Új privát üzeneted érkezett!

Köszi lányok!

Igen j volt látni olyan volt mint egy kindertojás benne van a meglepi!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Jó nagyot nőt hétfőhöz képest már jó látható a petezsák és most a hójagocska akkora mint hétfőn a petezsák.
Nagyon izgulok és szeretném ha gyorsan telne ez az egy hét.

Nevemi a progiszurit azt csak pipsiba ahogy Puszi is írta.

Puszi én most kapok Choragont is hát bevallom jobban úúúútálom mint a progit mert nagyon csíp! :roll: :oops:
A célért viszont mindent!! :lol:

Ma nagyon vicces volt hogy apa is bejött a szurira tollal berajzolták neki hova kéne adnia! :lol:
Olyan a hátsóm mint a pon pont vesszőcske!!! :lol: :lol:

Kalkata tényleg kontrol?
Vihar? :shock:
Hát drága volt már egy ilyen nyár amikor hétközbe meg lehetett "dögleni" hétvégén meg mindíg esett, ez kb 4 éve volt.

Baba mennek a drukkok!!!

Kép

Kép
raniko

Puszi!
Ez tiszta horror!
Mélyre? szóval azt magamnak szúrni reménytelen? Tollal beadható?
Totál hülye vagyok ezekhez, hogy mit hogyan kell csinálni. Többnyire a sima vérvételeken is rosszul vagyok.
Mellékhatások? Nagyon gáz?
:shock:
nemevi

Rani világosíts fel kérlek!
A choragon miben segít?
nemevi

Szkrisz, Rani köszi a törődést, 1 hét múlva vv, utána eredmény konz. kedden endokrinológussal :roll:

"BÍZOM TISZTA GONDOLATAIM TEREMTŐ EREJÉBEN ÉS BÍZOM A VÁLTOZÁSBAN! "
kalkata

Rani!!!! tudtam! tudtam!!! GRATULÁLOK!!!!
De jó már neked.
Nekem ma reggel megjött,ahogy gondoltam is.így persze csak hétfőn tudnék menni vv-re,meg uh-ra de a hétfő nekem nagyon gáz. így következő ciklusban megyek :twisted: Ma beszéltem a Kaálival. 7.500 egy uh. (gondolom ezzel nem mondtam sokatoknak újat) eszméletlen. ennyit elkérnek, hogy a se...embe dugják azt az izét. Bocsánat de nagyon rossz passzbanvagyok :oops:
Tegnap már tudtam, hogy megjön, meg összejött még egy-két dolog, és kaptam egy enyhe idegösszeroppanást.
Bocs ha negatív vagyok.
Már az idézetemben sem hiszek.
Apa nagyon bátorít,hogycsináljuk és menjünk de annyira nehéz.....

Kép
kissedi

Mégegszer bocsánat. azt hiszem most egy kicsit lazítanom kell, mert belegebedek.

Kép
kissedi

Kisedi: én 8000-et fizettem uhuért. :roll:

Nemevi: nem adható be tollal! A toll annyira vékony, az csak a hasbaszúrósoknál jó. Itt az izomba kell, mélyre, és mivel olajat kell kinyomni, át sem menne vékony tűn. Vastaggal is csak lassan tudják beadni. Elvileg magadnak nem tudod beadni, de Till egyszer-kétszer magának adta be anno.

Rani: nekem nem csípett a Choragon. :shock:

Kalkat: remélem jók lesznek az értékeid!

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Kissedi, úgy sajnálom. Csak egy vígasztaló ölelést tudok neked küldeni! Próbálj kilábalni belőle!

Nemevi, a progit nővérrel vagy orvossal adasd be! Én nem bíznám a páromra sem. Az nagyon tud fájni, ha rosszul adják be, és ráadásul roncsolhatja a szöveteket is. Hosszú tűvel kell beadni.

Kata, akkor jól értem, két hét múlva kedden mész endokrin konzira?[/b]

skrisz72

Nevemi a Choagon +HCG-t ad.
Segíti a terheséget.

Puszi én vagyok olyan "szerencsétlen", hogy nekem baromira csíp! :roll:

Kisedi sajnálom nagyon, hogy várnod kell. :(

Kép

Kép
raniko

Sziasztok! :P

Nemevi,
így van, ahogy a Lányok mondják: progeszteron szúrást csak hozzáértő csinálja :!:
(nálunk az volt, hogy január 2. felétől ment a program, akkor volt influenza szezon, a körzetihez nem mertem lejárni, a Kaáliba pedig nem tudtam feljárni, messze van :roll: Apa barátja anesztes orvos, megtanította neki, hogyan kell, de legtöbbet Harcikától tanult :wink:
Viszont egyszer vidéken volt egy pár napig, akkor tükörből én adtam be magamnak, de nagyon oda kell figyelni - benyomsz egy kicsit, visszaszívod, szóval nem ajánlom :roll: asszem bátor voltam :roll: )

Raniko :D :D :D
szívből örülök Nektek, Túrógombóckának kiváltképp!!! :D
Mindjárt mehetsz szívhangot hallgatni! :wink:

(((((((((((Kissedi))))))))))
ez most nehéz, de hidd el, megjön az erőd újra!!!!!!!! :oops:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(hogy mi mennyit költöttünk el, arról tudnék regélni :oops: )

Kalkata,
nagyon drukkolok!!!!!! :P

(Mindenkinek köszi az együttérzést az anyagi krach miatt :oops: Majdcsak lesz valaogy :roll: :oops: )

tillidian

Lányok!
Olvastam a szuri-dolgokat.
Nekem 9 éve még valami régebbi fajta, sokkal olajosabb progi volt.Csak a jó vastag sárga, legfeljebb a zöld tűvel lehetett benyomni (nem tudom, hányas volt a száma.)
Napi 3, utána 2 három hónapig.Én magamnak adtam. :roll:
Higgyétek el, csak az első pár nehéz, (na abba beleizzadtam)de utána könnyebb.Magunknak adni nem olyan fájdalmas és ami jó, hogy el tudod kerülni a csomósodást.Nekem 2 kis borsószemnyi maradt csak.
Technika:
1.Amikor légtelenítesz, ne folyasd le a tű oldalán, mert akkor csíphet!
2.A fertőtlenítőt hagyd egy kicsit száradni, úgy nem csíp annyira!
3.A tű hegyét érints (éppenhogy) a bőrödhöz.Vannak olyan pontok, amit nem, vagy csak kicsit érzel.Ha megtaláltad, szúrj lendületesen!A felső 2-3 mm-t érzed, azt is csak egy röpke pillanatig.Ha jó helyet találtál, nem is érzed.
4.Az olajasat lassan nyomd , mikor benn van várj 1-2 mp-et és utána húzd ki!Ha benn van, már nem érzed, kivéve, ha csíp.
5.A törlőt rászorítva masszírozd finoman, hogy jól eloszlasd!
6.Felváltva szúrj jobb- és baloldalra!
7.Ágyon, oldalt fekve szúrtam, mert így lehet teljesen ellazítani az izmokat.A 100-adik után már állva is ment.
8.Próbálj az előző szúrástól lehető legtávolabbi helyet keresni!Mondjuk, ez csak pár centi kilengés lehet.
Bocs, ha kicsit hosszúra sikeredett. :oops: Szerettem volna segíteni nektek.
Csomó- és fájdalommentes, de elsősorban hatásos szurkálást és jó egészséget kívánok mindenkinek!
És minél előbbi babásodást!!!! :lol:
konak

Lehet, hogy attól, amit leírtam hülyét kap egy hivatásos "szurkáló", :? de nekem jól sikerült minden, nem volt semmi bajom és sok mással ellentétben, nekem nem kellett a gyulladt csomókat kivagdosni.
Sajnos nekem nem volt megoldható a nővér-szuri. :(
Minden jót! :lol:
konak

Nekem ált. a férjem adta be a progit, de párszor magamnak csináltam, nekem is ment, de szerintem fizikailag nagyon nehéz kivitelezni a visszaszívást, egyszerűen nagyon nem esik kézre, ha magamnak csináltam kihagytam, és csak drukkoltam, hogy ne pont most trafáljak el egy eret :roll:
Amúgy a kellemetlen utóhatásokat én is úgy kerültem el, hogy addig kell tapizni, keresgetni "helyet" neki mindennap, amíg nem találsz egy olyat ahol még nem fáj, és messze el kell kerülni a kissé már duzzadt részeket, mert ha odaszúrsz, akkor tényleg tuti gyulladt csomó lesz a vége :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Amit Lois is írt, a visszaszívás is kivitelezhető, ha mégis magatokra lennétek utalva.Ezt kihagytam a listából.
Ha oldalt fekszel stabil vagy, szabad mind a két kezed.Kétségtelen, ha jobb kezes vagy, jobb oldalra adni könnyebb.Mikor beszúrtad és még nem kezdted el nyomni, váltsd át a fogást, hogy vissza tudd szívni!Bal kézzel alul tartod, hogy ki ne csússzon, jobbal fölül húzod fölfelé!
Meg lehet tanulni, csak egy ici-pici bátorság kell az elején.
Ja, és az első héten mindig a nővér ellenőrzése mellett szúrtam magam.
konak

Jó reggelt!

Alle, drága, itt a nagy nap ++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(első gondolatom már a tiéd volt reggel - tegnap este pedig az utsó :wink: )

Szkrisz, igen jól gondolod :wink: :wink: , 30-án endok.

Minden elismerésem a saját magukat szurizó lányokért, Konak, Lois, Tilli (a régi rutinos motorosok) :wink: :wink: :wink:

Ma én megyek a 84 éves nagymamámmal városnézésre (nosztalgiázni), csak nem fog esni :roll:

Üdv mindenkinek! Este jelentkezem...

Alle++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

kalkata

ALLE +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

skrisz72

Alle, nagyon-nagyon drukkolok! Azonnal adj hírt!

babaimádó
Kép
babaimado

Alle:++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Köszönöm a vigasztalásokat!! Nagyon jól esik. Bocsánat hogy így lehangoltam a topicot, de sajnos múszáj voltam kiírni magamból.
Alle ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hát igen anyagiak. Nagyon nehéz...... de valahogy majd lesz. Eddig sem haltunk éhen, majd megoldjuk valahogy.

Most megyek takarítani.
Puszi mindenkinek!!!!!!!!

Kép
kissedi

Kissedi,
dehogy hangoltad le a topikot!!! :D Ez fizikális képtelenség :lol:
Azért vagyunk, hogy tartsuk egymásban a lelket, aki éppen több energiával bír, az sugározza a többiekre :wink:
Sőt: itt kötelező kipanaszkodni magad!!!!!!! :D

Alleeeeeeeeee++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Konak,
igen precízen leírtad a szúrást! :P
Magamnak én is állva adtam, mint Lois (Tőle hallottam :)) nagy álló tükörből, úgy, hogy előttem is volt egy tükör...visszaszívás volt, hogy nem ment, de hál'Isten, nekem sem okozott gondot :roll: Mikor Apa nyomta, feküdnöm kellett, ragaszkodott hozzá :P

Puszikám,
hétfőn intézi Apa a színházat, rögtön hívlak majd! :P

Kalkata,
szép napot Nektek a Nagymamáddal! :P

Szép hétvégét, ölelek Mindenkit! :P

tillidian

Az altatáshoz kell ugyebár labor. Nos nem tudom, mi lehet, de az enyémben most nagyon sok az eltérés poz.és neg.irányban is, de gőzöm sincs, mit jelent ez.
Begépelem az eltéréseket:

értékem értelm. norm.tart.:

Na Se Natrium 136,4 - 137-150
PDW 19 + 9-14
MPV MPV 13,3 + 8-13
PLCR PLCR 51,9 + 15-35
NEU%NEU% 38,1 - 45-70
LYM%Lymph% 53,1 + 20-40
BASO%Basophil% 0,00 - 0,1-1,0
NEU Neutrophil absz.szám 1,77 10^9/1 - 1,8-7

Érti ezt valaki?? :shock:

babaimádó
Kép
babaimado

kissé összecsúsznak a sorok, bocsi

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok,
most jutottam gép elé. Sajnos a teszt egyértelműen negatív, így nem mentem vérvételre sem, felesleges.
Ahhoz képest nem viselt meg nagyon a hír, de azért persze letörtem, mint a bili füle :oops:

Köszönöm mindenkinek a sok-sok rámgondolást és szeretetet, nagyon sokat jelentett és jelent nekem.

Till, A-s dolgot sikerült rendeznetek?

Akcióban levőknek különösen drukkolok!

rani, örülök, hogy jó híreket kaptál és szépet láttál az UHn, csak így tovább :wink:

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Ó Alle !( :( :( :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!!

Alle nagyon sajnálom! :(
(Nagyon köszönöm a drukkot)

Konak nagyon jó ahogy leírtad köszi.
Ma Harcika is mindent elmondott apának és felhívta a figyelmet a visszaszívás fontosságára!!!!
Erre nagyon oda kell figyelni!!!
Nagyon köszönöm Harcika az összes infót és max nagyon kivételes esetbe adatom be apával!!!! :wink:

Kép

Kép
raniko

Alle: "Emeld fel a tekinteted. Húzd ki magad. Képes vagy rá. Ha sötét is van, mindig lesz új reggel... Tartsd életben a reményt."
Ölellek!!!!!! :(

Babim: úúúúú, passz. Bocs. Doki nem mondott rá semmit?

Kép

Kép

*puszedli*

Alle, ez egyszerűen nem lehet igaz!!!!!!!!! :cry: :cry: Nagyon-nagyon s.......Ölelellek.

Puszedli:doki még nem látta.

babaimádó
Kép
babaimado

Alle!
:cry:
Aki nagyon erős, azt jobban próbára teszi az élet!
Te nagyon erős vagy!!!Ki fogod bírni!
Sírj, könnyebbülj meg és vígasztalódj minél hamarabb!
És főleg ne add fel, ha lehet! Soha!
konak

Alle!
Ma miattad ültem géphez annyira drukkoltam! Nagyon sokat gondoltam rád. Nagyon sajnálom! :cry: Ölellek
Kitartást, és erőt kívánok Nektek, mert minden göröngyös út végén ott vár a boldogság csak ne add fel!!!!!!

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Alle, nagy vígasztaló ölelést és puszit küldök! :cry:

skrisz72

[quote="babaimado"]
írta:
babaimado
értékem értelm. norm.tart.:

Na Se Natrium 136,4 - 137-150
PDW 19 + 9-14
MPV MPV 13,3 + 8-13
PLCR PLCR 51,9 + 15-35
NEU%NEU% 38,1 - 45-70
LYM%Lymph% 53,1 + 20-40
BASO%Basophil% 0,00 - 0,1-1,0
NEU Neutrophil absz.szám 1,77 10^9/1 - 1,8-7

Érti ezt valaki?? :shock:

A PDW és MPV az valami vérlemezkés dolog. Nem hinném, hogy komoly lenne.
A NEU, LYM, BASO pedig fehérvérsejtek. Nincsenek nagy eltérések, úgyhogy szerintem nincs miért aggódnod. Dokinak mindenképp mutasd meg. Kíváncsi vagyok mit mond rá.

skrisz72

Nagyon sajnálom Alle, hogy nem sikerült. Itt a nyár, pihend ki magad és ne add fel!

Rani gratula a petezsákhoz, nemsokára a dobogó szivecske is ott lesz a képernyőn.

"A világmindenség úgy van berendezve, hogy legmélyebb és legerősebb vágyainkat valóra válthassuk benne."
irises

Alle :cry: :cry:
Hát a takarítás nagy része elmaradt, ugyanis hasmenésünk lett. Apinak tegnap délutántól, nekem ma délután kezdődött. Felváltva járunk :? De hogymitől???Járvány? kellemetlen az biztos. Most épp teázom, ő szegény elment dolgozni, nem tudom hogy bírja majd.

Szebb estét nektek

Kép
kissedi

Drága Alle,
óriás ölelést küldök Mindkettőtöknek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Így van, ahogy az egyik leghitelesebb ember, Konak mondja!!!!
Én ahhoz drukkolok, és küldök időgyorsítót, hogy a sebek minél hamarabb gyógyuljanak és megacélozódva folytassátok tovább!!!!!!!

Kissedi
sajnálom a hasmenést :oops: gyors gyógyulást Nektek!!!

Babi, Drága
nagyon érdekelne majd, mit mond a doki...(engem egyszer sem küldtek el belgyógyi laborra altatás előtt :roll: )
szurikhoz+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Puszika
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

tillidian

Alle,
A-betűs "Big Brother" szerdán érkezik "vendégségbe" :? Majd beszámolok...

tillidian

Till, hogyhogy nem? Vérvétel+EKG. Van, akit még belgyógyászhoz is elküldenek!Az előző labort mindig 6 hónapig fogadja el.

babaimádó
Kép
babaimado

Baba,
így van: volt vvtel és EKG, de belgyógyászat egyszer sem... ilyen rövidítésekkel pedig még nem is találkoztam, úgyhogy duplán érdekel... :roll:

tillidian

(((((((((((((((Alle drága))))))))))))))))))))))
Őszintén sajnálom......pedig...

kalkata

"A fájdalom néha olyannyira életed részévé válik, hogy azt hiszed örökké tart. (...) Aztán egy nap érzel valami mást, valami rosszat, csak mert az szokatlan, és abban a pillanatban rájössz, hogy boldog vagy."

kalkata

Jó reggelt! Később majd benézek, most megyünk vásárolni.
Pussz

skrisz72

Till, én sem belgyógyihoz mentem!! Ez a vérvételben van! Nekem mondjuk májfunkciót is kért K.P. az Avandamet miatt, de nem tudom, hogy melyik rövidítés utal a májfunkcióra. Nem gépeltem be nektek az egész laboromat, csak az eltéréseket.

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!
A szombat kimaradt, mentem a tesóm 4 hónapos kislányát meglátogatni: Jó volt.
Alle: Bár én még új vagyok, de drukkoltam nektek! :cry:
kiseddi: Sajnálom, hogy halasztanod kell...
Köszi mindenkinek a kimerítő adagolási tájékoztatót. Csak olvastam, de teljesen rosszul vagyok. Annyi kérdésem lenne:
Ti hogyan és kivel adattátok be? Napi 3 ??? Azután meg napi 2 ??? 3 hónapig??? Mit mondtatok a melóhelyen? ( Bocs, kiruccanok egy szurira a mosdóba? Vagy az SZTK-ba? Napi 3x bemenni a Kaáliba, mire megtanulja az ember? Aztán meg zaklatni valakit, mondjuk a körzeti védőnőt, hogy adja be naponta 3 alkalommal? Istenem!!! Minden tiszteletem a szúrósoké! Őszintén!
Tudom, hogy ez néhányótoknak természetes, de nekem elképzelésem sincs róla, hogy hogyan csináljam!
nemevi

Babi! Ne aggódj előre, nézesd meg egy szakival, aztán a doki úgyis megmondja, hogy az értékedi adnak-e okot aggódni. Ne stresszeld magad, nem jó a szervezetnek! Nyugi, minden rendben lesz! Szúúúszáááá!( nyugalom-lazítás-pihenés)
nemevi

Ki is Harcika?
nemevi

Bocs, hogy ennyit kérdezek, de itt esik az eső, 12 fok van. Kertészkedés kilőve. Az ebéddel készen vagyok, megfőztem kb.: 2 napi kaját. Úgyhogy most nagyon ráérek. Ez a pihenés.

Kalkata: Nagyikádnak tetszett a város? Sok szép helyen jártatok? :D Én tegnap Esztergomban jártam, bár várost nézni nem volt kedvem az esőben.
nemevi

Nemevi,
hogy érted, hogy napi 3X??? :roll: Akárhány szuri van (Suprefact, Gonal, Merional, Fostimon stb), azt egy időpontban - Te választod meg, hogy reggel vagy este, otthon - , természetesen külön fecsival adod be!!! Én még ilyet nem is hallottam, hogy napi 3x szúrnánk (mármint reggel-délben-este), pedig 6 évig "űztük az ipart" 4 különböző meddőségi központban...
Én pl. mindig reggel adtam, azonos időpontban, fél 8-kor.
A beültetés után pedig 12 hétig nyomtuk a progeszteron szurit, ugyancsak reggel...

Harcika a Kaáliban dolgozik, a mi csodálatos Őrangyalunk! :D
A Tiéd is! :wink: (Ha kicsit visszább olvasol, találsz Tőle is hozzászólásokat, de nem jön gondolom minden nap, mert elfoglalt...Nyugodtan írj Neki privit! :P )

Babim,
értelek :roll: de nekem télleg nem szerepeltek ilyenek a labor eredményen, szal nem tudok súgni...várjuk, mint mond a Doki!!!

Skrisz,
jó vásárlást! :P

Pusz, mentem főzni

tillidian

Sziasztok!

Nemevi: kérdezz bátran! A hasbaszurikat magunknak adjuk be ált., vagy a párunk adja. A popsisat a Kaáliban vagy SZTKban, vagy ismerős nővérke adja nekünk itt általában. Napi egyszer van szurka, az, hogy hány szúrás, az protokoll és dokifüggő. Van, aki kap progiszurit, van aki nem. Ugyanígy van, aki kap Choragpont, van, aki nem. Van, aki mindet,...

Kép

Kép

*puszedli*

Nemevi, az a három szuri az nem három alkalmat jelent. Pl. ha 3 ampulla progit kapsz, akkor minden nap ugyanabban a napszakban kell beadatnod három apullával. De az csak egy szúrás. A hasbaszurikat te adod be magadnak, szintén mindig ugyanabban a napszakban. Az Utrogestan hüvelykúp az egyetlen, ami miatt háromszor kell menni a wc-re, mert azt reggel-délben-este fel kell dugni. Vagy épp választhatod a szájon át történő bevételt is.

skrisz72

Nemevi!
Már túl rég volt, úgyhogy utána néztem, megvannak a naplóim.1996-ban kezdtem, kisebb megszakításokkal 13. éve boldogítom a KAÁLI-t.
Azóta bizonyosan sokat változtak a dolgok és tapasztalatból tudom, hogy a progi is sokkal olajosabb volt akkor ( kb. mint az étolaj).
Ezek 1999-ből származó adatok.
14 napig Suprefact, majd 9 napig Supre és Pergonal (ezeket lehetett egy időben adni, külön fecsivel).
Aztán punkció, majd ezután 37 napig napi 2x 2ml Progesteron(reggel és este), mert pozitív volt a teszt.Azután kb.6 héten keresztül napi 1x2ml progi.
Akkor összeszámoltam, mindenfajta inj.összesen 190 szurit adtam be magamnak(6 doboz=300amp Progi)csak ezalatt a program alatt, ami a 7. IVF volt.Közben még 1 hónapig napi 1 szurit adtam egy másik problémámból kifolyólag.Tehát 1 hónapig napi 3-at.A reggeli és esti progi fix volt, a "külön" inj.-mat eldönthettem, mikor döföm.Én délben adtam.
Ebből született az első babám. :D Megérte!
konak

T. APEH!
Számlával tudok mindent igazolni, még megvannak! :lol:
konak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?