuzsa, kösz a tapasztalatokat!
Moszi! Előre is köszi a fáradozást! Kép Mondtam, hogy nem eccerűűűű ! Kép

Liv: Nekem a nagybátyám egy nagyon édes de elég egyszerű falusi ember. Én egyetlen egyszer sem voltam rosszul, talén egy-két enyhe gyomor égésem volt, de különben semmi. Na erre ő azt mondta /bocs, szó szerinti idézet jön/: " A nők akkor érzik jól magukat ha fasz van bennük. Fiad lesz!" Nem kérdeztem még meg, hogy kisfiú vagy kislány, de kétlem, hogy ennek bármi köze lenne a rosszullétekhez! Kép Na ennyit a rosszullét-elméletekről! Kép Kép Kép
Én a pocak elméleteket is imádom!Kép csúcsos has-fiú, stb.. Kép A hajas-rosszullétet is hallottam már. Szerintem pedig van aki kevésbé érzi a hormonokat, van aki jobban. Mint a havi vérzésnél a görcsöknél.. Kép

Lekajálás ügyileg én eddig sem voltam piskóta, ugyanis a cicim volt a legnagyobb, az állt ki legjobban, tehát ha vmi lecsöppent, mindig azon akadt fennt. Most már a két szélső dudor között megjelent középen is egy kajafelfogó felület... Igazán kismalac módra tudok kinézni, ha megfeledkezek magamról. Kép Kép Kép
Gyümik - cseri- eper... hmmmmm most én is benyomnék belőlük egy nagy kupaccal Kép Csak nálunk még egy szaros zöldséges sincs a cég közelében... Kép
Jók legyetek!
Pusszancs:
Macs
maccs

Sziasztok!

Maccs: en 12-13 hetig eleg rosszul voltam mindket terhessegem alatt,hanyni nem hanytam, de emelyges volt becsulettel, oszt mindketto fiu (ugy tunikKép) Uzenem a nagybacsidnakKép Vgay en mar akkor sem erzem jol magam...KépKép

Tummy tub: jol nez ki az a vodor, nem vitatom, meg allitolag telleg jol erzik magukat benne a babak, de oszinten lanyok, ez csak egy vodor, 200 ft-ert kapsz barhol, minek ezert megvenni 5000 korul? Ugyis annyi mindenre kell penzt kidobni...

orsoly
orsoly

CsirkeszKépKépKépKépKép
Éppen almát eszem, majdnem a torkomon akadt a röhögéstőlKép
Lekajálás ügyben én is így vagyok, hogy este veszem észre, valami mindig ott figyel a hasamonKépKép

Maccs:ezt már én is hallottam, igaz, hogy úgy, hogy ha egy nőben egy icipici fütyi van, már jól érzi magátKép Ennek ellenére a barátnőmnek 2 lánya és 1 fia van. A fiával még a 8-9. hónapban is kitaccsolt, a lányaival nem.

Ma reggel vettem egy fél kiló epret, uzsonnára be is nyomomKép A cserik közül a germezdorfit szeretem nagyon, de arra még várni kell. Zöldséges itt sincs a cégünk környékén, otthonról hozom a szemközti boltból.

Lau
lau

Györesz, én egészen idáig úgy éreztem, hogy kislányom lesz. De az orvos biztosra mondja, hogy kisfiú.

Csengő, én is vettem tegnap "kiflipárnát" (szoptatóst), most mosás alatt van, ma este fogom felavatni. Ha a Kikában esetleg nem találsz, a Madrinában van, én ott vettem.

Kép

Kép
liv

Csajok Kép

Mi nagy bio"guruk" vagyunk, mert párom a bio iparban dolgozik.
Neki bio tönkölyhéj kismama párnája van (alvásra használja) és nagyon bejön, ez energetizáló hatású, nekem pedig köles, ami nyugtató hatású.
Nagyon jól lehet vele támasztani a pocakot és aztán szoptatásra is jó lesz. és nem utolsó sorban nem hungarocel és társai, hanem természetes anyag. Hamár annyi mindenre figyelünk Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Lau, Orsoly,

Majd elmesélem a nagybácsimnak! Bár egy igazi vidéki embernek úgysem bizonyitod be soha, hogy nincs igaza Kép

Lau! El tudom képzelni, hogy egy óra zötykölődés után hogy nézne ki a jólérett eper vagy cseresznye a táskámban! Kép Biztos sok minden eszembe jutna róla, csak a kívánósság nem! Kép Majd eszek otthon. Különben is ez az "úgyennékegykis..." valamit rendszerint itt jön rám, ahol persze nincs lehetőség az igények kielégítésére, no és persze soha nem arra fájdul meg a fogam, ami épp kézközelben van.

Múlt héten 2 napig kívántam az almát. Este el is mentem a zőccségeshez, 2 fajtát is!- Még most is ott van a hűtőben, mert kb 1 -et sikerült megennem Kép

Ha reggel hoznék magammal cserit, tutti, hogy pl.: ananászkonzervet ennék szívesen napközben! Kép Kép Kép

De nektek meséljem a várandósság szépségeit ;)

Macs
maccs

LivKép
Gratulálok a tököshöz!Kép Észrevettétek, hogy mennyi kisfiú születik mostanában ? 2 évvel ezelőtt meg mindenkinek kislánya született. Itt a Friss kismamik között is 2/3 arányban születtek lányok, és megfordult ez a trend. Pedig az XY kromoszómák ritkábbak, most olvastam a Kismamában erről.
EszterKép
Mindenképpen írj szombaton, hogy mik a gyerkőcök nemei ! Mikor kell befeküdnüd a kórházba ? A párodnak akkor feltétlenül add ki feladatba, hogy írjon rólad ide.

Tummy Tub:
Csatlakozom Csirkesz férjéhez, és Orsolyhoz, hogy a 100 Ft-os boltban 250 Ft-ért lehet ilyet venni, tehát ez pénz lehúzás.

Rosszullétek:
Nekem még a 16. héten is voltak rosszulléteim este, de a 12. hétig minden este, és két kisfiam lesz. Ennyit a lányos rosszullétekről, ill. a reggeli rosszullétekről.KépKép Ez mind alkati dolog.

Cat

Cat
Kép
cateye

Moszi!
Azt kérdeztem, hogy mindenáron ÚJ kombi kiságyat szeretnél-e? Azért, mert nekem van egy de a két baba miatt nem fér el belőle mégegy és így két simát veszünk helyette.
Ezt pedig el szeretném adni. Kókuszmatraccal együtt 25 ezerért.
Persze csak ha nem mindenképpen újra fáj a fogadKép

<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT

Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye Hányan laknak a pocakban? Nevek
Bellana VIII.5 Jávorszky Ödön kórház egy kisfiú Gergely
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház egy kisfiú
Babs IX.1 Máv Kórház egy baba Péter Johannes, Anna Catherina
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház egy baba
Macs IX.6 Kútvölgyi kórház egy baba
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház egy baba
Noémi IX.8 Máv Kórház egy baba
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Bálint
Patricia IX.12 egy baba
Beszti IX.15 Máv Kórház egy baba Hanna/
Zsófi IX.17 Sote 2-es Klinika egy baba
Brius IX.18 USA Milwaukee egy kisfiú Brandon
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház egy kisfiú Miklós
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház egy kislány Lili
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika egy kisfiú
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház egy baba
Bea IX.21 Uzsóki Kórház egy baba
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú Bernát
Kata IX.24 Máv Kórház egy kislány Dorka
Mágika IX.24 Máv Kórház egy kisfiú Zoltán Tamás,
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház egy kislány Viktoria Anasztázia,
Momo IX.26 Szt.István kóház egy kislány Emese
Linato IX.26 Szt.István kóház egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház egy kisfiú Balázs Krisztián,
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház egy baba
Zsuzsa X.3. Kistarcsa egy baba
Krisztinke X.4 Péterfy kórház egy baba
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus egy kisfiú
Persela X.6 Uzsoki úti kórház egy baba
Niki X.11 Szt. Margit kórház egy baba
Judy X.12 Kútvölgyi kórház egy kisfiú
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Márk
Bibi X.14 Szt.István kóház egy baba Zsófia/Zsolt
Liv X.14 Kútvölgyi kórház egy kisfiú Dávid (Szonja)
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház két kisfiú, Olivér, Sámuel
Motiot X.28 Stuttgart/Németország egy kisfiú Ábel (Emese)
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház egy baba
Györesz X.30 Kútvölgyi kórház egy baba Norbi/Dorina
Marica XI.9 Szegedi Klinika egy baba Róbert/Mariann
Edina XI.10 Sote 2-es Klinika egy baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba Lili, Emma,Máté
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház egy baba</pre>
linato

Linato!
Nem vagyok új megszállott. Tudsz küldeni egy képet róla? mail: moszmota@freemail.hu

Macs!
Hamarosan írok, de sokra nem jutottam.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Macs!
Pontosítok, egyáltalán nincs ötletem. A többi a mailben. (hotmailedre)

KépKép
Kép
moszmota

Moszi!
Ide teszem fel, mert bénázik a freemailem.

Kép
linato

Edit Kép
Azért felháborító, hogy hogyan kezelik az embereket. Én ma voltam a Madrinában babakocsi nézőben, és komolyan harapófogóval kellett az infót a pasiból kihúzni... rettenetes.

Eszter Kép
A legutóbbi adatok szerint (a saját dokim véleménye) 2 petéjűek. Jövő csütörtökön megyünk a praxisba, remélem, megmutatják, hogy milyük van Kép

Fürdető dézsa Kép Nekem is nagyon tetszik, de tényleg olyan, mint egy sima vödör... én még gondolkozom, hogy melyik legyen.

Velünk minden OK. Ma kezdtük a 16. hetet Kép már a félidő fele haladunk erőteljesen. AFP lesz a jövő héten, és UH a praxisban. A védőnénihez is megyek pénteken... nagyon jó fej néni.

puszi mindenkinek

Orsi + 2 Kismaczkó
15+0

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép

Lehet, hogy ugyanaz a kisfickó volt, mert az öv is a babakocsis osztályhoz tartozik Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Linato!
Megtudnád írni vagy ide vagy mailemre, hogy milyen paraméterei vannak az ágynak?

Köszi.

Nem az RS-ben vettétek? Csak mert nagyon hasonlít az általam kinézettre. Kép

KépKép
Kép
moszmota

Moszi! Az Rs-ben vettük.
Néhány mozdulattal szétszedhető egy 178x75 cm-es ágyneműtartós heverővé es két praktikus játékpolccá átalakítható a Kombi pelenkázós babaágy.
linato

Edit Kép
Elképzelhető... engem meglepett, hogy ennyire nem érdekli, hogy mit ad el. Én szóltam, hogy lenne kérdésem, és minden funkciónál elmondtam, hogy tudom, hogy van rajta, de kérem, mutassa meg, hogy pontosan hogyan is néz ki.... nem egy vérbeli eladó volt. A megatoysban is ugyanilyen béna pasi volt a múltkor...

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, a Brendonban nagyon jófej eladók vannak. Ha kéred, akkor akár félórás bemutatót is tartanak csak neked, szétszereleik, összertakják a babakocsit, autósülést. Szerintem ennyi pénzért már nem mindegy, mit vesz az ember, az a minimum, hogy meggyőződjön, mit kap a pénzéért.
eszter28

Eszter Kép
Igen, de BebeConfort babakocsi csak a Megatoysban van Kép A brendonnal nagyon elégedett vagyok, voltam ott is, tényleg kedvesek voltak, és segítőkészek. Ha az eladókon múlna, akkor csak ott vásárolnék.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Úgy látszik, én már csak ilyen ritkán jelentkezem be... de azért mindent olvasok.

Vizesedéssel kapcsolatban: figyeljetek oda arra, hogyha elkezdenek dagadni az ujjaitok, szabaduljatok meg a gyűrűktől. Apám nem egy gyűrűt vágott már le kézről ilyen okból, nem túl jó dolog.

Linato: kijavítanád a táblázatban a dátumot nálam VIII.23-ra? És van név is : Benedek/Domonkos, a szülés napja fogja meghatározni, hogy melyik lesz.

Györesz: allergiára jó homeopátiás cucc a Luffeel tabletta és orrspray is, tavaly elég sokáig kihúztam vele a szezont, idén már március óta szedem, s a legtöbb gyógyszertárban kapható.

Gyűlnek a babamocorgós történeteim is, képzeljétek, szegény babámat sikerült piszkosul megijesztenem! Történt, hogy fürödni készültem, eresztettem a piszok nagy kádunkba a vizet, s mivel hideg volt a lakásban, nem győztem kivárni, míg eléggé tele lesz a kád, hát belefeküdtem, miközben zubogott tovább a víz. Egyszerre azt vettem észre, mintha valaki a hasfalamon keresztül akarna pánikszerűen távozni. Majdnem egy percembe került, míg rájöttem, hogy milyen dübörgést hallhat odabenn a baba a vízzubogásból. Amint elzártam a csapot, megnyugodott.
Másik: A babám kifejezetten ügyel a helyes testartásomra. A számítógép előtt mindig előregörnyedve szoktam ülni, bevésődött rossz szokásként. Mostanában, ha így teszek, a baba addig rugdos, amíg ki nem húzom magam, gondolom, görnyedten szűkössé válik neki a hely.

Tegnap tudtam meg, hogy a nővérem két hónappal utánam, októberben fog szülni, szintén első babát. Még emésztem az információt, sajnos nem vagyunk túl jó kapcsolatban, ezt se tőle tudtam meg. Kicsit elszontyolodtam, mert elképzeltem, hogy egy jobb testvéri kapcsolatban milyen jó buli is lehetne így egyszerre babát várni...

Kormi (28+3)

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Linato!

Tegnap beszéltem a férjecskémmel, és abban maradtunk, hogy babaágy és szekrény új lesz.
Remélem sikerül hamar eladnod. A babaszoba.hu-n nem hirdettél még?

Kormi!
Ismerős a nem túl jó viszony.
Sajna nálunk is volt ilyen, de szerencsére változtak a dolgok. A nővéremnek 2 babája (már tinik a lányok) is van, de örült, amikor megtudta, hogy babát várok. Igaz közöttünk 6 év a különbség. Én nagyon örülök, hogy a családi harag (butaság miatt, de főként oktalanul haragudott meg a nővérem) elmúlt, de kicsit annak is köszönhető, hogy megpróbáltam összetartani a családot, és látni akartam a keresztlányaimat. Nekem csak egy nővérem van soha nem voltunk túl jóban, ami a korkülönbségnek tudom be. De mostanában, azaz felnőtten nagyon jó a kapcsolatunk, és jó hogy van egy testvérem.
Csak azt tudom javasolni, hogy próbálj felé közeledni, hátha változik a viszony, pláne most, hogy mind a ketten babát vártok.

Lányok!
A babát meddig érdemes, kell kókuszmatracon "altatni"? Mert otthon a nagyinál szivacsbetétes ágy van. Havonta 1 éjszakára nem szívesen vennék másik ágyat (kiságyat) és kókuszmatracot bele.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi: a mi csecsemokorunkban hirbol nem ismertek a kokuszmatracotKép Ugyanugy felnottunk am szivacsbeteten is....Kép Szal semmi de semmi baja nem lesz a babadnak, nemhogy attol a par ejszakatol, de ha allandoan azon altatnad, akkor semKép

orsoly
orsoly

Orsolya!
Köszi!
Én is így gondoltam, hogy nem lesz baja a babának, de gondoltam inkább kérdezek, mint butaságot csináljak. Kép

Edit!
Ha jól emlékszem te megrendelted a Baba-mama cd-t.
Érdemes megvenni?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi!

Rendben, csak kérdeztem. Még nem hirdettem meg, de majd felteszem ide-odaKép

Mocsok egy idő van. Reggel el vittem Mindyt oviba és utána elmentem egy ágyért Korinának az egyik barátnőmhöz. Szét áztam, pedig nem is én tettem be az autóba.
A szivacsmatracoknak egy baja van, nagyon vékonyak. Amit a kiságyhoz adtak az RS-ben reggelre mindig fázott a lányom. Ezért is vettünk bele kókuszt. De persze pár éjszaka miatt szerintem is fölösleges.
linato

Nos ma voltam terheléses vércukron.Izomba szúrtak először, kicsit fáj a karomKép
Cukros lötyibe citromlevet raktam, így meg lehet inni, és az étvágyamat is elvette (egy darabig Kép
Most azt hiszem alaposan beebédelek, hazafelé meg veszek eprecskétKép

Eredményről beszámolok.
Puszi
Noémi
fantikbaba

Sziasztok Lányok! Kép

Elég régen jelentkeztem megint, mert nem voltam netközelben.De most vagyok, és most jöttem a 12. heti UH-ról. De most aludt a kis lurkó, nem rúgkapált úgy, mint a múltkor.6,57 cm-es.Eddig minden OK vele.
Én viszont voltam a körzeti orvosnál, mert még mindig köhögök, főleg este, éjjel, és reggel, ha vízszintesben vagyok.Nem írt fel semmit, csak valami reflux-ot emlegetett, hogy ez terhessé alatt elég gyakori betegség.Ti hallottatok erről valamit, meg hogy mit lehet ellene tenni?Aki igen, az írjon valamit légyszi. Egyébként nem tudott pontos diagnózist adni, így beutalót írt a gégészetre. Bár azt is mondta, hogy ott se tudnak majd sokkal többet, mivel rtg-ezni nem lehet...
Egy másik dokinál is voltam előtte, az meg olyan gyógyszert írt fel, ami már több hónapja megszűnt létezni, ill. terhesség alatt nem is adható!
Na, így bízzon meg az ember az orvosokban!!!
A gyógyszertárban ajánlottak köhögésre egy szirupot: Theiss-lándzsás útifű szirup, amire a doki nem mondott semmit, hiába kérdeztem, hogy szedhető-e.
Ha valakinek hasonló problémája volt már, vagy csak egyszerűen tud valami megoldást, vagy hogy szedhető-e ez a szirup, akkor írjon nekem itt a fórumon! Kép Előre is köszi!
Babóca
babóca

Sziasztok!
Tegnap voltam dokinál UH-on.Ez a mostani nagyon jó volt.Míg vártam,hogy sorra kerüljek végig ficánkolt a drágám.Bementem,rárakta a hasamra a ketyerét és pont a kisarca volt ott.Ásított.Leírhatatlan élmény volt nem tudtam betélni az élménnyel.Úgy csinálta mint a már megszületett kisbabák.Nyújtózott és ásított.Ezt még egyszer megismételte.Csodálatos élmény volt.
Szerencsére minden rendben van szépen fejlődik.Behozta a lemaradását.De a neme továbra is titok.Talán lány de nem biztos mert szeméremajkat nem látott,de herezacskót sem.Tehát még nyitott kapu ki lakik a pocakomban.
De megérdemlem mert nagyon szrettem volna tudni.Nem úgy helyezkedett,hogy lehessen látni.Majd négy hét múlva.
Amikor felfeküdtem az ágyra a dokinál bekeményedett a hasam.Egy gombóccá ugrott össze.Megnézte azt mondta ez normális.Nagyon nagy keményedés ami veszélyes.
Állítólag jövőhéten itt a nyár és a 30fok.Remélem így lesz.
Kellemes napot!GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Babóca!
Nem egészen értem a dokidat, mert a reflux az kb. iylen: a gyomorból nyelöcsöbe jutó gyomorsav. Kép Sajnos ismerem! Nálam az ALMA sokat segített! Leköti a gyomorsavat! De ha Te köhögsz, akkor nem tudom mi köze ehhez! Az igaz, hogy ez fekve eröteljesebben érezhetö, igy már kb. 2 hete kénytelen vagyok alápóckolt párnán aludni!

Marica
marica69

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?