Hepi!
ne rémülj meg, de készülj fel! nekem most 3 hónaposak az ikreim, és úgy érzem, halálosan ki vagyok merülve. persze minden nap egy picit jobb, de a szervezetem tényleg nagyon ki van zsigerelve. szerintem szedd a vitamint, ha bírod, (az én gyomrom sajnos nem bírta), meg vmi vasat is, én a Humet-R-t javaslom, mert az tényleg szuper, kár, hogy csak szülés után fedeztem fel.
én 39. héten szültem teljesen spontán, normál úton, és terhesség alatt végig nagyon hittem benne, hogy minden rendben lesz. szerencsére az orvosom is hitt bennem, és nem akart megcsászározni, még a kórházi befekvést is sikerült annyira leakudnom, hogy végül csak 1 hetet voltam bent szülés előtt.
szülés után vért akartak adni, mert annyira vacak volt a vérképem. én a vért inkább kihagytam, de nem is vagyok azóta se igazán formában, szóval megintcsak a vas! ne hanyagold el!
a szoptatás nekem kegyetlen volt ill. még most is nagyon küzdök, érzem, hogy szívják ki a lelkemet, de valahogy nincs alkalmam eleget enni, annyira sűrűek a napok.
én kemény szívű anya módjára 2 hete elkezdem megismertetni velük az almát, fokozatosan bevezetem a többi kaját is, mert érzem, hogy ez a szopi ügy nem sokáig tartható már. múltkor összeestem ill. leestem a lépcsőn, ami szintén a kimerültségnek tudható be. szerencsére nem volt nálam baba, csak egy cumisüvegnyi frissen lefejt anyatej, ami szépen ki is borult, nagyon sajnáltam
a bébik nagyon hamar beálltak a 4-óránkénti evésre, kb. 6-hetes koruk óta hellyel-közzel végigalusszák az éjszakát, ami azt jelenti, hogy általában 4-szer esznek egy nap. akkor viszont rengeteget és nagyon hosszasan. mivel külön-külön szoptatok, a pelenkázással és büfiztetéssel együtt majdnem egy órát foglalkozom egy babával alkalmanként. ez nem túl időtakarékos megoldás, de mivel nekem ők az első babáim, csak velük kell foglalkoznom.
fantasztikus megfigyelni, hogy mennyire különbözik a két baba, teljesen eltérő az érdeklődésük, a tempójuk, az igényeik, a testalkatuk, stb. azért is csak ritkán járok a babaneten, mert minden időmben babázok
üdv mindenkinek: ribizli